Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Το Εμείς : 1821-2021




Θ. Μαλκίδης 

Το Εμείς : 1821- 2021.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί το πρωταγωνιστικό γεγονός της ιστορικής πορείας του Νεότερου Ελληνισμού.  Γεγονός που συνδέεται με ανθρώπους και  εν τέλει ηρωικές προσωπικότητες που οραματίστηκαν, μόχθησαν, πολέμησαν, έχοντας κεντρικό ρόλο στις πρωταρχικές του εκφάνσεις, στην εξέλιξη αλλά και μεταγενέστερα. 

Οι κλέφτες και οι Αρματολοί, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης,  ο Ιωάννης Μακρυγιάννης,  ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτέλεσαν  προσωπικότητες της Επαναστατικής πορείας του Ελληνισμού, με τεράστια προσφορά, οι οποίες  όπως έγινε  και με άλλους πρωταγωνιστές του έπους του 1821, πέρασαν από εμπόδια και δυσκολίες, θλίψεις και στενωπούς, μέχρι να τους δικαιώσει η ιστορία.

Το «Μάχου  Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» του Υψηλάντη, τα  «Οράματα και θάματα και «το τρώνε  από εμάς και μένει και μαγιά» του Μακρυγιάννη και το  «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση και η   Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής Φυλής από τα 1770 έως τα 1836» του Κολοκοτρώνη, είναι η κληρονομιά μας, η πίστη μας, η Ελληνικότητά μας.

Ο βίος, τα κείμενα, πρότυπα και παραδείγματα, η συγνώμη που είχαν την τόλμη να ζητήσουν απ΄αυτούς που έβλαψαν αλλά και όσους δεν έβλαψαν, παραδίδονται από αυτές τις Επαναστατικές και Επαναστατημένες γενιές του 1821, στις σημερινές και τις αυριανές, ως κληρονομιά αντίστασης σε κάθε εισβολέα και εσωτερικό συνεργάτη του, που (θέλει να) επιβάλλει ολοκληρωτισμό και κάθε είδους σκλαβιά.


Πολύτιμη παρακαταθήκη της «αγιασμένης Επανάστασης», όπως ονόμασε το ξεσηκωμό του Γένους  των  Ελλήνων ο Φώτης Κόντογλου.

Του λαού μας που πρέπει να ολοκληρώσει την απελευθέρωσή μας: Με νέα πρότυπα,  από τη Μακεδονία και την Κύπρο, μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη

To κείμενό μου για το Εμείς του Μακρυγιάννη και του 1821 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 20- 21 Ιουνίου 2021.




Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

18 Ιουνίου 1992: Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς




Ο Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς απογειώθηκε το πρωί της 18ης Ιουνίου 1992 από την 342 Μοίρα  της 114 Πτέρυγας Μάχης  μαζί με ένα δεύτερο Mirage F1CG του σχηματισμού,  και πήρε πορεία προς το βόρειο Αιγαίο.

Σε περιοχή κοντά στον Άγιο Ευστράτιο , το ζευγάρι των Ελληνικών μαχητικών πήρε επαφή με τουρκικά μαχητικά ( δύο F-16 ) και ακολούθησε εμπλοκή .

Ο Σιαλμάς κατόρθωσε να «πάρει την ουρά» και ο τούρκος πιλότος προσπαθώντας να αποφύγει τον εγκλωβισμό, βύθισε μετά από μία σειρά ελιγμών από το επίπεδο των 8.000 ποδών με στόχο να αναπτύξει ταχύτητα  και να κατορθώσει να διαφύγει.

Ο Σιαλμάς τον ακολούθησε στην βύθιση από την οποία όμως δεν κατάφερε να βγει ποτέ.

Εικάζεται ότι ο Σιαλμάς κατά την κάθοδο προς τη θάλασσα γύρισε να κοιτάξει πίσω του για χρονικό διάστημα ίσως και πιο μικρό του δευτερολέπτου.

Για να βεβαιωθεί ότι δεν τον ακολουθούσε το δεύτερο τουρκικό F-16, ή για να εντοπίσει τη θέση του συναδέλφου του κατά πάγια τακτική.

Ο Σιαλμάς χάθηκε στα νερά του Αιγαίου κοντά στον Άγιο Ευστράτιο  αντιμετωπίζοντας με το Mirage F1CG τουρκικά F-16, πιστός και μέχρις εσχάτων υπερασπιστής του Ελληνισμού.

