Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος Εφ. Ανθυσπασπιστής Παύλος Παυλούδης. Κύπρος 1974




Έγινε πριν λίγο η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία καθώς και ο ενταφιασμός των ιερών οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Παύλου Παυλούδη στο Μνημείο Ηρώων πεσόντων στο ναό της Αγίας Παρασκευής του οικισμού Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. 

«Είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι». .....»



Θ. Μαλκίδης 

Βγήκαν οι ξανά οι γνωστοί <<ρεαλιστές>> του δόγματος <<να τα βρούμε με την Τουρκία>>, <<η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο>>, <<η Τουρκία είναι μεγάλη και δυνατή χώρα>>, τι θέλετε να γίνει πόλεμος; >>, <<πρέπει να δεχτούμε την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία>>, <<δε θα έχουμε χαρτί υγείας αν δε ψηφιστεί το μνημόνιο>>, κλπ κλπ για να ενισχύσουν το μιθριδατισμό του Ελληνικού λαού. 

   Κάθε Έλληνας που αγαπά την πατρίδα του οφείλει να την υπερασπιστεί. Αυτός που εμπνέεται από τους αγώνες αντίστασης του λαού μας, από την Μακεδονία, μέχρι την Κύπρο , την Ήπειρο, το Αιγαίο, τη Θράκη και  αγωνίζεται ενάντια στο άδικο που έρχεται από τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, κάθε  πολιτικός, διανοούμενος, συγγραφέας, ποιητής, που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία της αντιστασιακής Ελληνικότητας,  που δε σιωπά για θέσεις, προνόμια, χρήματα, δόξα και άλλα εφήμερα. 


Γιατί «είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι», όπως γράφει ο Κώστας Μόντης της Κύπρου και αυτό είναι σήμερα το αίτημα για όλον τον Ελληνισμό, από την Κύπρο και το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη και  την Μακεδονία....

Ακούστε τη συνέντευξή μου στον Γιώργο Τράγκα για τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, τη Μακεδονία, τον Ελληνισμό.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Εξόδιος ακολουθία και κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Έφεδρου Ανθυπαστιστή Καταδρομών Κωνσταντίνου Ηλία. Κύπρος 1974.


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε, η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία καθώς και ο ενταφιασμός των λειψάνων του  Εφέδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών, Κωνσταντίνου Ηλία, που επέβαινε στο αεροσκάφος Νοράτλας, το οποίο καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο.




Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803: Η ανατίναξη στο Κούγκι Σουλίου.


Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803 το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι. 

13 Δεκεμβρίου 1943. Καλάβρυτα:όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται



Θ. Μαλκίδης

Καλάβρυτα:όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται 

<<Από το πρωί δεν είχαμε βάλει τίποτα στο στόμα μας. Παιδιά είμαστε. Τότε η Κελαηδήτενα  που της σκότωσαν τρία παιδιά και τον άντρα της, προσφέρθηκε να μας δώσει. Πήρα στα χέρια το ψωμί. Στη μια γωνιά ήταν βρεμένο. Άρχισα να το τρώω με βουλιμία. Τότε κατάλαβα. Ανατρίχιασα. 
Κοκκάλωσα. 
Ήταν βρεμένο και ποτισμένο από το αίμα των σκοτωμένων. 
Κοινώνησα από τη θυσία τους. Αυτή τη μεταλαβιά δε θα την ξεχάσω>>. 


Αρχιμανδρίτη Θεοκλήτου Φεφέ. Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943. 


1. Τα Καλάβρυτα

Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υλοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1943  όταν η  «Βέρμαχτ» σκότωσε σχεδόν όλους τους άνδρες κατοίκους των Καλαβρύτων.
 Η  «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), έγινε πράξη από τις μονάδες της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, που έδρευε στην Πελοπόννησο με επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).


Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις  4 Δεκεμβρίου, όταν οι δυνάμεις των Ναζί άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη, καίγοντας χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα), δολοφονώντας  πολίτες και μοναχούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για καλάβρυτα ολοκαυτωμα


Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Μία σπουδαία Νίκη !



Θ. Μαλκίδης 

Πριν από λίγα λεπτά μετά τη Βουλή και η Γερουσία των ΗΠΑ αναγνώρισε με ψήφισμά της τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται και η Γενοκτονία των Ελλήνων. 

Στη σπουδαία αυτή Νίκη της Ιστορίας και της Μνήμης, της Επιμονής και της Πίστης στο Δίκαιο, δεν έχουν απολύτως καμία ανάμιξη οι εκπρόσωποι του πολιτικού και πνευματικού προσωπικού της Ελλάδας. Αυτοί καταθέτουν στεφάνι στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ. 


Ο Αγώνας συνεχίζεται !




















Εάν χάσουμε την Κύπρο, τη Θράκη, το Αιγαίο πειράζει;


Αποτέλεσμα εικόνας για εοκα 55-59

Θ. Μαλκίδης 

Ο Ιωάννης Πασαλίδης, εκ Σάντας του Πόντου, μιλώντας στη  Βουλή των Ελλήνων το 1956, αναφερόμενος στους προπαγανδιστές της τότε λύσης για την Ελληνική Κύπρο που έφερε   την Τουρκοποίησή της  είπε πως « οι δούλοι δεν μπορούν ούτε να υπερασπιστούν, ούτε και να ελευθερώσουν τους σκλάβους».

Τώρα και αφού έχει συντελεστεί η μνημονιακή υποδούλωση του και με την  βιασύνη να κλείσει  το Κυπριακό, κατ ΄αντιστοιχία των Πρεσπών προετοιμάζοντας ανάλογες συμφωνίες για το Αιγαίο, τη Θράκη και να συντελεστεί  η ολοκληρωτική τουρκική κατοχή, τίθεται το ερώτημα, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του πρώην  Υφυπουργού Παιδείας, πρώην ΝΔ, πρώην ΚΚΕ, πρώην ΑΝΕΛ, νυν ΣΥΡΙΖΑ:  «Εάν χάσουμε την  Κύπρο, τη Θράκη, το Αιγαίο πειράζει;» 

Tο σχέδιο που προτείνεται για το Αιγαίο, τη Θράκη και για την Κύπρο οδηγεί στην ουσιαστική κατάλυση της Ελληνικής κυριαρχίας  και στη συνέχεια  στην πλήρη τουρκοποίηση, 

Βρισκόμαστε μπροστά σε  άμεσο κίνδυνο  εξαφάνισης του Ελληνισμού, ξεκινώντας από την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας με όργανα τα μνημόνια και τους χρήσιμους πρόθυμους «εκ δεξιών και αριστερών» και καταλήγοντας στην παράδοση της Κύπρου, του Αιγαίου, της Θράκης στην Τουρκία. 

Μπροστά στον  Τουρκικό  φασισμό και στην εξαφάνιση του Ελληνισμού, η αντίσταση  είναι αυτονόητη. Ή μήπως δεν πειράζει που θα χάσουμε την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη;   

Υ. Γ. Σαν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος έφυγε από τη ζωή αυτή ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος με το διάγγελμά του τον Απρίλιο του 2004 για το Σχέδιο Αναν, έδειξε έναν άλλο δρόμο. Ελληνικό.



Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Δε χρειάζεται ο Ερντογάν, υπάρχουν τα Τουρκικά σήριαλ!


Θ. Μαλκίδης

Την άλωση των τηλεοπτικών δεκτών ανά τον κόσμο πανηγυρίζει η Τουρκία, με μπροστάρηδες στον αγώνα τη «Σεχραζάτ» και τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή», που έχουν αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές «από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Λατινική Αμερική» και βεβαίως και στον πτωχευμένο- χρεοκοπημένο ποικιλοτρόπως Ελληνισμό.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία γνωρίζει μεγάλη οικονομική άνθηση και η Τουρκία κατατάσσεται πλέον στη 2η θέση των εξαγωγών τηλεοπτικών σειρών μετά τις ΗΠΑ.

