Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Μακεδονία:Η απαίτηση του θύτη από το θύμα να αποδεχθεί την κλοπή!



Θεοφάνης  Μαλκίδης

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα. 

Μέρος της συνέντευξης στο ραδιόφωνο ΆΛΦΑ και την 
εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ της Καβάλας


Σήμερα η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, έχει καταλήξει να αποτελεί μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία. 

Επί της ουσίας, η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου 
που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως αφελέστατα 
και χωρίς πολύ σκέψη αρκετοί υποστηρίζουν, αλλά ένα θέμα που 
συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της  Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων. 

Αυτά  σε περίπτωση που δεν   υπάρξει κατοχύρωσή τους, στο όνομα 
άρα και στο χώρο της Μακεδονίας, θα υπάρξει απώλεια της χρήσης 
και της διαχείρισης αυτού του ιστορικού, γεωγραφικού και 
του πολιτικού- διπλωματικού όρου.  

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

19 Ιανουαρίου 1944:Τα Ναζιστικά εγκλήματα στην Πέλλα και το Χαϊδάρι


Τα παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα στην Πέλλα και στο Χαϊδάρι
Στις 19 Ιανουαρίου 1944, ισχυρές δυνάμεις Γερμανών και σύνταγμα Βουλγαρικού στρατού κάνουν  επιδρομή στην Αρδέα (Αριδαία) Πέλλας, καίνε τα χωριά Χαμηλό, Δογιάννη, Πλαγιά, Φανό, Σκρα, Κούπα, Αρχάγγελο, Περίκλεια, Λαγγαδιά και Νότια  και εκτελούν  40 άνδρες.

Την ίδια ημέρα οι Γερμανοί εκτελούν 50 Έλληνες από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Χραντ Ντινκ- Հրանդ Տինք -Hrant Dink:1.500.000 +1





Θ. Μαλκίδης 

 Χραντ Ντινκ- Հրանդ Տինք  -Hrant Dink:1.500.000 +1

Με εμπνέει ως άνθρωπο ο συνεπής αγώνας του Αρμενικού λαού, της πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας για την ιστορία του και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Για αυτό και έχει αποτελέσματα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Τα οποία  είναι πολλά, αλλά επειδή έχει μαζί του  την αλήθεια και το δίκαιο, είναι νικηφόρος. 

Έχω δει πολλά δείγματα της προσπάθειας αυτής, για το πως δηλαδή  ο αγώνας αναγνώρισης μπορεί να είναι δυνατός πνευματικά και ηθικά. Να μπορεί  δηλαδή να παλέψει το σκοτάδι, τις δολοφονίες, το ψέμα, την προπαγάνδα. 

Ωστόσο, δύο γεγονότα, είναι αυτά που ξεχωρίζω τον τελευταίο χρονικό διάστημα, που δείχνουν ότι ο Αρμενικός λαός, έχει μεγάλη αίσθηση της ιστορικής του πορείας και διαθέτει, κυρίως,  αυτοσεβασμό.
Η αγιοποίηση των 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας ήταν το πρώτο.   Βρέθηκα, στην τελετή αυτή στο Ερεβάν τον Απρίλιο του 2015 και πρέπει να γράψω ότι  ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ζωής μου. 



Το δεύτερο ήταν η δολοφονία του Χράντ Ντίνκ, του Αρμένιου αγωνιστή δημοσιογράφου της εφημερίδας Agos της Κωνσταντινούπολης.  Τώρα οι Αρμένιοι έχουν 1.500.000 θύματα συν ένα. Τον Χράντ.  Ο Τουρκικός Φασισμός νόμιζε ότι με τη δολοφονία του στις 19 Ιανουαρίου του 2007, θα τελείωναν με  την απόδοση της  Δικαιοσύνης. Πέτυχε βεβαίως ακριβώς το αντίθετο. Το μαρτυρούν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία την ημέρα της δολοφονίας του και  την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας,το μαρτυρούν οι αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας, το δείχνουν οι νέοι αγωνιστές, όπως ο Γκάρο Παϊλάν, που μιλά στη Τουρκική βουλή για τη Γενοκτονία!



Ο  Μάρτιν Λούθερ Κινγκ  έλεγε πως όταν ένας άνθρωπος δολοφονείται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για την απελευθέρωση ενός έθνους, τότε συμβάλλει στην Ανάσταση του έθνους του.  
Και είναι βέβαιο ότι ο Χράντ Ντίνκ έχει συμβάλλει στο ποθούμενο.  Στη δικαίωση δηλαδή, την απελευθέρωση  και την Ανάσταση του Αρμενικού έθνους. 

