Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης. Κύπρος 1974





Θ. Μαλκίδης 

Ο υπολοχαγός Γεώργιος  Παπαλαμπρίδης μετατέθηκε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 1973 και είχε τοποθετηθεί στην Εθνική Φρουρά. Έπειτα από δική του παράκληση ανέλαβε τη διοίκηση Λόχου στο Τάγμα Προκαλύψεως στο Μπογάζι. Στις 19 Ιουλίου 1974 ζήτησε και πήγε στο 399 Τάγμα Πεζικού και ανέλαβε την διοίκηση του Β’ Λόχου. Του ανατέθηκε η άμυνα των υψωμάτων στην περιοχή Αλωνάγρα του Πενταδάκτυλου προκειμένου να αποτραπεί η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων προς το νότο. Ο λόχος κράτησε τα υψώματα  τρεις ημέρες.

Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή


Θ. Μαλκίδης 

Σε αντίθεση με όσους  βολεύτηκαν,  με αυτούς που  ανακάλυψαν την Ελλάδα στη σύνταξη (....) τους λακέδες του παρακράτους, με όσους σιώπησαν και συμβιβάστηκαν για θέσεις, καριέρα και λεφτά, η Ελληνικότητα και η Πίστη, η Αντίσταση και ο ανιδιοτελής Πατριωτισμός είναι ο καθημερινός μας βίος και πολιτεία . 

Όπως γράφει ο Φώτης Κόντογλου <<Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή....>>

Για την Αντίσταση στην εισβολή από την Τουρκία, για τη Μακεδονία, για το Αιγαίο, για την Κύπρο, για τη Θράκη, για τον Ελληνισμό . 

Όσοι Ζωντανοί !


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Υποταγή και Σιωπή, Αγώνας και Δικαίωση


Θ. Μαλκίδης

Πριν λίγες ημέρες η Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ  ψήφισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων με αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων, και στην Ελλάδα σιωπή...

Πέντε πολιτείες των ΗΠΑ έχουν εισάγει τη διδασκαλία της Γενοκτονίας και στην Ελλάδα το μαζικό έγκλημα είναι εκτός ύλης....

Σε όλον τον κόσμο γίνεται από συγκεκριμένους ανθρώπους ένας έντιμος, πατριωτικός και  δημοκρατικός αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι δεν καλούνται στα <<συνέδρια>> για τη Γενοκτονία......

H Πατρίδα μας απειλείται με εξαφάνιση και την ίδια στιγμή  έτοιμες προς πώληση ψυχές, διαπραγματεύονται θέσεις και καριέρες.....


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό <<Παύλειος Λόγος>>  Βέροιας Μακεδονίας  για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας που αφορά το παρόν και το μέλλον της ιστορίας, της διπλωματίας, των διεθνών σχέσεων και της ηθικής της έρευνας και της πολιτικής της Ελλάδας....


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η προοπτική του Ελληνισμού


Θ. Μαλκίδης 

Οι αριθμοί της εισβολής και η δημογραφική προοπτική του Ελληνισμού απεικονίζουν, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάσχεση και αλλαγή της παρούσας κατάστασης, ένα ζοφερό μέλλον. 
 Τα στοιχεία που ακολουθούν προέρχονται από την  Aegean Boat Report, μία Νορβηγική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που παρακολουθεί και καταγράφει τις ροές: 



Εβδομάδα 38. 16-22 Σεπ. 2986 άνθρωποι
Εβδομάδα 39. 23-29 Σεπ. 3223 άνθρωποι
Εβδομάδα 40. 30 Σεπ – 6 Οκτ. 2242 άνθρωποι

Εβδομάδα 41. 7-13 Οκτ. 1776 άνθρωποι
Εβδομάδα 42. 14-20 Οκτ. 2220 άνθρωποι
Εβδομάδα 43. 21-27 Οκτ. 1625 άνθρωποι
Εβδομάδα 44. 28 Οκτ – 3 Νοε. 2416 άνθρωποι
Εβδομάδα 45. 4 – 10 Νοε. 1078 άνθρωποι
Εβδομάδα 46. 11-17 Νοε. 2444 άνθρωποι


Μέσος εβδομαδιαίος όρος: 2.223
Τρέχων ετήσιος ρυθμός: 116 χιλιάδες



116 χιλιάδες τον χρόνο είναι ίσο με 1.1% του πληθυσμού της Ελλάδας. Τόσοι έρχονται με τους τρέχοντες ρυθμούς το 2019.
Η κυβέρνηση είπε ότι θα προωθήσει στην ενδοχώρα όχι περισσότερους από 1% του πληθυσμού κάθε περιφέρειας. Δηλαδή ακόμη  και εάν δεν υπήρχε κανένας ήδη και αρχίζαμε από το μηδέν, με αυτόν τον ρυθμό σε ένα χρόνο θα ξεπερνούσε το 1%. Τότε, θα είχαμε 1% σε κάθε περιφέρεια και από κει και πέρα θα το ξεπερνούσε. 