Την ανακοίνωση της κατάκτησης της 2η θέσης έκανε ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς, μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού, λέγοντας ακόμα πώς το 48% του τουρκικού τηλεοπτικού κοινού παρακολουθεί εγχώριες σειρές, την ώρα που στην Ευρώπη τα τουρκικά σήριαλ κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών!!!!!

Η «έκρηξη» της ακροαματικότητας των τουρκικών σήριαλ ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια,  με τη σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» (Binbir Gece), που η πλοκή της περιστρέφεται γύρω από την ιστορία μίας μητέρας μόνης που προσπαθεί να σώσει τον άρρωστο 5χρονο γιο της ζητώντας δάνειο από τον διευθυντή της, που τελικά την ερωτεύεται. 

Ο λόγος βέβαια για την πολυσυζητημένη «Σεχραζάτ», την οποία ενσάρκωσε η Τουρκάλα Μπεργκιουζάρ Κορέλ, σύζυγος του επίσης επιτυχημένου Τούρκου ηθοποιού Χαλίτ Εργκέντς που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία μέσα από το ρόλο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς στην ομώνυμη σειρά, που επίσης αποτελεί μία από τις ναυαρχίδες της τουρκικής τηλεοπτικής βιομηχανίας (το συγκεκριμένο σήριαλ, μόνο στην Ευρώπη, παρακολούθησαν 250 εκατομμύρια τηλεθεατές).

Σύμφωνα με την Τουρκική Ένωση Τηλεοπτικών Παραγωγών  η κυβέρνηση πέρυσι επιχορήγησε με 30 εκ λίρες (7.7 εκ $) περίπου 200 τηλεοπτικά πρότζεκτ, ενώ φέτος αναμένεται να διαθέσει το διπλάσιο ποσό.


Έσχατο αλλά όχι τελευταίο 1

Από τον περασμένο μήνα, κανάλι της ελεύθερης Κύπρου μεταδίδει υποτιτλισμένη τη σειρά-φαινόμενο όπως χαρακτηρίστηκε η «Aski Memn», αφού σάρωσε την τηλεθέαση σε 11 χώρες περιλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η τουρκική σαπουνόπερα «Πειρασμός» (σε ελληνική μετάφραση) μεταδίδεται καθημερινά στις 8 το βράδυ, ενώ τα σαββατοκύριακα το κανάλι προβάλλει διπλά επεισόδια, αποκτώντας μάλιστα φανατικό κοινό.

Απόδειξη, το 2,4% έως και το 4,2% που καταγράφει η σειρά στο target group 25+ την ώρα μετάδοσής της. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Χαλίτ Ζιγιά Ουσακλιγκίλ, η 79 επεισοδίων σαπουνόπερα τιμήθηκε με 20 τηλεοπτικά βραβεία και αφορά μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, ίντριγκας και εκδίκησης.

Έσχατο αλλά όχι τελευταίο 2: 

Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης. Κύπρος 1974.



Αθάνατος με τη μέγιστη τιμή οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ του να τον μεταφέρουν στη τελευταία του κατοικία.


Οι στρατιώτες του Παπαλαμπρίδη, που είχαν την τύχη να επιζήσουν, μετέφεραν το «φέρετρο – οστεοφυλάκιο» του Λοχαγού τους, μετέφεραν το πηλήκιο, το ξίφος και τα παράσημά του

Χθες, 07/12/2019, σε μια εξαιρετικά λιτή και συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του Αντιστράτηγου Γεωργίου Παπαλαμπρίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από τουρκικά πυρά στις 22/07/1974, υπερασπιζόμενος τα Κυπριακά εδάφη από τον Οθωμανό επιβουλέα.

Τα οστά του, τα 3 οστά που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA 45 χρόνια μετά και επέτρεψαν πλέον την κανονική ταφή του.

Ο Παπαλαμπρίδης έδωσε τη ζωή του για την Πατρίδα σε ηλικία 28 μόλις ετών. Από χθες αναπαύεται στην αγκαλιά της Ελληνικής Γης, στο Κοιμητήριο του Παπάγου.

Αποδόθηκαν οι προβλεπόμενες τιμές από Λόχο Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών Τεθωρακισμένων και τη Στρατιωτική Μουσική.