1















Հրանդ Տինք։ 1.500.000+1  

Theofanis Malkidis Hrant Dink: 1.500.000 +1

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Μάρκος Δράκος: Ο 9ος των Φυλακισμένων Μνημάτων



Ο 9ος των Φυλακισμένων Μνημάτων: Μάρκος Δράκος


Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η 18 Ιανουαρίου 1957 θυσιάστηκε στην Ευρύχου, πολεμώντας τον στρατό των Εγγλέζων Κατακτητών ο 25χρονος Αντάρτης της Ε.Ο.Κ.Α. Μάρκος Δράκος. 

Ο αρχιαντάρτης «πάνω στου Τζύκκου τα βουνά».

- Επικεφαλής των βομβιστών της αγιότερης Παρασκευής της Κυπριακής Επανάστασης, της 1ης Απριλίου 1955, που επέδραμαν και ανατίναξαν τον ραδιοφωνικό σταθμό των Εγγλέζων, την «Κυπριακή Ραδιοφωνική Υπηρεσία» εκεί που μέχρι σήμερα εδρεύει το ΡΙΚ.
- Ο επικεφαλής της απόδρασης 23.9.1955 από την φυλακή του Κάστρου της Κερύνειας.
- Ο επικεφαλής της ομάδας ανταρτών «Ουρανός» της Ε.Ο.Κ.Α. στα βουνά του Κύκκου κι επικεφαλής πλειάδας ενεδρών κατά των αγγλικών στρατευμάτων.

Ο Πόντος του Αγίου Ευγενίου και των συναθλητών του


Ο Πόντος του Αγίου Ευγενίου και των συναθλητών του

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον Ιερό Ναό Όσίας Παρασκευής της Νέας,της Επιβατινής στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Ευγενίου πολιούχου Τραπεζούντος και των συναθλητών του, Ουαλεριανού, Ακύλα,Κανίδιου.

Η μνήμη του Αγίου Ευγενίου και των συναθλητών του θα τιμηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και περιλαμβάνει 

7.30-11.00 πμ  Aρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας,κ.Νικοδήμου.

Στις 11.30  πμ εκδήλωση με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων 

Μορφωτικός όμιλος Ποντίων Μεσημερίου "Αργοναύτες"
Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος
Σύλλογος Ποντίων Κ.Σχολαρίου "Ανέβζηγος Αροθυμία"
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Καλλικράτειας

με θέμα "O Πόντος του Αγίου Ευγενίου και των συναθλητών του"και ομιλητή τον  Θεοφάνη Μαλκίδη,


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πανίκος Δημητρίου, μαθητής ετών 18, δολοφονημένος την 17η Ιανουαρίου 1975



Πανίκος Δημητρίου, μαθητής ετών 18, δολοφονημένος  την 17η Ιανουαρίου 1975

Πανίκος Δημητρίου & διαιώνιση Βάσεων

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η 17 Ιανουαρίου 1975:

Νεκρός από βρετανικό τεθωρακισμένο στην πύλη της Βάσης Ακρωτηρίου ο 18χρονος μαθητής Στ΄ Λανιτείου, Πανίκος Δημητρίου. Εκτοπισμένος απ' τον τουρκοκρατούμενο, πέντε ήδη μήνες τότε, Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου.

Το τεθωρακισμένο είχε ορμήσει εναντίον άοπλων Ελλήνων Κυπρίων μαθητών που διαδήλωναν εκείνη τη μέρα εναντίον των Εγγλέζων, οι οποίοι, σε συμπαιγνία με τον τουρκικό Αττίλα, αποφάσισαν τη μεταφορά των Τ/κ «του Νότου», απ’ τη βρετανική βάση στην Τουρκία, για να μεταφερθούν ευθύς αμέσως στα κατακτηθέντα, απ’ τον τουρκικό στρατό εισβολής, ελληνικά εδάφη της Κύπρου και να εγκατασταθούν στα σπίτια και στις περιουσίες των εκτοπισθέντων Ελλήνων.

Μ Ο Λ Ι Σ την προηγούμενη μέρα,
Πέμπτη 16.1.1975, η Ολομέλεια της Βουλής
της καθημαγμένης Κύπρου, είχε αποφασίσει ομόφωνο ψήφισμα ότι «η Βρετανία πλέον δεν είναι νοητό να διατηρεί και να νέμεται βάσεις και διευκολύνσεις εν Κύπρω».

Αυτοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη Μακεδονία, δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα


Αυτοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη Μακεδονία, δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα

Είναι αυτοί, εντός και εκτός Βουλής, μαζί με τους υποβολείς τους από εξωτερικό, οι οποίοι για  οχτώ χρόνια   μας λένε «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία μας «Τιτανικό», δίνοντας ψευδή στοιχεία για το «χρέος» και από πίσω μας συζητούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ. 

Έφεραν τα Μνημόνια, δηλαδή την κατεδάφιση των κατακτήσεων των εργαζομένων και την  τεράστια αύξηση της ανεργίας, τη φυγή των νέων, τις αυτοκτονίες, την πώληση του εθνικού πλούτου, τη δημογραφική κατάρρευση, την έλλειψη πρόνοιας και υγείας, την επίθεση ακόμη και στους πολύτεκνους, την κατρακύλα της παιδείας, την εισβολή  της Τουρκίας για τη Θράκη και το Αιγαίο,  και τώρα και την παράδοση της Μακεδονίας.

«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την δώσουμε τόσο φτηνά  στον πρώτο τυχόντα», έλεγε ο Δημήτριος Υψηλάντης για τα «δάνεια της υποτέλειας» του 1824-1825, αρνούμενος να υπογράψει την επικυριαρχία  των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επαναστατημένη Ελλάδα. 

Είναι βέβαιο  ότι αυτοί που είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας, έναντι της αντιστασιακής παράδοσης του λαού μας, έναντι του Παύλου Μελά και του Διστόμου, του Καπετάν Άγρα και των Καλαβρύτων, του Αιμιλιανού  Λαζαρίδη, του Γερμανού Καραβαγγέλη και των χιλιάδων μαρτύρων της αντίστασης στο φασισμό και στην κλοπή του πολιτισμού μας, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη Μακεδονία, δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται και την Ελλάδα- Μακεδονία να παραδίδεται τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα, δεν πρέπει να αντιδράσουν ; 

Το κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα στο Ελατοχώρι Πιερίας



Θ. Μαλκίδης 

Το κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα στο Ελατοχώρι Πιερίας 


Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας  έχουν υποστεί απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την Ναζιστική κατοχή. Μακεδονία, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, όλη η χώρα έγινε ένα Ολοκαύτωμα.

Έτσι και στην Πιερία οι Ναζιστικές δυνάμεις εκτέλεσαν εν ψυχρώ εκατοντάδες αθώους Έλληνες και πυρπόλησαν τις οικίες τους καταστρέφοντας ό, τι βρήκαν μπροστά τους.  

Χαρακτηριστικά (αλλά όχι μοναδικά) παραδείγματα: οι μάχες που δόθηκαν, η εκτέλεση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κατερίνης των πατριωτών και του Δημάρχου Κατερίνης Αιμιλίου Ξανθόπουλου, η εκτέλεση των πατριωτών στο Ελατοχώρι, στον Τρίλοφο, στον Άγιο Δημήτριο, ο βομβαρδισμός του Λιτοχώρου και της Μονής του Αγίου Διονυσίου. Καταστροφές έχουν υποστεί και χωριά, που γεωγραφικώς κείνται σε άλλους, όμορους, Νομούς (Λιβάδι και Κοκκινοπηλός Νομού Λαρίσης, Καταφύγιο Νομού Κοζάνης), αλλά που οι κάτοικοί τους μετά τις καταστροφές μετοίκησαν μαζικά κυρίως στην Κατερίνη.

Ένα ακόμη κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα σημειώθηκε στο Ελατοχώρι Πιερίας 
13 Νοεμβρίου  1943, πρώτη λεηλασία και πυρπόληση του χωριού.
25 Δεκεμβρίου (ανήμερα Χριστούγεννα ), δεύτερη επιδρομή στο Ελατοχώρι και πυρπόλησή του.

17 Ιανουαρίου 1944 , τρίτη επιδρομή στο Ελατοχώρι, όπου πυρπολούνται 

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μνήμη Αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης»


Μνήμη Αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης  «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης»

Το όνομα του θυσιασθέντος στην τραγωδία στο Μαρί στις 11.7.2011 ηρωικού Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ  δόθηκε στο 1ο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) που εντάχθηκε  στην Εθνική Φρουρά.



