Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση Δημήτρη Γοδοσίδη

 


Μετά από επτά ημέρες και νύχτες στην πρώτη γραμμή για να σβήσουν η καταστροφική πυρκαγιά στην  ιδιαίτερη πατρίδα μας στην Αλεξανδρούπολη, η καρδιά σου δεν άντεξε και έφυγες σήμερα εκεί,  υπερασπίζοντας τα μνήματα των προγόνων μας, τη γη και τις εστίες μας!

Ο Δημήτρης, ασφαλιστής στο επάγγελμα, ήταν μόλις 51 ετών και παρέμενε ενεργός σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και ενεργό μέλος του Τάγματος Εθνοφυλακής Τραϊανούπολης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς, βοηθώντας μαζί με τους συναδέλφους του Εθνοφύλακες το έργο της Πυροσβεστικής και των υπολοίπων αρχών, για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Το ίδιο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατά την δραματική επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου, βοηθώντας στη μεταφορά ασθενών.

Η οικογένεια των Εθνοφυλάκων τον αποχαιρετά με σεβασμό και υπερηφάνεια, γιατί έφυγε πιστός στον όρκο του, προσφέροντας μέχρι την τελευταία στιγμή στην κοινωνία και στην Πατρίδα.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά αρκεί προς το παρόν , να αναφέρω,  για όσους δεν σε γνώρισαν,  ότι υπήρξες ένας άνθρωπος με  ανιδιοτελή προσφορά για τον Έβρο μας, ένας αληθινός φίλος, ένας ωραίος Έλληνας.


Ακόμη και ένας

 


«Αὐτὸ ὅπου μᾶς φοβερίζεις, νὰ μᾶς κόψεις καὶ κάψεις τὰ καρποφόρα δένδρα μας, δὲν εἶναι τῆς πολεμικῆς ἔργον,  διότι τὰ ἄψυχα δὲν ἐναντιώνονται εἰς κανένα, μόνον οἱ ἄνθρωποι ὅπου ἐναντιώνονται, ἔχουνε στρατεύματα καὶ σκλαβώνεις, καὶ ἔτσι εἶναι τὸ δίκαιο τοῦ πολέμου. 

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Καταστροφή και Ύβρις

 


Η περιοχή και ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία στην Αλεξανδρούπολη,  στον Έβρο, στην πατρίδα μας, όλα καμμένα, ο Ναός όπου βρέθηκε ο Εσταυρωμένος με κομμένα τα χέρια .....


Συγκλονιστικές εικόνες


«Θα σε στείλω στον Έβρο» : Αδιαφορία, Εισβολή και Εισαγόμενοι Εμπρησμοί!

 


Θεοφάνης Μαλκίδης *

«Θα σε στείλω στον Έβρο» : Αδιαφορία, Εισβολή και Εισαγόμενοι Εμπρησμοί!

 

Η φράση «θα σε στείλω στον Έβρο» ως απειλή των προϊσταμένων προς τους υφιστάμενους, ως λόγος και πράξη εξορίας των ανεπιθύμητων δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και άλλων που τα έβαλαν με το θηρίο της κομματοκρατίας, καταγράφει με περιεκτικό τρόπο την  αντίληψη για τη Θράκη  και ειδικότερα για τον Έβρο, αντίληψη η οποία διαμορφώθηκε μετά την απελευθέρωσή της και την ένωσή της με τον εθνικό κορμό.


Κύπρος: Τι θέλουν οι Τούρκοι στην Πύλα




Οι κινήσεις των Τούρκων στην Πύλα αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που αποσκοπεί σε συνδυαστικά οφέλη για το κατοχικό καθεστώς και εξυπηρετεί στρατηγικά τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Τα πιο ΥΠΕΡΟΧΑ Λόγια Σοφίας του Νίκου Ξυλούρη ,


Ὁ Ὅσιος Θεοφάνης ὁ νέος καὶ θαυματουργὸς, ὁ ἐξ Ἰωαννίνων, πολιοῦχος τῆς Νάουσας (19 Αὐγούστου †)

 
























Ὁ Ὅσιος Θεοφάνης γεννήθηκε στὰ Ἰωάννινα, στὶς ἀρχὲς τοῦ 16ου αἰώνα μ.Χ. Ἀπὸ νέος ἔφυγε γιὰ τὸ Ἅγιον Ὅρος καὶ κατατάχθηκε στὴν συνοδεία τῆς Μονῆς τοῦ Δοχειαρίου, ἀπὸ τὰ πρῶτα παραθαλάσσια μοναστήρια ποὺ ἀντικρίζει κανείς.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Πόλεμος και φωτιά

 


Ελπίζω έστω και έτσι, με το παρακάτω βίντεο, όλες και όλοι, να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής και το εύρος της τραγωδίας που ζούμε για έκτη ημέρα: 


Χωρίς σχόλια

 



Η επίσημη ανακοίνωση για τον <<κεραυνό>> (μαζί με την <<κλιματική αλλαγή>> βεβαίως βεβαίως) που ευθύνονται για τις εκατοντάδες εστίες φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, η οποία καίγεται για έκτη ημέρα:


Και φτωχοί και αγράμματοι; Μνήμη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του εθναποστολου και εθνεγέρτη

 


Θ. Μαλκίδης 

Και φτωχοί και αγράμματοι; Μνήμη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του εθναποστολου και εθνεγέρτη


«Ἁµαρτάνετε πολύ νά τά ἀφήνετε τά παιδιά ἀγράµµατα καί τυφλά, καί µή µόνον φροντίζετε νά τούς ἀφήσετε πλούτη καί ὑποστατικά, καί µετά τόν θάνατό σας νά τά τρῶν καί νά τά πίνουν καί νά σᾶς ὀπισολογοῦν. Καλύτερα νά τά ἀφήσετε φτωχά καί γραµµατισµένα, παρά πλούσια καί ἀγράµµατα».


Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ύβρις

 


Στον Ιερό Ναό του  Προφήτη Ηλία Μάκρης Αλεξανδρούπολης, Ναός ο οποίος  βρέθηκε στο κέντρο της καταστροφικής πυρκαγιάς και να σώζεται από θαύμα, κάποιος έκοψε τα χέρια του Εσταυρωμένου !


Η φωτιά και το θαύμα

 




Η καταστροφή στην Αλεξανδρούπολη και ένα θαύμα στα αποκαιδια της φωτιάς, για την οποία οι θεσμικοί και τα παπαγαλάκια τους συνεχίζουν να μας λένε, ότι οφείλεται σε  κεραυνό και στην κλιματική αλλαγή....


Φωτιά




Από το αεροπλάνο -  Η Αλεξανδρούπολη απειλείται από το βόρειο τμήμα της.


Κλιματική αλλαγή...

 



Κλιματική αλλαγή....


Βρήκαν εισβολείς που βάζουν φωτιές....


Απερίγραπτη εικόνα



Η εικόνα από δορυφόρο


Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Αποδείξεις πολέμου

 



Κλιματική αλλαγή, κεραυνοί, σωστή πλευρά της ιστορίας εκκένωση 112 και άλλα σχετικά: 


Για όσους στην Αθήνα ζητούν αποδείξεις για το ποιοι καίνε την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο ,την πατρίδα μας, για όσους ακόμη αναρωτιούνται για το ποιοι μας κάνουν πόλεμο!


"Ειδήσεις"

 



Για να δείτε τι ζούμε τέσσερις μέρες με τη φωτιά και τι "ειδήσεις" μεταδίδονται : 

Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς και τις φωτιές

 


Αλεξανδρούπολη , Έβρος , καιόμενη και φλεγόμενη πατρίδα, κόποι γενεών,  μνήματα προγόνων,  22 Αυγούστου 2023 :


Έβρος: εισβολή και πόλεμος

 


Λιμάνι Αλεξανδρούπολης τώρα:  Το Νοσοκομείο της πόλης έχει εκκενωθεί  λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς και οι ασθενείς θα μεταφερθούν με  πλοίο  στο Νοσοκομείο της Καβάλας!


Εμπρησμός

 


Αυτή τη στιγμή , στην Αλεξανδρούπολη, στην πόλη μου, στον Έβρο, στην πατρίδα μας. 


Καίνε την πατρίδα μας




 "Πώς μπορεί κάποιος άνθρωπος να διασφαλίσει την εξουσία του επάνω σε κάποιον άλλον, Ουίνστον;"

Φ. Μπελέρης σε Ράμα: Η Αλβανία δεν δέχεται το γεγονός ότι στη Χειμάρρα ζει ελληνική εθνοτική μειονότητα



Απαντώντας στην ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, που παραμένει κρατούμενος, σημείωσε πως «η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο Έντι Ράμα στη  ανάρτηση του υπονόησε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απαιτεί διαφορετική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του. 