Εξαιρετικοί όλοι οι επικήδειοι, ιδιαίτερης σημασίας ωστόσο η χειρονομία του Ταξιάρχου εα, συμμαθητή και συμπολεμιστή του Ήρωα, από τους τελευταίους που τον είδαν ζωντανό, ο οποίος έδωσε στον Φίλο του χώμα από την Κυπριακή Γη, χώμα που «προόριζε για τον εαυτό του».

Ιδιαίτερα συγκινητικοί οι επικήδειοι του στρατιώτη του Λόχου του Παπαλαμπρίδη, καθώς και του Υποδιοικητή του Λόχου του. Είναι φοβερό συναίσθημα να βλέπεις όλες και όλους τους παρισταμένους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Βάσος Φτωχόπουλλος, Γιαλούσα Κύπρος Ελλάς και προσωρινά κάτοικος Λευκωσίας: Πρόταση Ελληνικότητας



 Βάσος Φτωχόπουλλος, Γιαλούσα Κύπρος Ελλάς και προσωρινά κάτοικος Λευκωσίας 


Αγαπητοί φίλοι,

Λυπάμαι πολύ που η υγεία μου δεν μου επιτρέπει να είμαι μαζί σας.

Τώρα που φτάνω προς την τελική ευθεία, νιώθω περήφανος που ήδη μερικά από τα όνειρά μου εκπληρώνονται.

Η «Γιαλούσα» με τις εκδηλώσεις της συνεχίζεται επάξια από τους Χρίστο Πέτρου και Αλέκο Μιχαηλίδη και οι Εκδόσεις «Αιγαίον» βρίσκουν στέγη στο «Έρμα» υπό την καθοδήγηση του Αλέκου και της Ιόλης Μιχαηλίδου, αμφότεροι αγέννητοι όταν με τους Λάκη Πίγγουρα και Σάββα Παύλου εκδίδαμε το πρώτο βιβλίο.
Είμαι επίσης περήφανος που τα παιδιά του Έρματος γνωρίζουν, όχι μόνο τους μεγάλους της λογοτεχνίας μας, αλλά και τους Καζαντζίδη και Μπιθικώτση, Τσιτσάνη και Βαμβακάρη. 

Το όνειρο πολλών φίλων και συνεργατών είναι ξανά πραγματικότητα. Το «Έρμα» είναι ένας χώρος αυτογνωσίας, ένας χώρος με όνειρα ελληνικά και όραμα ελληνικό.

Μένουν πολλά όνειρα ανεκπλήρωτα, όμως είμαι σίγουρος ότι οι νέοι μας θα βρουν τρόπους να ξεφύγουμε από τη λάσπη. Η ΕΝΩΣΙΣ και η ελληνική μας ταυτότητα είναι ο φάρος μας, η γλώσσα μας και ο πολιτισμός μας τα στοιχεία που θα τσακίσουν όλους τους εχθρούς μας, φτάνει να κομίζουμε μια καινούργια πρόταση ζωής και θανάτου.

Εγώ ζω ακόμη με το όνειρο να πεθάνω εκεί που γεννήθηκα, στην ταπεινή Γιαλούσα. Ζω με την ελπίδα να ζήσω ακόμη λίγα χρόνια και να αναχωρήσω από το αεροδρόμιο «Γρηγόρης Αυξεντίου» στη Λάρνακα της νότιας Ελλάδας και να προσγειωθώ στη βόρεια Ελλάδα, στο αεροδρόμιο «Βασίλης Τσιτσάνης» στην Αθήνα. Τότε ας ξεψυχήσω. Στο χέρι μου θα βρουν ένα κομμάτι χαρτί που θα λέει «Μάστρε μου, πέθανα στην Ελλάδα». Ακόμη κι αυτό μοιάζει με άπιαστο όνειρο, όμως ως Έλλην ορθόδοξος έμαθα να αναμένω τα θαύματα.

Μην τα βάζετε κάτω.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας στον ποταμό Έβρο



Προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο, κλιμακώνοντας την απαράδεκτη επιθετική τους στάση τον τελευταίο καιρό και τις κινήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία που δημοσιεύει το Evros-news.gr, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν χθες την τουρκική σημαία που βλέπετε, σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και μας ενημέρωσε, στέλνοντας παράλληλα την συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία “τράβηξε” λίγο αργότερα με την βοήθεια τηλεφακού.