Αχλαδινή, Ελαφοχώρι, Πυργίσκος Καβάλας:Τα λησμονημένα ολοκαυτώματα της φασιστικής κατοχής




 Θ. Μαλκίδης 

Αχλαδινή, Ελαφοχώρι, Πυργίσκος Καβάλας:Τα λησμονημένα ολοκαυτώματα της φασιστικής κατοχής

Η είσοδος των Ναζί και των Βουλγάρων, Ιταλών και Αλβανών συνεργατών τους στην Ελλάδα το 1941  σηματοδοτούσε  την απαρχή των μεγάλων εγκλημάτων που έκαναν όλη την Ελλάδα ένα Ολοκαύτωμα. 
Εγκλήματα που σε αφήνουν έκπληκτο για τη μανία και τη διαστροφή με την οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν: Ομαδικές εκτελέσεις, βιασμοί γυναικών, κλείσιμο γυναικών και παιδιών σε σχολεία και εκκλησίες και πυρπόληση, κάψιμο ζωντανών ανθρώπων,  σφαγή βρεφών, νηπίων, νεογέννητων ..... . 

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η "Συμφωνία" για τη Μακεδονία δεν θα εφαρμοστεί ποτέ !





Θ. Μαλκίδης


Για τη  Μακεδονία,  για την υπεράσπιση του Ελληνισμού. 


Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί αποδοχής της <<Συμφωνίας>>, όπως τονίζουν οι γνωστοί... Όπως δεν υπήρχε ο μονόδρομος της  σύνθετης ονομασίας,  των  χαμένων ευκαιριών, όπως επισήμαινε η Ελλαδική  ρητορική της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά υπάρχουν  αλλά μόνο  λύσεις που  υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα,   τα οποία με την αποκαλούμενη <<Συμφωνία>>, από την υπογραφή της οποίας συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια,  είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους σφετεριστές, στους καπηλευτές, στους παραχαράκτες. 


Είναι  βέβαιο ότι η <<Συμφωνία>> προωθεί με την ελλαδική αποδοχή  την απώλεια της αποκλειστικής όπως έχουμε το δικαίωμα χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού- διπλωματικού όρου Μακεδονία.  

Η σιωπή, η συναίνεση, η αδιαφορία, η υπογραφή της <<Συμφωνίας>> αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το μέλλον, για τη συνέχεια του Ελληνισμού, για την υπεράσπιση του Ελληνισμού. 


Κάθε υποχώρηση αποτελεί προάγγελο και για άλλους επίδοξους σφετεριστές και εισβολείς που πίσω από την υποταγή και την ταπείνωση που κρύβει η <<Συμφωνία>> , ετοιμάζονται για τον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο, απειλώντας  όλον τον Ελληνισμό, την επιβίωσή μας, το μέλλον μας, με την ελλαδική παθητική στάση να ενισχύει την πολιτική αυτή. 

Το περιγράφει  εξαιρετικά ο σπουδαίος ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης <<Η χώρα μου βυθίζεται στο ψέμα και βρίσκουν καταφύγιο οι αλήτες σε χώμα που μυρίζει σαν πληγή>> .


Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Διασπορά είναι η  υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.


Είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος άπαντα τον δήμο δύναται διορθώσαι... γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «ένας άνθρωπος δηλαδή που πυρπολείται από ζήλο μπορεί να διορθώσει και να εμπνεύσει όλο τον δήμο, όλον τον λαό»

Είναι βέβαιο ότι είναι πολλοί περισσότεροι του ενός αυτοί που έχουν ζήλο και μπορούν να αλλάξουν το δήμο, το λαό. 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συνεχίζουν τους αγώνες του λαού μας για να αλλάξουν το λαό μας !

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί ο Ελληνισμός! 


Η συνέντευξή μου στο pellanews.gr για τη Μακεδονία, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της "Συμφωνίας" 



Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Για την Ύβρη των Πρεσπών





Αποκαλυπτική πληροφορία από τα αποχαρακτηρισμένα πριν από λίγο έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας για τη Μακεδονία για την αναγνώριση των Σκοπίων από την Αυστραλία και τον Καναδά ως FYROM.


Η προπαγάνδα των λωποδυτών και η ευθύνη των ιδιοκτητών





Από «Aιώνια Μακεδονία» σε «Αιώνια Βόρεια Μακεδονία»

 Η επίσημη τουριστική εκστρατεία των Σκοπίων συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από το προκλητικό σύνθημα «Macedonia Timeless»  και απλώς τα Σκόπια έβαλαν  φερετζέ  στην  επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της χώρας.

Το  ΄συνθημα άλλαξε σε «Νorth Macedonia Timeless», από «Macedonia Timeless», με την ηλεκτρονική διεύθυνση ωστόσο να παραμένει macedonia-timeless.com.

