Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Μακεδονία- Ελληνισμός


Πριν από λίγες ώρες " άγνωστοι" έκλεψαν την μήκους οκτώ μέτρων ορειχάλκινη παράσταση και βανδάλισαν το μνημείο του Μακεδόνα οπλαρχηγού του 1821 Στάμου Χάψα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας Χαλκιδικής. Εκεί όπου ο Χάψας μαζί με εκατοντάδες συναγωνιστές του και αμάχους έγινε Ολοκαύτωμα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας την Κλοπή...



Οι τωρινοί που τάχα δεν ψήφισαν και που θα <<σεβαστούν και θα εφαρμόσουν τη Συμφωνία>> και οι προηγούμενοι που ψήφισαν και τους επαινούν.....

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”.Η παρακμή της Πολιτικής και η Υβρις της Ιστορίας



Θεοφάνης Μαλκίδης

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”................

Η παρακμή της Πολιτικής και η Υβρις  της Ιστορίας



Είναι περιττό να αναφερθούμε στους συμβολισμούς  που υπάρχουν στη Σμύρνη. Εδώ και αιώνες   ο Ελληνισμός είχε και έχει ως  σημείο αναφοράς τη Ιωνική πόλη, ως κέντρο πίστης, πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, ιστορίας, αθλητισμού, ζωής αλλά και θανάτου.


Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η νομιμοποίηση της κλοπής της Μακεδονίας και η σιωπή των αμνών




Αυτά που συνέβησαν στο χωριό Κερασιά του Δήμου Έδεσσας, κατά την διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Κερασιωτικα 2019" προκαλούν  το κοινό αίσθημα!!
Στην διάρκεια της τελευταίας μέρας των εκδηλώσεων κάτοικος Μοναστηρίου Σκοπίων τόλμησε να σηκώσει την απαγορευμένη πλέον, σημαία των Σκοπίων, με τον ήλιο της Βεργίνας, που ως γνωστό είναι σε κόκκινο χρώμα!!

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

".......που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού...."



Θ. Μαλκίδης 

Όπως έγραψε ο Σεφέρης, <<ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια ....>>

Συνεχίζουμε με τα μέσα  που μας έχει δώσει η Ιστορία μας, η Παράδοσή μας, ο Αγώνας του Λαού μας,   μέχρι την Νίκη !

Παρασκευή 30 Αυγούστου , 8:30 μμ στο θεατράκι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης Μακεδονίας ( Περικλέους 50) .


Y.Γ Σαν σήμερα, στα 1904, ο Παύλος Μελάς, φθάνει στη Μακεδονία επικεφαλής  30 ανδρών από την Κρήτη και τη Μάνη, στους οποίους προστέθηκαν και υπόδουλοι Μακεδόνες. Λίγες μέρες πριν είχε χαιρετήσει για τελευταία φορά  την οικογένειά του.....




Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Μπορείτε να ρωτήσετε τους εισβολείς -κατακτητές και συνομιλητές σας τι έγιναν οι αγνοούμενοί μας;



Παραμονή Αγίου Φανουρίου Είναι θεσμός πλέον.....Εδώ και 45 χρόνια στις οικογένειες που έχουν αγνοούμενους από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο να γίνεται η πίτα του Αγίου Φανουρίου για την ανεύρεση των ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων




Πριν από λίγο στο ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Δυτικής Αυστραλίας αναγνωρίστηκε ομόφωνα η Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, ενώ προτείνεται να πράξει αναλόγως και το πολιτειακό κοινοβούλιο της δυτικής Αυστραλίας καθώς και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. 
Προς απογοήτευση των αρνητών, των υπονομευτών και των <<συνωστισμών>> σε Τουρκία και Ελλάδα, ο αγώνας μας είναι νικηφόρος !