Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας

 

Το προφητικό πρωτοσέλιδο του "Έθνους" τον περασμένο Απρίλη
 

Κάτι παραπάνω από "γη και ύδωρ" στο πιάτο των "εταίρων"

Και επίσημα θα υποθηκεύσουν οι «δυνάμεις κατοχής» το μέλλον των Ελλήνων με τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε  από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία το κράτος παραιτείται της ασυλίας του.
Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προσφέρει "γη και ύδωρ" στους "εταίρους" μας σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η συγκεκριμένη τρισέλιδη συμφωνία-δέσμευση για τη χώρα μας δεν έχει λάβει όπως θα έπρεπε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αντίθετα, θα παραδοθεί τυπικά προς έγκριση στον προαναφερόμενο γνωμοδοτικό θεσμό.
Τι προβλέπει το εδάφιο 11

«Ούτε το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης»
Αυτό ορίζεται στο 11ο εδάφιο του κειμένου, κάτι που σημαίνει πως ο δημόσιος πλούτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε κατάσχεση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών μας.
Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο ορίζεται ότι οι τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα εξεταστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
 
Σε ραδιοφωνική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Maximum της Αλεξανδρούπολης αναλύεται η ψηφοφορία της 14ης  Ιαναουρίου για την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.
 
Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα παραχωρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η πρώτη ήταν την περίοδο της κατοχής. «Από σήμερα το βράδυ η πατρίδα μας, η ελληνική δημοκρατία, για την οποία αγωνίστηκαν χιλιάδες δικοί μας άνθρωποι, παύει να έχει ασυλία»...
 
Ακούστε συνέντευξη στο σύνδεσμο
 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η κοινωνική γενοκτονία στην Ελλάδα



Θ. Μαλκίδης

"Η κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα".

Το χρονικό της κρίσης, της εξαθλίωσης των Ελλήνων και των Ελληνίδων και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Εισήγηση στην ημερίδα "Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης"