Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η επιδοτούμενη Τουρκική εισβολή συνεχίζεται !


Θ. Μαλκίδης

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα επιδοτεί την εισβολή της Τουρκίας !

Πάνω από 400.000 ευρώ και μόνο στη Μόρια της Λέσβου κοστίζει η διατροφή για τέσσερις μέρες των εισβολέων, τους οποίους  συνεχίζει να στέλνει ο Ερντογάν (και) εν μέσω πανδημίας.

Το κράτος διακινητής χρηματοδοτείται από την πτωχευμένη Ελλάδα !

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις για την Τουρκική εισβολή στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου και την Ελλάδα που συνεχίζει την πρακτική αυτοχειρίας της....


Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Εξαιρέσεις;




Σύνταγμα και Βουλή των Ελλήνων, Πρωτομαγιά 2020, εν μέσω πανδημίας:

Όπως γίνεται, φαντάζομαι, κατανοητό, ο ιός υπάρχει και εξαπλώνεται αποκλειστικά και μόνο από τις Εκκλησίες, τα ηχεία τους και τη Θεία Κοινωνία και όχι από διαδηλώσεις, από κινητές συναυλίες και από Τουρκικές δυνάμεις εισβολής μεταμφιεσμένες σε πρόσφυγες και μετανάστες....



Ο εκτελεσμένος από τους Γερμανούς μαζί με άλλους 199 την Πρωτομαγιά του 1944 Ναπολέων Σουκατζίδης



Θ. Μαλκίδης 

Ο εκ Τραπεζούντας συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς για τον Πόντιο εκτελεσθέντα από τους Ναζί Ναπολέων Σουκατζίδη

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης γεννήθηκε στην Προύσα το 1909 από γονείς Ποντιακής καταγωγής . Μετά τη Γενοκτονία εγκαταστάθηκε  στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Εκεί τελείωσε την Μέση Εμπορική Σχολή  και εργαζόταν ως λογιστής, ενώ γνώριζε καλά την αγγλική, ρωσική, γερμανική, γαλλική και τουρκική γλώσσα και είχε και συγγραφικό έργο. Μετά την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά, συνελήφθη και εξορίστηκε στον Άγιο Ευστράτιο. Από εκεί μεταφέρθηκε τον Απρίλιο του 1937 στις φυλακές της Ακροναυπλίας, όπου παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 1941, όταν παραδόθηκε από το καθεστώς  μαζί με εκατοντάδες άλλους πολιτικούς κρατούμενους στους Γερμανούς κατακτητές. Κατά την διάρκεια της Κατοχής ήταν κρατούμενος στις φυλακές των Τρικάλων, της Λάρισας και  τον Σεπτέμβριο του 1943 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου. 

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Χάρτης απόβασης.....



Χάρτης των ΜΚΟ για τις δυνάμεις εισβολής του Ερντογάν που μεταμφιεσμένες σε πρόσφυγες/μετανάστες  πραγματοποιούν απόβαση στις ακτές της Λέσβου....


Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνούνταν να ορκίσει την κυβέρνηση των δοσίλογων και επέλεγε τον Θεό και όχι τον Καίσαρα....



Θ. Μαλκίδης 

 Τούτες τις ώρες του 1941, όταν οι Γερμανοί  είχαν εισβάλλει στην πρωτεύουσα, ο συμπατριώτης μου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο από Τραπεζούντας  Χρύσανθος, αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση των δοσίλογων, αφού η συνεργασία με τους κατακτητές ήταν «πράξη αντεθνική, στην οποία η Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να δώσει τον όρκο και την ευλογία της».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, επέλεξε  τον Θεό και όχι  τον Καίσαρα ......


Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ποιος θυμάται τη Μακεδονία; Παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας δια της ψήφου και για της σιωπής....




Θ. Μαλκίδης

Εν μέσω πανδημίας, συνεχιζόμενης Τουρκικής εισβολής, κλειστών ναών, οικονομικής καταστροφής, προετοιμασίας νέου Μνημονίου και πάντα πρόθυμου να πουλήσει και να πουληθεί πολιτικού και πνευματικού προσωπικού :
1. Επισημοποιήθηκαν οι πληρωμένες από εμάς 28 <<δομές>>,η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στη Μακεδονία,
2. Ο Ζάεφ είπε πως δεν πρέπει «να ακυρωθεί η Συμφωνία» και εδώ λένε ακόμη ότι δεν ακυρώνεται,
3. Οι <<πατριώτες>> που σιώπησαν και σέβονται, οι οποίοι αντικατέστησαν τους εθνομηδενιστές που συμφώνησαν και ψήφισαν, έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στους λωποδύτες για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ....

Ποιος θυμάται τη Μακεδονία;

Την 12 Απριλίου είχαν προγραμματιστεί εκλογές στα Σκόπια με κύριο ερώτημα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, εκλογές οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Βεβαίως στο παρασκήνιο  και το  προσκήνιο υπήρχε και η <Συμφωνία> των Πρεσπών για την οποία  ο Ζάεφ, ο ένας εκ των συμβαλλομένων είχε δηλώσει τα εξής ενδιαφέροντα: 
«Έχει συνειδητοποιήσει άραγε το VMRO-DPMNE τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ακυρωθεί η Συμφωνία της Πρεσπών; Μία ακύρωση της Συμφωνίας θα μας γυρίσει 25 χρόνια πίσω και θα επιστρέψουμε στην ονομασία ΠΓΔΜ ήτοι FYROM. Αυτό θα σήμαινε την ακύρωση της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την εξάλειψη της ευρωπαϊκής προοπτικής, την απώλεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις. Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών θα εκλείψει η στήριξη των στρατηγικών εταίρων μας, ενώ θα επιδεινωθούν αναπόφευκτα οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και θα υπάρξουν νέες παρεμποδίσεις από την μεριά της Ελλάδας. Παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα αστάθεια στο εσωτερικό και κίνδυνοι συγκρούσεων που θα αποδυναμώσουν τη σταθερότητα στην περιοχή».

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Η αλήθεια και το φως, ο αγώνας, ο λόγος και η πράξη μας, θα νικήσουν το σκοτάδι, την προπαγάνδα και το ψεύδος.



Θ. Μαλκίδης 

Γενοκτονία: Η αλήθεια και το φως  θα  νικήσουν, το σκότος, την προπαγάνδα και  το ψεύδος.


Η Γενοκτονία των Αρμενίων  αποτελεί κρίσιμη δοκιμασία για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τις αξίες και τις αρχές της ζωής, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. 

Η κοινή παρουσία, η παρουσία  Αρμενίων και Ελλήνων  αγωνιστών σε όλον τον κόσμο, από το Ερεβάν μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες κοινότητες της Αρμενικής και της Ελληνικής Διασποράς, αποδεικνύει ότι συνεχίζουμε έναν ανιδιοτελή αγώνα, βασισμένο στην αλήθεια και το δίκαιο.

Η αλήθεια απελευθερώνει όπως αναφέρει το Ευαγγέλιο και πράγματι η αναγνώριση της Γενοκτονίας θα απελευθερώσει και πρώτη απ ΄ όλους  την Τουρκία και μετά  τις δυνάμεις της άρνησης παγκοσμίως.
Η απόδοση της Δικαιοσύνης   στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων,  παρότι   κυβερνήσεις, θεσμοί, παρακράτος, προπαγάνδα και μηχανισμοί εκβιασμοί και θανάτου στην Τουρκία και αλλού,  θα ήθελαν να είναι  εξαφανισμένο, δεν έγινε πράξη.
Χιλιάδες άνθρωποι  σε όλον τον κόσμο, όπου υπάρχουν  Αρμένιοι,  Έλληνες, μαζί με χιλιάδες άλλους  ανθρώπους  που πιστεύουν στη ζωή και τη Δημοκρατία  τιμούν τα θύματα της Γενοκτονία και ζητούν από τα κράτη διαβίωσής τους και την Τουρκία να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία.
Εκατό χρόνια και πλέον μετά τίποτα δεν ξεχάστηκε. 
Η άνοιξη των δολοφονημένων λαών από το οθωμανικό κράτος, 
το νεοτουρκικό  και  το κεμαλικό  καθεστώς έρχεται. 
Η αποσιώπηση και η λήθη ανήκουν  στο παρελθόν και οι 
αγώνες των λαών για ελευθερία και αλήθεια δικαιώνονται.  
Η αλήθεια και το φως  θα  νικήσουν, το σκότος, την 
προπαγάνδα  και  το ψεύδος.

Η συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη ΝΕΤ 


27 Απριλίου 1941: Όταν οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα....





Όταν οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα....

<<Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι...

Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.

Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.

Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.

Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Οι πέντε Νεομάρτυρες εξ ' Σαμοθράκης




Θ. Μαλκίδης

Οι πέντε Νεομάρτυρες οι εξ Σαμοθράκης και η μνήμη τους την Κυριακή του Θωμά

Είναι γεγονός ότι η συμβολή της Θράκης στην Εθνική Παλιγγενεσία αποτελεί ένα ακόμη μέρος της αποσιωπημένης ελληνικής ιστορίας. Μάλιστα η Θράκη έχει και αυτή ολοκαυτώματα και εξόδους, μαζικές δολοφονίες ηγετών και άπειρους νεομάρτυρες.

Στο νησί της Σαμοθράκης, η κήρυξη της επανάστασης το Σεπτέμβριο του 1821 από τα τοπικά μυημένα μέλη στη Φιλική Εταιρεία, ακολούθησε ο γενικός ξεσηκωμός των Ελλήνων, παρά το γεγονός της εγγύτητας προς την πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους. Ως απάντηση  ο Σουλτάνος έστειλε  δύο χιλιάδες στρατιώτες. Η καταστροφή του νησιού ήταν ολοκληρωτική, από τις χιλιάδες των νεκρών, μέχρι τις λεηλασίες των οικιών και των εκκλησιών ενώ όσοι σώθηκαν πουλήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σαν σκλάβοι.

Εφτακόσιοι από τους κατοίκους που είχαν καταφύγει στα βουνά, οι Οθωμανοί, τους έφεραν πίσω με δόλο δίνοντάς τους την εντύπωση ότι θα τους δώσουν χάρη. Όμως στην τοποθεσία «Εφκάς» στο κάστρο της πρωτεύουσας (της Χώρας), τους δολοφόνησαν σχεδόν όλους. Από τη μαζική αυτή δολοφονία, επέζησαν σύμφωνα με μαρτυρίες ξένων περιηγητών και του Σαμοθρακίτη ιερέα Γ. Μανωλάκη από 25 έως 30 οικογένειες, οι οποίες ζούσαν τα επόμενα χρόνια σε άθλια κατάσταση. Σημαντική μαρτυρία για το ολοκαύτωμα αποτελεί το έργο του Ί. Δραγούμη «Σαμοθράκη», ο οποίος δε διέσωσε μόνο ένα μέρος του συμβάντος, αλλά και την αναφορά στο τρυπημένο Ευαγγέλιο της εκκλησίας της Παναγίας στη Χώρα, το οποίο φυλάσσεται στο Εθνολογικό Μουσείο. Την καταστροφή της Σαμοθράκης την απεικόνισε ο Γάλλος Αύγουστος Βινσόν (Αuguste Vinchon) ο οποίος ζωγράφισε ένα πίνακα με θέμα τη σφαγή της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στο Λούβρο.