Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

"Ως ψάρι εις το δίχτυ σπαράζει εις πολλούς κινδύνους ακόμη η ελληνική ελευθερία...."



Θ. Μαλκίδης 

Θέλουν να μας πάνε στη Χάγη για να μην μας πουν τριτοκοσμικούς επαρχιώτες και να διαπραγματευτούμε τη θάλασσα, τον αέρα, τη γη μας , δεν πρέπει μας λένε να αποκλειστεί η Τουρκία από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο,  επισημαίνουν πως δε χρειάζεται να μιλάμε για την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία στα νησιά και τον Έβρο,  υπενθυμίζουν κάθε ημέρα ότι πρέπει να μπουν τα Σκόπια και η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι προς το συμφέρον μας, η <Συμφωνία των Πρεσπών> πρέπει να τηρηθεί γιατί μετά όλα τα κράτη θα λένε τους λωποδύτες <<Μακεδονία>>, τώρα που η οικονομία <πάει θαυμάσια>> να μην υπονομεύσουμε την πορεία της με συναισθηματισμούς, ηρωισμούς και λοιπές ανάγωγες πράξεις έναντι των αφεντικών.....

Η σκλαβιά, η δουλεία, η υποταγή,  ως <<ελευθερία>>.....

Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και μία αναφορά για τον Νομό Έβρου


Θεοφάνης Μαλκίδης

Η δημογραφική κατάρρευση της  Ελλάδας και μία αναφορά για τον Νομό Έβρου


1. Η Ελλάδα

Όπως αναφερόταν στο πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό, στη χώρα μας, η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και το πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα. Η δημογραφική κατάσταση για την Ελλάδα είναι εφιαλτική εδώ και πολλά χρόνια.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Καλή Λευτεριά στον Ελληνισμό






Θ. Μαλκίδης

Καλή Χρονιά, Καλή Ανάσταση στην Πατρίδα μας 


Ο  Γιώργος  Σεφέρης  μιλώντας  το 1969 για την κατάσταση στην Ελλάδα  καταγράφει με εντυπωσιακά προφητικό τρόπο και το σήμερα: "Μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας .... Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης, όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν πάρα πολύ για ορισμένους ανθρώπους....Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό".
Και  συμπληρώνει ο  Διονύσιος Σολωμός στην επιστολή του στον απομνημονευματογράφο του Κολοκοτρώνη, Γ. Τερτσέτη, επίσης με προφητικό τρόπο: "Η διαφθορά είναι τόσο γενική κι έχει τόσο βαθιές ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις".





Κάθε τέλος μίας χρονιάς και κάθε αρχή μίας νέας,  αποτελεί έναν προσωπικό απολογισμό, υποθέτω και συλλογικό, ένα προγραμματισμό στόχων. Άλλωστε έτσι αρμόζει σε πολιτικά όντα. Και βεβαίως κάθε αρχή ενός νέου έτους αποτελεί ένα ξεκίνημα για, συν Θεώ, μεγάλες, όπως αρμόζει σε ανθρώπινες υπάρξεις, πράξεις.  

Πράξεις που να είναι αντίστοιχες με αυτές που προσδοκά να υλοποιήσει κάθε άνθρωπος που νοιάζεται και αγαπά τη ζωή, που αγαπά δηλαδή τους συνανθρώπους του και μάχεται για κάτι ανώτερο και σπουδαίο. Πράξεις που να είναι αντίθετες με αυτές που έκανε και ντρέπεται, βλάπτοντας, συκοφαντώντας, δυσφημίζοντας, ακόμη και κολακεύοντας, όπως έλεγε ο Διογένης εκ Πόντου αναφέροντας ως το μεγαλύτερο κακό.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές, δύσκολες στιγμές. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, ο χώρος μας, ο τόπος μας,  από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Θράκη, μέχρι το Αιγαίο, την Κύπρο, δεν αναγνωρίζεται, δεν αναπαύομαι, από όσα βλέπω και αισθάνομαι. Φασισμός και βιασμός παντού.  Ζω στον τόπο μου, νοσταλγώντας τον τόπο μου.

