Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Κατασκοπεία, υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού και παραβίαση μυστικών της πολιτείας!

 


Αρνείται τα πάντα ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Ασκήθηκαν εναντίον των δύο κατηγορουμένων διώξεις για κατασκοπεία, υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού και παραβίαση μυστικών της πολιτείας. 

Συγκλονιστική αποκάλυψη : Η δολοφονία Ελλήνων αμάχων από τους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο το 1974

 


Κύπρος : Στο φως στοιχεία για δολοφονίες αμάχων στα Κατεχόμενα


Πρόκειται για τον Συνταγματάρχη Salih Güleryüz, της Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Καταδρομών και το σχετικό απόσπασμα αφορά τις 7 Αυγούστου 1974.



Το ημερολόγιο Τούρκου αξιωματικού επιβεβαιώνει τις δολοφονίες αμάχων στη κατεχόμενη Λάπηθο της Κύπρου και σε συνδυασμό με φωτογραφίες που εντόπισε ο ερευνητής Οδυσσέας Χρίστου, δημιουργούν νέα δεδομένα που σχετίζονται με προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων.

Εκατό χρόνια Ελευθερίας της Θράκης

 


Θ. Μαλκίδης 

Εκατό χρόνια Ελευθερίας της Θράκης 


Η συμπλήρωση, σε λίγες ώρες, των εκατό ετών Ελευθερίας της Θράκης μετά από 600 χρόνια σκλαβιάς, ταυτίστηκε με την απουσία των <<αρμοδίων>> , με τις  γνωστές ανακοινώσεις περί <<ενσωμάτωσης>> και όχι βεβαίως περί απελευθέρωσης και Ελευθερίας , η δημόσια (και η ιδιωτική) τηλεόραση απούσα και εν τέλει, το πολιτικό προσωπικό, η πνευματική ελίτ,  η κοινωνία, η παιδεία αγνόησε, αδιαφόρησε για  το σημαντικό γεγονός για τη Θράκη και  για τον Ελληνισμό.
Και ειδικά τώρα που η Θράκη, μαζί με το Αιγαίο και την Κύπρο, βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο, λόγω του εξ΄ανατολών τραμπούκου και διακινητή.




Γκρίζοι Λύκοι για όλες τις δουλειές.....

 



Οι Γκρίζοι Λύκοι (τουρκικά: Ülkü Ocakları) είναι τουρκική εθνικιστική, πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία. Πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60, όπως και άλλες ακροδεξιές ομάδες στην Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, με την χρηματοδότηση των ΗΠΑ (Κόκκινη Προβιά) και ανέπτυξε δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Ο Ερντογάν έκανε παράπονα στη Μέρκελ για την Ελλάδα και την Κύπρο....

 


Στη συνομιλία εξετάστηκαν τα στοιχεία τα οποία θα εξελίξουν τις σχέσεις των δύο χωρών όπως και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα περίοδο. Στη συνομιλία ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει μία νέα σελίδα στις σχέσεις με την ΕΕ στην νέα περίοδο. 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Συνελήφθησαν πριν από λίγο, εκ νέου, οι δύο οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδα. Η αντίδραση της Τουρκίας



Με βάση εντάλματα συνελήφθησαν  πριν από λίγο οι δύο Έλληνες πολίτες που κατηγορούνται για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας.

 Ο ένας συνελήφθη στην Ρόδο, ο άλλος στην Κομοτηνή. 

Αιγαίον : Γη και Ύδωρ

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Αιγαίον: Γη και Ύδωρ

Σε μία χρονική περίοδο που οι λεγόμενοι  διανοούμενοι σιωπούν, σε μία στιγμή όπου υπάρχει  απόλυτη  αφωνία για τα ζητήματα του Ελληνισμού- η φλυαρία και η ρητορεία σε θλιβερούς τηλεοπτικούς μονόλογους συνιστά επιβεβαίωση των παραπάνω-   το βιβλίο του Θεοφάνη Μαλκίδη για το Αιγαίο συνεχίζει την προσφορά πολιτικού και ιστορικού λόγου .

Είναι γεγονός ότι η δημιουργία και η παραγωγή θεωρίας για μία σειρά από θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, όπως η  Γενοκτονία, η Θράκη, η Μακεδονία, η Βόρειος Ήπειρος, η Επανάσταση του 1821,  η Τουρκία, ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός, τα Ολοκαυτώματα κατά τη διάρκεια της φασιστικής Κατοχής,  αλλά και για  τους ιστορικούς λαούς της περιοχής όπως οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, μας απασχολεί έντονα και σε καθημερινή  βάση. Για αυτό και έχουμε εντάξει όλα τα παραπάνω ζητήματα στις πρωτοβουλίες μας, στο λόγο και την πράξη.

