Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Μεγάλη συμμετοχή στο πανδραμινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Μεγάλη συμμετοχή στο πανδραμινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Μακεδονία που διοργανώθηκε από την Ομαδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας για την Μακεδονία. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διδάκτωρας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης.


Τον ομιλητή προλόγισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μικροχωρίου Χρήστος Κυριακίδης.

Φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο, ο καθηγητής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης αφιέρωσε την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Δράμας για την Μακεδονία και τον Ελληνισμό,  στα θύματα των πυρκαγιών, στους Μητρετώδη και Κούκλατζη, στον Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί και  στους κεκοιμημένους που ήταν παρόντες σε όλους τους αντιστασιακούς αγώνες της χώρας, στους νέους ανθρώπους που όπως είπε καλούνται για ακόμη μία φορά να μπουν μπροστά στον αγώνα υπεράσπισης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.  

Σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Θοεφάνης Μαλκίδης τόνισε «Ο πατριωτισμός δεν είναι ντροπή, είναι καθήκον και υποχρέωση, δε σταματάμε, συνεχίζουμε, μέχρι την τελική Νίκη…»




Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ύβρις και Νέμεσις



Θ. Μαλκίδης 

Ύβρις και Νέμεσις 

Από την ομιλία μου στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη  Δράμα 

Μας είπαν, 

εμάς με θύματα από τους Γερμανούς και Βούλγαρους, με θύματα από βασανιστήρια και εκτελέσεις από τη Γκεστάμπο και  τα Ες, Ες, με ανθρώπους που δεν έχουμε βρει ακόμη τα οστά τους στην Βόρειο Ήπειρο, με αγνοούμενους από τη Σμύρνη μέχρι την Κύπρο, εμάς που δε συνεργαστήκαμε με τους κατακτητές και τους καταπατητές της Δημοκρατίας,  

Ετερόκλητο όχλο και ετερόκλητοι όχλοι  (στον ενικό και στον  πληθυντικό)Εθνικιστές Μακεδονομάχους ειρωνικά,  Λαϊκιστές Εθνίκια Φασίστες 
Ακραίους και Ακροδεξιούς , Τραμπούκους  και παρακρατικούς 
Υποκινούμενους από ξένες δυνάμεις
Πουλημένους που τα παίρνουν Υπερπατριώτες 
Προσκυνημένους  Σκουπίδια  και Ναζιστές

Είπαν ότι φταίνε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που κάηκαν !





Κυριακή 5 Αυγούστου 2018. Η Μνήμη Τρέχει Ξανά: Πορεία για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμού Σολωμού.




Η Μνήμη Τρέχει Ξανά – Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Μόλις 22 χρόνια έχουν περάσει από τον Αύγουστο του 1996 όταν δύο ήρωες προστέθηκαν στο Πάνθεον της αξιοπρέπειας του κυπριακού Ελληνισμού. 

Ήταν 11 Αυγούστου όταν ο Τάσος Ισαάκ, ένα παλληκάρι από την Αμμόχωστο, έμπαινε μέσα στη φωτιά για να σώσει την τιμή της πατρίδας του, αλλά και τους συνοδοιπόρους του σε ένα ταξίδι με προορισμό την κατεχόμενη Αμμόχωστο. 

Τρεις μέρες μετά, ο ξάδερφός του, Σολωμός Σολωμού, ανέβαινε μοτοσυκλέτα του Τάσου, μη μπορώντας να ανεχτεί το κατοχικό σύμβολο που επισκίαζε τα χώματα του τόπου του. 




Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μακεδονία και Ελληνισμός: Συνέχεια και Αντίσταση !



Θ. Μαλκίδης

Μακεδονία και  Ελληνισμός: Συνέχεια και Αντίσταση !

Από την ομιλία στο Πανδραμινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Δράμα 30 Ιουλίου 

Φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο, αφιέρωσα την ομιλία μου στο συλλαλητήριο της Δράμας για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό,  στα θύματα των πυρκαγιών, στους Μητρετώδη και Κούκλατζη, στον Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί, στους κεκοιμημένους προγόνους μου παρόντες σε όλους τους αντιστασιακούς αγώνες της πατρίδας μας, στους νέους ανθρώπους που καλούνται για ακόμη μία φορά να μπουν μπροστά στον αγώνα υπεράσπισης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. 

Ο πατριωτισμός δεν είναι ντροπή, είναι καθήκον και υποχρέωση, δε σταματάμε, συνεχίζουμε, μέχρι την τελική Νίκη !





Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Το πρώτο μήνυμα από τον ελεύθερο Έλληνα του Πόντου Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί, προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες



Θ. Μαλκίδης 

Το πρώτο μήνυμα προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από τον ελεύθερο  Έλληνα του Πόντου Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί 


Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα  και ευχαριστώ το Θεό για αυτήν. 

Μετά από 15 μήνες μίλησα και είδα τον αγαπημένο φίλο, το μοναδικό άνθρωπο και εξαιρετικό συναγωνιστή Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί , ο οποίος φυλακίστηκε για έναν αγώνα που μόνο οι δυνατοί και οι σπουδαίοι μπορούν να κάνουν !

Ο Γιάννης- Βασίλης (όπως και η σύντροφός του Μεράλ Γκευλανί) μου μετέφερε τις ευχαριστίες του  για τη συμπαράστασή μας, για όλα αυτά που έλαβε όταν ήταν στη φυλακή, τις ευχές του για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες από τις πυρκαγιές αισθανόμενος το δράμα των  θυμάτων, την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για την Μακεδονία, τη συνεχή του σκέψη   για τους χιλιάδες συγκρατούμενούς του στα κελιά, ανάμεσά τους και ο Μητρετώδης και ο Κούκλατζης.

 Γιάννη  -Βασίλη  σε ευχαριστούμε που είσαι μαζί μας σ΄αυτόν το δύσκολο, ανηφορικό και γεμάτο δοκιμασίες και θλίψεις δρόμο, ο οποίος όμως επειδή είναι δίκαιος και αληθινός θα είναι νικηφόρος!