Κράτος διαλυμένο, χρεοκοπημένο, δουλικό σε κάθε είδους δανειστές και απαιτήσεις, Παιδεία με εθνομηδενιστές, αρνητές και  ψευτοκαθηγητές,  Υγεία και Πρόνοια  που καταρρέουν, Αγροτικός κόσμος που καταστρέφεται,  Νέοι και Μεγαλύτεροι που φεύγουν αηδιασμένοι αναζητώντας εργασία  και δικαιοσύνη, Διανοούμενοι που σιωπούν για την τραγωδία του λαού μας, Ψευτοπολιτικοί που διορίζονται βάσει (οικογενειακής ή/και άλλης ) επετηρίδας,  Ψευτοκόμματα- παρακρατικοί μηχανισμοί, Μεγαλοαπατεώνες που παριστάνουν τους σπουδαίους,  Αφύσικο που βαπτίζεται Φυσικό, Αμαρτία που τη βάπτισαν Αρετή, όπως γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης......


Βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό, αξιακό  και δεν πρέπει να σιωπήσουμε, ούτε να φλυαρήσουμε. Απαιτείται λόγος, κυρίως όμως έργο και  πράξη.  Όπως καταλήγει ο Σεφέρης στο μήνυμά του:"είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η καταπίεση που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή".

Μία ανωμαλία που πρέπει να σταματήσει αγωνιζόμενοι, "όσοι ζωντανοί" για  μία αναγέννηση,  κοινωνική και εθνική, ακολουθώντας (και) τα λόγια του Διονύσιου Σολωμού: "Μόνον όταν οι αφορμές της διαφθοράς εξολοθρευθούν πέρα ως πέρα, θα μπορέσουμε να έχουμε μία ηθική αναγέννηση. Τότε, το μέλλον μας θα είναι μεγάλο, όταν όλα στηριχθούν στην ηθική, όταν θριαμβεύσει η δικαιοσύνη, όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν όχι για μάταιη επίδειξη, παρά για το όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από πραγματική παιδεία και από μόρφωση όχι σχολαστική".

Καλή Χρονιά, Καλή Λευτεριά, Καλή Ανάσταση! 

Υ.Γ. Όπως γράφει ο Ελύτης "μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά".


Και όπως γράφει ο στρατηγός Μακρυγιάννης 



<<....είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν......>>

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Καλή χρονιά, καλόν αγώνα σε όλους.




Θ. Μαλκίδης 

O Γιώργος Σεφέρης γράφει για τις επιλογές που έχει ο άνθρωπος στη ζωή του, για αυτές που σκέπτεται τέτοιες ώρες που γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς: 

 «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. 

Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.  

Eγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη.... 

Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα». 

Εμείς αντί για την υποταγή και τη στάχτη, επιλέγουμε τους Υψηλάντες και τον Κολοκοτρώνη,  τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη,  τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον Περρίκο και τα χιλιάδες θύματα των Ολοκαυτωμάτων της Ναζιστικής Κατοχής από το Δίστομο μέχρι τα Καλάβρυτα, επιλέγουμε τον Γκάτσο, τον Λειβαδίτη  τον Ελύτη και τον  Σεφέρη, ακολουθούμε τον  Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου, τους στρατιώτες των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γεώργιο Μπαλταδώρο.

Επιλέγουμε  τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Κύπρο, τον Ελληνισμό της Αντίστασης και της Συνέχειας .

Καλή χρονιά, καλόν αγώνα  σε όλους. 


Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

"Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου"


Θ. Μαλκίδης 

Ο Χίτλερ Ερντογάν είναι προ των πυλών και στην Ελλάδα οι Δημάρατοι και οι Γκέμπελς της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, των πανεπιστημίων,  της Εκκλησίας, λένε πόσο καλό είναι να δεχθούμε την υποταγή μας.....

Η Ελλάδα έχει παραδοθεί δια των Μνημονίων και των επικύψεων και τα παπαγαλάκια των αφεντικών επαναλαμβάνουν μονότονα 
<< για το πόσο καλά πηγαίνει η οικονομία >>....

Παρέδωσαν όνομα και έδαφος Μακεδονίας, ετοιμάζονται για γη και ύδωρ Αιγαίου, Κύπρου και Θράκης, επιτρέπουν την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία  και το μόνο που ακούγεται είναι για τον καιρό, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα σταχτοδοχεία στα καφενεία....

Ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, βάφτισαν την αμαρτία αρετή, επιδιώκουν να φύγουν εκτός Ελλάδας όλοι οι νέοι, τα καλύτερα μυαλά  και παραδίδουν τις τελευταίες ψηφίδες κυριαρχίας για λίγα χρόνια <<ειρήνης>>...

Δολοφονούν χιλιάδες ανθρώπους πριν ακόμη γεννηθούν, διώκουν την οικογένεια και τα παιδιά, δηλητηριάζουν τους νέους με ανθελληνισμό και νωθρότητα και το βαπτίζουν πρόοδο....

Μα ό,τι και να πουν ό,τι και να κάνουν, οι ζωντανοί -νεκροί, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα. 

Όπως γράφει ο Ελύτης  <<ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους>>, ο  Ελληνισμός  θα πορευθεί με τις εξαιρέσεις,με τη μαγιά, με εμάς !  


Τα όσα συγκλονιστικά ακούστηκαν στην κηδεία του 19χρονου (αγνοούμενου) ήρωα Σάββα Σαββάκη (του Ττιρίττη)

IMG_5079x.jpg

Τα όσα συγκλονιστικά ακούστηκαν στην κηδεία ενός 19χρονου (αγνοούμενου) ήρωα


Του Δημήτρη Τοκαρή 
Τη μέρα που τον δολοφόνησαν, σε μαζική εκτέλεση, εγώ ήμουν ένα παιδάκι που κοίταζε απορημένα τον ουρανό με φόβο μήπως βρέξει κι άλλους στρατιώτες με τις μεγάλες σαν μανιτάρια ομπρέλες που λεγόντουσαν αλεξιπτωτιστές. Τι περίεργο καλοκαίρι που ήταν… Τόσο αφόρητη ζέστη και στον τόπο μας έβρεχε ανθρώπους με όπλα!
Λίγες μέρες πριν, με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος: «Δημήτρη, ταυτοποιήθηκαν τα οστά του αδελφού μου, του Σάββα, και θα τον θάψουμε το Σάββατο. Μπορείς να βρεις κάποιον να κινηματογραφήσει την τελετή;». «Θα έρθω εγώ, Σωτήρη μου». Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για κάποιον που έδωσε τη ζωή του για αυτόν τον άχαρο και γεμάτο αχάριστους τόπο.
Ετοίμασα, λοιπόν, την κάμερά μου και στάθηκα έξω από το σπίτι στο οποίο οι γονείς του τον περίμεναν για 45 χρόνια. Διότι, ναι, τον περίμεναν τον Σάββα τους, ακόμη κι όταν άρχισαν διάφοροί «υπεύθυνοι» και «ανεύθυνοι» να τους λένε πως πρέπει να αποδεχθούν επιτέλους το χαμό του! Υπήρχε πάντα αναμμένη μια κρυφή ελπίδα στη ψυχή τους, μια ελπίδα που δεν έσβησε ποτέ.

IMG_5084x.jpg

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Συνομιλητές και συνέταιροι με τον Ερντογάν



Θ. Μαλκίδης 

1.Η προπαγάνδα της  δήθεν «λύσης»

  Οι στιγμές που περνάμε είναι δύσκολες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Πέραν από τη γνωστή κατάσταση στην Μνημονιακή πρώτη,  όπου μόνο ψήγματα εθνικής κυριαρχίας υφίστανται,  τούτες τις μέρες  στη δεύτερη προετοιμάζεται η εξαφάνισή της.   
Η κυβέρνηση  της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με την αντίστοιχη της Ελλάδας, με βιασύνη που φανερώνει ΕΚΒΙΑΣΜΟ, λένε  ότι διαπραγματεύονται τη «λύση» της  συνεκμετάλλευσης και της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στην παραχώρηση του Αιγαίου και της Κύπρου στη βάση Αρχών, του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων......

Καλλιεργείται δηλαδή η εντύπωση στον Ελληνισμό ότι υπάρχει μια καλή συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο , μία καλή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, συμβατή με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με την οποία θα αποκτήσουν κράτος οι Τουρκοκύπριοι της μειοψηφίας στο οποίο θα είναι η διοικούσα κοινότητα, ισότιμη πολιτικά  προς την πλειοψηφούσα Ελληνοκυπριακή κοινότητα και ταυτόχρονα θα αποκατασταθούν  και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων  των προσφύγων. Αυτό όμως είναι το ψέμα και η απάτη.