Οκτώ έτη ανιδιοτελούς προσφοράς από την ΚΙΝΗΣΗ Αλληλεγγύης ΠΟΛΙΤΩΝ Αλεξανδρούπολης



Πριν οκτώ ακριβώς χρόνια δημιουργήσαμε την ΚΙΝΗΣΗ Αλληλεγγύης ΠΟΛΙΤΩΝ Αλεξανδρούπολης, αφού όπως τονίζαμε τότε, αθώς η κρίση που βιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει- τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αποφασίσαμε να μην παραμείνουμε θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δημιουργήσαμε την

ΚΙΝΗΣΗ Αλληλεγγύης ΠΟΛΙΤΩΝ Αλεξανδρούπολης 



Το έγκλημα των Ναζί στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Δεκέμβριος 1943.



Το έγκλημα των Ναζί στη Μονή της Αγίας Λαύρας.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες αυτόπτη μάρτυρα που επέζησε  από το Ολοκαύτωμα και την καταστροφή της Μονής της Αγίας Λαύρας, γέροντος Ευσεβίου Γιαννακάκη
Οι Γερμανοί στη Λαύρα
Δεκέμβριος του 1943. Ή Μονή τής Αγίας Λαύρας υφίστα­ται βαρύ πλήγμα από τους Γερμανούς κατακτητές. Ο π. Ευσέβιος έζησε από πολύ κοντά την ωμότητα τής πυρπολήσεως του Μοναστηριού και τής εκτελέσεως των πατέρων. Γεγονότα δραματικά, πού αποτέλεσαν σταθμό όχι μόνο στην Ιστο­ρία τής Μονής άλλα και στην προσωπική του πορεία’ σκηνές φρι­κτές, στιγμές βαθιάς οδύνης, πού χαράχθηκαν ανεξίτηλα στην καρδιά του και στη μνήμη του. Κάθε χρόνο, στη θλιβερή αυτή επέτειο, χρέος ιερό τον έφερνε στη Μονή τής Μετανοίας του, για να λάβει μέρος στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων. .

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

To ιστορικής σημασίας ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών με το οποίο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων.



Του Θ. Μαλκίδη

Ήταν  πραγματικά  ξεχωριστή στιγμή για την παγκόσμια ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, για εμάς που συμμετείχαμε, το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων στο διάστημα  1914-1923, ψήφισμα στο οποίο κατέληξε μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της,    η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars -IAGS). Μάλιστα το ψήφισμα συνέπεσε με τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος.

Το ψήφισμα  το οποίο έλαβε το 83% των ψήφων, αναφέρεται στις πρακτικές του οθωμανικού κράτους ενάντια στους λαούς των  Αρμενίων, Ασσυρίων (Χαλδαίων, Νεστοριανών, Σύριοι, Αραμαίοι, Ιακωβίτες, Ορθόδοξοι Σύριοι), Ελλήνων (Ποντίων, Θρακών, Ιώνων), που οδήγησαν στη Γενοκτονία εναντίον τους. 

Το 1997 η  Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών είχε αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και η μέχρι τώρα δραστηριότητα των μελών της Ένωσης, έδειξε ότι υπήρξαν και άλλες γενοκτονίες από το ίδιο καθεστώς. Οι Ασσύριοι και  οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις ίδιες μεθόδους εξόντωσής τους, όπως μαζικές εκτελέσεις, πορείες θανάτου, και λιμός.  

Το μέλος  της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών καθηγητής του πανεπιστημίου του Γεηλ Adam Jones σύνταξε το ψήφισμα και με πρωταγωνίστρια την  Thea Halo, συγγραφέα του βιβλίου «Ούτε το όνομά μου», και σε συνεργασία με επιστήμονες από όλον τον κόσμο, το ψήφισμα έγινε δεκτό, καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που διέπραξε. 
Το ψήφισμα δηλώνει επίσης ότι «η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που φυλάσσει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και  προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες».

