Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

«Από τη δολοφονία του Καποδίστρια στην παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας»



«Από τη δολοφονία του Καποδίστρια στην παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας»

 Η Ένωση Θεολόγων Νομού Αργολίδας και ο Ενοριακός  Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου, συνδιοργανώνουν διάλεξη με θέμα: «Από τη δολοφονία του Καποδίστρια στην παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας».

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Από τον Παύλο Μελά στο σήμερα ....



Από τον Παύλο Μελά στο σήμερα ....

H  Σύναξη Γονέων σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα <Από τον Παύλο Μελά στο σήμερα> την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 7μμ, στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής. 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

«Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες».....



Θ. Μαλκίδης




 «Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες». (Κώστας Βάρναλης) (Στη Μνήμη Κωνσταντίνου Κατσίφα)

Από την ομιλία στο Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης του Δοξάτου Δράμας


Η αποκαλούμενη "Συμφωνία" για την Μακεδονία και πόσα μέλη της Βουλής των Ελλήνων απαιτούνται για την κύρωσή της.

Για την απαιτούμενη  από το Σύνταγμα  της Ελληνικής Δημοκρατίας πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων για την κύρωση της  "Συμφωνίας" για τη Μακεδονία, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η  <Συμφωνία> είναι μία διεθνής – διμερής συμφωνία η οποία για να καταστεί αναπόσπαστο μέρος της  έννομης τάξης της Ελλάδας θα πρέπει κατά το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος να κυρωθεί με τυπικό νόμο, ο οποίος θα πρέπει να ψηφισθεί από την Βουλή και να εκδοθεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 




Η κυβερνητική πλειοψηφία και κάποια μέλη της Βουλής από άλλα κόμματα καθώς και ανεξάρτητοι, υποστηρίζουν ότι χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, δηλ.  151, κατά την παρ. 3 του άρθρου 28, η οποία και συμπίπτει με την κυβερνητική πλειοψηφία. Επίσης υποστηρίζεται  ότι η υπερψήφιση της  <Συμφωνίας> συνδέεται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση. 

Ωστόσο


Η ψήφιση νόμου που κυρώνει διεθνή συνθήκη ή συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και τρίτων κρατών χρειάζεται κατά το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των Βουλευτών μόνο όταν με αυτήν αναγνωρίζονται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα

Ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ με την ένταξη των Σκοπίων σχετίζεται άμεσα με την υπογραφή της συμφωνίας, εφόσον καθένας από τους παραπάνω οργανισμούς έχουν τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις για την ένταξη τρίτων χωρών σε αυτούς, όπως τα Σκόπια. 



Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

«Σήμερα συντελείται η δεύτερη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού».


«Σήμερα συντελείται η δεύτερη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού  Σολωμού».

Τα λόγια αυτά του πατέρα του ήρωα Σολωμού Σολωμού, Σπύρου, απεικονίζουν  και συγκεκριμενοποιούν τις εικόνες που παρακολούθησε τηλεοπτικά η  κοινωνία από το κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. Το οποίο πια, από  χώρος ανάμνησης και θυσίας, από τόπος μνήμης, ταυτότητας και συνείδησης,  «μετατρέπεται» σε ένα ακόμα τουριστικό τσεκπόιντ.







Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Στη Γη της Γενοκτονίας και των Ολοκαυτωμάτων τιμάται ο Σφαγέας Μουσταφά Κεμάλ, ο δάσκαλος του Χίτλερ!




Θ. Μαλκίδης 

Στη Γη της Γενοκτονίας και των Ολοκαυτωμάτων τιμάται ο Μουσταφά Κεμάλ, ο δάσκαλος του Χίτλερ! 

Από την ομιλία στο Δήμο του Μαρτυρικού Δήμου Δοξάτου Δράμας

Τις ώρες αυτές που εμείς τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας από τον Μουσταφά Κεμάλ, το ένα εκατομμύριο δολοφονημένους προγόνους μας από τη Θράκη και την Ιωνία, μέχρι τον Πόντο και την Καππαδοκία, τις στιγμές που τιμούμε τα θύματα των 1170 Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής- Φασιστικής Κατοχής, στη ματωμένη αυτή Γη, τιμάται ο   Μουσταφά Κεμάλ, ο δάσκαλος του Χίτλερ! 

Και μάλιστα παρουσία μελών της Βουλής των Ελλήνων, η οποία έχει ψηφίσει τους νόμους αναγνώρισης της Γενοκτονίας και τον αντιρατσιστικό νόμο (!) και παρουσία πολλών Ελλήνων πολιτών !

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη Μάριου Ιωάννου. Κύπρος 1974





ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από τη Κακοπετριά
(Στρατιώτης του 286 ΜΤΠ)

Κηδεύεται το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 η ώρα 12:30 μμ ο ηρωικώς πεσόντας στρατιώτης του 286 ΜΤΠ Μάριος Ιωάννου του Γεωργίου από τη Κακοπετριά. 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κακοπετριάς και η ταφή θα γίνει στο Κοινοτικό Κοιμητήριο .


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Το Πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το Πρόσωπο της Αληθινής Ελλάδας.....



Το Πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το Πρόσωπο της Αληθινής Ελλάδας.....

«Είμαστε ένας λαός ο οποίος πρέπει να κρατήσει τα σημαντικά και τα καίρια, όπως πολύ σωστά λέει ο Αισχύλος. Εμένα μου έχει μείνει το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Όλα τα άλλα πρόσωπα είναι απλώς σκοτεινά, δεν θα τα θυμάται ούτε η ιστορία, ή όπως λέει και ο λαός μας πολύ σωστά, ούτε η μάνα τους.»


Δείτε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον  Πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την Μακεδονία, για το Πρόσωπο της Αληθινής Ελλάδας.....