Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας και της Ρωσίας ανάμεσα στον πόλεμο και την Ελλαδική αδιαφορία

 


 Θεοφάνης Μαλκίδης 


Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας, της Ρωσίας.

Η συνέντευξη  στην εκπομπή του Αντώνη Κοκορίκου στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα 

 

Η ψυχοπαθολογία της πείνας, του φόβου και του άγχους

 

 

Η ψυχοπαθολογία της πείνας, του φόβου και του άγχους: Νευρώσεις και ψυχονευρώσεις.

Συγγραφείς, οι νευρολόγοι – ψυχίατροι, Φ. Σκούρας & Α. Χατζηδήμος και Α. Καλούσης  και Γ. Παπαδημητρίου, Αθήνα 1947.

 


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ωθούν κάποιον να γράψει για το συγκεκριμένο έργο. Όχι μόνο να τιμήσει τη μνήμη του Θανάση Τζαβάρα για την πολυετή προσφορά του στο χώρο της Ψυχιατρικής και της ιατρικής επιστήμης γενικότερα.

 

¨Η Τουρκία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα των χωρών πρέπει να είναι σεβαστή¨…

 

¨Η Τουρκία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές, είναι κατά της ένοπλης αλλαγής των συνόρων¨

Η παραπάνω υποκριτική έκφραση της Τουρκίας, όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τους μας δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της….

 

«Ἀδάμ, ποῦ εἶ;»

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "<<Άδάμ, που εί;>> Where Are you Adam? Από Πέμπτη 14 Απριλίου στους κινηματογράφους AASEGLPERINEO ALFEANDER WHERE ARE YOU, ADAM? Û" 
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια: από την Άνοιξη του 2015 μέχρι το Φεβρουάριο του 2019.
Από το υλικό 80 ωρών μονταρίσθηκε ντοκιμαντέρ 80 λεπτών.
«Η εργασία πάνω στην ταινία δεν ήταν καθόλου εύκολη· όμως ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε κατά τα γυρίσματα με το χιόνι στην κορυφή του Άθωνα. Αλλά με τη βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε», ανέφερε ο Αλέξανδρος Ζαπορόσενκο.
Το ντοκιμαντέρ «Ἀδάμ, ποῦ εἶ;», που γυρίσθηκε στη Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους και αποτύπωσε τα τελευταία λόγια του Καθηγουμένου της Γέροντα Γρηγορίου , απρόσμενα απέκτησε για τους δημιουργούς του ένα επιπρόσθετο νόημα. 
 

Iερά Ελληνορθόδοξος Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεριστού στην Καλαβρία.

 

 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και μνημείο


 
 Όσιος Ιωάννης Θεριστής 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο όσιος Ιωάννης ο θεριστής ανήκει στους Ορθοδόξους Αγίους της Δύσεως του 11ου αιώνος. Η καταγωγή του ήταν από την Καλαβρία, από το Κουρσάνο κοντά στο Στύλο. Τόπος όμως της γεννήσεώς του ήταν πιθανώς το Παλέρμο της Σικελίας. 
 

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η αδικία μαζεύει οργή Θεού

 

Μεγάλη υπόθεση να έχει ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι!
 

Ο ήρωας που έκανε το κορμί του κοντάρι για την σημαία



Ξημέρωμα του 1897 η Κρήτη «βράζει» από τις θηριωδίες των Τούρκων . Οι Κρητικοί αποφασίζουν να κηρύξουν την 
Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Στον Προφήτη Ηλία του Ακρωτηρίου Χανίων Κρήτης οχυρώνονται οι επαναστάτες με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και υψώνουν την ελληνική σημαία,
 που τους παρέδωσε ο ύπαρχος του θωρηκτού «Ύδρα» Κωνσταντίνος Κανάρης, εγγονός του ναύαρχου Κανάρη.

Η αιγυπτιακή ταινία «L’ALTRA PAR» , που διαρκεί μόλις 2,5 λεπτά, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η αιγυπτιακή ταινία «L’ALTRA PAR», που διαρκεί μόλις 2,5 λεπτά, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βενετίας. 

100 χρόνια μετά τη « Μικρασιατική Καταστροφή ». Λίγες σκέψεις με ειδική αναφορά στο Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο TOKEI MARU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100  χρόνια  μετά  τη  « Μικρασιατική  Καταστροφή »

Λίγες σκέψεις με ειδική αναφορά στο Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο TOKEI  MARU


   Η  καθυστερημένη  εκπλήρωση  του  χρέους

   Μια από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης ελληνικής ιστορίας είναι αυτή που έχει καταγραφεί επιγραμματικά με δυο λέξεις : «Μικρασιατική Καταστροφή». Αφορά τα ιστορικά γεγονότα – απερίγραπτες θηριωδίες, του αιματοβαμμένου Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 1922, στη Μικρασιατική γη, που σύμφωνα με τα λόγια του ‘αυτόπτη μαρτύρα’ Αμερικανού Γενικού Προξένου στην Σμύρνη (1919-1922) Τζωρτζ Χόρτον (1859-1942), «ντροπιάζουν το ανθρώπινο γένος».

 

O Σταυρός που φημολογούνταν ότι προερχόταν από το Ιερό Παλάτιο των Βυζαντινών

 

Ο χρυσός βυζαντινός σταυρός λειψανοθήκη. Φημολογούνταν ότι προερχόταν από το Ιερό Παλάτιο των Βυζαντινών στην Κωνσταντινούπολη. Κάποτε μέρος της μυθικής συλλογής αντικειμένων τέχνης του βαθύπλουτου Βέλγου μαικήνα Adolphe Stoclet. Σήμερα ένα από τα αριστουργήματα του Βρετανικού Μουσείου.
Ο χρυσός βυζαντινός σταυρός λειψανοθήκη.
Φημολογούνταν ότι προερχόταν από το Ιερό Παλάτιο
των Βυζαντινών στην Κωνσταντινούπολη.
Κάποτε μέρος της μυθικής συλλογής αντικειμένων τέχνης
του βαθύπλουτου Βέλγου μαικήνα Adolphe Stoclet.
Σήμερα ένα από τα αριστουργήματα
του Βρετανικού Μουσείου.
 
Αυτό ο υπέροχος χρυσός σταυρός λειψανοθήκη φημολογούνταν ότι προερχόταν από το Ιερό ή Μέγα Παλάτιον των Βυζαντινών στην Κωνσταντινούπολη. Αποτελούσε κάποτε μέρος της μυθικής συλλογής του βαθύπλουτου Βέλγου Adolphe Stoclet (1871 - 1949), εργοστασιάρχη, τραπεζίτη, αλλά και μαικήνα της τέχνης, πριν περιέλθει στην κατοχή του Βρετανικού Μουσείου. Το Βρετανικό Μουσείο θεωρεί αυτόν τον βυζαντινό σταυρό ένα από τα αριστουργήματα που κατέχει (highlights).
 

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Οι μόνιμοι και οι μετακλητοί υπονομευτές και η νίκη της αλήθειας

 



Θεοφάνης Μαλκίδης

"Μόνιμοι και μετακλητοί υπονομευτές "


Στις 24 Φεβρουαρίου του 1994, εικοσιοκτώ  χρόνια πριν, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, για να υλοποιήσει την τελευταία και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας.

Αλέξανδρος Υψηλάντης και Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

 





Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ξεκινώντας την Επανάσταση Ελευθερίας: Αλέξανδρος Υψηλάντης και  το "Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"


Στις 24 Φεβρουαρίου 1821,  ο Αλέξανδρος Υψηλάντης  εκδίδει στο Ιάσιο την προκήρυξη του Αγώνα Ελευθερίας με τον τίτλο  «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», ενώ δύο μέρες πριν  είχε σηκώσει τη σημαία της «Αγιασμένης Επανάστασης» όπως ονομάζει το ξεσηκωμό ενάντια στην τυραννία  ο Φώτης Κόντογλου .

