Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Νικόλαος Κατούντας: Κύπρος Ιούλιος 1974

 


Νικόλαος Κατούντας: Κύπρος Ιούλιος 1974

Θ. Μαλκίδης 

Ο Nικόλαος Κατούντας ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και ήταν εκπαιδευμένος ως καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής, βατραχάνθρωπος και χιονοδρόμος ενώ ήταν τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το 1973 όντας υπολοχαγός, μετατέθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην 33η Μοίρα Καταδρομών ως διοικητής λόχου.

Φάκελος Κύπρου: κλειστός μέχρι σήμερα....

 

To GreekAmericanNewsAgency.com με αίσθημα εθνικής ευθύνης δίνει   στην δημοσιότητα,  όπου κρατούνταν ως «επτασφράγιστο κρατικό μυστικό», ψηφιοποιημένο ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,   ΟΛΟΚΛΗΡΟ το επίσημο επικυρωμένο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 

141.5 % αύξηση των τουρκικών εξαγωγών προς την Ελλάδα!



Ο Νετζάτ Σιν- πρόεδρος της (τουρκικής) Ένωσης Εξαγωγέων 

Μεσογείου ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο τα στοιχεία για τις 

εξαγωγές Ιουλίου δηλώνοντας: Τον Ιούλιο πετύχαμε τις μεγαλύτερες 

αυξήσεις στις εξαγωγές στους τομείς των χημικών υλών, στην υδατοκαλλιέργεια, τα ζωικά προϊόντα όπως και στον σίδηρο.

To Γένος ενήστευε, το Γένος εγνώριζε !


    Ο Ρωμηός επι Τουρκιάς γνωρίζει Τετάρτη και Παρασκευή, ξέρει να κάνει μετάνοιες, λειτουργείται κάθε Κυριακή, προσεύχεται, ευλογεί και ευλογείται, μιλάει στα παιδιά του για Θεό, κάνει τον σταυρό του γεμάτον και ολόκληρον…

Φαίνεται ότι κάποτε ενήστευες και σήμαινε ότι είσαι Ρωμηός. Αν δε νήστευες Τετάρτη και Παρασκευή, εσήμαινε ότι είσαι Τούρκος. Ετούτο δεν είναι υπερβολή, ήταν ένας τόπος κοινός στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, και τούτο το βλέπουμε ξεκάθαρα στο έργο του Φωτάκου: «Ο Βίος του Παπαφλέσσα».

Πατρός και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του εθνεγέρτη

 


















Ο πανάγαθος και πολυέλεος Θεός, αδελφοί μου, έχει πολλά και διάφορα ονόματα· λέγεται και φως, και ζωή, και ανάστασις. Όμως το κύριον όνομα του Θεού μας είναι και λέγεται αγάπη.


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Όλοι γνωρίζουν...

 


Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι εμπρηστές, διακόσια χρόνια μετά το 1821... 

Δημήτριος Θεοδοσίου. Κύπρος 1974




 6η Αυγούστου 1974 - 6η Αυγούστου 2021


47 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που θεάθηκες για τελευταία φορά εν ζωή! Στην Αιρκώτισσα της Λαπήθου μας το πρωί, μαζί με άλλους 12 συμπολεμιστές σου. Και ακόμα σε περιμένουμε να γυρίσεις αδελφέ μας 🙏


Κυριάκος Μάτσης : «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής»

 




<<Αγαπημένο μας παιδί, Μπροστά στον ηρωικό σου θάνατο σκύβουμε και σε φιλούμε οι γονείς σου. Παιδί μας, Κυριάκο μας, σ’ αγάπησε η Πατρίδα μας, σ’ αγάπησε ο Θεός μας, σ’ αγάπησε πολύ η Λευτεριά. Ήσουν δικός της, κι αφού σε ζήτησε θυσία στο βωμό της, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ.

