Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Σχολικά βιβλία που υμνούν τον δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ και βγάζουν εκτός τη Γενοκτονία, τα Ίμια, το Μακεδονικό Αγώνα, τον Παύλο Μελά



Θ. Μαλκίδης

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών

Σχολικά βιβλία που υμνούν τον Κεμάλ και αρνητές ...

Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με το αποκαλούμενο “πολιτικό”, “ακαδημαϊκό”, “πνευματικό” προσωπικό στην Ελλάδα και ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με τη στάση του έναντι της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ελληνικός λαός στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στη Θράκη.

Η σφαγή από τους Ναζί πενήντα αθώων Ελλήνων στον Υψηλάντη (Βρασταμίτες) Βοιωτίας


Η σφαγή από τους Ναζί πενήντα αθώων Ελλήνων στον Υψηλάντη (Βρασταμίτες) Βοιωτίας

Ο Υψηλάντης είναι χωριό του του Δήμου Αλιάρτου του Νομού Βοιωτίας,  κτισμένο στις πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από την πεδιάδα της Κωπαΐδας και σε υψόμετρο 200 μέτρων.  

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Βρασταμίτες, ονομασία που διατήρησε μέχρι το 1953 και το σημερινό του όνομα το οφείλει στον αγωνιστή της επανάστασης του 1821, Δημήτριο Υψηλάντη ο οποίος αντιμετώπισε επιτυχώς τους Τούρκους στην μάχη της Πέτρας που διεξήχθη στην περιοχή το 1829.

Κοντά στον Υψηλάντη, στις 8 Ιανουαρίου 1944, οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 50 Έλληνες, που κρατούνταν στις φυλακές Λιβαδειάς. Αιτία για την μαζική αυτή εκτέλεση αγωνιστών υπήρξε ο θάνατος ενός Γερμανού στρατιώτη μέσα στο χωριό Υψηλάντης, από αντάρτες που δρούσαν στον Ελικώνα. 
 Με γερμανική διαταγή απαγορεύτηκε αυστηρά η κατάθεση στεφάνων, η σταυροθεσία και η τέλεση μνημοσύνου για τα θύματα. 

Σε  µαρτυρίες που προέρχονται από φακέλους του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας µε ένδειξη «Ναζιστές εγκληµατίες πολέµου» και αφορούν αλληλογραφία του Έλληνα εκπροσώπου στα Ηνωµένα Εθνη και του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκληµάτων Πολέµου (Greek Νational War Crimes Office), καταγράφονται εγκλήµατα σε πάνω από 60 πόλεις και χωριά της ελληνικής επικράτειας, ανεβάζοντας τον αριθµό των κατηγορουµένων σε εκατοντάδα και πλέον, για την περιοχή της Βοιωτίας καταγράφονται τα εξής: 


Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Μνήμη Σαράντου Καργάκου


«Εγώ δάσκαλος χαζός σαν τον Κάλβο θα εξακολουθώ να κρούω τη λύρα μου μπρος στ’ ανοικτού τάφου μου το στόμα. Κι όταν έλθει η μεγάλη στιγμή, θέλω πάνω στο μνήμα μου να γραφτεί: “Έγραψε 100 βιβλία. Η Πολιτεία δεν αγόρασε ούτε ένα. Δεν βαρύνεται όμως με καμία επίσημη τιμητική διάκριση ούτε εκ μέρους της Πολιτείας, ούτε εκ μέρους της Εκκλησίας, ούτε εκ μέρους της Ακαδημίας. Γι’ αυτό αναπαύεται εν ειρήνη, με ήσυχη τη συνείδηση πως έπραξε το καλό”».

Μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος: Ένα χρόνο μετά με ένα επίκαιρο μήνυμα


Μακάρι νά σᾶς φωτίσει ὁ Θεός αὐτή τήν ἔσχατη ὥρα." 

" Σᾶς ἀπαντῶ λοιπόν εὐθέως. Σήμερα πιστεύω ὅτι ἔχετε κάνει μεγάλο λάθος μέ αὐτή τή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. 
Πιστεύω ὅτι εἶσθε σέ λάθος δρόμο.

Σᾶς τό φωνάζει ὅλος ὁ λαός. Ἄν ὅμως τήν ψηφίσετε καί αὐτά πού φοβόμαστε ὅλοι ἐμεῖς, ἔλθουν στήν Πατρίδα μας, τότε θά σᾶς τό ποῦμε ξεκάθαρα ὅτι ὑπογράψατε μιά συμφωνία προδοτική γιά τήν Πατρίδα.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Αναρμόδια η «Χάγη», ολέθρια η προσφυγή. Οι αποδείξεις



Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Αναρμόδια η «Χάγη», ολέθρια η προσφυγή. Οι αποδείξεις

Στη χώρα μας, ως προς το εθνικό συμφέρον της, συχνότατα το «άσπρο» γίνεται «μαύρο», και η μειοδοσία παρουσιάζεται ως πατριωτισμός. Έτσι έγινε με την παράνομη και επαχθή «Συμφωνία των Πρεσπών», τα εθνοκτόνα Μνημόνια που περιόρισαν την κυριαρχία της χώρα μας για 99 χρόνια, την αντιστροφή του δημοψηφίσματος της 5/7/2015, το κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών μας, την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας, μαζί με λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά δίκτυα. Όλα παρουσιάστηκαν ως «επιτυχίες για τη σωτηρία της πατρίδος».

Σταύρος Σταύρου . Κύπρος 1974




Ταυτοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα τα ιερά οστά του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λοχία Πεζικού Σταύρου Σταύρου από το Λυθροδόντα, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί στον Άγιο Ιλαρίωνα από τον Ιούλιο του 1974, με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Οι διακομματικοί συνέταιροι του Χίτλερ Ερντογάν, του Κομιτατζή Ζάεφ και των Αλβανών Τσάμηδων συνεργατών των Ναζί, δεν έχουν το δικαίωμα να παραδώσουν ούτε όνομα, ούτε έδαφος!




