Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η συναλλαγή του Ερντογάν για να συναντήσει τον Πάπα και για να πάρει το μετάλλιο ειρήνης!!!!



Θ. Μαλκίδης

Η συναλλαγή του Ερντογάν για να συναντήσει τον Πάπα!!!! 

Είχαμε αναφέρει το δημοσίευμα της εξαιρετικής ιστοσελίδας tourkikanea.gr για τη βράβευση (!) του Ερντογάν από τον Πάπα με το μετάλλιο ειρήνης. Τώρα το αποκαλυπτικό άρθρο του Αχμέτ Τακάν στην Yeniçağ  που μας κοινοποίησε πάλι η παραπάνω ιστοσελίδα, μας δείχνει  τον "τρόπο" που κανονίστηκε η  συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον  Πάπα και το μετάλλιο ειρήνης (!!!!) που έλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας:

"Μετά από συνομιλίες που είχα με πηγές από το προεδρικό μέγαρο, έφτασα σε μια σημαντική λεπτομέρεια. Για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Πάπα έγινε μια δωρεά προς το Βατικανό από τα μυστικά κονδύλια… Λέγεται πως αυτό είναι μια διαδικασία ρουτίνας.  Δηλαδή οποιοσδήποτε πρόεδρος κράτους θέλει να συναντηθεί με τον Πάπα, χρειάζεται πρώτα να κάνει μια δωρεά τουλάχιστον 5 εκ.  δολάρια . Οι πηγές μου, μου ανέφεραν το ακριβές νούμερο αλλά καθώς δεν έχω ντοκουμέντο, δεν μπορώ να το γράψω εδώ.

Μπορούμε όμως να ρωτήσουμε. Ποιο ήταν το ποσό που δωρίθηκε στο Βατικανό;

Σε ποιαν διεύθυνση; Σε ποιο φορέα ή ίδρυμα που υπηρετεί την χριστιανοσύνη, δόθηκε αυτή η δωρεά;"

Αχμέτ Τακάν

Yeniçağ    8/2/2018

www.tourkikanea.gr

Σάββατο των Ψυχών



Θ. Μαλκίδης 
Σάββατο των Ψυχών 
Το Σάββατο των ψυχών, το ΨυχοΣάββατο της πίστης μας, του   λαού μας και   του πολιτισμού μας, το Σάββατο των κεκοιμημένων αδελφών μας, το Σάββατο της μνήμης και του μνημοσύνου, είναι μία ακόμη σημαντική στιγμή της  παράδοσής μας. 
Δείχνει πως οι ζώντες, οι Χριστιανοί, οι Ορθόδοξοι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, μπορούν να μνημονεύουν τους κεκοιμημένους, να προσεύχονται για αυτούς και να προσβλέπουν σ΄αυτούς.
Το Σάββατο των Ψυχών αφορά «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου» και μνημονεύει όλους  που υπέστησαν  θάνατο σε ξένη γη, σε στεριά και σε θάλασσα,  που πέθαναν από την πείνα, σε πολέμους, σε  κακοκαιρίες, σε σεισμούς και θεομηνίες, όσους κάηκαν ή χάθηκαν, για εκείνους που ήταν φτωχοί και χωρίς πόρους και δεν τους φρόντισε κάποιος  με  Ακολουθίες και Μνημόσυνα,  για αυτούς  που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν.
Πάρα πολλές φορές έχουμε τονίσει,  ότι στην παρούσα ζωή, σε όλους τους αγώνες έχουμε μαζί μας το Θεό και τις ψυχές των κεκοιμημένων προγόνων μας.  Έχουμε επισημάνει  ότι ο αγώνας μας στην παρούσα ζωή θα είναι νικηφόρος γιατί έχουμε δίπλα μας τις ψυχές των Ελλήνων και των Ελληνίδων,  των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών, που εξολοθρεύτηκαν, που απαγχονίστηκαν, που θυσιάστηκαν για εμάς, που πέθαναν για εμάς.  
Φέτος,  κάθε χρόνο, κάθε Σάββατο των Ψυχών, κάθε μέρα,  τα μνημόσυνα, τα κόλλυβα,  το σιτάρι, ας γίνουν ξανά για τους κεκοιμημένους  προγόνους, γονείς, αδελφούς, συγγενείς, φίλους και συνανθρώπους μας. Για να  "σπείρετε εν φθορά, εγείρεται εν αφθαρσία", όπως γράφει ο απόστολος Παύλος (Α' Κορινθ, κεφ 15, εδ 42), για να μη μείνει η προσφορά και η θυσία τους χωρίς δικαίωση, για να γευτούμε όλοι, κεκοικημένοι και ζώντες,  Ανάσταση και  Ζωή. 








Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μνήμη Καταδρομέα Αργύρη Χάλαρη, μαχητή των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974







Μνήμη Έλληνα Καταδρομέα Αργύρη Χάλαρη 

Ο Αργύρης Χάλαρης Καταδρομέας, μαχητής των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974 ιδρυτής του  εξαιρετικού ιστολογίου "ΚΥΠΡΟΣ 1974-ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ" (http://chalarisargiris.blogspot.gr/ ) ήταν ένας Άνδρας με αρχές και ένας σπουδαίος Έλληνας Καταδρομέας, Λοχίας στην Α' Μοίρα το 1974 στην Κύπρο. 

To 40ημερο μνημόσυνο του φίλου και συναγωνιστή Αργύρη Χάλαρη θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 9:00 πμ στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Βαρβάρα. 

Ο ίδιος έγραφε στο ιστολόγιό του : 

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: Λευτεριά στους λαούς της Μικράς Ασίας. Yannis Vasilis Yaylalı: Anadolu (Küçük Asya) Halklarına Özgürlük



Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί:  Λευτεριά στους λαούς της Μικράς Ασίας

Κείμενα: Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, Μεράλ Γκεϊλανί, Ταμέρ Τσιλιγκίρ,  Χρόνης Αμανατίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης.

Επίμετρο: Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Εισαγωγή- Μετάφραση – Επιμέλεια : Θεοφάνης Μαλκίδης

Αθήνα 2018  Εύξεινος Λόγος- Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας.  ISBN 978-618-82880-9-6

Το βιβλίο αυτό στην Ελληνική και την Τουρκική γλώσσα με τα κείμενα του αγωνιστή και φυλακισμένου στην Τουρκία Πόντιου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, της συντρόφου του και επίσης φυλακισμένης στην Τουρκία Κούρδισσας  Μεράλ Γκεϊλανί, του συγγραφέα του βιβλίου στην τουρκική γλώσσα για τη Γενοκτονία Πόντιου Ταμέρ Τσιλιγκίρ, καθώς και  του Χρόνη Αμανατίδη και  του Θεοφάνη Μαλκίδη και με επίμετρο του  Μιχάλη Χαραλαμπίδη, είναι μία ακόμη συμβολή για την αναγνώριση των εγκλημάτων εναντίον των ιστορικών λαών: Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων.  

Μία  ακόμη συνεισφορά στον αγώνα για την Ελευθερία των λαών που δολοφονήθηκαν και δολοφονούνται από τους Νεότουρκους, τους  Κεμαλικούς και τον συνεχιστή τους σήμερα Ερντογάν, μία πράξη υψηλής αξίας με πολλαπλά μηνύματα στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε όλον τον κόσμο, για την ελευθερία του  Γιάννη  Βασίλη Γιαϊλαλί. Του Έλληνα που  γεννήθηκε στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί και μετά την ανακάλυψη της αληθινής του Ελληνικής καταγωγής, έκανε μαζί με τη σύντροφό του Μεράλ Γκεϊλανί, σκοπό της ζωής του τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αλήθεια. Για τον Πόντο, το Κουρδιστάν, για όλη την Ανθρωπότητα.