2.Συνομιλητές και Συνέταιροι του φασίστα Ερντογάν

Μπορεί  να υπάρξει «λύση» για το Αιγαίο και για την Κύπρο για τον Ελληνισμό, δίκαιη και ανάλογη της ιστορίας,  με βάση τη συνδιαχείριση και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία  στη βάση  των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου,   ή    συζητείται η  απεμπόληση  των Δικαιωμάτων  και η επίκληση Αρχών  που γίνεται για να εξαπατηθεί ο λαός μας;

Έτσι η επίκληση Αρχών  οι οποίες θα διέπουν τη «λύση», στοχεύει να προλαμβάνει αντιδράσεις και να επιτρέπει στη  διαχείριση του Αιγαίου και της Κύπρου  ως θέματος οικονομικό,  διακοινοτικής διαφοράς και όχι ως θέματος Διεθνούς, εισβολής, κατοχής, ευνοώντας έτσι την  δημιουργία  συνθηκών που θα διευκολύνουν και θα δικαιολογήσουν την  αποδοχή της «λύσης» αυτής και  την απεμπόληση  των Δικαιωμάτων   που θα προϋποθέτει.

Καμία δέσμευση για την Τουρκία, για τον  κατοχικό στρατό, για τους εποίκους, για την «εισβολή» της φασιστικής Τουρκίας και στο ελεύθερο ελληνικό κομμάτι και βεβαίως κατάλυση εκ των προτέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία!

Έτσι νομιμοποιείται η παρανομία στο Αιγαίο, η  στρατιωτική εισβολή κράτους -μέλους του ΟΗΕ σε βάρος άλλου κράτους -μέλους και τα παράγωγα της σε ότι αφορά τη συρρίκνωση της κυριαρχίας του κράτους, και τη βίαιη αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, επιβάλλονται ρατσιστικές συμπεριφορές και διακρίσεις, απαγορεύεται η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και εκατοντάδες άλλα ζητήματα που μένουν ανεκπλήρωτα  και αδικαίωτα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην Ελλάδα και την Κύπρο (θα)  συνομιλούν και θα συνεταιριστούν με το φασίστα Ερντογάν για να «λύσουν» το ζήτημα του Αιγαίου και το Κυπριακό. Από τις Κυβερνήσεις μέχρι τα λεγόμενα πολιτικά κόμματα και τις αποκαλούμενες αντιπολιτεύσεις. 
Είναι ασύλληπτη πολιτική πράξη, ασύμβατη με την Ελληνική Ιστορία Αντίστασης, να συζητούν με το Σουλτάνο, ΝεοΟθωμανό, Κεμαλικό Ναζί, Ερντογάν και τους πασάδες του.

Ουσιαστικά πάει να επιβληθεί στο Αιγαίο και την  Κύπρο μία διαρκής «αξιολόγηση» για να  μιλήσω με όρους Μνημονίου, με όρους Τουρκικού Φασισμού και Χούντας που θα ανοίξει νέα «κεφάλαια» στη Θράκη. Όμως «είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι», όπως γράφει ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές μας, ο εξ Αμμοχώστου Κώστας Μόντης......

Υ.Γ. Υπενθυμίζω ότι ο Ερντογάν κατέχει την Κύπρο, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Θράκη, στέλνει από όπου θέλει και όποτε θέλει όσους θέλει, αποκαλεί ειρωνικά τα Σκόπια <<Μακεδονία>>, καθορίζει την πολιτική της  Αλβανίας και της Βουλγαρίας  για να ενεργούν  εναντίον της Ελλάδας. 
Απέναντί του έχει πολιτικές και πνευματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν αποδεχθεί την παράδοση στα Ναζιστικά σχέδια του ζωτικού χώρου που τώρα λέγονται <<Γαλάζια Πατρίδα>>. 
Εύχομαι να έχει γίνει αντιληπτό ότι από τους Δημάρατους που προπαγανδίζουν κάθε μέρα την άνευ όρων παράδοση στο Σουλτάνο δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα....


 Η συνέντευξή μου στο ράδιο Παραπολιτικά