Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι (επαχθείς) δανειακές συμβάσεις χθες και σήμερα και η προσφυγική περιουσία


Θεοφάνης Μαλκίδης



Η (πολιτική) πορεία και διαδρομή των προσφύγων στην Ελλάδα.

Οι (επαχθείς) δανειακές συμβάσεις χθες και σήμερα και η προσφυγική περιουσία


Μέρος της εισήγησης στο 5ο Συμπόσιο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής.


Της έλευσης των 1.220.000 προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Θράκη στον ελλαδικό χώρο, έλευση την οποία ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Οθωμανικό κράτος Henry Morgenthau, την παρομοίωσε με την έλευση 26.000.000 εξαθλιωμένων προσφύγων σε αμερικανικά λιμάνια εκλιπαρώντας για βοήθεια, ακολούθησε δημιουργία της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων (ΕΑΠ). Η ΕΑΠ ανέλαβε τη διαχείριση των χρημάτων καθώς και την πρόοδο του έργου της προσφυγικής αποκατάστασης, ως μια διεθνής επιτροπή που συστάθηκε υπό την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ).

Πρώτος πρόεδρος της ΕΑΠ διετέλεσε ο Henry Morgenthau. Αυτός και η σύζυγός του διέθεσαν ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής τους περιουσίας για τους πρόσφυγες, μιμούμενοι τον Καποδίστρια που υποθήκευσε την περιουσία του για να βοηθήσει το νέο ελληνικό κράτος. Καμία σχέση δηλαδή με το σήμερα!


Η δημιουργία της Ε.Α.Π., καθώς και το πρόγραμμα αποκατάστασης ενσωματωμένο σε δύο έγγραφα, το ένα με τον τίτλο «Πρωτόκολλο» και το άλλο «Οργανικό Καταστατικό», εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΚτΕ και υπογράφηκε από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό ( Γενεύη 29/9/1923).

Στην τετραμελή διοίκηση της Ε. Α. Π., συμμετείχαν ως μέλη, Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι, από την ελληνική κυβέρνηση και την ΚτΕ. Tο ελληνικό δημόσιο παραχώρησε στην E.A.Π. εκτάσεις 5.000.000 στρεμμάτων, αξίας 13.000.000 λιρών Αγγλίας για την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης, προχώρησε στην παροχή και άλλων πόρων ( ζώα, εργαλεία κλπ.), σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της αγροτικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τη διαχείριση ενός διεθνούς δανείου ύψους 12.300.000 λιρών Aγγλίας, το οποίο συνάφθηκε ύστερα από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις και με δυσμενείς για την Eλλάδα όρους.

Όταν η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το πρώτο δάνειο για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, ως πρώτος όρος τέθηκε η δημιουργία της επιτροπής που θα διαχειριζόταν το δάνειο, ενώ ο δεύτερος όρος ήταν ότι απαραίτητα και αποκλειστικά, πρόεδρος της επιτροπής έπρεπε να είναι πολίτης των Η.Π.Α. Μόνο ο τόκος του πρώτου δανείου αφορούσε ποσό 12 εκατομμύρια λίρες με επιτόκιο 7%.


Το 1927 συνάφθηκε το δεύτερο δάνειο για την προσφυγική αποκατάσταση ύψους 7.500.000 Λιρών Αγγλίας με καθαρό ποσοστό 86, πραγματικό επιτόκιο 7,05% και καθαρή απόδοση 6.500.000 αγγλικές λίρες, ενώ τον ίδιο χρόνο συνάφθηκε δάνειο με τις Η. Π. Α., ύψους 6.000.000 λιρών Αγγλίας από τις οποίες όμως μόνο οι 500.000 καταβλήθηκαν απευθείας στην Ε.Α.Π. Παράλληλα το ελληνικό κράτος, μεταξύ των ετών 1923-1928, εξέδωσε έξι δάνεια υπέρ των προσφύγων ύψους 10.500.000 αγγλικών λιρών. Από αυτά τα δάνεια καλύφθηκε το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων καθώς και μία σειρά άλλων δανείων /δαπανών που χορηγήθηκαν στους πρόσφυγες απευθείας.

