Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε, να πάρουμε την τελευταία σου εκπνοή να ᾽χουμε οξυγόνο ν᾽ αναπνέουμε χιλιάδες χρόνια,



Θ. Μαλκίδης 

Από την ομιλία μου στο Σιδηρόκαστρο Μακεδονίας 

Με τα λόγια του σπουδαίου  Κώστα Μόντη  για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, αποχαιρέτησα τον άξιο Έλληνα και άνθρωπο αντιστράτηγο Καταδρομών Γεώργιο Κατσάνη, ο οποίος έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος την 21η Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, μαχόμενος τους Τούρκους εισβολείς.


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Γεώργιος Κατσάνης . Κύπρος 1974.




Ο Δήμος Σιντικής μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και το νομικό του πρόσωπο Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο ήρωα Αντιστράτηγο Καταδρομών Γεώργιο Κατσάνη, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου, στο πλαίσιο της Εξοδίου Ακολουθίας των ιερών οστών του ήρωα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ.
«Ρίχνουμε τα τείχη… επιστρέφει ένας ήρωας ‘Γεώργιος Κατσάνης’», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Τάτσιος.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
• Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών
• Νικόλαος Σκαρλάτος, Συνταγματάρχης ε.α.
Παράλληλα, θα γίνει περιγραφή των γεγονότων από συμπολεμιστές του ήρωα.





Η συνέντευξή μου για τον Γεώργιο Κατσάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

"Λαθραίοι".....



Μάιος 2019 γιατί εκτός από τα γραπτά μένουν και οι φωτογραφίες:

Εμείς δεν υπογράψαμε, δε συμφωνήσαμε, δε ψηφίσαμε ! Η Ελλάδα να ακυρώσει την εθνοκτονία των Πρεσπών


Θ. Μαλκίδης 

Το σύνθημά μου που ακούστηκε σε όλον τον πλανήτη, όπου υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες, όταν υπερασπίστηκα χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικό συμφέρον τη Μακεδονία και τον Ελληνισμό : 

Εμείς δεν υπογράψαμε, δε συμφωνήσαμε, δε ψηφίσαμε ! 

Στο στούντιο του Action 24 και στην εκπομπή του Γιώργου  Τράγκα ήταν καλεσμένος  ο κ. Μαλκίδης Θεοφάνης Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας επ΄ αφορμή  της πόρτας  εξόδου από τα Σκόπια  στην επίμονα προκλητική υπουργό Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι.

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ερωτώμενη σχετικά με την αφαίρεση της λέξης 
” Βόρεια” και κρατώντας μόνο τη λέξη ” Μακεδονία” δήλωσε ότι κληρονόμησε την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται δε ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά






ΑΠ' ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ

Για τον Ήρωα Διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών
ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΤΣΑΝΗ

που θυσιάστηκε μαχόμενος 21 Ιουλίου 1974
στον σκλαβωμένο απ' τους Τούρκους Άγιο Ιλαρίωνα, η επιμνημόσυνος τελετή σήμερα Πέμπτη 13.2.2020 ώρα 10πμ στην Αγία Σοφία στον Στρόβολο. 


Ταφή είκοσι ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Έπους 1940-1941.



Ακόμη   μια τελετή επισήμου ταφής στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, πραγματοποιήθηκε  παρά τη Μονή του Αγίου Νικολάου, στα Στενά της Κλεισούρας, 20 ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Έπους 1940-1941. 

Την Εξόδιο Ακολουθία, ύστερα από 80 χρόνια, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος συμπαραστατούμενος από ιερείς της επισκοπικής του περιφέρειας.


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Λίνα Γεωργίου Κατσάνη




Θ. Μαλκίδης

Ακούστε τη Λίνα Κατσάνη, την κόρη του ήρωα Αντιστράτηγου  Γεώργιου Κατσάνη ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την Κύπρο από τους Τούρκους εισβολείς .

Ακούστε το κορίτσι που μεγάλωσε χωρίς πατέρα να μιλά γι' αυτόν σήμερα μπροστά στα ιερά του οστά στο στρατόπεδο της 33ης Μοίρας Καταδρομών στο Σταυροβούνι .

Μπροστά στο 2020 για τη Θράκη, στο 2021 για τον Ελληνισμό.



Θ. Μαλκίδης: «Αυτή η μεγάλη στιγμή για τη Θράκη δεν πρέπει να ονομάζεται ενσωμάτωση» (βίντεο)
Νικήτας Διαμαντόπουλος www. evros24.gr 

Με αφορμή το νέο λογότυπο για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται από την απελευθέρωση της Θράκης, το οποίο εμφανίζεται στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης, σχολίασε τον όρο «ενσωμάτωση».

«Ένα μέλλον πρέπει να έχει και τη λέξη ελευθερία και τη λέξη απελευθέρωση»
«Η Θράκη, μετά από 600 χρόνια σκλαβιάς, απελευθερώθηκε το 1920. Ήταν μια προσπάθεια αγωνιστικότητας, αντίστασης και κυρίως πάθους και πόθου για την ελευθερία. 

