Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Και το κερασάκι στην Τουρκική τούρτα εισβολής, εν μέσω πανδημίας !



Θ. Μαλκίδης

Και το κερασάκι στην Τουρκική τούρτα εισβολής, εν μέσω πανδημίας !


Εν μέσω πανδημίας το κερασάκι στην τούρτα της εισβολής: Αφού η Τουρκία το 2015 έστειλε στην Ελλάδα 861.630 άτομα, το 2016 177.234, το 2017 36.310, το 2018 50.508, το 2019 120.000 και το 2020 υπολογίζονται αυτούς που θα στείλει σε 150.000, πριν από λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών της φασιστογείτονος απαίτησε από την δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας να δεχτεί τα τέσσερα και μισό εκατομμύρια άτομα τα οποία αιτούνται άσυλο και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος !
Υ.Γ. Για όσους ξέχασαν τι συνέβη πριν μερικές ημέρες στον Έβρο, ας δουν το παρακάτω βίντεο, ενώ θα πρέπει να ξέρουν ότι το Μάρτιο, με παγκόσμιες απαγορεύσεις λόγω ιού και σε ισχύ η αναστολή αιτήσεων ασύλου (από την 1η Απριλίου επανήλθε το προηγούμενο ανεξέλεγκτο καθεστώς.....) η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο 3.000 άτομα !


Y. Γ. 1 Από την  από 02/03/2020 υπήρξε η ΠΝΠ "Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου" (Α' 45), με την οποία αναστέλλεται, από την έναρξη ισχύος της κυρούμενης ΠΝΠ, η υποβολή των εν λόγω αιτήσεων, από άτομα που εισέρχονται στην χώρα παράνομα. Τα άτομα αυτά επιστρέφονται, χωρίς καταγραφή, στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής. Η ρύθμιση ισχύει για ένα μήνα με δυνατότητα σύντμησης κατόπιν πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.Από την 1η Απριλίου επανήλθαμε στην   προηγούμενη κατάσταση....

Υ. Γ. 2 Τους πρώτους 6 μήνες (Σύριζα) για το 2019 είχαμε 12.860 αφίξεις, ενώ τους υπόλοιπους 6 μήνες (ΝΔ) το νούμερο τετραπλασιάστηκε (50.102) μόνο στα νησιά!! 

Την ίδια ώρα η Βουλγαρία με κοινά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, με την Τουρκία είχε μόνο 2.000 παράνομα εισερχόμενους, ενώ εμείς 75.000! Σχεδόν 40 φορές παραπάνω!!



Δείτε το βίντεο με την επίθεση από την Τουρκία στον Έβρο και τη συνέντευξή μου για το μεταναστευτικό 


Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Και η εισβολή από την Τουρκία, συνεχίζεται κανονικά...



Θ. Μαλκίδης

Και η εισβολή από την Τουρκία, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζεται κανονικά...

Αποσιωπημένο νέο Νο 1:Ανήμερα της μαύρης επετείου της σφαγής στη Χίο, με απόφαση του Χιώτη (!) Υπουργού Μετανάστευσης τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης «ESTIA II».

Έτσι μετά τις 25.516 υπάρχουσες θέσεις στέγασης, στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην βέλτιστη φιλοξενία και την κοινωνική ενσωμάτωση, αφού, όπως είχα αναφέρει πριν δύο μήνες στην ομιλία μου στη Σκύδρα, το 73% των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα έχουν ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε σχολικό ίδρυμα.

 Αποσιωπημένο Νέο Νο 2: Σήμερα στη Λέσβο βρίσκονται 21995 άτομα, στη Χίο 5935, στη Σάμο 8060, στην Κω 3984, στη Λέρο 2597 και η εισβολή από την Τουρκία, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζεται κανονικά....

Η ομιλία μου στη Σκύδρα Μακεδονίας για όλες τις παραμέτρους της Τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, για την εισβολή για τους αγνοούμενους ή δεν επιτρέπεται;



Θ. Μαλκίδης 
Μπορούμε να μιλήσουμε για την 1η Απριλίου, για την εισβολή για τους αγνοούμενους ή το δεν επιτρέπουν ο Ερντογάν,ο Ακιντζή και οι συνέταιροί τους; 


Η έναρξη του αντιαποικιοκρατικού - απελευθερωτικού αγώνα του Ελληνισμού της Κύπρου την 1η Απριλίου 1955, θα αναδείξει για ακόμη μία φορά την Ελληνική αντιστασιακή ιστορία. Από την Αθήνα και τις διαδηλώσεις της νεολαίας και τα θύματα από τις σφαίρες της Χωροφυλακής (!), μέχρι με την Θράκη και τη Διασπορά, ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος για την υλοποίηση του αιτήματος της Ελευθερίας- Ένωσης. 
Ειδικότερα ο αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου θα δυναμώσει περισσότερο τη σχέση Θρακών και Κυπρίων, όταν μαθητές και μαθήτριες διαδήλωναν  σε όλη τη Θράκη, κατά της αγγλικής σκλαβιάς και κατοχής  της Κύπρου, δίνοντας το δικό τους αγώνα συμπαράστασης στον απελευθερωτικό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού. 