Οι πολίτες δεν μένουμε απαθείς στην πορεία Ζωής και Ανάστασης των λαών της Μικράς Ασίας, στην πορεία Νίκης των Λαών στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί. Με  εκδηλώσεις και πράξεις συμπαράστασης, με ουσιαστικές και συμβολικές κινήσεις αναδεικνύουν την παράνομη φυλάκιση του Γιάννη: Άγκυρα, Στουτγάρδη, Στρασβούργο, Νέα Υόρκη, Μόσχα, Νέα Σμύρνη, Λαύριο και σε άλλες  πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ξεχωριστή στιγμή είναι οι διεθνείς αγώνες (Μαραθώνιος, Σπάρταθλον κ.ά) που έχει τρέξει ο Γιώργος Ζαχαριάδης  με μηνύματα για την απελευθέρωση του Γιάννη, στον οποίο έχει στείλει και το μετάλλιό του.

Ο Αγώνας για την αποκαθήλωση του Φασισμού και  του Ολοκληρωτισμού, για την Αλήθεια, τη Μνήμη και την Ιστορία, συνεχίζεται! 

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! Λευτεριά στους Λαούς της Μικράς Ασίας!





Kitabın adı: Yannis Vasilis Yaylalı: Anadolu (Küçük Asya) Halklarına Özgürlük

Metinler: Yannis Vasilis Yaylalı, Meral Geylani, Tamer Çilingir, Chronis Amanatidis, Theofanis Malkidis

Yayın Danışmanı: Mihalis Haralambidis

Giriş – Çeviri – Düzenleme: Theofanis Malkidis

Yayınevi: Efxeinos Logos (Εύξεινος Λόγος) Atina 2018, Uluslararası Soykırımı Tanıma Komitesi

ISBN 978-618-82880-9-6

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Για να ξαναγίνει η Ελλάδα, Ελλάδα!




Θ. Μαλκίδης

Για να ξαναγίνει η Ελλάδα, Ελλάδα!

Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση που έγινε στο Νέο Ρύσιο  από τη Δημοτική Κοινότητα Νέου Ρυσίου Δήμου Θέρμης, το Κέντρο Πολιτισμού Νέου Ρυσίου και τον Λαογραφικό Σύλλογο Νέου Ρυσίου «Η Αρετσού».

Στο «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, ένα καταπληκτικό βιβλίο που αναφέρεται στην καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, μία καταστροφή που ξεκίνησε το 1204, συνεχίστηκε το 1453 και κορυφώθηκε το 1922, καταγράφεται με μοναδικό τρόπο η εξαφάνιση, εκτός των άλλων και των λειψάνων του Γένους μας.

Γράφει συγκεκριμένα στην σελίδα 379 ο συγγραφέας: «Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον «Ζαν», μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους»

Οι θύτες δηλαδή Τούρκοι πούλησαν τα οστά των προγόνων μας, οι Γάλλοι τα αγόρασαν, οι Άγγλοι διευκόλυναν και οι Γερμανοί Ναζί, αργότερα, μιμήθηκαν τους δασκάλους τους, Νεότουρκους και Κεμαλικούς.


Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καρπός του σημαντικότερου αγαθού που κατέκτησε ο Έλληνας και η Ελληνίδα και γενικότερα ο άνθρωπος σχεδόν όλες τις φορές με αγώνες και θυσίες, η ελευθερία, είναι βγαλμένη από τα κόκκαλα, όπως γράφει ο Διονύσιος Σολωμός. 

Ο εθνικός μας ύμνος είναι αφιερωμένος στην Ελευθερία. Αυτή που είναι βγαλμένη από τα οστά των υπερασπιστών της Πόλης, των επαναστατών του αγώνα του 1821, είναι βγαλμένη από τους ήρωές μας και τους αγίους μας, την αυθεντική ελληνική λαϊκή παράδοση. 

Από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι τον Πόντο, και τη Θράκη, το Μοριά, τη Ρούμελη και την Ήπειρο, μέχρι την Μακεδονία και την Κύπρο. Είναι το χρέος και το καθήκον μας που οφείλουμε, απέναντι στα οστά των προγόνων μας και τις μέλλουσες γενιές, να κάνουμε την Ελλάδα ξανά Ελλάδα,  να κρατήσουμε την ελευθερία μας, όπως γράφει ένας από τους  πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ο Δημήτριος Υψηλάντης, “οι Έλληνες έχουν πληρώσει την ελευθερία τους πολύ ακριβά, για την παραδώσουν τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα”.



Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Οστά Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών το 1940 -1941



Θ. Μαλκίδης

 Οστά Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών το 1940 -1941 

Από συνεντεύξεις σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Η οικογένειά μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνικές, ήταν παρούσα στην ιστορική στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες τους, στην απελευθέρωση. Με πράξεις  που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις, βασανιστήρια, απώλειες. Η οικογένειά μου,όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό- αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,  μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα κολαστήρια της Γκεστάμπο.

Γνωρίζουμε, ότι αυτό που συνέβη το 1940- 1941, στο Αργυρόκαστρο, στο ύψωμα 731, στη Χιμάρα, στο Τεπελένι, στην Κορυτσά, στην Κλεισούρα και αλλού, ήταν και παραμένει ανερμήνευτο με τα ανθρώπινα όρια σκέψης και αντίληψης. Γνωρίζουμε μόνο τους νεκρούς μας στρατιώτες και την αξία τους.

Ο  σεβασμός των νεκρών ήταν και παραμένει μία υψηλής αξίας Ελληνική παράδοση.   Ειδικότερα, η ταφή  των πολεμιστών, αποτελεί  για τους Έλληνες χρέος και  καθήκον. Μετά από κάθε μάχη γινόταν εκεχειρία με σκοπό την περισυλλογή και τη φροντίδα, την κηδεία, των νεκρών. Οι νεκροί πρέπει να προσεγγίζονται με ευλάβεια, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί. Κάτι ανάλογο, όμως, δεν έγινε πράξη με τους Έλληνες στρατιώτες του ελληνοϊταλικού πολέμου, του έπους του 1940-1941.





Μνήμη Στρατιώτη και μέχρι πρότινος αγνοούμενου Μιχάλη Χριστοφή Κυπριανού


Μνήμη Στρατιώτη και μέχρι πρότινος αγνοούμενου Μιχάλη Χριστοφή Κυπριανού 

Τελούμε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου το 9μηνο μνημόσυνο του αγαπημένου μας αδελφού Στρατιώτη 

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 

που  έπεσε μαχόμενος στις 15 Αυγούστου 1974 στο λόφο 《Λαπάτσα》Σκυλλούρας  και καλούμε όσους επιθυμούν να παραστούν .

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Γεώργιος Κανδηλάπτης και Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης:Πόντος-Έβρος-Βόρειος Ήπειρος



Θ. Μαλκίδης 

Γεώργιος Κανδηλάπτης και Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης:Πόντος-Έβρος-Βόρειος Ήπειρος

Ομιλία στο μνημόσυνο του Γ. Κανδηλάπτη και του γιού του ανθυπολοχαγού Θεόδωρου Κανδηλάπτη καθώς και των Παταριανών Ποντίων προσφύγων στην Νέα Χηλή Έβρου.

Ο Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης, τέκνο του σπουδαίου Πόντιου εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γεωργίου Κανδηλάπτη ( Κάνις)  γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου  1918 στην Αργυρούπολη. Στα εξήμισι χρόνια του  έχοντας ζήσει μαζί  με την οικογένειά του τη Γενοκτονία, μέσω Τραπεζούντας, έφτασε στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούνιο του 1924. Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων και  όταν  έγινε η εισβολή των Ιταλών φασιστών ήταν  δύο μηνών Ανθυπολοχαγός, όταν στάλθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου.  Αρχικώς υπηρέτησε στο 7ο Σύνταγμα και μετά ως Διοικητής Λόχου του 28ου Συντάγματος. Ο γενναίος Πόντιος Ανθυπολοχαγός, πέρασε στην αθανασία, μαχόμενος στο ύψωμα Μπούμπεσι της Κλεισούρας την 28η Φεβρουαρίου 1941.

Λίγο πριν το θάνατό του ο Θεόδωρος Κανδηλάπτης έγραφε από το στη μητέρα του Αγγελική: «Ανήκω κατά τα τρία τέταρτα εις την Πατρίδα και κατά το υπόλοιπον εις την σεβαστή μου οικογένειαν. Αντιμετωπίζομεν τους αναιδείς επιδρομείς με θάρρος και αποφασιστικότητα. Μη κλάψετε αν κατά τύχη χαθώ.» 
Ο Θεόδωρος Κανδηλάπτης τιμήθηκε  μετά θάνατον με το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας και το όνομά του δόθηκε  στο στρατόπεδο της έδρας της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο Θεόδωρος Κανδηλάπτης είναι ένας από τους φονευθέντες στο μεγάλο αντιστασιακό - απελευθερωτικό πόλεμο του 1940, του οποίου τα οστά δεν έχουν εντοπιστεί, ταυτοποιηθεί και κηδευτεί όπως αρμόζει σε άνθρωπο και σε ήρωα.

Σήμερα η πατρίδα  στην οποία ανήκε ο ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης, λησμόνησε τη θυσία του,  αδιαφόρησε για τα οστά του και ανέχεται την Ύβρη του αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής και προέδρου  του κόμματος των Τσάμηδων, που δήλωσε πως δε θα επιτρέψει την ανεύρεση των λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτικών!


Υ.Γ. O  Οδυσσέας Ελύτης με την έναρξη του πολέμου κατατάχθηκε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός  και καρπός της παρουσίας του στο μέτωπο, είναι τα δύο  αριστουργήματά του, το «Άξιον Εστί»  και το «Άσμα Ηρωικό και Πένθιμο για το Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας».


Στο ΣΤ΄ κεφάλαιο του ποιήματός «Άσματος», γράφει σχετικά:

«Ήταν ωραίο παιδί. Την πρώτη μέρα που γεννήθηκε
Σκύψανε τα βουνά της Θράκης να φανεί
Στους ώμους της στεριάς το στάρι που αναγάλλιαζε
Σκύψανε το βουνά της Θράκης και το φτύσανε
Μια στο κεφάλι, μια στον κόρφο, μια μέσα στο κλάμα του.
Βγήκαν Ρωμιοί με μπράτσα φοβερά
Και το σηκώσαν  στου βοριά τα σπάργανα.»

Το ηρωικό πρότυπο, το παράδειγμα αντίστασης ενάντια στο φασισμό,  ο άνθρωπος που αγωνίζεται για την ελευθερία είναι ένας Θρακιώτης,  ένας ακόμη ανάμεσα στους χιλιάδες άταφους  συμπατριώτες μας, ο γεννημένος στον Πόντο και μεγαλωμένος στην Αλεξανδρούπολη,  Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης.




Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

"Μετάλλιο ειρήνης" από τον Πάπα στον Ερντογάν!!!!!!!



"Μετάλλιο ειρήνης" από τον Πάπα στον Ερντογάν

Ο Πάπας Φραγκίσκος χάρισε στον Ερντογάν ένα μετάλλιο στο οποίο διακρίνεται ο άγγελος της ειρήνης να πνίγει τον σατανά.

Η συνάντηση στο Βατικανό ήταν σχεδιασμένη να αρχίσει στην βιβλιοθήκη στις  09:30. Λόγω της αργοπορίας του Ερντογάν, άρχισε με 20 λεπτά καθυστέρηση. Η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πάπα διήρκεσε περίπου 50 λεπτά.

Σύμφωνα με την είδηση από το BBC-τουρκικά,  στο τέλος της συνάντησης ο Ερντογάν χάρισε στον Πάπα μερικά βιβλία σχετικά με τον Μεβλανά/

Ενώ ο Πάπας χάρισε τον Ερντογάν ένα μετάλλιο στο οποίο ¨διακρίνεται  ο άγγελος της ειρήνης να πνίγει τον σατανά¨. Την ώρα που το έδινε, ο Πάπας είπε πως ¨Αυτό το μετάλλιο συμβολίζει ένα κόσμο στηριγμένο στην ειρήνη και την δικαιοσύνη¨….


https://www.artigercek.com/papa-baris-madalyonu-hediye-etti


Μακεδονία: «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη......»


Θ.Μαλκίδης 

Μακεδονία: «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη......»

Μέρος της συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ FM

O Σεφέρης γράφει για το σήμερα με μοναδικό τρόπο: «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε. 
Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας. 
Eγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη.... Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα». 

Εμείς για την υποταγή και τη στάχτη επιλέγουμε τους Υψηλάντες και τον Κολοκοτρώνη,  τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη,  τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον Περρίκο και τα χιλιάδες θύματα των Ολοκαυτωμάτων της Ναζιστικής Κατοχής, τον Ελύτη και τον  Σεφέρη, τον  Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου, τους στρατιώτες των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο, επιλέγουμε τον Ελληνισμό και τη Μακεδονία της Αντίστασης και της Συνέχειας.

Ακούστε τη συνέντευξη


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Η Τουρκία "κατέβασε" την ιστοσελίδα Devrimici Karadeniz! Devrimcikaradeniz.com un Türkiyeden erişimi engellenmiştir!





Θ. Μαλκίδης 


Η Τουρκία "κατέβασε" την ιστοσελίδα Devrimici Karadeniz!  

Devrimcikaradeniz.com un Türkiyeden erişimi engellenmiştir!


Η ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz.com για πολλά χρόνια αναδεικνύει τα ζητήματα του Πόντου και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία. Έτσι σήμερα πληροφορήθηκα οτι η Τουρκία "κατέβασε" την ιστοσελίδα  Devrimici Karadeniz(!) , την οποία δεν μπορούν να δουν οι χρήστες του διαδικτύου από την Τουρκία. 




Ο  συγγραφέας του βιβλίου για τη Γενοκτονία Tamer Çilingir σε κείμενό του για την ιστοσελίδα Devrimci Karadeniz, η οποία ασχολείται με τα ζητήματα του Πόντου  (Γενοκτονία, πολιτισμός, πρόσωπα, σημερινές διώξεις από την Τουρκία, κλπ) μας ενημέρωσε σχετικά και μας είπε ότι από εδώ και πέρα η ιστοσελίδα θα βρίσκεται  στη διεύθυνση http://devrimcikadeniz.net

Ο αγώνας συνεχίζεται!
Αποτέλεσμα εικόνας για devrimci karadeniz


Μακεδονία: Για την εθνική μας αξιοπρέπεια και για τον αυτοσεβασμό μας, για το τώρα και για τη συνέχειά μας


Θ. Μαλκίδης. 

Μακεδονία: Για την εθνική μας αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό


Η Γη της Αντίστασης, ο Ελληνισμός του 1821, η Μακεδονία του Παύλου Μελά και του Άγρα, οι σφαγιασθέντες της Γενοκτονίας στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, ο ανθυπολοχαγός  Θεόδωρος Κανδηλάπτης του 1941, τα θύματα των Ολοκαυτωμάτων του Διστόμου και των Καλαβρύτων, των Πύργων, του Μεσοβούνου και του Χορτιάτη, οι νέοι της Κύπρου του απελευθερωτικού αγώνα του 1955 και οι στρατιώτες ενάντια στους Τούρκους εισβολείς του 1974, οι  πεσόντες των Ιμίων, μας δείχνουν την οδό της εθνικής μας αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

Καλό Αγώνα, Καλή Ανάσταση, Καλή Λευτεριά!