Αν κλάψαμε, δεν κλάψαμε τον θάνατό σου. Ένα θάνατο με το δάχτυλο στη σκανδάλη και την τρανή στο στόμα κραυγή : «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» δεν τον κλαίνε γονείς και συγγενείς μα το έχουν καύχημα, τιμή τους.


Μα κλαίμε που έμειναν τα άρματά σου ορφανά.>>




Έτσι αποχαιρέτησε τον ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ του Πενταδακτύλου, τον 

ήρωα Κυριάκο Μάτση, ο πατέρας του Χριστοφής Μάτσης.

1619 πονεμένες ιστορίες

 



Το δράμα των αγνοουμένων αποτελεί την πιο συγκλονιστική πτυχή της κυπριακής τραγωδίας του ‘74. 1619 πονεμένες ιστορίες, η καθεμιά από τις οποίες έχει από μόνη της μια μοναδική τραγικότητα. Ιστορίες απίστευτες, που τις περισσότερες φορές μοιάζουν με παραμύθι. Όπως η ιστορία ενός πεντάχρονου, του Χριστάκη Γεωργίου, για τον οποίο ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς, στις 20 Ιανουαρίου του 1975, έδινε μπροστά σε δέκα τουλάχιστον άτομα τη διαβεβαίωση ότι ζει, ότι βρίσκεται σε νοσοκομείο της Άγκυρας και ότι οι Τούρκοι θα τον άφηναν ελεύθερο, μόλις γινόταν καλά. Ύστερα, όμως, από τρεις μέρες, οι Τούρκοι «εξηγούσαν» … ότι επρόκειτο περί παρεξηγήσεως! Κι όμως το ίδιο το τουρκικό επιτελείο στρατού δημοσιοποίησε έγγραφο με το οποίο επιβεβαιωνόταν ότι ο μικρός, τότε, Χριστάκης, μεταφέρθηκε ζωντανός στην Τουρκία!

¨Σίγουρα πίσω από τις πυρκαγιές βρίσκεται η Ελλάδα¨

  


Μιλά σε εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού 

ο σύμβουλος του Ερντογάν, ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν.

Τον ακούμε να λέει τα εξής :


Αντιπρύτανης πανεπιστημίου Κων/λης : ¨Νησιά Αιγαίου, Δυτική Θράκη και Κύπρος είναι εντός των συνόρων του Εθνικού μας Όρκου¨…

 

Ο Καθηγητής ιστορίας και αντιπρύτανης στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Ιλιάς Τοπσακάλ μιλά για τα ελληνικά νησιά 

ως εξής :


Η δολοφονία του Αρχιμ. Ι. Λιούλια από τους Γερμανούς κατακτητές

 



3 Ιουλίου 1943: 
Δολοφονείται από τους Γερμανούς, 
ο 32χρονος Ιεροκύρηκας Λοχαγός, Αρχιμανδρίτης 
Ιωακείμ Λιούλιας.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Φλεγόμενος Ελληνισμός ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, στις Συμπληγάδες Πέτρες, στις Σειρήνες, στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες

 


Θ. Μαλκίδης  

Ο Ελληνισμός ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη, Συμπληγάδες Πέτρες, Σειρήνες, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες....

Ή όπως έγραψε ο Ελύτης στο <<Άξιον Εστί>>


Γεώργιος Κατσάνης, Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών Κύπρος 1974

 





Θ. Μαλκίδης

 Γεώργιος Κατσάνης, Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών Κύπρος 1974.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές του 1990 το κλειστό γήπεδο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έδρα της ομάδας βόλεϊ, αποκτούσε όνομα και λεγόταν πλέον  «Κατσάνειο», προς τιμήν του  Γεωργίου Κατσάνη, αθλητή του συλλόγου, διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο. 
Ο πρώην σπρίντερ του Ηρακλή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών πολέμησε τον  «Αττίλα» στις 21 Ιουλίου 1974 στον Άγιο Ιλαρίωνα, στην περιοχή της Κυρήνειας, μόλις τη δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής και ήταν μόλις 37 ετών όταν χτυπήθηκε από τα πυρά των εχθρών. 

