Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Η επιχειρούμενη παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού και το καθήκον του Ελληνικού λαού....Θεοφάνης Μαλκίδης

Η επιχειρούμενη  παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού και το καθήκον μας....

Από τη συνέντευξη στον Δημήτρη Φιλιππίδη στον Ελλάς FM της Νέας Υόρκης

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αποκτά σαφώς μεγαλύτερη σημασία η επανεξέταση της ιστορίας και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τη γνώση και το σεβασμό της. Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα από μία χώρα με το τεράστιο ειδικό και ιστορικό βάρος της Ελλάδας,  η υπόθεση της ονομασίας θα ήταν ένα ζήτημα που δε θα είχε προκύψει καν και αν σε αντίθετη περίπτωση είχε συμβεί αυτό, τότε θα είχε λυθεί με πολύ συνοπτικές διαδικασίες και όχι προφανώς με κείμενα όπως αυτά που υπεγράφησαν στις Πρέσπες.


Ακούστε τη συνέντευξη στη συνέχεια 


Η πολιτική και η διπλωματία όταν χρησιμοποιεί την ιστορική αλήθεια μπορεί να επιλύσει οποιοδήποτε θέμα, όσο πολύπλοκο και εάν είναι αυτό. Σήμερα όμως η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, κατέληξε μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία, η αλήθεια. Αντιθέτως είναι παρούσα η προπαγάνδα. Επί της ουσίας, η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως αφελέστατα και χωρίς πολύ σκέψη αρκετοί υποστηρίζουν, αλλά ένα θέμα που συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων.


Η  επίλυση ενός μείζονος εθνικού ζητήματος δεν μπορεί να γίνει εις βάρος καμίας ιστορικής πραγματικότητας, ούτε της απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε κάποιων υποσχέσεων για το χρέος, ούτε στο όνομα αβέβαιων οικονομικών συμφερόντων, που υποτίθεται θα λύσουν αυτόματα το θέμα. Και προφανώς κανείς δε έχει την νομιμοποίηση να δίνει το όνομα της Μακεδονίας σε οποιαδήποτε λύση, διαπράττοντας το έγκλημα της Ύβρεως.

 Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων για την Μακεδονία μπορεί να γίνει με όρους σεβασμού στην ιστορία και την εθνική αξιοπρέπεια. Τις λύσεις τις  δίνει η Πολιτική, η Ιστορία, η Μνήμη και το Δίκαιο. Η ιστορία, η οποία έρχεται και από την Αμφίπολη, όταν τη γνωρίζεις και τη  σέβεσαι σου δίνει λύσεις και σε ανταμείβει. Ας τη συμβουλευτούν όλοι και ας πράξουν το  καθήκον τους, όπως το επιβάλλει η ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα αυτή της Μακεδονίας, το όνομα της οποίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα, εάν το αποδεχθούν οι Έλληνες. Και οι Έλληνες δεν θα υπογράψουν ποτέ ούτε την παράδοση της Μακεδονίας, ούτε την παράδοση του Ελληνισμού !»Η συνέντευξη στον Δημήτρη Φιλιππίδη βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο
Φωτογραφία του Dimitris Filippidis.
Φωτογραφία του Dimitris Filippidis.