Θ . Μαλκίδης 


Η παρακμή της πολιτικής, η ταύτιση των  Ελληνικών συμφερόντων με ξένα , η παραδοχή ότι είσαι  <<προβλέψιμος σύμμαχος>>, οδηγεί σε επιπλέον υποχωρήσεις και ήττες: Τουρκία, καθημερινή εισβολή, Χάγη, Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη.   

Το είδαμε χθες ξανά το γνωστό σήριαλ...

 Επιπλέον είναι Ύβρις να μιλούν για πολιτική και Ελληνισμό, οι Ελλαδικοί διακομματικοί συνέταιροι του Χίτλερ Ερντογάν, του Κομιτατζή Ζάεφ και των  Αλβανών Τσάμηδων συνεργατών των Ναζί, αυτοί που ψήφισαν και σέβονται την γνωστή  <<Συμφωνία>> !

Και επί προσωπικού είναι Ύβρις να μιλάνε οι Ελλαδικοί χθεσινοί και οι σημερινοί συνεργάτες των κατακτητών, οι συνομιλητές του φασίστα Γκρίζου Λύκου Ερντογάν, του κατσαπλιά Ζάεφ, του εθνικιστή Ράμα και των Τσάμηδων παρατρεχάμενών του,  για την οικογένειά μου και για εμένα, για εμάς που έχουμε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους από τη Γενοκτονία του Δασκάλου Κεμάλ και από τα Ολοκαυτώματα του Μαθητή Χίτλερ, για εμάς που δεν πουληθήκαμε και δεν πουλήσαμε  αγώνες Αντίστασης, Ελευθερίας και Δημοκρατίας. 

Οι δήθεν αγωνιστές και δημοκράτες, οι ψευτοπολιτικοί, το παρακράτος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα παράδοσης του Ελληνισμού. 

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι Έλληνες δεν υπέγραψαν, δεν ψήφισαν, δε συμφώνησαν!

Η ομιλία μου  και η πράξη μου για το πως πρέπει να είναι ο ηγέτης, η ηγεσία, το πως πρέπει να υπερασπίζεσαι τον Ελληνισμό.


Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

....φωνή βοώντος εν τη ερήμω....


Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, επικαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχτεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός "Πρόδρομος". Η διδασκαλία του υπήρξε καυστική ιδιαίτερα προς τις ανηθικότητες της εξουσίας, γεγονός που εξανάγκασε τελικά τον τότε τετράρχη της Γαλιλαίας Ηρώδη τον Αντύπα αρχικά να τον φυλακίσει και στη συνέχεια να τον θανατώσει με αποκεφαλισμό.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

....τό Φῶς τὸ ἀπρόσιτον.....


Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γάρ Γεννήτορος ἡ φωνή προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητόν σε Υἱόν ὀνομάζουσα· καί τό Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τό ἀσφαλές. Ὁ ἐπιφανείς Χριστέ ὁ Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.


Ἐπεφάνης σήμερον τῇ οἰκουμένῃ, καί τὸ φῶς σου Κύριε, ἐσημειώθη ἐφ᾽ ἡμᾶς, ἐν ἐπιγνώσει ὑμνούντάς σε· Ἦλθες, ἐφάνης, τό Φῶς τὸ ἀπρόσιτον.

Καλή Φώτιση , Καλόν Αγώνα σε όλες και όλους.


Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

«Καλλιό ’ναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά και φυλακή; »


Θ. Μαλκίδης

Τούτες τις δύσκολες στιγμές  έχει μεγάλη σημασία ποιος μιλάει και τι λέει για το Αιγαίο και την Κύπρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία.

Έχει αξία ποιος μιλάει και τι λέει για το Χίτλερ Ερντογάν, για την καθημερινή εισβολή στα νησιά και τον  Έβρο, για τη Χάγη, για την εθνική μας κυριαρχία.

Αν είναι δηλαδή Δημάρατος, Νενέκος, Γκέμπελς πρόθυμος να πουλήσει και να πουληθεί, ή αν είναι αξιοπρεπής, με θάρρος και ανδρεία, βίο, λόγο και έργο Ελληνικό.

Το δίλημμα είναι μπροστά μας,  ως κρίσιμο ερώτημα ύπαρξης και συνέχειας για τον Ελληνισμό:

Υποταγή και Εξαφάνιση ή Αντίσταση και Επιβίωση;

«Καλλιό ’ναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά και φυλακή; »

Η συνέντευξή μου στο Ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας .

Ψέριμος ,Αιγαίο , Ελλάς



Σαν θαύμα φαίνεται αυτό που έγινε σήμερα στην Ψέριμο. Γεννήθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος Έλληνας μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. Ένα αγοράκι υγιέστατο που κουβαλά μέρος της μοίρας της Ελλάδας. Στο νησί όμως δεν λειτουργεί πλέον σχολείο γιατί οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 30. Στο νησί σταμάτησε να λειτουργεί το σχολείο ήδη από το 2009, όταν καταστρατηγήθηκε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εκπαίδευσης δύο παιδιών τότε.

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Καταδρομών Αντώνιος Αντωνίου. Κύπρος 1974.



Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Καταδρομέας -Κύπρος 1974 Αντώνιος Αντωνίου Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στο Πελένδρι στις 29/05/1954 και ήταν το πρώτο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Χριστάκη και της Κυριακής Αντωνίου. Τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο συνέχισε τις σπουδές του στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Λεμεσού, στα λογιστικά, αποφοιτώντας με άριστα.