Το ζήτημα της αποκατάστασης στο οποίο συνέβαλλαν και άλλες ελληνικές και διεθνείς υπηρεσίες και φιλανθρωπικές οργανώσεις του εξωτερικού, συνδέεται και με την προσφυγική περιουσία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς η περιουσία που άφησαν οι μουσουλμάνοι φεύγοντας ανέρχονταν σε 12,5 δισεκατομμύρια δραχμές ή σε 37 εκατ. χρυσές λίρες Τουρκίας, ενώ η περιουσία των Ελλήνων προσφύγων που εγκατέλειψαν την Τουρκία υπολογίσθηκε σε 100 δισεκατομμύρια σταθεροποιημένες δραχμές του 1934 ή 300 εκατομμύρια χρυσές λίρες Τουρκίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Σύμβασης περί ανταλλαγής οριζόταν ότι «oύτος (ο δικαιούχος) δικαιούται κατ‘ αρχήν να λάβη εν τη χώρα, ένθα μεταναστεύει και δια τα ποσά άτινα τω οφείλονται περιουσίαν ίσης αξίας και της αυτής φύσεως οία η παρ’ αυτού εγκαταλειφθείσα».

Ωστόσο για το ζήτημα της αποζημίωσης της Ελλήνων δεν υπήρξε η πιστή εφαρμογή της Σύμβασης με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλά προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα. Είναι το μεγάλο ζήτημα των προσφυγικών περιουσιών, όπου επικεντρώθηκε για πολλά χρόνια η δράση των προσφυγικών συλλόγων και ομοσπονδιών, καθώς και οι συζητήσεις στην πρώτη γενιά προσφύγων, αφού ένα μέρος της δραστηριότητάς τους σχετιζόταν με την απόδοση των περιουσιών τους.

Αυτές τις περιουσίες ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το σύμφωνο φιλίας του 1930 επέλεξε, παρά τις αντιδράσεις των προσφύγων, να τις χαρίσει στην Τουρκία και στο Μουσταφά Κεμάλ, τον οποίο πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης(!) και έτσι η προσφυγική περιουσία δεν αποδόθηκε στο σύνολό της στους δικαιούχους.

Όσο για τα δάνεια, ορισμένα από αυτά συνεχίζουν να απασχολούν ακόμη και σήμερα τους Έλληνες, μάλιστα διογκωμένα με νέα. Με επαχθείς όρους και πέρα για πέρα παράνομα.

Για την οικονομία και την προπαγάνδα



Φάνης Μαλκίδης:  - " Προπαγάνδα  και  ελληνική οικονομική κατάσταση"
Εκτύπωση E-mail

Την άποψη του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με τίτλο «Οικονομική Κρίση, Πολιτικές εξαθλίωσης και Προπαγάνδα: Η ώρα της κοινωνίας», ο Φάνης Μαλκίδης.

Στο  κείμενο ο κ. Μαλκίδης, εκθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία τονίζει την διαδρομή της κρίσης "χρέους" και η προπαγάνδα που εφαρμόστηκε προκειμένου να πειστεί η ελληνική κοινωνία για να δεχθεί το οικονομικό σοκ.

Μιλώντας στον STATUS 94.2 ο Φ. Μαλκίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν κινήσεις που ουσιαστικά έχουν ως αποτέλεσμα να παραχωρηθεί μέρος της ελληνικής κυριαρχίας.

 Παράλληλα προέβλεψε ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν τον Φεβρουάριο όπως είναι ο αρχικώς σχεδιασμός, αλλά αργότερα αφού θα ασκηθούν πιέσεις από Γαλλία και Γερμανία για την λήψη νέων σκληρών μέτρων, με την απειλή ότι δεν θα εκταμιευτούν τα χρήματα της νέας δανειακής σύμβασης.

www.statusradio.gr

Για τους προσκόπους της Μικράς Ασίας


Μία σημαντική εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στην εξαιρετική αίθουσα «Όσκαρ» της Καβάλας, μία ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Αρχέλαου Γρανά,.