Το βιβλίο του Θεοφάνη Μαλκίδη αναδεικνύει ένα μείζον θέμα που αφορά την παράδοσή μας , την εθνική μας κυριαρχία και συνέχεια: το Αιγαίο. Μάλιστα με τον υπότιτλό του – Γη και Ύδωρ- ο οποίος  προέρχεται τόσο από την αποκρουστική πλευρά της ιστορικής μας κληρονομιάς όσο και  από την αντιστασιακή Ελληνικότητα,  προβάλλει το βασικό δίλημμα το  οποίο συνδέεται με το Αιγαίο και με τις δρομολογούμενες εξελίξεις  γι΄ αυτό: 




Οδός «Ιστανμπούλ».....

 


Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια φωτογραφία από δρόμο στην Λάρνακα που φέρει το όνομα….«Ισταμπούλ»  αντί της ελληνικής ονομασίας «Κωνσταντινούπολη», που υπήρξε η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το μετέπειτα επονομαζόμενο Βυζάντιο.
Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης και διασταυρώνεται όπως φαίνεται στον χάρτη (Googgle maps) από την οδό Σελίμ που παραπέμπει στον  Σελίμ Β΄ που κατέλαβε τη Κύπρο, το 1571, σφάζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

18 Δεκεμβρίου 1803: Ο χορός του Ζαλόγγου...

 


Στα τέλη του 1803 ο Αλή Πασάς θέλησε να τελειώσει μία και καλή με τους Σουλιώτες, τους ανυπότακτους ορεσίβιους Θεσπρωτούς, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στο Σουλτάνο και στη δική του εξουσία στην Ήπειρο. Τους πολιόρκησε στενά και τους εξανάγκασε να συνθηκολογήσουν στις 12 Δεκεμβρίου 1803. Ο βασικός όρος της συμφωνίας, που δεν τηρήθηκε, ήταν να εκκενώσουν τα χωριά τους συν γυναιξί και τέκνοις. Στις 16 Δεκεμβρίου οι Σουλιώτες χωρίστηκαν σε τρεις φάλαγγες και άφησαν πίσω τους την πατρογονική γη.

18 Δεκεμβρίου 1943: Δράκεια Πηλίου και οι σφαγές από τους Ναζί

 



 Μόλις πέντε ημέρες μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, οι Γερμανοί κατακτητές έδειξαν πάλι το απάνθρωπο πρόσωπό τους, αυτή τη φορά στο Πήλιο. 

Στις 17 Δεκεμβρίου 1943 Γερμανική περίπολος μοτοσικλετιστών κινούνταν στην περιοχή της Αλικόπετρας, κοντά στο χωριό Δράκεια του Πηλίου. 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία .....



Ο  Ανδρέας Κάλβος ονειρεύεται και γράφει για την ιδεατή Ελλάδα: 

της ανδρείας, της αρετής. Πιστεύει ότι η ελευθερία είναι το ύψιστο αγαθό, για το οποίο αξίζει κάθε θυσία. Μόνο που δεν είναι εύκολο να την αποκτήσεις χωρίς τόλμη, αλλά και χωρίς αρετή. Γράφει, λοιπόν…


<<α ’ Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας ας έχωσι·θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.


Κράτος διακινητής....

 


Το νέο σχέδιο κατακλυσμού των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με μετανάστες -αυτή τη φορά από τη Σομαλία- στη λογική της «εργαλειοποίησης» του Μεταναστευτικού από το τουρκικό καθεστώς ως μοχλό πίεσης στα σύνορα (χερσαία και θαλάσσια), αποκαλύπτει έρευνα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή» επικαλούμενη την απόρρητη έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς μεταναστών από τη Σομαλία στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το τουρκικό προξενείο στην αφρικανική χώρα.

Ηδη, σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 2.500 σομαλοί μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Σμύρνης , έτοιμοι να περάσουν με τη βοήθεια τούρκων διακινητών στα ελληνικά νησιά, σε ένα νέο τεχνητό μεταναστευτικό κύμα.

Βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους και λες νεκροταφείο κινούμενο είναι ο δρόμος….

 


Ο Νίκος Καζαντζάκης, βλέποντας τον Φώτη Κόντογλου στη σκαλωσιά, να εργάζεται για τη συντήρηση των τοιχογραφιών του Μυστρά είπε τα εξής :

«…ανάερα κρεμασμένος σαν πολυέλειος της εκκλησιάς… με την παλέτα και το πινέλο στα χέρια, στρογγυλοπρόσωπος κι εκστατικός…. 