Αναλυτικά η ανάρτηση του Φρέντι Μπελέρη:


Επεισόδια στην “Νεκρή Ζώνη” : «Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα»




ΗΤΑΝ προδιαγεγραμμένη πορεία. Εδώ και καιρό υπήρχαν οι πληροφορίες ότι η κατοχική δύναμη θα προχωρούσε και θα καταλάμβανε τμήμα της νεκρής ζώνης, στην περιοχή Άρσους- Πύλας.

Tο καστρομονάστηρο της Τσούκας στα Ιωάννινα


 

 

Η Μονή Τσούκας, αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Θεοτόκου βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο, σε υψόμετρο 760 μέτρων, κοντά στην κοινότητα Ελληνικό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την παράδοση το μοναστήρι ιδρύθηκε στα 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Β’ Άγγελο, καταστράφηκε το 1736 και ανακαινίσθηκε το 1779. 

Στην Παναγία Σουμελά

 

 

Στην Παναγία Σουμελά 

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Φωτιά στον Έβρο: για όσους (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν



Θεοφάνης Μαλκίδης 

 Για όσους βρίσκονται μακριά από τον Έβρο, αλλά κυρίως για όσους (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν :


Αναγνώριση;

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Αναγνώριση;

Το Κοσσυφοπέδιο, ή Κόσοβο όπως το αποκαλούν οι <<<ειδικοί>>, είναι η  εξέλιξη των Ναζιστικών σχεδίων και των επιγόνων τους, το  σύμπλεγμα εθνικισμού, εμπόρων ναρκωτικών , λευκής σαρκός, ανθρωπίνων οργάνων και όπλων, ένα μείγμα οργανωμένου εγκλήματος και κατσαπλιαδων που παριστάνουν το απελευθερωτικό στρατό, ένα μόρφωμα τεράτων που βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που απέκτησε κρατική υπόσταση με το γνωστό τρόπο, χωρίς όμως να έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ, αλλά αποκλειστικά μονομερώς από κράτη .


Κλιματική αλλαγή, κεραυνοί και άλλα σχετικά....

 

Σοκαριστική εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς
Σοκαριστική εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς

Το φάντασμα του Τσάμπερλεν κι οι εγχώριοι οπαδοί του



Η κατευναστική πολιτική απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά εξέθρεψε το τουρκικό θηρίο

Πρόεδρος αλιέων Αλεξανδρούπολης: «Το θρακικό πέλαγος κινδυνεύει να τουρκοποιηθεί»

 

«Η αδιαφορία μας εξοργίζει… θα πρέπει να κρατηθούν τα σκάφη στην περιοχή που σήμερα στην Αλεξανδρούπολη είναι 7 και στο λιμάνι της Αίνου 30. Αν δεν δοθεί κίνητρο στην περιοχή το Θρακικό πέλαγος θα τουρκοποιηθεί» αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιπρόεδρος των Αλιέων της Αλεξανδρούπολης.

Η υπογεννητικότητα κλείνει φέτος περίπου 200 σχολεία!

 

Ενώ το 2010 είχαμε περίπου 115.000 γεννήσεις  μια δεκαετία μετά, το 2021 είχαμε μόλις 85.000 γεννήσεις, δηλαδή περίπου 30.000 λιγότερα παιδιά.

Η Παναγιά μαζί μας!


Με την Παναγιά χέρι χέρι περπάτησα όλο το Αιγαίο Στα μάτια της
είναι γραμμένα δρομολόγια και τόξα
Θαλασσινή γλαυκή Κυρά είσ' ο μαγνήτης κι η βελόνα της πυξίδας Είσαι η σάρκα του αγέρα που
φυσά.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Κεραυνοί και κλιματικές αλλαγές...

 



Αετοχώρι Έβρου, η  εκκλησία η οποία χτίστηκε από τους προγόνους μας πριν εκατό χρόνια  κατεστραμμένη από τη φωτιά, ενώ  σώθηκε μόνο  το Ευαγγέλιο!


Βρείτε τους εισβολείς από την Τουρκία που  περνούν για χρόνια  από την περιοχή, αφού ξέρετε ότι υπήρξαν εστίες της φωτιάς σε πέντε διαφορετικά σημεία με ανέμους έντασης οχτώ μποφόρ και αφήστε τις ανοησίες για  κεραυνούς και κλιματικές αλλαγές !