Με αφορμή την θυσία των αδελφών μας πριν από περίπου 90 χρόνια στις αλημόνητες πατρίδες, στο Αϊδίνι, στα Σώκια και στην Κάτω Παναγιά, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφέρειά μας, διοργάνωσε μία εκδήλωση μνήμης που έμεινε αξέχαστη σε όσους παραβρέθηκαν.

Κεντρικός ομιλητής για το γεγονός της θυσίας ήταν ο κύριος Μαλκίδης Θεοφάνης, ο οποίος και παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο τα γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα τον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο Προσκοπισμό.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Μεγγίδης Διαλεκτός-Δημήτριος, προχώρησε σε μία συνολική παρουσίαση του Προσκοπισμού που άνθησε για λίγα χρόνια, μέχρι την μεγάλη καταστροφή, στην Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια της περιοχής από την μελωδικότατη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών, η οποία και έδωσε μία τελευταία υπέροχη πινελιά στην όμορφη βραδιά μας.

Στο τέλος της βραδιάς η σκέψη μας ήταν στα αδέρφια μας που με την θυσία τους, έδειξαν έμπρακτα την προσήλωσή τους στις Αρχές της Κίνησης μας…
ΑΘΑΝΑΤΟΙ…


Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Καβάλας

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - Μόσχα




Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλέσουμε στη συναυλία του διακεκριμένου ομογενούς καλλιτέχνη της Ρωσίας, βαρύτονου Γεωργίου Σαρακασίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2011, ώρα έναρξης 18.30.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ρωμηοσύνη: Από τον Μέγα Κωνσταντίνο, τον Ιωάννη Βατάτζη και τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, μέχρι τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη.



Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ Αλέξιου του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Υγείας και εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Γιώργου Τσίγκα του Αντιδημάρχου Πύλης Γιάννη Κουτσουνάσιου εκπροσώπου της ΣΜΥ και πλήθος κόσμου και κληρικών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Βησσαρίων» της Ιεράς Μητροπόλεως, ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα, «Τι είναι η ρωμιοσύνη; Από τον Μέγα Κωνσταντίνο και τον Ιωάννη Βατάτζη στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Μακρυγιάννη».

Ο Θ. Μαλκίδης ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: " Είναι αυτονόητο ότι το να αναλυθούν και να μπουν όρια στην έννοια της Ρωμηοσύνης είναι πολύ δύσκολο. Είναι όμως κατανοητό, πέρα από επιφυλάξεις και διαφορετικές απόψεις, ότι οι έννοιες αυτές και ό,τι σ΄ αυτές εμπεριέχονται, αποτελούν σημαντικά τεκμήρια ύπαρξης, επιβίωσης και συνέχειας του λαού μας. Με αυτές κινήθηκε στην ιστορική του πορεία για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την ταυτότητά του, αυτές επικαλέστηκε για να επιβιώσει σε δύσκολες περιόδους και να συνεχίσει.

Μία κληρονομιά η οποία κάτω από συνθήκες «ελευθερίας» δυστυχώς χάθηκε, όταν έγινε η επιλογή για να στηριχθούν έννοιες και όροι ξένοι με την πραγματικότητα και την ιστορία. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση της εχθρότητας και της αποποίησης του όρου της Ρωμηοσύνης είναι η εικόνα που μεταφέρθηκε για το Βυζάντιο, την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τη Ρωμανία.

Η Ρωμηοσύνη αποτελεί μία ευρεία έννοια που μας συνδέει με το χθες και μας οδηγεί στο αύριο. Με στοιχεία ιστορίας, γλώσσας, πολιτισμού και πολιτικού βίου, κοινής πορείας, βιωμάτων και στόχων. Η Ρωμηοσύνη είναι η έκφραση της εθνικής συνέχειας, της χριστιανικής οικουμενικότητας, το σύμβολο αλήθειας, δηλαδή της μη λήθης.

Όπως σημειώνει σχετικά ο Φώτης Κόντογλου, «…. Η Ρωμιοσύνη βγήκε από το Βυζάντιο ή, για να πούμε καλύτερα, το Βυζάντιο στα τελευταία χρόνια του στάθηκε η ίδια η Ρωμιοσύνη…... Η Ρωμιοσύνη είναι η πονεμένη Ελλάδα…. Ωστόσο, μ’ όλο που κόπηκε το μεγάλο εκείνο δέντρο της Ρωμιοσύνης, η φύτρα σώθηκε και πέταξε καινούργιους βλαστούς, που λουλουδίσανε, κι ας πλάκωνε τον ραγιά η φοβέρα του θανάτου"

Στην εκδήλωση  παρουσιάστηκε και το βιβλίο του Παντελή Αναστασιάδη «Μνήμες του Ποντιακού Έπους 1913 – 1922» που περιλαμβάνει τη βιογραφία του γνωστού Καπετάνιου του Ποντιακού αντάρτικου Παντέλ Αγά.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» και της «Εύξεινου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων».


Ποντιακή Διατροφή



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διοργανώνει παρουσίαση της Ποντιακής διατροφής και κουζίνας και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα «Αίγλη», στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον»

Γενοκτονία




Οι οκτώ φάσεις του Stanton


Ν. Λυγερός
Η ανάλυση του Stanton έχει στόχο την εμβάθυνση της έννοιας της γενοκτονίας. Οι οκτώ φάσεις του Stanton δίνουν μία δυναμική εικόνα της γενοκτονίας και η τελευταία γίνεται πιο κατανοητή. Η ορολογία που χρησιμοποιεί είναι η εξής: Classification, Symbolization, Dehumanization, Organization, Polarization, Extermination, Denial.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Για την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική


Φάνης Μαλκίδης


Για την ελληνική οικονομία, πολιτική και κοινωνία

Μετά από δύο και πλέον χρόνια προπαγάνδας περί σωτηρίας της Ελλάδας από τους δημίους της, μέσω των δανειακών συμβάσεων, οι τελευταίες μάσκες έπεσαν σε διάφορους τομείς. Αυτά άλλωστε που λέγαμε εδώ και καιρό, τα είπε και ο υπουργός επί της Ανάπτυξης.

1. Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε, σε μία κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, ότι και τα έξι ιδρύματα, που έχουν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας κατά τη τρέχουσα οικονομική κρίση.

Τα έξι χρηματοοικονομικά ιδρύματα που προέβησαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις, έχουν εντοπιστεί, φέρεται να δήλωσε ενώπιον του γαλλικού Κοινοβουλίου η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, που επικαλείται δηλώσεις Γάλλου βουλευτή.

2. Χρεοκοπίες Ελλάδας, Πορτογαλίας και έξοδος από το ευρώ και σαφώς ύφεση έως το 2015 για την Ελλάδα προβλέπει o αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Citigroup, ενώ εκτιμά επίσης ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 5,6% φέτος, κατά 4,9% το 2012 και 3,1% το 2013 σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι το νέο πακέτο διάσωσης σε συνδυασμό με το κούρεμα των ομολόγων δεν είναι αρκετά για να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Συνεπώς προβλέπει την παραμονή του χρέους σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ το έλλειμμα θα μείνει φέτος και του χρόνου σε διψήφιο ποσοστό. Τέλος εκτιμά πως η ανεργία θα εκτιναχθεί το 2012 στο 20,1% και το 2013 στο 20,9%.

3. Το ελληνικό χρέος, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ήταν περίπου στο 120% του ΑΕΠ και μέσα σε 2 χρόνια, και παρά τις θυσίες του λαού, ανήλθε στο 162 % και το 2012 θα είναι στο 182 %.

4. Οι θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός, με αιχμή τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τη μεσαία τάξη, κατέληξαν στην αύξηση του χρέους κατά 42%. Και τώρα, η προπαγάνδα λέει ότι αυτό το χρέος ως ποσοστό στο ΑΕΠ να είναι στο ίδιο επίπεδο το 2020 με αυτό του 2009, δηλαδή 120%. Και βέβαια είναι γνωστό ότι χρέος που υπερβαίνει το 90% του ΑΕΠ δεν είναι διαχειρίσιμο, γιατί αυτοτροφοδοτείται!