Ποτέ δεν είδα αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να σκιρτήσει η καρδιά μου. Βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους και λες νεκροταφείο κινούμενο είναι ο δρόμος…. Και ξάφνου βλέπεις έναν και τινάζεσαι χαρούμενος. Λες τούτος δε θα πεθάνει. Τούτος έχει ψυχή. 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Σκύλλα και Χάρυβδη, Συμπληγάδες Πέτρες, Σειρήνες, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες

 


Θ. Μαλκίδης  

Ο Ελληνισμός ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη, Συμπληγάδες Πέτρες, Σειρήνες, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες ή όπως έγραψε ο Ελύτης για το <<Άξιον Εστί>>,  <<....η μοίρα της Ελλάδας ανάμεσα στα άλλα έθνη ήταν ότι και η μοίρα του ποιητή ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους..... τους ανθρώπους του χρήματος και της εξουσίας...>>

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 


Προπαγάνδα υπέρ Ερντογάν μέσω think tank διαπιστώνουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες


Der Spiegel: Προπαγάνδα υπέρ Ερντογάν μέσω think tank διαπιστώνουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Για προπαγάνδα υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν «με την ετικέτα της επιστήμης και της έρευνας», κατηγορούν την τουρκική δεξαμενή σκέψης (think tank) Seta οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel.

Ως πότε;



Ο Θούριος είναι πατριωτικός ύμνος, έργο του Ρήγα Φεραίου, τον οποίο είχε γράψει το 1787 και τραγουδούσε σε συγκεντρώσεις με σκοπό να ξεσηκώσει τους Έλληνες. 

Αποτελεί το τρίτο μέρος του επαναστατικού πολιτικού φυλλαδίου του Νέα Πολιτική Διοίκησις των κατοίκων της Ρούμελης της Μικράς Ασίας των Μεσογείων Νήσων και της Βλαχομπογδανίας.


Θούριος ήτοι Oρμητικός Πατριωτικός Ύμνος πρώτος, εις τον ήχον,
MIA ΠPOΣTAΓH MEΓAΛH.

Ώς πότε παλικάρια να ζούμεν στα στενά,
Mονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;
Σπηλαίς να κατοικούμεν, να βλέπωμεν κλαδιά,
Nα φεύγωμ' απ' τον Kόσμον, για την πικρή σκλαβιά.
Nα χάνωμεν αδέλφια, Πατρίδα, και Γονείς,
Tους φίλους, τα παιδιά μας, κι' όλους τους συγγενείς.
Καλλιώναι μίας ώρας ελεύθερη ζωή,
Παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά, και φυλακή.
Τι σ' ωφελεί αν ζήσης, και είσαι στη σκλαβιά,
Στοχάσου πως σε ψένουν καθ' ώραν στη φωτιά.
Βεζύρης, Δραγουμάνος, Aφέντης κι' αν σταθής,
O Tύραννος αδίκως, σε κάμει να χαθής.


Ευρωπαϊκά και Αλληλέγγυα



Ευρωπαϊκά και Αλληλέγγυα


Οι πάλε ποτέ, εν σύμμαχοι (κατά τον Β’Π.Π)., Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, συνασπίστηκαν και υπερασπίστηκαν εν έτι 2020, την τότε επιτήδεια ουδέτερη (αλλά εν τι ουσία σύμμαχό τους), και σημερινή οικονομική τους συνέταιρο Τουρκία.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

H Ελλάδα της Παρακμής ή «από την Ευρώπη γυρίσαμε πεινασμένοι»

 




Θ. Μαλκίδης 

H Ελλάδα  της Παρακμής και ο Ελληνισμός του Εμείς.....

Ο Μανώλης Ανδρόνικος όριζε το χρόνο και την καταγωγή μας με βάση τον  τεσσαρακοστό, τον τριακοστοέννατο, τον τριακοστοόγδοο και ούτω καθεξής παππού μας. Τον Όμηρο, το Μέγα Βασίλειο,  το Ρήγα Φεραίο,  τον Κόντογλου και εκατομμύρια άλλους παππούδες μας   της Μακεδονίας, της Θράκης, του Πόντου, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας, της Ηπείρου, του Αιγαίου, της Κύπρου και άλλων τόπων του Ελληνισμού και της Διασποράς. Παππούδες- πρόγονοι, που μας κοιτούν λυπημένοι για την παρακμή, ή 
«από την Ευρώπη γυρίσαμε πεινασμένοι», όπως έγραψε ο Σεφέρης....