Η συνέντευξή μου στην Τηλεόραση Άλφα της Θράκης όπου αναλύεται η καθημερινή εισβολή και παρατίθενται οι προτάσεις αντιμετώπισης της απειλής εξαφάνισης του Ελληνισμού



O Oρθόδοξος και Ελληνικός λόγος διώκεται! Τo Youtube κατήργησε τo κανάλι με τις εκπομπὲς του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη!


Θ. Μαλκίδης 

Πάντοτε η ισηγορία , η ισότητα στην προβολή των απόψεων , των θέσεων και των αξιών, ήταν ένα από τα μείζονα ζητήματα του ανθρώπινου αγώνα.

 Ειδικότερα στην Ελλάδα, στον τόπο γέννησης της Δημοκρατίας όπου η Ελευθερία δοκιμάστηκε ποικιλοτρόπως,  η Ορθοδοξία και η Ελληνικότητα ήταν αυτές που αγωνίστηκαν για το λόγο και την ανεμπόδιστη προαγωγή του.

Η φραγή, το "κατέβασμα" , η εξαφάνιση των εκπομπών του π.Αρσενίου από το You Tube , αποτελεί μία στοχευμένη επίθεση κατά της Ελευθερίας έκφρασης όλων των απόψεων και συνιστά παραβίαση προβολής των θέσεων που αφορούν τα σύγχρονα θέματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Έχοντας γνώση των πραγματικών αιτιών για τις οποίες αφαιρέθηκαν από το YouTube οι εκπομπές  του π. Αρσενίου , δηλώνουμε ότι οι θέσεις μας θα συνεχίσουν να προβάλλονται από το διαδίκτυο.

Η Ορθοδοξία και η Ελληνικότητα δεν  "κατεβαίνουν", δεν εξαφανίζονται....


Η Θρακική ενδυμασία στην Προεδρική Φρουρά



Η Θρακική  ενδυμασία  εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς.

Επίσκεψη και στήριξη στον κατακτητή: Τριπλασιάστηκαν οι διελεύσεις στην κατεχόμενη Κύπρο !



Τεράστια αύξηση καταγράφουν οι επισκέψεις προς τα κατεχόμενα, οι οποίες, σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε προ ημερών στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ 1/1/2019 και 30/9/2019 καταγράφηκαν προς τις κατεχόμενες περιοχές 1.776.343 επισκέψεις Ελληνοκυπρίων. 

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Σαββάκης Σάββα......


Σήμερα μας ανακοίνωσαν πως σε βρήκαν μετά από 45 χρονια 
Σαββάκη μου. Σε ένα λάκκο στο Μπογάζι να λιώνεις, να διαλύεσαι μονάχος τζ'άκλαυτος. 

Τρείς μήνες μετά τον θάνατο της μάνας σου Σαββάκη μου, ήβραν σε. Είχες πλάνο ρε μπαγάσα το ξέρω. Να μεν πιει τζαι τούτον το ποτήρι με δηλητήριο η Ελλού πριν φύγει. Ενα μάτσο κόκκαλα σ'ένα σακκούλι ο λεβέντης της. Είπαν μου να σου γράψω "λόγο" για την κηδεία σου ρε Σαββή. Εν μου φκαίνουν λόγια πομπώδη, φιλολογικές φανφάρες τζαι πατριωτικά κλισέ, παρά μόνο απορίες....

Ήταν ακαριαίος ο θάνατος ή όχι;


Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου



Θ. Μαλκίδης 

Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου συγκροτήθηκε σαν σήμερα, στις 20 δηλαδή Νοεμβρίου του 1959 στον Άγιο Στέφανο Αττικής, μετά από την υπογραφή της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας της Κύπρου. 

Στις 16 Αυγούστου του 1960 οι δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ αποβιβάστηκαν στο Λιμάνι της Αμμοχώστου με το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού <<Αλιάκμων>>. 


Η ΕΛΔΥΚ αποτελούνταν από τη Διοίκηση, το Επιτελείο, το 1ο και 2ο Τάγμα Πεζικού, το Λόχο Υποστήριξης και Λόχο Διοίκησης. Το σύνολο της ήταν 950 αξιωματικοί και οπλίτες. Η εγκατάσταση της ήταν σε στρατόπεδο δυτικά της Λευκωσίας στον οικισμό Γερόλακκος και υπαγόταν στο Τριμερές Στρατηγείο.