5. Το χρέος έχει φτάσει στα 360 δισεκατομμύρια ευρώ. Μη νομίσετε όμως ότι με το κούρεμα του 50%, θα πέσουμε στα 180, όπως ειπώθηκε από κάποιους. Προσέξτε γιατί: Από τα 360 δις, τα 60 τα χρωστάμε στην ΕΚΤ, που σύμφωνα με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δεν «πειράζονται». Εξαιρούνται επίσης τα περίπου 65 που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής από την Τρόικα, εννοώ με τις 5 πρώτες δόσεις. Επίσης, στη ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται τα ομόλογα που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι το 2020. Υπάρχουν ομόλογα περίπου 40 δις που λήγουν μετά το 2020, άρα δεν «κουρεύονται» ούτε αυτά. 15 δις είναι έντοκα γραμμάτια σύντομης διάρκειας (από 3 έως 12 μήνες), που επίσης δεν «κουρεύονται». Κι είναι κι άλλα 20 δις από δάνεια που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο με διάφορους τρόπους. Είμαστε μέχρι στιγμής στα 200 δις, που δεν «πειράζονται».

Απομένουν λοιπόν 160. Σε αυτά είναι να γίνει το 50% του κουρέματος. Δείτε όμως τι συμβαίνει και μ’ αυτά: περίπου τα 100 από τα 160 ανήκουν στις ελληνικές τράπεζες, στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αν λοιπόν αυτά κουρευτούν κατά 50%, ούτε οι τράπεζες θα μπορούν να δώσουν λεφτά στους καταθέτες, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουνε συντάξεις. Άρα, για να μπορέσει το κράτος να δώσει συντάξεις, θα πρέπει να προχωρήσει σε έξτρα δανεισμό, ώστε να επιβιώσουν τα ταμεία.

Και έτσι, ναι μεν θεωρητικά από εκεί που χρώσταγε το κράτος, θα του χρωστάνε πλέον οι τράπεζες και τα ταμεία, αλλά στην πράξη αυτό είναι εικονικό. Γιατί έτσι το εντός Ελλάδος χρέος, δηλαδή το χρέος του κράτους προς Έλληνες, μετατρέπεται σε χρέος διεθνές - σε χρέος προς ξένα κράτη, το οποίο μάλιστα θα είναι και αδιαπραγμάτευτο. Ο όρος «καταστροφή» ωχριά μπροστά σ’ αυτήν την εξέλιξη. Το μόνο πράγμα που εξασφαλίζουμε έτσι είναι όχι η σωτηρία μας, αλλά η πλήρης χρεωκοπία και το απόλυτο ξεπούλημα.

6. Η νέα δανειακή σύμβαση έχεις τις εξής παραμέτρους:

α) το χρέος μας υπάγεται από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο,

β) παίρνει νομιμοποίηση μέσω της Βουλής όχι μόνο η νέα, αλλά και η παλιά δανειακή σύμβαση, που δεν είχε περάσει τότε από τη Βουλή και άρα ήταν παράνομη, θυμίζω δε ότι - μεταξύ άλλων - περιείχε και το πρωτοφανές, να απαγορεύει στην Ελλάδα να πάρει δάνειο από οποιονδήποτε άλλον πλην της Τρόικας (πράγμα που τώρα επίσης θα «νομιμοποιηθεί» μέσω της Βουλής),

γ) επιτάσσεται η εκποίηση ενεργειακών πηγών, δρόμων, λιμανιών, υπεδάφους και οποιουδήποτε άλλου πράγματος έχει αξία σ’ αυτή τη χώρα, ενώ

δ) η Ελλάδα παραιτείται ρητώς και από την εθνική της κυριαρχία. Γινόμαστε δηλαδή ρητώς ιδιοκτησία των πιστωτών μας - και επαναλαμβάνω για ένα δήθεν χρέος, που στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι παράνομο και αφορά μεταξύ των άλλων υποβρύχια που δεν μπορούν να πλεύσουν.