Το άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα FM




Η Γερμανία βραβεύει τις Πρέσπες.....

 



Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο  από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Έσσης Boris Rhein οι βραβευθέντες με το Βραβείο Ειρήνης της Έσσης για το έτος 2020, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Το βραβείο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, απονέμεται ετησίως σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους με αδιαμφισβήτητη συμβολή στην επίλυση πολυετών διαφορών και στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων των λαών......

Η Ελληνική Επανάσταση

 


Η ελληνική Επανάσταση είναι η πιο πνευματική επανάσταση που έγινε στον κόσμο. Είναι αγιασμένη .

Του Φώτη Κόντογλου 

Η επανάσταση γίνεται τις περισσότερες φορές από κάποιες υλικές αιτίες, που είναι η σκλαβιά, η στέρηση, η κακοπέραση, τα βασανιστήρια, η περιφρόνηση. Η λευτεριά είναι η θεότητα που λατρεύει ο επαναστάτης, και για αυτή χύνει το αίμα του. Μα τη λευτεριά, πολλές φορές, σαν την αποχτήσει ο επαναστάτης, δεν την μεταχειρίζεται για πνευματικούς σκοπούς, αλλά για να χαρεί την υλική ζωή μονάχα. Κοντά στην υλική ζωή έρχεται και η πνευματική, μα τις περισσότερες φορές ως πνευματική ζωή θεωρούν οι άνθρωποι κάποιες απολαύσεις που είναι και αυτές υλικές, και ας φαίνονται σαν πνευματικές. 

Άγιος Ελευθέριος επίκαιρος....

 


Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε τον 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία η οποία έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ύβρις και Νέμεσις

 



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ύβρις και Νέμεσις 

Επειδή πολλοί , εντός και εκτός Ελλάδας,  με ρωτούν τούτες τις ώρες τι να κάνουμε, γράφω ορισμένες λέξεις τις οποίες χρησιμοποίησα στις, ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημόσιες παρεμβάσεις μου.

Ελπίζω να βοηθήσουν τη σκέψη τους και τις επιλογές τους για το Ελληνικό παρόν και μέλλον : 1821, Παύλος Μελάς, Σμύρνη, Τραπεζούντα, 1940, Δίστομο και Καλάβρυτα, Κύπρος, Θράκη και  Αιγαίο, Μακεδονία και Πρέσπες, Γενοκτονία, Στεφάνια στον Κεμάλ, Άρνηση και Συνωστισμός, Μνημόνια, Τουρκικό πρόβλημα, Βόρειος Ήπειρος, Ψέμματα, Μάτι, οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία, φτώχεια και μετανάστευση, Ορθοδοξία, Ύβρις και Νέμεσις ....


Η συνέντευξή μου για τον Ελληνισμό 


Και το Καστελλόριζο και η Σαμοθράκη και η Λήμνος και η Τήλος και η Χάλκη και η Σάμος και όλο το Αιγαίο!

 


Η Τουρκία φαίνεται πως «πήρε τα πάνω» της, μετά τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες «βομβάρδισαν» με προκλητικές NAVTEX ακόμα μια φορά, τόσο στην περιοχή του Αιγαίου, όσο και σε περιοχή νοτίως της Ρόδου.

Τόσο ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας όσο και αυτός της Σμύρνης εξέδωσαν NAVTEX οι οποίες όχι μόνο αφήνουν «αιχμές» για ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά ακόμα αμφισβητούν το καθεστώς αρκετών νησιών του Αιγαίου, κάνοντας για ακόμα μια φορά λόγο για ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης.

Ειδικότερα, η πρώτη εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό Σμύρνης και αναφέρει πως η ελληνική NAVTEX υπ’ αριθμόν 265/20 «παραβιάζει το καθεστώς των νήσων Σαμοθράκη και Λήμνου» ενώ λέει ότι στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιηθούν και ασκήσεις με πυρά των τουρκικών δυνάμεων.