Κάτι σαν τη γλώσσα, την εθνότητα, τα νομίσματα, τα προϊόντα και όλα τα υπόλοιπα που έμειναν <μακεδονικά>, τα οποία τα χρησιμοποιούν οι παραχαράκτες των Σκοπίων,  τη στιγμή που οι πρόθυμοι κυβερνητικοί και σύσσωμοι οι αντιπολιτευόμενοι της Αθήνας σιωπούν ή αδιαφορούν για την ευθύνη τους . Το μόνο βέβαιο είναι ότι αφού από τη σύναψη της <Συμφωνίας> απουσιάζει ο Ελληνικός λαός,  αυτή δε θα ισχύσει ποτέ !

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Για την αποδόμηση της απόπειρας παράδοσης της Μακεδονίας


Θ. Μαλκίδης


Για την αποδόμηση της απόπειρας παράδοσης της Μακεδονίας

Επειδή για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα άνευ προηγουμένου, δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο για να μπορούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να έχουν επιχειρήματα και οδηγό, πυξίδα και έμπνευση. 

Να διαθέτουν έναν  Ελληνικό λόγο που έχει τα θεμέλιά του στη δημοκρατική και αντιστασιακή μας παράδοση, στους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία.


15 Ιουνίου. Εκατόν ένα χρόνια από τη Σφαγή των Προσκόπων της Μικράς Ασίας




Θ. Μαλκίδης 
Πρόσκοποι  και Γενοκτονία στο  Αϊδίνιο, στα Σώκια και την  Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας
 Η Γενοκτονία των Ελλήνων, αποτελεί μία από πιο τις θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.  Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν δολοφονήθηκαν νέοι άνθρωποι, πρόσκοποι, οι οποίοι συντέλεσαν οι σημαντικά στην παρουσία του Ελληνισμού, όπως στο Αιδίνιο, στα Σώκια και  την Κάτω Παναγιά. 
Έτσι  το οργανωμένο σχέδιο των δασκάλων του φασισμού  Νεότουρκων και των Κεμαλικών, υλοποιήθηκε σε ένα ιστορικό χώρο των Ελλήνων της Ιωνίας.  Εκεί τακτικός στρατός και άτακτοι (τσέτες) δολοφόνησαν δύο χιλιάδες Έλληνες της πόλης, αφήνοντας πίσω τους την ολοκληρωτική καταστροφή. Δολοφονίες, λεηλασίες, βιασμοί, καταστροφή κάθε ελληνικής πολιτισμικής παρουσίας.

Οι πρόσκοποι του Αϊδίνιου είχαν δημιουργήσει δύο προσκοπικές ομάδες, οι οποίες απέμειναν στην πόλη για να υπερασπίσουν τους Έλληνες. Στις 15 Ιουνίου 1919 μια μεγάλη δύναμη του συνεργατών του  Κεμάλ χτύπησε το Αϊδίνιο. Τμήματα του Τουρκικού στρατού μαζί με άτακτους (Τσέτες) άρχισαν να προσβάλουν την πόλη του Αϊδινίου, με πολυβολισμούς και κανονιοβολισμούς από τα νότια της πόλεως.

Ανάμεσα στους δολοφόνους και ο αρχηγός των Τούρκων προσκόπων και μετέπειτα πρωθυπουργός στα Σεπτεμβριανά του 1955 όταν εξαφανίστηκε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, Αντνάν Μεντερές!Οι πρόσκοποι του Αϊδινίου δολοφονήθηκαν όλοι, μετά από φρικτά βασανιστήρια στις 18 Ιουνίου  και τα άψυχα κορμιά τους πετάγονται στον Εύδονα ποταμό. Τον Νίκο Αυγερίδη του έβγαλαν τα μάτια, τον Φιλοκτήτη Αργυράκη τον έγδαραν, τον 19χρονο Μίνωα Βεϊνόγλου τον αποκεφάλισαν με σκουριασμένο μαχαίρι, τους λοιπούς τους λόγχισαν και τους κατακρεούργησαν. 


 ΟΙ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΑΪΔΙΝΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ:

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Γη και Ύδωρ δεν θα δώσουμε !




Θ. Μαλκίδης 

Γη και Ύδωρ δεν θα δώσουμε !


Η πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία για τη θάλασσα για το Ιόνιο, η επικείμενη αντίστοιχη με την Αίγυπτο και οι συζητήσεις για τα ίδια ζητήματα με την Τουρκία,  φέρνουν στο προσκήνιο πάλι το βασικό ερώτημα για τον Ελληνισμό:  
Η  εξημέρωση του γειτονικού θηρίου ανατολικά μας, το οποίο  απειλεί τη συνέχειά μας ως έθνος,  θα γίνει εις βάρος των συμφερόντων μας, θα γίνει με τη θυσία του Αιγαίου (και της Θράκης και  της Κύπρου) ;