7. Ο άκρως συντηρητικός και νεοφιλελεύθερος Economist, τους τελευταίους μήνες υποστηρίζει με επιμονή την άμεση ανάγκη εγκατάλειψης αυτής της αδιέξοδης πολιτικής, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος, δήλωσε ότι «έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους», και ότι «η ύφεση στην Ελλάδα ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που υπολόγισαν».

Την ώρα που οι άνεργοι αγγίζουν το εκατομμύριο, και που θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο αν έτσι συνεχίσουμε, τα χιλιάδες λουκέτα μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα ρημαγμένη και λεηλατημένη, η ανείπωτη δυστυχία και φτώχεια που πολλαπλασίασε τους άστεγους, αυτούς που κάνουν ουρά για ένα ημερήσιο πιάτο φαγητού, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία, η κορύφωση των ανισοτήτων που έφθασαν στο 1% του πληθυσμού να κατέχει το 17% του ΑΕΠ. Αυτή την αγριότητα, που προκλήθηκε από την εφαρμογή αυτών των παλιών Μνημονίων και των νέων που ετοιμάζονται.

8. Η προπαγάνδα συνεχίζεται με ρήσεις του τύπου: «μα πώς να επιχειρήσουμε να αναπτυχθούμε, αφού εμείς δεν μπορούμε», ή «πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αφού δεν παράγουμε τίποτε», ή «καλύτερα να έρθουν ξένοι να μας επιτηρούν, μια και εμείς δεν είμαστε ικανοί για τίποτε»,

Αντί συμπερασμάτων καταθέτω την πρόσκληση της Κίνησής μας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Άμεση Δημοκρατία, «με την προοπτική», όπως γράφουμε «να γιγαντώσουμε το κίνημα, το οποίο αποτελεί και μια απάντηση- πρόταση σε όσους ψάχνουν άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλουν να δράσουν υπέρ του κοινού συμφέροντος».

«Καθώς η κρίση που βιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει- τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αποφασίσαμε να μην παραμείνουμε θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δημιουργήσαμε την

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

με κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και, κατ΄ επέκτασιν, προς την Πατρίδα μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως συμβάλλοντας στην όλην προσπάθεια. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά ανάλογα με τις δυνατότητές του και γνωρίζοντας πως δεν θα έχει την παραμικρή ανταμοιβή, πέραν της ηθικής ικανοποιήσεως.

Μέσω του κοινωνικού μας δικτύου θα συγκεντρώνονται: ρουχισμός, υποδήματα, τρόφιμα, παιχνίδια, συσκευές, έπιπλα, βιβλία, κουβέρτες, φάρμακα κλπ είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Ξεκινάμε με σύνθημά μας « κανείς να μην πεινάσει, κανείς να μην κρυώσει»

και με την προοπτική να γιγαντώσουμε το κίνημα, το οποίο αποτελεί και μια απάντηση- πρόταση σε όσους ψάχνουν άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλουν να δράσουν υπέρ του κοινού συμφέροντος.

Μία κίνηση από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό. Από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην πόλη μας έχουν δικαίωμα βοηθείας και πρέπει να τους την δώσουμε ΕΜΕΙΣ. Από κανένα και καμμιά δεν περιμένουμε να μας σώσει, παρά ο ίδιος μας ο Λαός.

Δεν ενεργούμε ανταγωνιστικά ούτε και «καπελώνουμε» καμμιά κίνηση, είτε εκκλησιαστική, είτε δημοτική, είτε άλλων πολιτών, αλλά δρούμε επικουρικά και παράλληλα με αυτές.

Με την ευχή πως θα βρούμε ανταπόκριση και συστράτευση σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε περιμένουμε την βοήθεια όλων σας».
ΥΓ Καλό θα ήταν να δοθεί και μία απάντηση για τη λευκή σελίδα του προϋπολογισμού του 2012. Έστω και τώρα.