Ο δάσκαλος του Χίτλερ Κεμάλ και σε αυτόματο μηχάνημα !

  


Απίστευτο και όμως αληθινό. Στον Σταθμό Λαρίσης της -ιταλικής πλέον- ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα υπάρχει μηχάνημα αυτόματης αγοράς αντισηπτικών, τουρκικής κατασκευής, με τη φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ! 

Δεν είναι αστείο, αλλά απόλυτα αληθινό και ιδιαίτερα σοβαρό. 


Στο σημείο όπου οι καταναλωτές βάζουν τα κέρματα δεσπόζει η φωτογραφία του σφαγέα του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού.


Ἡ Ναυμαχία τῆς Σάμου – 4 Αὐγούστου 1821

 

300px-Zografos-Makriyannis_03











Ἡ Ναυμαχία τῆς Σάμου ἦταν πολεμικὴ ἐμπλοκὴ τῆς ἐπανάστασης τοῦ 21. Μετὰ τὴν καταστροφὴ τῶν Ψαρῶν ὁ ἐχθρικὸς στόλος εἶχε ἀποσυρθεῖ στὴν Μυτιλήνη καὶ διέμεινε ἐκεῖ γιὰ περίπου ἕνα μήνα. 

¨΄Ενας ψύλλος (η Ελλάδα) μετά από το 1974 προκαλεί την Τουρκία και εξοπλίζεται¨…

 


Ο  Μεσούτ Χακκί Τζασίν-σύμβουλος του Ερντογάν, ανάμεσα σε άλλα στο παρακάτω βίντεο, είπε και τα εξής :

Και ενώ η Ελλάδα καίγεται ο λύκος χαίρεται...



Σοφή η ελληνική παροιμία «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». 

Και βρίσκει την εφαρμογή τους στους «γείτονες» που ακολουθώντας 

υβριδικό πόλεμο, δεν διστάζουν να προκαλούν ακόμη και την ώρα που η 

Ελλάδα δοκιμάζεται, λόγω των επικίνδυνων και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών 

που μαίνονται.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Ελλάδα φλεγόμενη....

 


Ελλάδα φλεγόμενη ....

H Κύπρος δε θα γίνει ξανά Ιφιγένεια για τον Ελληνισμό !

 




Θ. Μαλκίδης

H Κύπρος δε θα γίνει ξανά Ιφιγένεια για τον Ελληνισμό ! Μνήμη εισβολής και κατοχής, μνήμη ψευδοκράτους, μνήμη πεσόντων και  αγνοουμένων, μνήμη Ισαάκ και Σολωμού.  

Με την Τουρκική εισβολή,  πριν 45  χρόνια στην Ελληνική Κύπρο και 23 χρόνια από τη δολοφονία των εθνονεομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, υλοποιήθηκαν  δύο από τις πιο φασιστικές πράξεις που  έχουν γίνει  στην ιστορία της ανθρωπότητας.  Και από τότε  ο φασισμός που δολοφόνησε και κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό της Κύπρου (αγνοούμενοι και συγγενείς, «εγκλωβισμένοι» και άλλα εγκλήματα) και ο ρατσισμός που ξεκινά από την εγκατάσταση των εποίκων και καταλήγει στο βιασμό  του πολιτισμού προς όφελος της Τουρκοποίησης, συνεχίζεται . 