Μνήμη Καταδρομέα Αργύρη Χάλαρη (Κύπρος 1974)


ΕΦΥΓΕ  ΣΤΙΣ 06-01-2018  Ο ΛΟΧΙΑΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ // ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Του Χαράλαμπου Καραγιάννη επίστρατος 32ης μοίρας καταδρομών ,Κύπρου

Ο καλύτερος επικήδειος είναι η συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στον  Χαράλαμπο Καραγιάννη , 1974 , επίστρατο της  32 μοίρας καταδρομών ,Κύπρου. θα συμπληρώσω μόνο τα απαραίτητα στοιχεία της ταυτότητας του .

Ο  Αργύρης Χάλαρης  έζησε μέσα στο ίδιο του το σπίτι την διχόνοια των Ελλήνων, ο πατέρας του λοχίας του πυροβολικού , βίωνε την  αναπηρία από θραύσματα κομμουνιστικών βολών αμέσως μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο είναι γνωστά τα γεγονότα και ο εμφύλιος που ακολούθησε .  . Ο αδελφός του ο Αντώνης , βατραχάνθρωπος ,  το  1964  , υπηρετούσε την θητεία του  με βάση την Κερύνεια   ως πλήρωμα  της ακταιωρού Φαέθων  βρέθηκε σε αποστολή στον κόλπο του ξερού , ο Αντώνης διασώθηκε του βομβαρδισμού .Επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς νέος άνθρωπος αποβίωσε από την νόσο των δυτών . 


ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΡΓΥΡΗ


Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

"Μάνα Σμύρνη σήμερα παίζουν τα παιδιά σου" και "η Μακεδονία είναι Ελληνική"



"Μάνα Σμύρνη σήμερα παίζουν τα παιδιά σου" και  "η Μακεδονία είναι Ελληνική"


Ένα ιδιαίτερο πανό έκανε την εμφάνιση του πριν την έναρξη του αγώνα Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος στη Ριζούπολη. Ένα πανό που αρχικά εμφανίστηκε στο κέντρο του γηπέδου και εν συνεχεία πήρε τη θέση του στο πέταλο της Ριζούπολης.

Το πανό αυτό έγραφε: "Μάνα Σμύρνη σήμερα παίζουν τα παιδιά σου" και ήταν γραμμένο με τα χρώματα των δυο συλλόγων, δηλαδή το κόκκινο, το άσπρο και το μπλε.

Το πανό αυτό θύμιζε τη προσφυγική καταγωγή που έχει τόσο ο σύλλογος της Ριζούπολης όσο και η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Την ίδια στιγμή φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Απόλλωνα Πόντου, του ΑΠΟΕΛ, ανήρτησαν πανό με το σύνθημα "η Μακεδονία είναι Ελληνική". 






Όταν οι φίλαθλοι με λίγες λέξεις, μπορούν και λένε τα πάντα!


Παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα την ίδια ημέρα σε όλην την Ελλάδα : Σαραντάπορος, Τρίπολη, Καισαριανή



Παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα σε όλην την Ελλάδα 

Την 15η Ιανουαρίου 1944 οι Ναζιστικές δυνάμεις δολοφονούν, εκτελούν, απαγχονίζουν αθώους Έλληνες

Στο  Σαραντάπορο Κοζάνης  οι Γερμανοί εκατέστρεψαν εκ του συνόλου των 145 οικιών, ολοσχερώς τις 137 και μερικώς τις 7 και εκτελούν 10 Έλληνες. 

Στην Πελοπόννησο κρεμούν 20 ομήρους από τις φυλακές της Τρίπολης στην Ψηλή Βρύση Τεγέας και 10 Τριπολιτσιώτες στην πλατεία Αγίου Ταξιάρχη. 

Στην Αθήνα εκτελούν 6 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Κηδεύτηκαν άλλοι δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής και μέχρι πρότινος αγνοούμενοι


Κηδεύτηκαν άλλοι δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής

Άλλοι δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής μέχρι πρότινος αγνοούμενοι κηδεύτηκαν πριν από λίγο. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Μαραθεύτη του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στον Καραβά και τον Θεοφάνη Αντωνίου που ήταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους του Νέου Χωριού Κυθρέας των οποίων επίσης τα ίχνη χάθηκαν το 1974 .