"Έτσι μορφωθήκανε τά ἔμορφα καί ἁγνά ἔθιμά μας, μέ ψαλμωδίες πού τίς λένε ἀκόμα τά παιδιά στούς δρόμους καί στά σπίτια, μέ καμπάνες, μέ ἔμορφα αἰσθήματα"

 


Τά Χριστούγεννα, τά Φῶτα, ἡ Πρωτοχρονιά,  κ’ ἄλλες μεγάλες γιορτές, γιά πολλούς ἀνθρώπους δέν εἶναι καθόλου γιορτές καί χαρούμενες μέρες, ἀλλά μέρες πού φέρνουνε θλίψη καί δοκιμασία. Δοκιμάζονται οἱ ψυχές ἐκεινῶν πού δέν εἶναι σέ θέση νά χαροῦνε, σέ καιρό πού οἱ ἄλλοι χαίρουνται . 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας : συνελήφθησαν δύο, εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου ο ένας – Παρακολουθούσαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατόπεδα στο Καστελλόριζο

 


Χειροπέδες σε δύο Έλληνες για κατασκοπεία: Εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο ο ένας – Παρακολουθούσαν τα ελληνικά πολεμικά 

Με τη βοήθεια της Ε.Υ.Π και την ασφάλεια Ρόδου, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία. Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν ελληνικά πολεμικά πλοία και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος στο επιβατικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, κατέγραφε σε βίντεο την κίνηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια έστελνε το υλικό στον συνεργάτη του, ο οποίος εργαζόταν στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Τα χάδια στο θηρίο και τα αποτελέσματά τους

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Όταν στην Αθήνα και τη Λευκωσία  χαϊδεύεις το θηρίο, εκλιπαρώντας για διάλογο, διαπραγματεύσεις και διερευνητικές επαφές,  τότε είναι αναμενόμενο το Βερολίνο, η Σόφια και σύντομα τα Τίρανα και τα Σκόπια, να σε <<αδειάζουν>>.

 Γι αυτό ας κάνουμε προετοιμασία γνωρίζοντας ότι ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι  μας για να αντιμετωπίσουμε ό,τι και εάν συμβεί ... 

Υ. Γ. Πριν από λίγες ώρες ο Ερντογάν είπε ότι το Μάρτιο δεν θα συμβεί τίποτα σε ότι αφορά τις λεγόμενες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανακοίνωσε ότι και τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά!!!! 


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας

13 Δεκεμβρίου 1943:Καλάβρυτα, όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται

 


Θ.Μαλκίδης

Καλάβρυτα:όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται. 

<<Από το πρωί δεν είχαμε βάλει τίποτα στο στόμα μας. Παιδιά είμαστε. Τότε η Κελαηδήτενα  που της σκότωσαν τρία παιδιά και τον άντρα της, προσφέρθηκε να μας δώσει. Πήρα στα χέρια το ψωμί. Στη μια γωνιά ήταν βρεμένο. Άρχισα να το τρώω με βουλιμία. Τότε κατάλαβα. Ανατρίχιασα. 
Κοκκάλωσα. 
Ήταν βρεμένο και ποτισμένο από το αίμα των σκοτωμένων. 
Κοινώνησα από τη θυσία τους. Αυτή τη μεταλαβιά δε θα την ξεχάσω>> . 


Αρχιμανδρίτη Θεοκλήτου Φεφέ. Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943. 


1. Τα Καλάβρυτα

Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υλοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1943  όταν η  «Βέρμαχτ» σκότωσε σχεδόν όλους τους άνδρες κατοίκους των Καλαβρύτων.
 Η  «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), έγινε πράξη από τις μονάδες της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, που έδρευε στην Πελοπόννησο με επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).


Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις  4 Δεκεμβρίου, όταν οι δυνάμεις των Ναζί άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη, καίγοντας χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα), δολοφονώντας  πολίτες και μοναχούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για καλάβρυτα ολοκαυτωμα


13 Δεκεμβρίου του 1803: Η ανατίναξη στο Κούγκι Σουλίου.

 


Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803 το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι. 

Ο μοναχός Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, σε έναν βραχότοπο. 

Ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του: «Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;«. 

Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...». 

 Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν. Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό. Η αυτοθυσία πέρασε στην ιστορία. Άλλωστε, οι Σουλιώτες ήταν γνωστοί για τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους....

Ατιμώρητα Ολοκαυτώματα

 


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                           ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ                                           ΠΟΛΕΩΝ & ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ                                          ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940-     

1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ                          ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ»

 

KΟΙΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ»


Η εισαγωγή προς κύρωση στη Βουλή της συμφωνίας ίδρυσης του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας», παραμονές, μάλιστα, της 77ης επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, του μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος της χώρας, είναι μία εσφαλμένη και επιζήμια ενέργεια, την ώρα, μάλιστα, που η ΟΔΓ συνεχίζει προκλητικά και αφοριστικά να απορρίπτει τις δίκαιες και απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις κι επανορθώσεις.