Αύγουστος 1944: Οι εκτελέσεις των Ελλήνων από του Γερμανούς στο Μάραθο και τη Δαμάστα Ηρακλείου

 




Αύγουστος 1944: Οι εκτελέσεις των Ελλήνων στο Μάραθο και τη Δαμάστα  Ηρακλείου 



Οι Γερμανοί, έχοντας αποφασίσει ότι έπρεπε να εκκαθαρίσουν τον Ψηλορείτη και τις παρυφές του από τους αντάρτες, βρήκαν ως πρόσχημα το σαμποτάζ της 8ης Αυγούστου στο Δαμαστό, μια τοποθεσία λίγο έξω από το χωριό. Μόνο που ενορχήστρωναν μεθοδικά την παγίδα τους για μέρες, ελπίζοντας ότι η φαινομενική αδράνειά τους και η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου θα ωθούσε τους αντάρτες να κατέβουν από τα βουνά, να ξεθαρρέψουν και να επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους, στην άλλοτε κραταιά Δαμάστα.

Αναγνώστης Κοντάκης: Ένας αφανής ήρωας της Επανάστασης

 











           






 


Ο Ιωάννης Αναγνώστης Κοντάκης (1781-1854) είναι ένας από τους αφανείς ήρωες της Επανάστασης του 1821. 




Πομπές εκατοντάδων αντρών περνάνε τα σύνορα- βίντεο

 


Εκατοντάδες άντρες περνούν σε τεράστιες ομάδες τα σύνορα 

Ιράν-Τουρκίας.

Και ενίοτε όχι σε ομάδες μικρές αλλά κατά εκατοντάδες άτομα


Το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για την Αλβανία – ανησυχούν οι Αλβανοί

 












.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε εντατικοποίηση των συναντήσεων και των αμοιβαίων επισκέψεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Αλβανίας.


Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Πάνω από διακόσιες παραβιάσεις της "Συμφωνίας των Πρεσπών" και στην Ελλάδα θα την τηρήσουν.. ..





 Θ. Μαλκίδης 

Στο χρονικό διάστημα που έχει  περάσει από την κύρωση, με το γνωστό τρόπο από την Ελλαδική Βουλή, της <<Συμφωνίας των Πρεσπών>>, έχω καταγράψει πάνω από διακόσιες παραβιάσεις της από την πλευρά των Σκοπίων, την ίδια στιγμή  που στην Ελλάδα λένε πως  θα γίνει σεβαστή και πως θα τηρηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν καταργείται, ακόμη και με τον Μέγα Αλέξανδρο πρωθυπουργό....

Αποφασίστηκε η Γερμανία να χρηματοδοτεί την παραμονή των προσφύγων στην Ελλάδα (βίντεο )


.

Η Γερμανία θέλει να σταματήσει η δευτερογενής μετανάστευση στην Ευρώπη, δηλαδή η εισροή μεταναστών στο έδαφός από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό θα χρηματοδοτήσει την παραμονή τους στην Ελλάδα!

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που κατακλύζουν την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια επιθυμούν να μεταβούν κυρίως στη Γερμανία.


Επίθεση της αστυνομίας σε βουλευτές του HDP που διαμαρτυρήθηκαν για την σφαγή στο Ικόνιο-βίντεο


 

Το  καθεστώς Ερντογάν επιτίθενται σε διαδήλωση του 

φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Οι Κούρδοι εκεί 

διαμαρτύρονταν για την σφαγή των επτά Κούρδων που έγινε 

στο Ικόνιο.


Mας το έγραψε και στα ελληνικά ο απόγονος του Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν



Ο ¨κύριος¨ παρακάτω που είναι ιδρυτικό στέλεχος ενός μικρού κόμματος στην Τουρκία, θεωρεί αδιανόητο η ¨μεγάλη και ισχυρή¨ Τουρκία να δεχθεί βοήθεια από την Ελλάδα για τις πυρκαγιές και για αυτό έγραψε και στα ελληνικά τις <<σκέψεις>> του.


Όταν ο Θοδωρής Ιακωβίδης φώναξε «Λευτεριά στην Κύπρο»

 

 Ο  Έλληνας πρωταθλητής της Άρσης Βαρών Θοδωρής Ιακωβίδης που σταμάτησε τον αθλητισμό είχε συγκλονίσει και στο παρελθόν το ελληνικό κοινό με το μήνυμά του κατά την προσπάθεια του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξαγόταν στην Κύπρο.
Ο Έλληνας αθλητής αφού σήκωσε την μπάρα με τα 190 κιλά, άφησε τα βάρη και υψώνοντας τα χέρια φώναξε περήφανα «Λευτεριά στην Κύπρο»!

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΕΛΔΥΚ 1974

 


ΠΕΣΟΝΤΕΣ 1974 

      ΕΛΔΥΚ


ΒΑΘΜΟΣ-ΟΝΟΜΑΤΑ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ


Νέλσον Μαντέλα



 Αφού έγινα Πρόεδρος, ζήτησα από κάποια μέλη της σωματοφυλακής  μου να πάμε βόλτα στην πόλη. 

Μετά την βόλτα πήγαμε για μεσημεριανό σε εστιατόριο. Καθόμασταν σε ένα από τα κεντρικότερα, και ο καθένας μας αποφάσισε  τι θέλει. 

Μετά από λίγη αναμονή, εμφανίστηκε ο σερβιτόρος που έφερε τα μενού μας, εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι στο τραπέζι που ήταν ακριβώς μπροστά από το δικό μας υπήρχε ένας μοναχικός άνθρωπος που περίμενε να τον σερβίρουν.

Τι είναι παιδεία;


Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός 

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας.
Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε,
φλερτάρουμε, περπατάμε στο δρόμο,
κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ.
Παιδεία είναι οι λέξεις μας,
η διακριτικότητά μας,
η ελευθερία μας, τα όρια της ελευθερίας μας,
η μουσική που ακούμε,
η γλώσσα του σώματός μας,
το πόσο αγαπάμε να μαθαίνουμε,
να αλλάζουμε,
να διαβάζουμε σαν να είμαστε κάθε φορά άγραφα χαρτιά.

Κράτος - μαφία



Οι Ταλιμπάν, δηλαδή οι σπουδαστές του κινήματος της ισλαμικής γνώσης, αποτελούν το πολιτικό-θρησκευτικό κίνημα που κυβέρνησε το Αφγανιστάν μεταξύ 1996 – 2001 εγκαθιστώντας ένα βάναυσο θεοκρατικό καθεστώς και προκαλώντας παγκόσμια φρίκη με τις «δραστηριότητες» του.


Το Ολοκαύτωμα του Κερίτη




Πριν ακριβώς 80 χρόνια, ο τακτικός γερμανικός στρατός προέβη σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εκτελώντας 118 Κρητικούς στις όχθες του ποταμού Κερίτη, στον Αλικιανό, του σημερινού δήμου Πλατανιά Χανίων. 

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Το 1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων Αθήνα 1.8.21

 




Το 1ο Συνέδριο  του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 1.8.21

 

Γιουχαΐσματα κατά του YΠΕΞ Τσαβούσογλου στην πυρόπληκτη περιοχή για τις φωτιές που τις βάζει η Ελλάδα !

 

O υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην περιοχή όπου υπάρχει πυρκαγιά βρέθηκε αντιμέτωπος με πολύ σκληρή αντίδραση. Ο Τσαβούσογλου από τα γιουχαΐσματα δεν μπόρεσε να μιλήσει



Όσοι Ζωντανοί

 



Μνήμη Ίωνος Δραγούμη,  101 χρόνια από τη δολοφονία του.

Τουρκία, η χώρα με 13 προεδρικά αεροσκάφη και ΤΡΙΑ πυροσβεστικά….


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει 13 αεροσκάφη. 

Τα 6 αεροσκάφη της  Υπηρεσίας Τουρκικής Αεροπορίας 

αφέθηκαν να σαπίσουν και στην χώρα υπάρχουν 3 αεροσκάφη νοικιασμένα έναντι εκ. δολαρίων.