Ο θαυματουργός νεομάρτυρας Θεόδωρος ο εν Μυτιλήνη [ο Βυζάντιος]

 

Ο θαυματουργός νεομάρτυρας Θεόδωρος ο εν Μυτιλήνη [ο Βυζάντιος] 17.2.1795

 Πολιούχος Μυτιλήνης και το θαύμα της λύτρωσης του νησιού από την πανούκλα

 

Κατεβάστε το ΔΩΡΕΑΝ PDF : Ελληνισμός και Χριστιανισμός, η συνάντηση

 

Ο ορθόδοξος χριστιανισμός διαμορφώθηκε μετά από μακρόχρονη αντι-παράθεση-αλληλοδιείσδυση με την ελληνική σκέψη και κατηγορίες. Πρόκειται γα τη χριστιανική εκδοχή που βρίσκεται πλησιέστερα στην ελληνική αντίληψη: Άρνηση του παπικού ολοκληρωτισμού και του “ιουδαϊκού” προτεσταντισμού, σημασία που αποδίδεται στην τριαδικότητα, στην Παναγία (από κοινού με τον καθολικισμό), στους Αγίους (ας μη ξεχνάμε ότι οι Απόστολοι τελικώς κατέληξαν να είναι δώδεκα), απόρριψη της λογικής του Καθαρτηρίου και διάκριση μεταξύ θεϊκής ουσίας και θεϊκών ενεργά..


Για τον Μακεδονομάχο Γκόνο Γιώτα


Το τραγούδι για την ταινία – αφιέρωμα στον Μακεδονομάχο Γκόνο Γιώτα, το «Στοιχειό του Βάλτου». Το σενάριο έγραψε η  Χρυσάνθη Κούκου-Χατζηδήμου. Τους στίχους στο τραγούδι των τίτλων έγραψε η Σοφία Γκοτζαμάνη.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Πλήθος των αυλοκολάκων


Μ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ
 
Τώρα κ΄εγώ  υποψιάζομαι όλο το πλήθος των αυλοκολάκων όλους τους ταπεινούς γραμματικούς τους βραβευμένους με χρυσά 
 
 

O «Άνθρωπος του Θεού» στο Παρίσι

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε αυτούς τους καιρούς διωγμού τμήματος Καθολικών από το Βατικανό λόγω της προσκόλλησης στο παλιό λειτουργικό τυπικό, η SAJE Distribution κυκλοφορεί, από τις 7 Μαρτίου, στη Γαλλία μια ταινία της Yelena Popovic για τον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας (1846-1920), έναν ορθόδοξο επίσκοπο που εξορίστηκε άδικα. καταδικάστηκε χωρίς δίκη, συκοφαντήθηκε χωρίς αιτία, από την ιεραρχία του. Πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης ( The Waiter ) , Alexander Petrov ( War Zone ), Mickey Rourke ( Iron Man 2 , The Immortals ) & Τόνια Σωτηροπούλου ( Skyfall , Hercules ).

 

Βεβηλώνουν δεκάδες ναούς και οι δράστες παραμένουν άγνωστοι

 

Τι δείχνουν τα στοιχεία της έκθεσης του ΥΠΕΠΘ για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα. Ποιους μήνες είναι πιο έντονη η δράση των ιερόσυλων. Θλιβερή πρωτιά για Αττική, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λέσβο, Κω.


ΕΥΡΩΠΗ : Αμείωτη η γοητεία του Ομήρου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΡΩΠΗ: Αμείωτη η γοητεία του Ομήρου!

Andrea Marcolongo: «Χρειάζεται να «ξυπνήσουμε» τον Όμηρο για να σώσουμε τον πολιτισμό στην Ευρώπη»

Αφιερώνοντας το εξώφυλλό του στις Andrea Marcolongo* και Louise Guillemot**, το περιοδικό «Éléments» αποτίει ευρύτερα φόρο τιμής σε όλα όσα μας έρχονται από την Ελλάδα και τη Ρώμη. Εξηγήσεις από την Anne-Laure Blanc***.

 

Οι Νεότουρκοι στον πόλεμο θα υποστούν ήττα στην ήττα

 




Το φθινόπωρο τού 1912 ανάβει ο Βαλκανικός πόλεμος. Από τη μία πλευρά έχουμε τρία χριστιανικά κράτη και από την άλλη τούς Οθωμανούς. Και όσο αφορά τον πληθυσμό και την έκταση ή Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μεγαλύτερη και από τις τρεις χριστιανικές χώρες. Εκτός αυτού οι Νεότουρκοι είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια επί σειρά ετών ώστε να ξαναοργανώσουν και να εξοπλίσουν τον Οθωμανικό στρατό. Όμως οι Νεότουρκοι έκραξαν το κακό ενώπιων τού Κυρίου επειδή όσα είχαν κατακτήσει τά απέδιδαν στον εαυτό τους και στο Θεό τίποτα. Εκτιμούσαν τον εαυτό τους υπερβολικά και υπερβολικά υποτιμούσαν το ρόλο τού Θεού στη ζωή τού λαού.
 

