Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης ως παράδειγμα


Για πάνω  από τρία χρόνια η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης  αποτελεί παράδειγμα για το πως μπορεί ένας  άνθρωπος σήμερα να κάνει κάτι για την πατρίδα, το λαό και την κοινωνία που δοκιμάζεται από την καταστροφή. Είναι μία έμπρακτη απάντηση στο  ερώτημα "τι να κάνω" ή  "τι μπορώ να κάνω", είναι κυρίως η ελπίδα για το συνάνθρωπό μας, που δεν πρέπει να απογοητευτεί.

Μπορεί οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες να είναι πολλές, μπορεί η φτώχεια, η πείνα, να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, υπάρχουν όμως άνθρωποι στην Αλεξανδρούπολη, που βοηθούν ανιδιοτελώς, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς προϋποθέσεις και κυρίως χωρίς ανταλλάγματα, τους συνανθρώπους τους. Και η ανιδιοτέλεια αυτή έφερε ξανά τις χαμένες λέξεις εμπιστοσύνη, καθαρότητα προσώπου. Και αυτή η Κίνηση είναι που εμπνέει ανθρώπους, επιχειρηματίες, ακόμη και μικρά παιδιά να  προσφέρουν τη βοήθεια τους. Καλά Χριστούγεννα για όλους μας!

Παρακαλουθείστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη μέλους της   Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