Η συντριπτική υποστήριξη που δόθηκε στο ψήφισμα  από την κορυφαία στον κόσμο οργάνωση μελέτης των Γενοκτονιών το 2007, έχει ήδη  βοηθήσει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας   συνείδησης για τις γενοκτονίες των Ασσυρίων και των Ελλήνων και θα αποτελέσει   σημαντικό εργαλείο, έτσι ώστε η  σημερινή Τουρκία, η  οποία αγνοεί  ακόμη  ή αρνείται  εντελώς τις γενοκτονίες των χριστιανικών μειονοτήτων, να τις αναγνωρίσει. 

Άλλωστε οι αναγνωρίσεις από τη Σουηδία, την Αρμενία, ομοσπονδιακά κοινοβούλια, πολιτείες και πόλεις, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, Αυστραλία, στηρίχθηκαν πάνω στο ψήφισμα αυτό. Είναι μία νίκη της αλήθειας και της μνήμης, έναντι των δυνάμεων της άρνησης, της υπονόμευσης, της ολιγωρίας, των στεφάνων στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ.

Ο Θ.  Μαλκίδης είναι τακτικό μέλος της  Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.



ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ IAGS: 

9 Δεκεμβρίου 1943: Οι δολοφονίες από τους Ναζί στο Βραχνί και Σούβαρδο Καλαβρύτων



Μετά τις εκτελέσεις στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και στο χωριό Σούβαρδο, οι Γερμανοί στις 9 Δεκεμβρίου έφτασαν στο γειτονικό χωριό Βραχνί. Είχαν μαζί τους 3 άνδρες αιχμαλώτους, το φαρμακοποιό Δημητρίου από τη Βυσωκά τον οποίο βρήκαν στο Σούβαρδο όπου είχε προσπαθήσει να κρυφτεί, τον νεαρό Παύλο Σωτηρακόπουλο από την  Κερπινή και τον Ηλία Κατσανιώτη από τους Ρογούς, τους οποίους είχαν πάρει μαζί τους για οδηγούς.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας


Ο καλύτερος μαθητής του σχολείου του, αριστούχος, το χρυσό παιδί που θυσιάστηκε για τ΄αδέλφια του!

Για ένα πατριωτικό κίνημα Αντίστασης και Ανάστασης του Ελληνισμού




Θ. Μαλκίδης

Νομίζω ότι ο Ελληνικός λαός κατανόησε πλέον μετά τις απάτες που έχει υποστεί μετά τις ψευδαισθήσεις κι όλα αυτά τα οποία έχει δεχτεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Άλλωστε υπάρχουν πατριωτικές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να συνθέσουν ένα αληθινό κίνημα Αντίστασης και Ανάστασης της Ελλάδας,αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας."


Η συνέντευξή μου στο Ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.


Καλό Παράδεισο . Καλή Ανάσταση




Ξημερώματα Κυριακής, γύρω στις 7:οο το πρωί, ώρα Ελλάδος και 22.00 ώρα Αμερικής κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα. Ο Γέροντας πλήθους Μονών μετά από πολύχρονη ασθένεια έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα ευλογημένο έργο παρακαταθήκη..


8 Δεκεμβρίου 1943: Οι σφαγές των Γερμανών Ναζί σε Ζαχλωρού, Μέγα Σπήλαιο, Κερπινή και Ρογούς


Οι σφαγές των Γερμανών Ναζί σε Ζαχλωρού, Μέγα Σπήλαιο, Κερπινή και Ρογούς,

Ζαχλωρού 8 Δεκεμβρίου 1943 

Τον Δεκέμβριο του 1943 με την "Επιχείρηση Καλάβρυτα", οι Γερμανικές δυνάμεις χωρισμένες σε τμήματα με επικεφαλής διάφορους συνταγματάρχες, εφορμούν στα Καλάβρυτα. Ένα τμήμα με επικεφαλή τον αντισυνταγματάρχη Ebersberger κατευθύνεται με πορεία από Αίγιο προς Καλάβρυτα με τρία (3) πεζοπόρα τμήματα...