Τα περιστατικά αλληλεγγύης και πατριωτικού καθήκοντος που διασώθηκαν την περίοδο αυτή με  πρωταγωνιστές τους μαθητές, τους νέους ανθρώπους είναι χαρακτηριστικά.
Μετά από τα ηρωικά κατορθώματα των Κυπρίων αγωνιστών πολλοί οδοί πόλεων και χωριών της Θράκης θα γεμίσουν με ονόματα ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού και πόλεων που καταπατήθηκαν από τον Αττίλα, και δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια και επαγγελματικές ενώσεις θα δείχνουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους. 
Είναι χιλιάδες τα δημοσιεύματα στις Θρακικές εφημερίδες καθώς και τα ψηφίσματα συμπαράστασης στους Έλληνες της Κύπρου. Ενδεικτικά, αναφέρουμε   το ψήφισμα των καθηγητών των Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης και της Θρακικής Εστίας, των κοινοτήτων Παληουρίου και Νίψας του νομού Έβρου, ενώ ένας  οικισμός στο νομό Ξάνθης θα λάβει το όνομα Αυξέντιο, προς τιμήν του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου υπάρχει και το ομώνυμο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο. 

Είναι η συνέχεια της  ιστορικής σχέση Θράκης και Κύπρου που ξεκινά το 449 π.Χ., όταν ο Κίμωνας έφτασε με τις τριήρεις στις Κυπριακές ακτές , για να  ελευθερώσει τους συμπατριώτες του από τους βάρβαρους. Μαζί του και ο Διονύσιος από την Καρδία, ο Θρακιώτης στρατιωτικός  που η επιτύμβια στήλη του βρέθηκε στην κατεχόμενη σήμερα Λύση, στον τόπο καταγωγής του Αυξεντίου. 
Το 1974 η Κύπρος όμως ήταν μακριά.....


Υ. Γ Τα παρακάτω σπουδαία έργα για τους αγωνιστές του 1955-1959 είναι του Γιάννη Γίγα, τον οποίον τον "γνώρισα" μέσα από την παρουσία του στη Λευκωσία και ειδικότερα στο βιβλιοπωλείο του αγαπημένου μου φίλου Βάσου Φτωχόπουλου. Οι πίνακες είναι από τις πιο σημαντικές εικαστικές προσεγγίσεις που έχω δει από σύγχρονους ζωγράφους, μοναδικές απεικονίσεις Ελληνικότητας και πίστης. 

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η Αντίσταση στον εισβολέα και η Υπεράσπιση του Ελληνισμού συνεχίζεται.



Θ. Μαλκίδης

Από τον Έβρο τώρα, με τη συμπλήρωση τριάντα ημερών από την απόπειρα εισβολής του Ερντογάν, με ένα μήνυμα προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες:
Η Αντίσταση στον εισβολέα και η Υπεράσπιση του Ελληνισμού συνεχίζεται. 

Καλή Ανάσταση στην Πατρίδα μας ! 

Το μήνυμα από τον Έβρο και η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ. 



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

30 Μαρτίου 1822: Η ατιμώρητη σφαγή της Χίου επαναλαμβάνεται σήμερα



Θ. Μαλκίδης 

Η σφαγή της Χίου την 30η Μαρτίου 1822: Μία διαστροφική πράξη, η οποία επειδή δεν τιμωρήθηκε  επαναλήφθηκε στη Σμύρνη και επαναλαμβάνεται σήμερα.....


Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων ). Με τον στόλο τους, την ικανότητά τους στο εμπόριο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στον Εύξεινο Πόντο, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. 

Στις 10 Μαρτίου 1822 ο Σάμιος Λυκούργος Λογοθέτης, με την προτροπή του Χιώτη Αντωνίου Μπουρνιά, αποβιβάστηκε στο νησί με 1.500 άνδρες και πέτυχε να συνεγείρει τους ντόπιους, κυρίως τους κατοίκους της υπαίθρου. Οι 3.000 Τούρκοι του νησιού πρόλαβαν να κλειστούν στο Κάστρο και η  πολιορκία τους δεν έφερε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς οι άνδρες του Λογοθέτη ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένοι.

Μόλις έφθασε η είδηση της εξέγερσης , ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β'  διέταξε αμέσως να φυλακιστούν όλοι οι Χιώτες της Κωνσταντινούπολης και εξήντα από αυτούς να αποκεφαλιστούν. Στη συνέχεια έδωσε την εντολή στον αντιναύαρχο Καρά-Αλή πασά να καταπλεύσει στον νησί και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εξεγερθέντες. Η διαταγή του Σουλτάνου ήταν  να σφάξουν βρέφη έως 3 ετών, αγόρια και άνδρες άνω των 12 ετών, γυναίκες άνω των 40, να αιχμαλωτίσουν κορίτσια και γυναίκες από 3 έως 40 ετών και αγόρια από 3 έως 12 ετών. ....

Στις 30 Μαρτίου 1822 και μετά από κανονιοβολισμό, ο Καρα-Αλής αποβίβασε 7.000 άνδρες και με τη συνδρομή της τουρκικής φρουράς κατέστειλε  την εξέγερση. 

Στη συνέχεια πυρπόλησε όλα τα περίχωρα και την πρωτεύουσα του νησιού και επιδόθηκε σε ανήκουστες σφαγές. Από τις 123.800 χριστιανούς του νησιού δολοφονήθηκαν 50.000, αιχμαλωτίσθηκαν 52.000, διέφυγαν και σώθηκαν 20.000, και επέζησαν στη Χίο μόνο 1800…

Τα οστά πολλών θυμάτων βρίσκονται σήμερα στις οστεοθήκες  στη Νέα Μονή και στη Μονή του Αγίου Μηνά.







Τα αιματηρά γεγονότα της Χίου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στην Ευρώπη. Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε και οι τάξεις των φιλελλήνων πύκνωσαν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικιαστικές σκηνές στις εφημερίδες, ζωγράφοι (Ντελακρουά) τις απεικόνισαν και ποιητές (Ουγκώ, Χέμανς, Πιέρποντ, Χιλ, Σιγκούρνεϊ) έψαλλαν τη θλιβερά καταστροφή. 

Η Νέμεσις θα έλθει σύντομα, με την ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας του Καρα-Αλή από τον Κωνσταντίνο Κανάρη (6 - 7 Ιουνίου 1822).

Υ. Γ. 
Είδηση εξαφανισμένη Νο 1 : Από την 1η Μαρτίου που ο Ερντογάν ξεκίνησε την απόπειρα εισβολής στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου εισήλθαν παρανόμως 2281 άτομα (Λέσβος 1962, Χίος 582, Κως 524, Λέρος 546, Σάμος 424, υπόλοιπα νησιά 276), ενώ μεταφέρθηκαν στις 28 παλιές και νέες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας 4314.

Είδηση εξαφανισμένη Νο 2: Το γεγονός ότι οι μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες και μετανάστες στρατοχωροφύλακες της Τουρκίας αποχώρησαν από το χερσαίο κομμάτι του Έβρου (Καστανιές), δε σημαίνει ότι έφυγαν και από το υδάτινο. Εξάλλου ο υπουργός εσωτερικών της φασιστογείτονος είπε ότι μόλις τελειώσει ο ιός θα συνεχίσει (αυτή που δε σταμάτησε ) πολιορκία και εισβολή στην Ελλάδα. 

Η συζήτησή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ της Αλεξανδρούπολης για το 1821 


Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή....



Θ. Μαλκίδης 

Για όσους <<εξαπατήθηκαν>> αλλά και για όσους όπως γράφει ο Κόντογλου <<ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά...>>

Εμείς συνεχίζουμε και όσοι μπορούν ή όσοι θέλουν ας βαδίσουμε μαζί στην οδό της συνέπειας, της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας, της αλήθειας,  της αντίστασης, της Πίστης , της Ελληνικότητας !

«Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»



Θ. Μαλκίδης

 «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»
    

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, αρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1792 και ήταν γιος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη, και της Ελισάβετ το γένος Βακαρέσκου, γόνος εύπορης και ισχυρής οικογένειας του Βυζαντίου με καταγωγή από τα Ύψαλα της Τραπεζούντας. 

Ο ιστορικός της Ελληνικής Επανάστασης και γραμματέας του Δημήτριου Υψηλάντη, αρχιστράτηγου και αδελφός του αρχηγού της Επανάστασης, Ιωάννης Φιλήμονας αποτελεί σημαντική πηγή για την διαδρομή της οικογένειας Υψηλάντη. Ο Φιλήμονας αναφέρει ότι η οικογένεια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης κατέφυγε στην αυλή των Κομνηνών της Τραπεζούντας, μαζί με άλλες ισχυρές οικογένειες της αυτοκρατορίας (οικογένεια Μουρούζη, κλπ).


Το 1810 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κατατάχτηκε με το βαθμό του ανθυπίλαρχου στο σώμα των εφίππων σωματοφυλάκων του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄της Ρωσίας. Διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα όπου στη μάχη της Δρέσδης, (27 Αυγούστου 1813), έχασε το δεξί του χέρι. Το 1814-1815 συμμετείχε ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Συνέδριο της Βιέννης με τον βαθμό του υποστράτηγου.

Οι δημιουργοί της Φιλικής Εταιρίας και οι πρώτοι μυημένοι θεωρούσαν τον Υψηλάντη ως σημαντική προσωπικότητα για την επιτυχία της μυστικής οργάνωσης, η οποία είχε στόχο την απελευθέρωση του υπόδουλου ελληνικού στοιχείου.
Με την ανάληψη της αρχηγίας της Φιλικής Εταιρείας ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, περνάει τον ποταμό Προύθο στις 22 Φεβρουαρίου 1821 και υψώνει τη σημαία της Επανάστασης, στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας, στις 24 Φεβρουαρίου εκδίδοντας την προκήρυξη της Επανάστασης με τον τίτλο «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», μία προκήρυξη με μεγάλο ουσιαστικό και συμβολικό περιεχόμενο
.
Αποτέλεσμα εικόνας

Στις 17 Μαρτίου 1821 ο Υψηλάντης, έχοντας οργανώσει ένα γενικό σχέδιο για την Επανάσταση αποτελούμενο από 23 μέρη καθώς και σχέδιο καταστροφής του τουρκικού στόλου στην Κωνσταντινούπολη, υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στο Βουκουρέστι αντιμετωπίζοντας το στρατό τριών πασάδων στο Γαλάτσι, το Δραγατσάνι, τη Σλατίνα, το Σκουλένι και το Σέκο.

Ο Ιερός Λόχος μετά τη μάχη του Δραγατσανίου στις 7 Ιουνίου 1821 και ο Υψηλάντης μαζί με υπολείμματα του στρατού, υποχώρησαν προς τα αυστριακά σύνορα, ενώ οι συμμαχητές του Υψηλάντη Γεωργάκης Ολύμπιος και Ιωάννης Φαρμάκης θα δώσουν την τελευταία μάχη στη Μονή Σέκου.

Ο Υψηλάντης παραδόθηκε στους Αυστριακούς, φυλακίστηκε για έξι χρόνια, απελευθερώθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1827, και δύο μήνες μετά, στις 19 Ιανουαρίου 1828 πέθανε στη Βιέννη, τις στιγμές που ο φίλος επίσης προδομένος και τελικώς δολοφονημένος Ιωάννης Καποδίστριας, αναλάμβανε τις τύχες της Ελλάδας.

Ο Υψηλάντης, όπως γράφει ο ιστορικός της Επανάστασης Σπ. Τρικούπης, «είναι παράδειγμα πατριωτισμού, θυσίασε τη λαμπρή του θέση στον αυτοκράτορα, δαπάνησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, έγινε όμως υποχείριος ιδιοτελών, ραδιούργων, κακόβουλων και προδοτών, αναγκαζόμενος να αγωνίζεται για να σώσει τη ζωή του…. Η μνήμη του Υψηλάντη, θα μείνει αιώνια τιμημένη για όσα επιχείρησε με θάρρος και κινδύνους, για όσα έπαθε για χάρη της πατρίδας και για την τελική ευνοϊκή έκβαση του Αγώνα που τον άρχισε πρώτος».

Τον Αγώνα απελευθέρωσης θα τον κλείσει ο αδελφός του, ο Δημήτριος Υψηλάντης, ο πιο ανιδιοτελής άνθρωπος, σύμφωνα με τον Μακρυγιάννη στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, ενώ για να τιμηθεί ο Υψηλάντης, το φιλελληνικό κίνημα των ΗΠΑ, έδωσε το 1826 το όνομά του σε μία πόλη στο Μίσιγκαν.....




Υ.Γ. Η υπενθύμιση της ημέρας  θανάτου του Αλέξανδρου Υψηλάντη σαποτελεί ελάχιστο μνημόσυνο στο πρόσωπό του, όπως και στο πρόσωπο του αδελφού του Δημήτριου καθώς και όλης οικογένειας Υψηλάντη. Μνημόσυνο φιλοπατρίας, πίστης στο Θεό, ανιδιοτέλειας, προσφοράς, αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης, Ελληνικότητας, αξίες και αρχές, οι οποίες  σήμερα είτε έχουν ποινικοποιηθεί, είτε τείνουν να εξαφανισθούν........ 







Η προτομή του Δ. Υψηλάντη στην ομώνυμη πόλη των ΗΠΑ



Δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Μega <΄21, Η Αναγέννηση των Ελλήνων>, επεισόδιο στο οποίο συμμετέχω, το οποίο προβάλλεται σήμερα στις 10: 20 πμ .