Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Χαρίτα Μάντολες




Είναι η Χαρίτα Μάντολες, κατάγεται από ένα όμορφο χωριό της Κερύνειας, στην Όρκα γεννήθηκε, ήταν ο πατέρας της από εκεί, η μητέρα της από τον Καραβά. Κατάγεται από μιαν πολύτεκνη οικογένεια, 11 αδέρφια, 8η στην σειρά . Η μητέρα της δυστυχώς, πέθανε όταν ήταν 11 χρονών. 

Ήταν 34 ετών όταν είδε μπροστά στα μάτια της να πυροβολούνται εν ψυχρώ από Τούρκους στρατιώτες ο άνδρας της, ο πατέρας της, οι σύζυγοι των δύο αδελφών της, ο θείος και νονός της και ο ξάδελφός της.

Ήταν 20 Ιουλίου του 1974, μια αποφράδα μέρα για την ίδια αλλά και για χιλιάδες οικογένειες στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Η Χαρίτα Μάντολες, ένα πρόσωπο-σύμβολο του αγώνα για τους συγγενείς των αγνοουμένων αλλά και για ολόκληρη το νησί, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δίκαιη επιστροφή στο σπίτι της και στο χωριό της, την Ελιά της Κερύνειας.

Για πολλά χρόνια πίστευε ότι ο άντρας της δεν ήταν νεκρός γιατί, όπως λέει η ίδια, όταν τον πυροβόλησαν, οι στρατιώτες δεν την άφησαν να τον αγγίξει.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Εμείς δεν υπογράψαμε !



Θ. Μαλκίδης

Εμείς δεν υπογράψαμε !

Για όσους με κυνισμό και με θράσος υπερασπίζονται το άδικο που γέννησε η λεγόμενη <<Συμφωνία>> για τη Μακεδονία, να γνωρίζουν ότι σ' αυτή συμπαιγνία δε συμμετείχε ο Ελληνικός λαός. 
Όσοι γνωρίζουν τα βασικά της νομικής επιστήμης ξέρουν τι σημαίνει αυτό στο διεθνές δίκαιο και πως ανάλογες πράξεις που συνομολογήθηκαν ερήμην μας θα πάνε από εκεί που ήρθαν, δηλαδή στα απορρίμματα της Ιστορίας....


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Nέες Πρέσπες;


Θ. Μαλκίδης 

Nέες Πρέσπες; 

Τι λένε οι Γκέμπελς του Ελληνισμού τις τελευταίες ώρες έχοντας μπροστά τους τον Χίτλερ Ερντογάν; Ότι αφού έγινε η συμφωνία με την Ιταλία μπορούμε <<να τα βρούμε>> και με την Τουρκία. 

Στην μεν Κύπρο να αποδεχθούμε την εισβολή και κατοχή, στον Έβρο να ανοίξουμε τα σύνορα για να περάσει το τουρκικό κράτος και παρακράτος, στο Αιγαίο, θυσιάζοντας το Καστελόριζο,  να το συνεκμεταλλευθούμε,  αφού όπως  μας λένε η θάλασσα των Ελλήνων, το Αιγαίο,  <<ανήκει στα ψάρια του>>,  <<δεν έχει σύνορα>>, <<γιατί θα γίνει πόλεμος>>!



Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Δίστομο, Ερμακιά, Πύργοι και Κλεισούρα, Σμύρνη, Τραπεζούντα και Αδριανούπολη, ατιμώρητα εγκλήματα, ατιμώρητοι δολοφόνοι....

distomo




Θ. Μαλκίδης 


1. Ο Κεμάλ δάσκαλος του Χίτλερ


Με αφορμή την ημέρα μνήμης  του Ναζιστικού ολοκαυτώματος στο Δίστομο,  είναι πλέον ξεκάθαρο πως όταν οι θύτες δεν τιμωρούνται τα εγκλήματα επαναλαμβάνονται και μάλιστα πολύ πιο σκληρά.


Η εξάρτηση του Χίτλερ από τον Κεμάλ, του Ναζισμού από τον Φασισμό, ως προτύπου οργάνωσης, κατάκτησης και άσκησης της εξουσίας έχει διερευνηθεί και προβληθεί στις δεκαετίες που ακολούθησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο ο Ναζισμός άντλησε ολοκληρωτικές μεθόδους εξαφάνισης των λαών από καθεστώτα και πρόσωπα, όπως ο  Κεμάλ, όπως πολύ χαρακτηριστικά γράφει ο Στέφαν Ίχριγκ στο σχετικό του έργο (εκδόσεις Πανεπιστημίου Χάρβαρντ)
Ο μαθητής  του Κεμάλ ήταν ο Χίτλερ  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ» το 1933  έχριζε τον Κεμάλ «επιφανέστερο άνδρα του αιώνα» και κατέληγε λέγοντας πως «το τουρκικό κίνημα υπήρξε για εκείνον ένα λαμπρό άστρο». Το 1938 θα πρόσθετε ότι «ο Ατατούρκ ήταν δάσκαλος. Ο Μουσολίνι ήταν ο πρώτος του μαθητής και εγώ ο δεύτερος».
Έλληνες και Αρμένιοι παραλληλίζονταν με τους Εβραίους, όπως είναι γνωστό όταν ο Χίτλερ προγραμμάτιζε και υλοποιούσε τη δολοφονία χιλιάδων λαών της Ευρώπης, έλεγε «ποιος θυμάται τους Αρμένιους».



2. Η εξαφάνιση των Ελλήνων: Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ

Είναι γεγονός ότι τα πρώτα μαθήματα ολοκληρωτικής εξαφάνισης της ύπαρξης ενός λαού, οι Ναζί τα πήραν από τους  Κεμαλικούς, με τους οποίους άλλωστε Γερμανοί αξιωματικοί είχαν συνεργαστεί στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Γενοκτονία των Ελλήνων, στον Πόντο, στην κεντρική Μικρά Ασία, στη Θράκη, μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων αποτέλεσε   σχέδιο, που εφαρμόστηκε με τον ίδιο τρόπο εναντίον των λαών της Ευρώπης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 




Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Έτσι θα υπερασπιστείς την πατρίδα σου απέναντι στον Χίτλερ Ερντογάν;

Οι Πόντιοι στοιχειώνουν τον Ερντογάν – Ανελέητο πογκρόμ από τον ...

Θ. Μαλκίδης 

Έτσι θα υπερασπιστείς την πατρίδα σου απέναντι στον Χίτλερ Ερντογάν; 


Ξαφνιάστηκε η δήθεν ηγεσία, το αποκαλούμενο πολιτικό  προσωπικό στην Ελλάδα, εντός και εκτός Βουλής, καθώς οι λεγόμενοι διανοούμενοι από την παρουσία του Χίτλερ Ερντογάν στην Αγία Σοφία και από τις προ ολίγου δηλώσεις  του και τη στάση του έναντι της Ελλάδας. 


Αλήθεια η χρεοκοπημένη πολιτική τάξη μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας, το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη,  την ιερή υπόθεση της Γενοκτονίας ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων; 

Καμία αποδοχή της κλοπής της Μακεδονία, καμία υποχώρηση στα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα.



Θεοφάνης Μαλκίδης

Καμία αποδοχή της κλοπής της Μακεδονίας, καμία υποχώρηση στα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Σήμερα η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο βλέπει το ζήτημα της Μακεδονίας, να  έχει καταλήξει μετά τη γνωστή <<Συμφωνία>> στην παράδοση του ονόματος στους παραχαράκτες των Σκοπίων!

Η λύση για τη Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει εις βάρος καμίας ιστορικής πραγματικότητας, ούτε της απεμπόλησης των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε με συμβιβασμούς με τους λωποδύτες των Σκοπίων.  Και όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλλει στην Κύπρο, στον Έβρο και το Αιγαίο  και  οι συνεργάτες των Ναζί Αλβανοί Τσάμηδες ζητούν αποζημιώσεις!


Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Τέλλο Αγαπηνό (“Καπετάν Άγρα”), για τη Μακεδονία, για τη συνέχειά μας



Θ. Μαλκίδης 

Για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Τέλλο Αγαπηνό (“Καπετάν Άγρα”), για τη συνέχειά μας

Εκδήλωση για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα ανθυπολοχαγό του Ελληνικού Στρατού και καταγόμενο από τη Μεσσηνία, Τέλλο Αγαπηνό (“Καπετάν Άγρα”), ο οποίος δολοφονήθηκε  την 7η Ιουνίου 1907, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, οργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Ήρωα, στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσία πολιτών, οι οποίοι τίμησαν τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα του Μακεδονικού Αγώνα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος έκανε την αναγκαία προβολή της πορείας του “Καπετάν Άγρα” στο σήμερα, επισημαίνοντας το πρότυπό του, το βίο του καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά του και τελικώς τη θυσία του για την Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Η ομιλία του Θ. Μαλκίδη