Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Συνέχεια και επιβίωση

 

Σημαντική ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου: Η Τουρκία το πρόβλημα των ΗΠΑ -  Hellas-Now

Θ. Μαλκίδης 

Συνέχεια και επιβίωση 

Από εδώ και πέρα κάθε πράξη (μας) πρέπει να συμβάλλει στην  επίλυση του Τουρκικού προβλήματος , στην αποκαθήλωση της Τουρκίας  που όχι μόνο δεν προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία και σταθερότητα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Θράκη, αλλά ατιμώρητο ως καθεστώς προετοιμάζει, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί νέα εγκλήματα.

Τώρα  κρίνεται η συνέχεια και επιβίωσή μας !

Η συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου το Σεπτέμβριο του 1921




 Θεοφάνης Μαλκίδης

Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου το Σεπτέμβριο του 1921



1. Γυναίκες και παιδιά ως στόχος της Γενοκτονίας

Η Γενοκτονία των Ελλήνων, από τους φασίστες Νεότουρκους και Κεμαλικούς  στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους.  Ιδιαίτερη θέση σ΄ αυτήν την περίοδο κρατά η γυναίκα και το  παιδί, αποτελώντας αφενός συγκεκριμένο στόχο του προμελετημένου εγκλήματος, λόγω του ειδικού τους βάρους στην κοινωνία και την οικογένεια, αφετέρου ήταν αποδέκτες όλων των επιπτώσεων της γενοκτονίας (χηρεία, προσφυγιά, βιασμός, ορφάνια κ.ά).

Το έγκλημα των Ναζί στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

 


Το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης το 1944

Τα Ναζιστικά κρεματόρια δεν υπήρξαν μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά τέθηκαν σε λειτουργία και στο Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, όταν με την πυρπόληση ενός φούρνου και ενός σπιτιού στα οποία επίτηδες είχαν εγκλωβίσει άμαχο πληθυσμό, οι ναζί κατακτητές δολοφονούσαν 149 ανθρώπους και έγραφαν άλλη μία μαύρη σελίδα στα εγκλήματα πολέμου. 




Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

1η Σεπτεμβρίου 1821: Η σφαγή της Σαμοθράκης

 


Θ. Μαλκίδης 

   Το άγνωστο Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης το 1821

Η Σαμοθράκη αποτελεί ένα μέρος της Θράκης, το οποίο είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, παρά τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα .

Το άρθρο μου στη εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα. 




Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Από το ζωτικό χώρο στη Γαλάζια Πατρίδα

 


Θ. Μαλκίδης 

Από το ζωτικό χώρο στη Γαλάζια Πατρίδα 

ΗΤΑΝ Νοέμβριος του 1937 όταν ο Χίτλερ πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με κορυφαία στελέχη του Ναζιστικού καθεστώτος, αναπτύσσοντάς τους τα σχέδιά του για την απόκτηση του «ζωτικού χώρου» (Lebensraum). 

Με την έννοια του «ζωτικού χώρου», ο Χίτλερ επισήμανε την ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για επιβίωση της Γερμανίας , την επέκταση των συνόρων της προκειμένου να μπορούν να ζουν ανεκτά οι Γερμανοί. 

Η αναθεώρηση των ταπεινωτικών όρων για τη Γερμανία όπως επιβλήθηκαν στη Συμφωνία με τους νικητές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η διπλωματική- πολιτική- νομική συνιστώσα.