Όταν σημειώθηκαν τα πρώτα σοβαρά ελληνοτουρκικά επεισόδια το 1963, η εμπλοκή των τμημάτων της ΕΛΔΥΚ αποφεύχθηκε . Σε επεισόδια που ξέσπασαν το Μάρτιο του 1964, ωστόσο, σκοτώθηκε ένας υπαξιωματικός της ΕΛΔΥΚ, ο επιλοχίας Σ. Καραγιάννης, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στην τουρκική συνοικία της Αμμοχώστου οι Έλληνες αξιωματικοί Δ. Πούλιος και Β. Καποτάς και ο οδηγός τους, αστυνομικός Κ. Παντελίδης.


Στις 20 Ιουλίου  1974  η πρώτη βόμβα που έπεσε στην Κύπρο χτύπησε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Σκότωσε και τραυμάτισε προσωπικό, κατέστρεψε την Αίθουσα Επιχειρήσεών του στρατοπέδου, το Διοικητήριο, παραπλήσιες αίθουσες, οχήματα, καθώς και τα δίκτυα ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών. Η δεύτερη βόμβα κατέστρεψε το κτήριο του Λόχου Βαρέων Όπλων και του Κέντρου Επικοινωνιών και ακόμα περισσότερα οχήματα του στρατοπέδου.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ταφή οστών 193 Ελλήνων πεσόντων κατά το έπος του 1940-1941


Μετά από 79 χρόνια, τα οστά των πεσόντων καλυμμένα με την εθνική σημαία τοποθετήθηκαν σε ξεχωριστά κενοτάφια για να αναπαυθούν εν΄ ειρήνη.


 Τα οστά άλλων εκατόν ενενήντα τριών Ελλήνων στρατιωτών, πεσόντων, στα βουνά της Αλβανίας κατά το έπος του '40, ενταφιάστηκαν σήμερα με μια σεμνή, πλην φορτισμένη συγκινησιακά, θρησκευτική τελετή στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας κοντά στο νομό Πρεμετή.

Πανθρακικό Κάλεσμα για την υπεράσπιση του Ελληνισμού



Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, διοργανώνεται Πανθρακικό Κάλεσμα για μιαν Ανθρώπινη Αλυσίδα στο Τελωνείο Κήπων του Έβρου. Σκοπός μας είναι να δείξουμε στους κυβερνώντες ότι ο λαός της Θράκης βρίσκεται στα όριά του με την παρανοϊκή κατάσταση που του έχει επιβληθεί με την ογκούμενη παράνομη μετανάστευση. 

Είτε μιλάμε για συνειδητή πολιτική ανοικτών συνόρων είτε για αδυναμία φύλαξης της ελληνοτουρκικής μεθορίου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και να το εκφράσουμε μεγαλόφωνα, φτάνουν πια οι καφενειακές κουβέντες και τα παρακάλια σε δήθεν αρμοδίους να πράξουν το καθήκον τους. 

Μνήμη Νεοκλή Σαρρή


Θ. Μαλκίδης

Για τη Μνήμη του Νεοκλή Σαρρή 

Αγαπημένε μας Νεοκλή 

Υπήρξα ένας από τους χιλιάδες φοιτητές σου και συνδέθηκα, όπως άλλωστε το συνήθιζες, γιατί έτσι είχες διδαχθεί, με δεσμούς παιδείας, εκτίμησης και φιλίας.
Είναι οι πολλές οι στιγμές, όπου πραγματοποιήσαμε συζητήσεις για απλά και σύνθετα ζητήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο και Έλληνα. Οι ώρες που πέρασα μαζί σου μου άνοιξαν ένα διαφορετικό κόσμο σκέψης, λόγου και έργου. Τα χαρακτηριστικά σου Ελληνικά, Ρωμαίικα, Οικουμενικά, του Γένους μας. Με στήριξες, με βοήθησες, μου έδωσες τα εφόδια να κατανοήσω πολλά από αυτά που ο ίδιος και πρώτος είχες μιλήσεις και γράψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι βέβαιο ότι στη ζωή κάθε ανθρώπου, η γνωριμία με ορισμένους συνανθρώπους του, έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει την πορεία του. Διαμορφώνεται μία νέα στάση ζωής και αναδεικνύεται λόγος και πράξη που μέχρι πρότινος ούτε καν είχε σκεφτεί η ανθρώπινη οντότητα. Και από τότε φανερώνεται ένας άλλος κόσμος και ο σπόρος βγάζει καρπούς.
Για μένα είσαι ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν τη ζωή μου, με τους οποίους άνοιξε μία νέα πραγματικότητα ιδεών και πολιτισμού, πολιτικής και ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η γνωριμία με σένα, με τον Κωνσταντινουπολίτη δάσκαλο στα αμφιθέατρα, στις αίθουσες διαλέξεων και εκδηλώσεων, σε ανθρώπινες και φιλικές στιγμές, μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω πολλά από τα ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες εδώ αιώνες. Ανάμεσά τους, η Κωνσταντινούπολη, η Ίμβρος και η Τένεδος, η Μικρά Ασία, η Θράκη, ο Πόντος και η Καππαδοκία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Οθωμανικό κράτος και η Τουρκία, η Γενοκτονία και η αναγνώριση, η ελληνική κοινωνία και η συνέχεια του Ελληνισμού.
 Πολλά από αυτά βεβαίως, που ανέδειξες τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν έτυχαν ανάλογης αποδοχής της βαρύτητάς και της σπουδαιότητάς τους που τους είχες προσδώσει. Τι γίνεται άλλωστε σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο γνωστό και αποδεκτό στην ώρα του;

Ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία αποτέλεσες τον επιστήμονα και κυρίως τον άνθρωπο εκείνο, που συνέβαλλε με μοναδικό τρόπο, ώστε η γνώση για τη γειτονική χώρα να γίνει επιστήμη. Η Τουρκολογία στην Ελλάδα σου οφείλει πολλά, όπως οφείλει πολλά και η μεγάλη κοινότητα των Κωνσταντινουπολιτών, για την οποία και στην οποία ήσουν ο πρωταγωνιστής. Το φανερώνουν οι συνεχείς μνημονεύσεις της παρουσίας σου, σε εκδηλώσεις και αλλού. 

Παραμένουν  βεβαίως μοναδικές οι  φράσεις σου " η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο" αλλά και πως "σε λίγα χρόνια  οι Τούρκοι θα κάνουν τους ΄Ελληνες να  σκέπτονται σαν Τούρκοι.....”. 


Κυριάκος Μάτσης:«Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής»




<<Αγαπημένο μας παιδί, Μπροστά στον ηρωικό σου θάνατο σκύβουμε και σε φιλούμε οι γονείς σου. Παιδί μας, Κυριάκο μας, σ’ αγάπησε η Πατρίδα μας, σ’ αγάπησε ο Θεός μας, σ’ αγάπησε πολύ η Λευτεριά. Ήσουν δικός της, κι αφού σε ζήτησε θυσία στο βωμό της, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ.

Αν κλάψαμε, δεν κλάψαμε τον θάνατό σου. Ένα θάνατο με το δάχτυλο στη σκανδάλη και την τρανή στο στόμα κραυγή : «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» δεν τον κλαίνε γονείς και συγγενείς μα το έχουν καύχημα, τιμή τους.


Μα κλαίμε που έμειναν τα άρματά σου ορφανά.>>




Έτσι αποχαιρέτησε τον ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ του Πενταδακτύλου, τον 

ήρωα Κυριάκο Μάτση, ο πατέρας του Χριστοφής Μάτσης.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Αγνοούμενος Δώρος Χαραλάμπους



Αποχαιρετήσαμε σήμερα τον ηρωικώς πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974 Δώρο Χαραλάμπους Πικρού απο το Κατεχώμενο Αργάκι Μόρφου Νυφευμένο στην Κατωκοπιά οπου και απέκτησε δυο παιδιά!!

Ο Δώρος Χαραλάμπους έπεσε τις πρώτες μέρες της εισβολής στα Καζιβερά όπου Υπηρετούσε ως έφεδρος στρατιώτης μετά από άνιση μάχη με τους τούρκους εισβολείς!!


Ελληνικός Λόγος





Στην κατάμεστη από ακροατές αίθουσα της Ο.Χ.Α. ¨Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ¨ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/11/2019 και ώρα 18:00 εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Η γενοκτονία που δεν τιμωρήθηκε επαναλαμβάνεται». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιος Ιωάννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γρεβενών κ. Μπέης Δημήτριος. Η υψηλού επιπέδου ομιλία του κ. Μαλκίδη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση μαζί του, όπου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν.
Τον κ. Μαλκίδη προλόγισε ο εκπαιδευτικός κ. Παπαστεργίου Στέργιος. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τη σκυτάλη έλαβαν οι Γρεβενιώτες μουσικοί Σιαμίδης Κυριάκος και Ευαγγελόπουλος Ξενοφών, που παρουσίασαν σχετικά με το θέμα τραγούδια. Το πρόγραμμα έκλεισε ψάλλοντας όλοι οι παρευρισκόμενοι τον Εθνικό μας Ύμνο. Την παραπάνω εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: η Ο.Χ.Α. . «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» - ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Γρεβενών – ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρου – ο Σύλλογος Ποντίων Κυρακαλής - ο Α.Γ.Σ. «Ελιμειώτης».

Η ομιλία του Θ. Μαλκίδη