Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Πανίκου Χατζηπαναγή.




Η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Πανίκου Χατζηπαναγή.

«Ένας άνθρωπος που πυρπολείται από ζήλο μπορεί να διορθώσει και να εμπνεύσει όλον τον λαό»



Θ. Μαλκίδης 

Είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος άπαντα τον δήμο δύναται διορθώσαι... γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «ένας άνθρωπος δηλαδή που πυρπολείται από ζήλο μπορεί να διορθώσει και να εμπνεύσει όλο τον δήμο, όλον τον λαό»


Τώρα είναι βέβαιο ότι είναι πολλοί περισσότεροι του ενός αυτοί που έχουν ζήλο και μπορούν να αλλάξουν το δήμο, το λαό. 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπως αυτοί που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη, την πόλη του Αγίου Δημητρίου,  συνεχίζουν τους αγώνες του λαού μας για να αλλάξουν το λαό μας !

Την ομιλία μου στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο της Βέροιας, το τελευταίο πριν την κύρωση, από την Ελλαδική Βουλή, της λεγόμενης <<Συμφωνίας>> των Πρεσπών, την είχα αφιερώσει στη Μνήμη ενός  σπουδαίου Ανθρώπου και Έλληνα με τον οποίο βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα για τη Μακεδονία: Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που πυρπολήθηκε  από ζήλο και μπορεί  να διορθώσει και να εμπνεύσει  τον λαό μας....



Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

25 Οκτωβρίου 1941: Η εκτέλεση από τους Γερμανούς Ναζί 96 Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής.


Η εκτέλεση από τους Γερμανούς Ναζί 96 Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής. 

Στις 25 Οκτωβρίου του 1941 τα τρία  χωριά του νομού Κιλκίς με κατοίκους Ποντιακής καταγωγής, το Κλειστό (Μούσγαλι), η Κυδωνιά (Κοτσιαλάρ) και το Αμπελόφυτο (Μουρσαλί) περικυκλώνονται από τους Γερμανούς Ναζί, οι οποίοι εκτελούν   96 Έλληνες και ισοπεδώνουν τους οικισμούς.

Εμείς δεν υπογράψαμε !




Θ. Μαλκίδης

Απόδειξη παραίτησης από την περιουσία μας και αποδοχή της κλοπής;

Επειδή βρέθηκαν 153 πρόθυμοι, 147 που σιώπησαν, μερικοί που έχουν υπογράψει και κάποιοι που τους ακολουθούν, δεν σημαίνει ότι Εμείς που βγήκαμε μπροστά για την Αλήθεια και το Δίκαιο ότι θα αποδεχθούμε την κλοπή, βλέποντας τους κλέφτες να κάνουν πικ νικ προωθώντας  τη <<Μακεδονία στους Μακεδόνες>>

Πλανώνται πλάνην οικτράν οι  μικροί και αμόρφωτοι, οι κοτσαμπάσηδες και οι πραιτωριανοί, οι λωποδύτες και οι κομιτατζήδες ότι θα αφήσουμε τη Μακεδονία, τον Ελληνισμό στα λερωμένα χέρια τους. Συνεχίζουμε.  Εμείς δεν υπογράψαμε !

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η γελοιοποίηση της πολιτικής στον τόπο που γεννήθηκε. Από τη Μακεδονία μέχρι την Τουρκική εισβολή, όλα για την καριέρα.....


Θ. Μαλκίδης 

Όταν οι αριθμοί τα λένε όλα:  

*Τις τελευταίες πέντε  ημέρες έφτασαν στα νησιά και στον Έβρο 191 βάρκες  μεταφέροντας παράνομα στην Ελλάδα 6871 ανθρώπους.

*Κατά μέσο όρο  εισήλθαν παράνομα στη Ελλάδα 1374 άνθρωποι ανά  ημέρα μόνο τα τελευταία  πέντε εικοσιτετράωρα. 

*Από το τέλος Αυγούστου έχουν μεταφερθεί 4.000 άνθρωποι από τα νησιά στην ενδοχώρα και έως το τέλος Νοεμβρίου θα μεταφερθούν άλλοι 20.000, κυρίως στη Μακεδονία. 

*Θα χρηματοδοτηθεί  η εγκατάσταση 40.000 σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και θα εισαχθούν 16.000 στην αγορά εργασίας.

*Κάθε μέρα γεννιούνται 250 περίπου παιδιά, εκ των οποίων τα 50 από αλλοδαπές μητέρες .

*Κάθε μέρα πεθαίνουν 350 περίπου άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες. 

*Περισσότεροι από 250.000 Έλληνες επιστήμονες και άλλοι 300.000 περίπου έχουν φύγει από το 2010 στο εξωτερικό.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Το ψήφισμα (Νο 296) για τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων προς ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ !




Θ. Μαλκίδης

Το ψήφισμα (Νο 296) για τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων προς ψήφιση  από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ !



Τη στιγμή που η Ελληνική Δημοκρατία αδιαφορεί για την προώθηση του αιτήματος αναγνώρισης της Γενοκτονίας και  επισήμως και ανεπισήμως την αρνείται (!)  το ψήφισμα (Νο 296) για τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων εισάγεται προς κύρωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ !

Σε συνδυασμό με την εισαγωγή  της διδασκαλίας της Γενοκτονίας σε πολιτείες των ΗΠΑ, ο αγώνας μας με ονοματεπώνυμο και πρόσωπο που όλοι τον κρύβουν και τον πολεμούν,  προς απογοήτευση των αρνητών, των υπονομευτών και  των συνωστισμένων σε Ελλάδα και Τουρκία, έχει νικηφόρο αποτέλεσμα ! 

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Πανίκου Χατζηπαναγή. Κύπρος 1974.





23 Οκτωβρίου του 1941. Το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας Μακεδονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσόβουνο

Θ. Μαλκίδης

Κεμαλισμός και Ναζισμός: το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο  Εορδαίας.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1941 δυνάμεις των Ναζί και  οι συνεργάτες τους, μπαίνουν   στο Μεσόβουνο Εορδαίας, ένα χωριό  προσφύγων από τον Πόντο.
Το χωριό περικυκλώνεται από 40 αυτοκίνητα με στρατιώτες της Βέρμαχτ, που ήρθαν  από τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους, χωρίζουν τους άντρες ηλικίας 16 έως 69 χρόνων και δίνουν στα γυναικόπαιδα δίωρη διορία να συγκεντρώσουν «όσα κινητά πράγματα μπορούν».  Ενώ μεταφέρονται στα γειτονικά Κομνηνά, όλοι οι συλληφθέντες άνδρες  εκτελούνται  «ομαδικώς και δι' αυτομάτων όπλων». Η αναφορά του νομάρχη Κοζάνης αναφέρεται σε 135 άτομα,  της γερμανικής διοίκησης για 142, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τους δολοφονημένους σε 165. 

«Μεταξύ των εκτελεσθέντων», αναφέρει ο νομάρχης, «ήσαν και οι τρεις δημοδιδάσκαλοι του χωρίου, εις ους καίτοι εζητήθη υπό των Αξιωματικών Χωροφυλακής όπως δοθή χάρις, εν τούτοις δεν εδόθη τοιαύτη».  Η τραγωδία έκλεισε με την καταστροφή του χωριού «δι' εμπρηστικών βομβών, εκτός πέντε οικιών και της εκκλησίας».  Τα περίπου 900 γυναικόπαιδα που επέζησαν, μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα και διασκορπίστηκαν, «κατόπιν διαταγών των Γερμανικών Αρχών», στα χωριά του νομού, αλλά και στους νομούς Ημαθίας και Φλωρίνης -προς , παραδειγματισμό.....Το δεύτερο Ολοκαύτωμα στην περιοχή έγινε στους Πύργους στις 23 Απριλίου 1944 και το χωριό είχε 150 θύματα ενώ πυρπολήθηκαν και οι οικίες .....

Οι δολοφονημένοι από τους Ναζί Έλληνες του Μεσόβουνου και των Πύργων Εορδαίας ήταν οι διασωθέντες από τον Κεμαλισμό. Γλύτωσαν από το Δάσκαλο Μουσταφά Κεμάλ, δυστυχώς όμως όχι και από το μαθητή του τον  Αδόλφο Χίτλερ.  Ο Ναζισμός και ο Κεμαλισμός αποτελούν φασιστικές  και ρατσιστικές ιδεολογίες οι  οποίες  εκφρασμένες με την πιο ακραία διαστροφή, στέρησαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.



Αποτέλεσμα εικόνας για κεμάλ χίτλερ

Ο   Μουσταφά Κεμάλ και ο Αδόλφος Χίτλερ, συνιστούν την έκφραση του ολοκληρωτισμού, ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός, αποτελούν την ίδια έκφανση του Φασισμού, που από τις Γενοκτονίες πέρασε στα Ολοκαυτώματα. Η ανάδειξη του ομοιοτήτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, συνιστά ανθρώπινο, πολιτικό, ερευνητικό και κυρίως ηθικό καθήκον και χρέος, για να καταδικαστούν  και να αποκαθηλωθούν  τα πιο ολοκληρωτικά  καθεστώτα και ιδεολογίες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.  Το δυστύχημα είναι ότι οι Ναζί δολοφόνησαν δέκα χρόνια και η νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων τους σταμάτησε, οι Κεμαλικοί συνεχίζουν να δολοφονούν, χωρίς καμία αντίδραση, εκατό χρόνια! 

Η πρόταση του Μιχ. Χαραλαμπίδη που συνδέεται με την ανάδειξη της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη σχέση και τις ομοιότητες Κεμαλισμού και Ναζισμού, είναι η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού, κατ΄ αντιστοιχία της διεθνούς ημέρας μνήμης του θυμάτων του Ναζισμού (27 Ιανουαρίου).  Είναι μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, καταδίκης του φασισμού και Νίκης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Ιστορίας, είναι η Νίκη των λαών που δολοφονήθηκαν. Είναι η Νίκη της Ζωής έναντι των ιδεολογιών του Θανάτου.



Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε.....





Θ. Μαλκίδης 

Ο ποιητής της Αλεξάνδρειας, ο Κωνσταντίνος Καβάφης,  για το σήμερα και για το αύριο της Πατρίδας μας, για τις επιλογές μας: 

<<Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις....

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του. Ο  αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε.>>

Η συνέντευξή μου στην Άλφα Τηλεόραση ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 


Ετήσιο Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κατσίφα


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Επιθυμούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ακούσουν την αλήθεια, επιθυμούν να είναι με την αλήθεια;




Θ. Μαλκίδης 

Όταν έχεις στοιχειώδη νοημοσύνη, όταν είσαι ανιδιοτελής και χωρίς υστεροβουλία,  βλέπεις ότι αυτό που ζούμε δεν είναι Ελλάδα, ότι το  λεγόμενο πολιτικό προσωπικό  σου  προκαλεί ναυτία, σου έρχεται να ξεράσεις όπως έγραφε ο Σεφέρης. 

Με συνέπεια, συνέχεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αλλά και μεγάλο κόστος,  έπραξα το καθήκον και το χρέος μου.  Τώρα που η πατρίδα μας πνίγεται και βιάζεται, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιλέξουν και πάλι τo ψεύδος ή επιθυμούν  να ακούσουν την αλήθεια, επιθυμούν να  είναι με την αλήθεια;

Η συνέντευξή μου στο Ράδιο Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.