Από εδώ( http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/d5/af/5e/d5af5e94ab4b082c523e8c0b34f750bf9892bf1b/application/pdf/EISHGHTIKH+2012.pdf ) κατεβάστε όλο το κείμενο του προϋπολογισμού και δείτε τη σελίδα 124, η οποία δεν υπάρχει.

Μέρος της συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM της Αλεξανδρούπολης και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στο δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο.



ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Καθώς η κρίση που βιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει- τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αποφασίσαμε να μην παραμείνουμε θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δημιουργήσαμε την

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

με κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και, κατ΄ επέκτασιν, προς την Πατρίδα μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως συμβάλλοντας στην όλην προσπάθεια. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά ανάλογα με τις δυνατότητές του και γνωρίζοντας πως δεν θα έχει την παραμικρή ανταμοιβή, πέραν της ηθικής ικανοποιήσεως.

Μέσω του κοινωνικού μας δικτύου θα συγκεντρώνονται: ρουχισμός, υποδήματα, τρόφιμα, παιχνίδια, συσκευές, έπιπλα, βιβλία, κουβέρτες, φάρμακα κλπ είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Ξεκινάμε με σύνθημά μας

« κανείς να μην πεινάσει, κανείς να μην κρυώσει»

και με την προοπτική να γιγαντώσουμε το κίνημα, το οποίο αποτελεί και μια απάντηση- πρόταση σε όσους ψάχνουν άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλουν να δράσουν υπέρ του κοινού συμφέροντος.

Μία κίνηση από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό. Από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην πόλη μας έχουν δικαίωμα βοηθείας και πρέπει να τους την δώσουμε ΕΜΕΙΣ. Από κανένα και καμμιά δεν περιμένουμε να μας σώσει, παρά ο ίδιος μας ο Λαός.

Δεν ενεργούμε ανταγωνιστικά ούτε και «καπελώνουμε» καμμιά κίνηση, είτε εκκλησιαστική, είτε δημοτική, είτε άλλων πολιτών, αλλά δρούμε επικουρικά και παράλληλα με αυτές.

Με την ευχή πως θα βρούμε ανταπόκριση και συστράτευση σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε περιμένουμε την βοήθεια όλων σας.



Κίνηση Πολιτών για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Άμεση  Δημοκρατία

Υπεύθυνος επικοινωνίας Σάββας Στεργίου

Τηλ. 6944214322 Τηλεομοιότυπο (φαξ) 2551033313

e-mail: kinisi.alex@gmail.com

http://kinisialexandroupolis.blogspot.com/

The Armenian Genocide Trials


JUDGMENT AT ISTANBUL


The Armenian Genocide Trials

Vahakn N. Dadrian and Taner Akçam

376 pages, bibliog., index

ISBN 978-0-85745-251-1
Turkey’s bid to join the European Union has lent new urgency to the issue of the Armenian Genocide as differing interpretations of the genocide are proving to be a major reason for the delay of the its accession. This book provides vital background information and is a prime source of legal evidence and authentic Turkish eyewitness testimony of the intent and the crime of genocide against the Armenians. After a long and painstaking effort, the authors, one an Armenian, the other a Turk, generally recognized as the foremost experts on the Armenian Genocide, have prepared a new, authoritative translation and detailed analysis of the Takvim-i Vekâyi, the official Ottoman Government record of the Turkish Military Tribunals concerning the crimes committed against the Armenians during World War I.

Free Ragip Zarakolu



http://www.info-turk.be/


Arrested publisher Zarakolu says he is in Kafkaesque novel

Prominent publisher, writer and activist Ragip Zarakolu, who was arrested last month within the scope of the ongoing Kurdistan Communities Union (KCK) trials, wrote a letter to the Hürriyet Daily News from prison, casting light on his present condition.

“Everything has been proceeding in an exceedingly Kafkaesque manner since the start,” Zarakolu, recipient of numerous prestigious awards, said in his letter to the Daily News.