Από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη, τελέστηκε η κηδεία του Χαράλαμπου Μαραθεύτη, ο οποίος  στις 20 Ιουλίου του 1974,  κατατάχθηκε στην 190 Μοίρα Αντιαρματικού Πυροβολικού με έδρα τον Καραβά. Από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Τα οστά του Χαράλαμπου Μαραθεύτη εντοπίστηκαν το 2016 σε ατομικό τάφο στον Καραβά. Σύμφωνα με την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, στον θώρακά του υπάρχουν τραύματα από σφαίρες, που υποδεικνύουν εκτέλεση μετά από τη σύλληψή του.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαράλαμπου στην Αγλαντζιά τελέστηκε η κηδεία του Θεοφάνη Αντωνίου, επίσης μέχρι πρότινος αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής. Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1903 στο χωριό Τραχώνι στη Λεμεσό και μετά το γάμο του με την Παναγιώτα εγκαταστάθηκε στο το Νέο Χωριό Κυθρέας. Στις 15 Αυγούστου του 1974, μία ημέρα μετά την έναρξη της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, οι Τούρκοι κατέλαβαν το Νέο Χωριό Κυθρέας. Ανάμεσα στους 100 εγκλωβισμένους, ο Θεοφάνης και η Παναγιώτα, και τότε είχαν χαθεί και τα ίχνη τους. Τούρκοι στρατιώτες είχαν εκτελέσει κάποιους εγκλωβισμένους στην εκκλησία του χωριού.


Τα οστά του Θεοφάνη εντοπίστηκαν στο Νέο Χωριό Κυθρέας, όχι όμως εκείνα της συζύγου του Παναγιώτας.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχτεί η Ελλάδα.


Θεοφάνης Μαλκίδης

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα

Μέρος της συνέντευξης στον Γιώργο Πεζιρκιανίδη στο Ράδιο "Ε¨των Σερρών. 

Η στάση για τη Μακεδονία της ελληνικής πολιτικής τάξης, εντός και εκτός Βουλής καθώς και  αυτή της ψευτοδιανόησης και των μισθοφόρων της ενημέρωσης, δείχνει ότι είναι αντιστρόφως ανάλογη της Ελληνικής ιστορίας, της θέλησης του Ελληνικού λαού. 

Η πρόταση του Ελλαδικού πτωχευμένου πολιτικού προσωπικού για σύνθετη ονομασία– «άνω- νέα», κλπ- νομιμοποιεί την κλοπή, την πλαστογράφηση, την προπαγάνδα και  τον εθνικισμό των Σκοπίων,  που είναι βέβαιο  ότι δεν θα τιθασευτεί από την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και  στην ΕΕ. Επιπλέον οι  σχέσεις φιλίας και συνεργασίας οικοδομούνται στη βάση της ειλικρίνειας και όχι του ψεύδους και της αλλοίωσης της πραγματικότητας.

Για πολλά χρόνια ένας πολιτικός χώρος καπηλεύτηκε χυδαία τον πατριωτισμό των Ελλήνων και  ενώ είχε δώσει τη Μακεδονία προ πολλού με "Εθνάρχες" και λοιπούς συγγενείς, τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στη συνθηκολόγηση. 

Ο άλλος πολιτικός χώρος  υπερασπίστηκε με ιδεολογική εμμονή και ιδεοληψία, εθνομηδενιστικά και απαξιωτικά για τον Ελληνισμό  την κλοπή της Μακεδονίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους Έλληνες που αντιδρούν για εθνικισμό!

Την ίδια στιγμή όταν πήγε να αναδειχθεί από τη βάση ένα κίνημα υπεράσπισης της κατεχόμενης από τα Μνημόνια πατρίδας μας άρα και της Μακεδονίας από τα αρπακτικά, από τους πρόθυμους, εντός και εκτός Βουλής και από τους υποβολείς τους εκτός Ελλάδας, αυτό υπονομεύτηκε αμέσως και χωρίς καθυστέρηση! 

Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί σύνθετης ονομασίας,  δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, όπως διατείνεται η ελλαδική διακομματική ρητορική, αλλά μόνο  λύσεις που  υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα,   τα οποία με τη σύνθετη ονομασία, είναι βέβαιο ότι παραδίδονται, αφού θα υπάρξει απώλεια της χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού- διπλωματικού όρου Μακεδονία.  

Το αίτημα του Ελληνικού λαού στην Ελλάδα και την Διασπορά είναι η  υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια.