Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η επιχειρούμενη παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού και το καθήκον του Ελληνικού λαού....



Θεοφάνης Μαλκίδης

Η επιχειρούμενη  παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού και το καθήκον μας....

Από τη συνέντευξη στον Δημήτρη Φιλιππίδη στον Ελλάς FM της Νέας Υόρκης

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αποκτά σαφώς μεγαλύτερη σημασία η επανεξέταση της ιστορίας και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τη γνώση και το σεβασμό της. Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα από μία χώρα με το τεράστιο ειδικό και ιστορικό βάρος της Ελλάδας,  η υπόθεση της ονομασίας θα ήταν ένα ζήτημα που δε θα είχε προκύψει καν και αν σε αντίθετη περίπτωση είχε συμβεί αυτό, τότε θα είχε λυθεί με πολύ συνοπτικές διαδικασίες και όχι προφανώς με κείμενα όπως αυτά που υπεγράφησαν στις Πρέσπες.


Ακούστε τη συνέντευξη στη συνέχεια 

Τα οστά εκατό ηρώων του έπους του 1940-1941 ενταφιάστηκαν 78 χρόνια μετά !


Εκατό ήρωες αναπαύονται στον τόπο της θυσίας! Συγκλονιστικές στιγμές στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου!

78 χρόνια μετά το έπος του 1940. 78 χρόνια μετά την θυσία τους στα βουνά της Αλβανίας! Εκατό Έλληνες στρατιώτες οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία. Πρόκειται για τα οστά αυτών που βρίσκονταν πρόχειρα θαμμένοι στην περιοχή Ντραγκότι, κοντά στο Τεπελένι. Η εκταφή είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο και την Παρασκευή, σε μία φορτισμένη συγκινησιακά τελετή, έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία και ο ενταφιασμός στο Ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκλονιστικές…





Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η Μνήμη Τρέχει Ξανά. Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018




Η Μνήμη Τρέχει Ξανά – Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Μόλις 22 χρόνια έχουν περάσει από τον Αύγουστο του 1996 όταν δύο ήρωες προστέθηκαν στο Πάνθεον της αξιοπρέπειας του κυπριακού Ελληνισμού. 

Ήταν 11 Αυγούστου όταν ο Τάσος Ισαάκ, ένα παλληκάρι από την Αμμόχωστο, έμπαινε μέσα στη φωτιά για να σώσει την τιμή της πατρίδας του, αλλά και τους συνοδοιπόρους του σε ένα ταξίδι με προορισμό την κατεχόμενη Αμμόχωστο. 

Τρεις μέρες μετά, ο ξάδερφός του, Σολωμός Σολωμού, ανέβαινε μοτοσυκλέτα του Τάσου, μη μπορώντας να ανεχτεί το κατοχικό σύμβολο που επισκίαζε τα χώματα του τόπου του. 




Απούσα η Μακεδονία, παρούσα η κλοπή του Ζάεφ ....


Θ. Μαλκίδης


Απούσες οι Ελληνικές θέσεις  για την υπεράσπιση της Μακεδονίας,  παρούσες οι θέσεις του λωποδύτη Ζάεφ.....

Δείτε την ομιλία μου στην Βεργίνα όπου αναλύω το πως οι Γκέμπελς εισήγαγαν δια της δημόσιας ελλαδικής τηλεόρασης τον κομιτατζή των Σκοπίων σε κάθε ταπεινωμένο σπίτι της Ελλάδας.....


Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ανάμεσα στους "εταίρους" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, τους Ερντογάν, Ζάεφ, Ράμα και το χρεοκοπημένο Ελλαδικό προσωπικό

Αποτέλεσμα εικόνας για κούκλατζης μητρετώδης

Θ. Μαλκίδης 

Ανάμεσα στους "εταίρους" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, τον  Ερντογάν, τον   Ζάεφ και τον Ράμα και το χρεοκοπημένο Ελλαδικό προσωπικό.

Από τη συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ Radio Hellas της Μελβούρνης. 

Είναι προφανές ότι αυτό που ζούμε είναι μία παρά φύση κατάσταση ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, η αλήθεια είναι  ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μεταξύ  των "εταίρων "  της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, τους  Ερντογάν,  Ζάεφ, Ράμα και το χρεοκοπημένο Ελλαδικό προσωπικό. 

Μακεδονία, Τσάμηδες, προτάσεις για αλλαγή συνόρων, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος, κατάλυση της εθνικής και οικονομικής μας κυριαρχίας . 

Και αντί οι απόψεις, οι θέσεις και οι αναλύσεις όπως οι δικές μας να είναι παρούσες και κυρίαρχες, έρχεται η Γκεμπελική προπαγάνδα και βάζει τον Ζάεφ μέσω της δημόσιας τηλεόρασης στις οικίες μας! 

Σε όλα αυτά συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε. 

Ο Ελληνικός λαός δεν έχει υπογράψει απολύτως τίποτα!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Εμείς δεν υπογράψαμε τίποτα! Ο αγώνας για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό συνεχίζεται.


Εμείς δεν υπογράψαμε τίποτα! 

Ο αγώνας για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό συνεχίζεται. 

Εκδήλωση στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης  και του νομού Χαλκιδικής ως τελευταίες εστίες αντίστασης και πατριδογνωσίας, καταθέσαμε τη δική μας πρόταση στον αγώνα για την πατρίδα μας.

Μια εκδήλωση,ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λάκκωμα Χαλκιδικής για την αισχρή πράξη της παράδοσης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, αναγνώριση ψευδεπίγραφης εθνότητας, γλώσσας και άλλα τραγικά που υπεγράφησαν στις Πρέσπες.

Πάνω από 15 συλλογικότητες στήριξαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με την ευλογία του π.Πέτρου Σιντορεάκ και του π.Αρίσταρχου Μαυροματάκη επί τρείς ώρες το κοινό παρέμεινε καθηλωμένο από την εξαιρετική ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη και δεν πτοήθηκε ούτε από την δυνατή μπόρα.

Η ανεύρεση των οστών του αγνοούμενου Δ. Δημητρίου και η κηδεία του




Η ανεύρεση των οστών του αγνοούμενου Δ. Δημητρίου και η κηδεία του  

Βρέθηκαν τα οστά του αγνοούμενου  Δημήτριου Δημητρίου του Ξενοφώντα (18 ετών το 1974) στην περιοχή Μπογάζι της Κερύνειας, μέσα σε ένα καμίνι με άλλα 4 άτομα τα οποία υπηρετήσαν την πατρίδα κατά τη διάρκεια της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.  

Το Ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου Ιωαννίνων, Ιούλιος 1943

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό




Θ. Μαλκίδης 

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό

<<Εδώ σ’ αυτό τον ιστορικό τόπο και χώρο των Αιγών, της Βεργίνας, όπου  οι πέτρες και τα μάρμαρα μιλούν για τη Μακεδονία και για τον Ελληνισμό, δεν μπορούν να σιωπούν οι ζωντανοί......>>

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό, , όπως γράφει ο Νίκος Γκάτσος, "Κριτής κι αφέντης είναι ο Θεός και δραγουμάνος του 
ο λαός ! "

Ακολουθεί η  ομιλία μου στο συλλαλητήριο στην Βεργίνα