Αυτή η μεγάλη στιγμή για τη Θράκη, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ονομάζεται ενσωμάτωση» δήλωσε στο evros24 ο κ. Μαλκίδης, προσθέτοντας ότι οι λέξεις και κυρίως οι αγώνες των προγόνων μας «όχι μόνο δεν πρέπει να διαλύονται, να ευτελίζονται και να καταναλώνονται αλλά αφορούν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού, ένα μέλλον που πρέπει να έχει και τη λέξη ελευθερία και τη λέξη απελευθέρωση».
Αναφερόμενος ειδικά στη Θράκη, ο κ. Μαλκίδης επεσήμανε: «όποια προσπάθεια γίνεται προκειμένου να αποσιωπηθεί και να παραχαραχθεί η αλήθεια, θα βρίσκει αντίθετους όλους εμάς που προσπαθούμε… να αναδεικνύουμε την  αλήθεια, την ιστορική μνήμη και την πραγματικότητα».
Αναφορικά με το ζήτημα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821, ο κ. Μαλκίδης τόνισε: 

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

«....δεν εσυλλογισθήκαμε πόσοι είμεθα....»


Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

Με ιδιαίτερη προφανώς ικανοποίηση, καλωσορίζουμε εις το ημέτερο τοπικό blog μας ονόματι tamystikatoubaltou, τον διακεκριμένο εμφανώς επιστήμονα Κύριο Θεοφάνη Μαλκίδη ορμώμενο εκ ακριτικής Θρακικής Αλεξανδρουπόλεως, παράλληλα ομιλούμε για έναν πασίγνωστο ευπατρίδη άνθρωπο,με όλη την σημασία της λέξεως, και συγγραφέα πολλαπλών βιβλίων, καθώς εν μέρει μόνο στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, μίλησε ως κεντρικός ομιλητής σε αναρίθμητα από αυτά, εναργώς όπως στην Βεργίνα, Έδεσσα, Βέροια, και ου το καθεξής. 


Επομένως, όπως ευλόγως αντιλαμβάνεστε όλοι σας, φιλοξενούμε εις το blog μας, έναν άνθρωπο των κατεξοχήν αμιγώς Ελληνικών ιστορικών Εθνικών αξιοπρεπών ανήσυχων γραμμάτων, που αγωνίζεται διαχρονικώς για τα δίκαια των απανταχού Ελλήνων, είτε πρόκειται δια της Μητροπολιτικής Ελλάδας, είτε πρόκειται για την διασπορά του απόδημου Ελληνισμού. 

Εν γένει, ο Κύριος Θεοφάνης Μαλκίδης στα βιβλία του, επικεντρώνεται εμπεριστατωμένος ενδελεχώς, στις απάνθρωπες και βάρβαρες εν πολλοίς γενοκτονίες, που υπέστησαν οι Έλληνες αλλά και οι Αρμένιοι πρόγονοι μας, όπως στην Τουρκία στην περίοδο του Α' ΠΠ 1914-1918, επί επαίσχυντου τρισκατάρατου κεμαλισμού, αλλά και της επάρατης Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, συνάμα και τις κτηνώδεις θηριώδεις γενοκτονίες ως είθισται, επί ναζιστικής Γερμανικής κατοχής του 1941-44.
 
Εν τέλει, εύχομαι και ευελπιστώ, οι αναγνώστες μας, που θα αποφασίσουν να αναγνώσουν την παρακάτω συνέντευξη, να ωφεληθούνε εις το μέγιστο βαθμό, ώστε να απολαύσουνε μία αξιόλογη πληθωρική παρουσία, με τον εν λόγω Κύριο Θεοφάνη Μαλκίδη, και πιστέψτε με ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που μασάει ενίοτε τα λόγια του, απεναντίας από την άλλη, προβάλει ποικιλοτρόπως περαιτέρω, με τον δικό του ιδιόμορφο και εύγλωττο τρόπο αξιοπρεπώς πάντοτε, τις ανησυχίες του Ελληνισμού εν τη διαχρονία του, εις το στοιχειώδης δια ταύτα.



Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αντιστράτηγος Καταδρομών Γεώργιος Κατσάνης: Σιδηρόκαστρο 1934- Κύπρος 1974- Σιδηρόκαστρο 2020




Ο Δήμος Σιντικής μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και το νομικό του πρόσωπο Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο ήρωα Αντιστράτηγο Καταδρομών Γεώργιο Κατσάνη, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Σιδηροκάστρου, στο πλαίσιο της Εξοδίου Ακολουθίας των ιερών οστών του ήρωα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ.
«Ρίχνουμε τα τείχη… επιστρέφει ένας ήρωας ‘Γεώργιος Κατσάνης’», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Τάτσιος.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
• Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών
• Νικόλαος Σκαρλάτος, Συνταγματάρχης ε.α.
Παράλληλα, θα γίνει περιγραφή των γεγονότων από συμπολεμιστές του ήρωα.






Η συνέντευξή μου για τον Γεώργιο Κατσάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Κεμαλισμός και Ναζισμός




Θ. Μαλκίδης

Κεμαλισμός και Ναζισμός. 
(βιβλίο για τις ομοιότητες  του Κεμαλικού και Χιτλερικού φασισμού)

Ο Κεμαλισμός, αποτελεί το ανώτατο στάδιο  του ρατσιστικού και φασιστικού κινήματος της  Επιτροπής "Ένωση και Πρόοδος" των Νεότουρκων. Ο Κεμαλισμός, ανέδειξε, μεταξύ των άλλων  το φασισμό της εξόντωσης με  τις εθνοκτόνες διαδικασίες που υλοποίησε  εναντίων των Ελλήνων, των Αρμενίων και των άλλων λαών. Το τουρκικό δηλαδή  κράτος που δημιουργήθηκε από τον φασίστα Μουσταφά Κεμάλ, έγινε στη βάση της εξαφάνισης κάθε ίχνους "ανεπιθύμητης" παρουσίας, στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό.
Την ίδια τακτική, φρασεολογία και πράξη  χρησιμοποίησε και το είδωλο του Κεμαλισμού, ο Ναζισμός, ο οποίος δεν ήταν παρά η αντιγραφή και η εξέλιξη του Κεμαλικού μοντέλου.

Όταν ο Ξενόπουλος, ο Σικελιανός και ο Παλαμάς, μιλούσαν για τη Γενοκτονία των Ελλήνων





Θεοφάνης Μαλκίδης 


1.Χωρίς αληθινή ηγεσία δεν υπάρχει συνέχεια

 

Μία παράμετρος της οργανωμένης Γενοκτονίας των Ελλήνων και ειδικότερα στον Πόντο, ήταν η εξόντωση της ηγεσίας τους από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 1921. Η εξόντωση των Ελλήνων ηγετών, όπως συνέβη και με τους Αρμένιους τον Απρίλιο του 1915 στην Κωνσταντινούπολη, συνέβαλλε στο να χαθεί η καθοδήγηση των Ελλήνων και να σημειωθεί πιο γρήγορα η δολοφονία τους. Στον Πόντο, η ηγεσία των Ελλήνων εξοντώθηκε με τα λεγόμενα «δικαστήρια ανεξαρτησίας» στην Aμάσεια.

 

Τα «δικαστήρια ανεξαρτησίας», εκδίδουν «αποφάσεις» και εκτελούνται πρόκριτοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι, καθηγητές, δάσκαλοι, κληρικοί, από τους οποίους ζητούνται δηλώσεις ότι συμμετείχαν στην οργάνωση του απελευθερωτικού κινήματος στον Πόντο.

 

Οι σημαντικότερες μορφές του ποντιακού Ελληνισμού, «το άνθος της ελληνικής κοινωνίας του Πόντου», όπως ανέφερε σε κείμενο διαμαρτυρίας το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ανάμεσά τους, ο πρώην βουλευτής Τραπεζούντος, Ματθαίος Ι. Κωφίδης, ο εργοστασιάρχης Αλέξανδρος Γ. Ακριτίδης, (οι σπουδαίες επιστολές τους στο τέλος του κειμένου, θεωρούνται η πεμπτουσία της Ρωμηοσύνης) ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Εποχή» της Τραπεζούντας Νίκος Καπετανίδης, ο έμπορος από την Κερασούντα Γεώργιος Θ. Κακουλίδης, ο γραμματεύς του Μητροπολίτη Κερασούντας Σπύρος Ι. Σουρμελής, οι έμποροι Ιορδάνης Ι. Σουρμελής, Ιωάννης Κ. Ατματζίδης, Ιωάννης Π. Σπαθόπουλος, από την Ορντού, οι Αβραάμ Τοκατλίδης και Επαμεινώνδας Γρηγοριάδης, οι Α. Ασλίδης, Χ. Ιωάννου και Ι. Δαζαράκης, ο δικηγόρος Π.Βαϊμανίδης, ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Ν. Αιβαζίδης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης· ο Ι. Καδέμογλου, αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη του Καβάκ· ο Α. Τσίνογλου, γραμματέας της Μητρόπολης· Β. Παπαδόπουλος, διευθυντής της εφημερίδας «Διογένης»· ο Λ. Κυρ. Πατσιόγλου, δικηγόρος και δημοσιογράφος· ο Ι. Ιορδανίδης, δικηγόρος· ο Κ. Κωνσταντινίδης· ο Π. Παπαδόπουλος, διευθυντής της Οθωμανικής Τράπεζας, οι καθηγητές του Αμερικανικού Κολεγίου της Μερζιφούντας «Ανατόλια» Γ. Θεοχαρίδης, Χ. Γεωργίου και Α. Συμεών και οι μαθητές του ίδιου κολλεγίου Αναστάσιος Παυλίδης και Συμεών Ανανιάδης. 

Καταδρομέας Μιχάλης Γρηγορίου. Κύπρος 1974



Μόλις αποχαιρετήσαμε ακόμα ενα ήρωα του 1974 Τον Εφεδρο Καταδρομέα Μιχάλη Γρηγορίου του Κώστα απο Καζάφανι της Κερύνειας ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος δίπλα απο τον Διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών Γεώργιο Κατσάνη κατα την διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής!!!