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Γκιουρούμτζε-Τραπεζούντα-Αδριανούπολη-Σμύρνη-Άουσβιτς-Δίστομο-Καλάβρυτα-Κύπρος


 

  Θεοφάνης Μαλκίδης

Γκιουρούμτζε-Τραπεζούντα-Αδριανούπολη-Σμύρνη-Άουσβιτς-Δίστομο-Καλάβρυτα-Κουρδιστάν- Αιγαίο- Κύπρος.

Στις 22 Φεβρουαρίου 1923 στον οικισμό Γκιουρούμτζε (Ουρούμκιοι - Ρωμιοχώρι) ,  85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καισάρειας Καππαδοκίας , οι Κεμαλικοί, δάσκαλοι των Ναζί, τέλεσαν ένα ακόμη έγκλημα εναντίον του Ελληνισμού, εναντίον της ανθρωπότητας.

Το σχέδιο μαζικής  δολοφονίας ανθρώπων και εξαφάνισης τόπων, πόλεων και χωριών  έδειξε στο Γκιουρούμτζε  πως η μήτρα του βρίσκεται στον Κεμαλισμό. Στη βαρβαρότητα που αναδείχτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, καθώς και άλλων ιστορικών λαών που ζούσαν στο οθωμανικό κράτος.
Στο Γκουρούμτζε το οργανωμένο σχέδιο των Κεμαλικών υλοποιήθηκε εναντίον Ελληνίδων, Ελληνίδων,  παιδιών και βρεφών.



Αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι Κεμαλικοί είχαν οδηγήσει άγνωστο αριθμό Ελλήνων στα τάγματα εργασίας, στα "Άουσβιτς εν ροή" όπως ονόμασε πολύ εύστοχα τη διαδικασία αυτή ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης,   συγκέντρωσαν στην πλατεία του Γκιουρούμτζε τους άνδρες όπου  τους δολοφόνησαν, ενώ στη συνέχεια έβαλαν   φωτιά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου είχαν κλείσει τα γυναικόπαιδα. Από ένα ακόμη ολοκαύτωμα γλύτωσαν ορισμένοι κάτοικοι οι οποίοι έσπασαν τις πόρτες της καιόμενης εκκλησίας, όπως και λίγα παιδιά. Ήταν τα ορφανά που μαζί με τους ελάχιστους διασωθέντες έθαψαν τους 125  δικούς τους ανθρώπους, τα αθώα θύματα μίας ακόμη σφαγής εναντίον του Ελληνισμού....

 

Και έρχεται η στιγμή που (πρέπει να) αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

 


Μαλκίδης Θεοφάνης


Και έρχεται η στιγμή που (πρέπει να) αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις


Είναι δύσκολες αυτές οι ώρες και τις  στιγμές της αναμονής όταν περιμένεις, γνωρίζοντας τι έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο εδώ στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Από εχθρούς και φίλους.... Δυσκολότερη είναι όμως η διαχείριση της ιστορικότητας των αποφάσεων,  όταν κατανοείς ότι εάν υποχωρήσεις τις ώρες και τις στιγμές αυτές, τότε «η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος», όπως γράφει ο Σεφέρης.

 

30 ΧΡΟΝΙΑ MAASTRICHT (2): Οταν εκχωρήσαμε την εθνική μας κυριαρχία ...

 

Μάαστριχ 1992: Οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ σε αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή της Συνθήκης. Διακρίνονται, ο πρόεδρος της Γαλλίας Μιτεράν, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Μέιτζορ, Ισπανίας Γκοντσάλες, Ελλάδας Μητσοτάκης και πρώτος, αριστερά, ο καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ να δείχνει το δρόμο... Στο βάθος, δεύτερος από δεξιά, στην προτελευταία σειρά, ο αρχιτέκτονας της Συνθήκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1985-1995) Ζακ Ντελόρ...

 

Αγία Φιλοθέη η Αθηναία και το ανεκτίμητο έργο της

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
   
      Η τουρκοκρατία ανέδειξε ένα νέο νέφος μαρτύρων, το ίδιο ηρωικό με αυτό της αρχαίας Εκκλησίας. Είναι οι πολυπληθείς Νεομάρτυρες, οι οποίοι κοσμούν το εκκλησιαστικό στερέωμα ως αστέρες πολύφωτοι.  Ένα τέτοιο πολύφωτο αστέρι της μαύρης αυτής εποχής, για την Εκκλησία και το Έθνος μας, είναι και η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, της οποίας τη μνήμη εορτάζει στις 19 Φεβρουαρίου.
 

Τσαβούσογλου : ¨Πρέπει να αναζητήσουμε λύση στο πρόβλημα της τουρκικής μειονότητας¨



Τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εκφράστηκαν στο διεθνές σεμινάριο

Τα προβλήματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης εκφράστηκαν στο διεθνές σεμινάριο «Παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν οι Μουσουλμάνοι».

 

Οι γαλοπούλες του Πιν… στον φούρνο με πατάτες



Βγήκαν, λοιπόν, διαδικτυακό σεργιάνι, οι γνωστοί-άγνωστοι της «ρεάλ πολιτίκ», πάλι για να ρίξουν τη χολή τους στον Πιν και να τον καταγγείλουν για… ρατσισμό. Γιατί; Για το σκίτσο της Πέμπτης, που αφορούσε τη φαιδρή έως καημένη εκστρατεία του Τούρκου προέδρου περί ονόματος της χώρας του. Δεν το μάθατε; Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το αγγλικό «Turkey» και να το κάνει «Turkiye» για να μην παραπέμπει στη συμπαθέστατη… γαλοπούλα.

 

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Αντίσταση του Ελληνισμού σε Γη , Αέρα και Θάλασσα



Θεοφάνης Μαλκίδης


Αντίσταση του Ελληνισμού σε Γη , Αέρα και Θάλασσα


Από τη συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας .


 Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η τουρκική πρακτική για τον Ελληνισμό έχει περάσει κάθε διπλωματική και πολιτική οδό. Η στάση της στην Κύπρο και το  Αιγαίο έδωσε την ευκαιρία σε όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού μηχανισμού, κράτος, στρατός, παρακράτος, λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία, έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια, αλλά και εκτός. 

Και αυτές οι ενέργειες αποτελούν την αρχή και για άλλες πράξεις που αναιρούν τις διακηρύξεις για ειρηνική συμβίωση και συνεργασία και προετοιμάζουν ένταση και διαρκή κρίση. 


Έξι φορές που η ιδιοφυής στρατηγική του Κολοκοτρώνη συνέτριψε τους Τούρκους

 


Η επέτειος για 200 χρόνια από την Επανάσταση συνοδεύεται μέχρι στιγμής από μια συντονισμένη προσπάθεια αποδόμησης των μορφών και των γεγονότων. Η γενικευμένη άγνοια για το ’21 συνθέτει, άλλωστε, το καλύτερο υπόστρωμα για την διαστρέβλωσή του.

 

¨Αν αυτό συνέβαινε σε τζαμί στην Ελλάδα δεν θα σας ενοχλούσε ;¨….



Σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι η καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης, Νουρχάν Ατασόι, μιλώντας για το βίντεο σκάνδαλο που γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά, μεταξύ άλλων είπε  και τα εξής :

 

“Θεραπεία” Μια συγκλονιστική ταινία

 

 

Πρόκειται για τη διεθνώς πολυβραβευμένη Σερβική ταινία ΄΄Isceljence΄΄ που σημαίνει ΄΄Θεραπεία΄΄, σε σκηνοθεσία του Ivan Jovic και σενάριο της Monja Milinkovic.

 

Μπροστά σε άνθρωπο πού έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του να προσέχεις πολύ πώς θα μιλήσεις

 

 


Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να αγαπάει τα γέλια και να θέλει να γελοιοποιεί τους άλλους, να μην πιάνεις φιλία. Γιατί θα σε κάνει να συνηθίσεις στην ψυχική ατονία. Σε κείνο πού ή ζωή του είναι διεφθαρμένη, μη δείχνεις ιλαρό πρόσωπο φυλάξου όμως καλά μήπως τον μισήσεις.
Και αν θελήσει να μετανοήσει, βοήθησε τον και φρόντισε τον, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή σου, να σωθεί.