Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η οικονομική «κρίση» και η προπαγάνδα σε νέα επεισόδια


Η οικονομική «κρίση» και η προπαγάνδα σε νέα επεισόδια

  Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης

«... Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!»
(Γιόσεφ  Γκέμπελς- Εφημερίδα Der Angriff, 30 Απριλίου 1928)
Α. Η προπαγάνδα (ξανά) στην Ελλάδα
Η προπαγάνδα που εδώ και τρία σχεδόν χρόνια υλοποιείται με πρόσχημα την «κρίση» αρχικά δανεισμού και μετά χρέους, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.
Από την πρώτη δανειακή σύμβαση το 2010 και την έλευση της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, του Εφαρμοστικού, τις δόσεις που για να τις πάρουμε πρέπει να ληφθούν συνεχώς νέα μέτρα, μέχρι  τις συμφωνίες της 21ης Ιουλίου και της 26ης Οκτωβρίου, τα «επιχειρήματα» παραμένουν τα ίδια.
 «Καταστροφή, χάος,   χρεοκοπία, στάση πληρωμών, μονόδρομος, οι εταίροι απαιτούν, έξοδος από το ευρώ, πτώχευση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κυβερνήσεις συνεργασίας- ενότητας, σωτηρίας κλπ».
Για να γλυτώσει λοιπόν ο λαός τη χρεοκοπία και τα υπόλοιπα οφείλει να υποστεί το θέατρο και την προπαγάνδα.
Αφού λοιπόν ο λαός πρέπει να υποστεί την εξαθλίωση και την φτώχεια, την ανεργία και το θάνατο, θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον  το χρέος τους, για να σώσει τις   τράπεζες και άλλα συναφή ιδρύματα και το θλιβερό σύστημά τους.
Β. Το Μνημόνιο- Μεσοπρόθεσμο «σωτηρίας»
Το Μάιο του 2010, και αφού η κοινωνία είχε προετοιμαστεί σε ψυχολογικό επίπεδο, έχοντας υποστεί την προπαγάνδα περί συλλογικής ευθύνης («Τιτανικός»,  κλπ) βουλευτές από  το αυτοφερόμενο ως Πανελλήνιο και Σοσιαλιστικό και Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), ο λεγόμενος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) και από τη Νέα Δημοκρατία-Δημοκρατική Συμμαχία η Ντ. Μπακογιάννη, ψήφισαν πέντε διεθνείς συμβάσεις, γνωστές ως «Μνημόνιο».
Η αξιωματική αντιπολίτευση, η ονομαζόμενη Νέα Δημοκρατία η οποία δε το ψήφισε, παρότι είναι προφανές και βέβαιο ότι εάν βρισκόταν στην εξουσία θα το ψήφιζε και αυτή, περιχαρής μας ανακοίνωνε στη συνέχεια, ότι στήριξε και ψήφισε δεκάδες νομοσχέδια της κυβέρνησης -πάνω από 70 (!), που σχετίζονται με το «Μνημόνιο» μεταξύ των άλλων απελευθερώσεις επαγγελμάτων και ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.
 Τις πέντε διεθνείς  συμβάσεις ακολούθησε το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός Νόμος παρότι προβλεπόταν ότι  το Μνημόνιο Νο1 θα είχε  τριετής διάρκεια με επιτόκιο 5,3% και η έξοδος της χώρας στις αγορές θα γινόταν το τέλος του 2011, αρχές του 2012.
Το αποκαλούμενο  Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής χρησιμοποίησε  τις γνωστές καθεστωτικές λέξεις, «εξορθολογισμός», «αναδιοργάνωση», «μεταρρυθμίσεις», «τομές», «δράσεις» «παρεμβάσεις», «εκλογίκευση», «εκσυγχρονισμός» κλπ, με τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ψήφισε 37 από τα 42 άρθρα) και υιοθετούνται  και παγκόσμιες πρωτοτυπίες για τη μείωση του χρέους.
23% ΦΠΑ στη γλυκιά μπουγάτσα και 13% στην αλμυρή!!
Ακολουθούν οι εκβιασμοί για τις δόσεις, για νέα μέτρα και συμφωνίες ερήμην του λαού και της χώρας.
Μάλιστα η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για την οποία «ο θόρυβος και η συμπαιγνία  των πολιτικών δυνάμεων και των κομμάτων» μας έχει αφήσει άναυδους,  έχει δεσμεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας  για δεκαετίες και σε μόνιμη υποδούλωση.
Το σημείο της διαδικασίας επικύρωσης των συμφωνηθέντων – ερήμην της Ελλάδας- αποτελεί η σύμβαση που θα κληθεί να υπογράψει η Ελλάδα με τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για τη λήψη ενός νέου δανείου συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ.
Το νέο δάνειο, το οποίο υποτίθεται ότι συμφωνήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του ανεξόφλητου υπολοίπου του χρέους την περίοδο 2012-2014, όχι μόνο δεν  φτάνει, αλλά  θα  συναφθεί με επαχθείς όρους.
Με το μνημόνιο του 2010, το τμήμα του ελληνικού χρέους, το οποίο σταματά    να αποτελείται από ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και  αρχίζει να αποτελείται  από διακρατικά δάνεια και δάνεια από το ΔΝΤ,  φθάνει τα 110 δισ. ευρώ. Με τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ, το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο του ελληνικού χρέους που θα καλύπτεται με διακρατικά δάνεια και δάνεια από το ΔΝΤ θα φθάσει τα 240 δισ. ευρώ.
Αυτό που θα συμβεί θα είναι η μετατροπή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους από ομολογιακό χρέος που εκδόθηκε με βάση το ελληνικό δίκαιο σε διακρατικό χρέος, αποτελούμενο από δάνεια χορηγηθέντα με όρους που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, το οποίο εξασφαλίζει τους δανειστές έναντι του ελληνικού κράτους.
Η αλλαγή του καθεστώτος συνιστά μια αρνητικότατη εξέλιξη , αφού γίνεται δέσμευση της περιουσίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα την αποπληρωμή.   Με τη  νέα δανειακή σύμβαση,  η Ελλάδα θα αποδεχτεί την παραίτησή  από την ασυλία των περιουσιακών  δικαιωμάτων λόγω εθνικής κυριαρχίας, όπως ήδη έκανε και με το Μνημόνιο Νο1 .
Επίσης η Ελλάδα χάνει το δικαίωμά να προχωρήσει μονομερώς σε αναδιάρθρωση του χρέους  με «κούρεμα» της αξίας του κατά όποιο ποσοστό θέλει. Το ελληνικό δίκαιο επέτρεπε στην Ελλάδα να τροποποιήσει μονομερώς, προς όφελός της, τους όρους αποπληρωμής των ομολόγων. Τώρα με τη νέα συμφωνία τα ομολογιακά δάνεια αντικαθίστανται με δάνεια που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, και  η   Ελλάδα χάνει το δικαίωμα να ρυθμίσει προς όφελός της,  την αποπληρωμή του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους. Η Ελλάδα  για το τμήμα των 240 δισ. ευρώ του χρέους, δεν μπορεί να προχωρήσει  σε οποιαδήποτε μονομερή ρύθμιση, αλλά είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει τις οφειλές της.  Αν δεν μπορέσει θα χάσει  μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα.
Στην περίοδο της προπαγάνδας και της εφαρμογής των Μνημονίων- Μεσοπρόθεσμών- Συμφωνιών κλπ  είχαμε υποχώρηση μιας 10ετίας στην ελληνική οικονομία και τα εισοδήματα κατέληξαν, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας σε επίπεδα 2003 .
Οι προβλέψεις γνωστές: η ύφεση θα συνεχιστεί, το ΑΕΠ θα μειωθεί, η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, ο μέσος ετήσιος ρυθμός πληθωρισμός θα αυξάνεται, ο ετήσιος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς τον ιδιωτικό τομέα θα παραμένει σε αρνητικά επίπεδα.  Και τι προτείνεται μπροστά στην καταιγίδα: «επιχειρηματική πρωτοβουλία, ανταγωνισμός, παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει και τυχόν αποτυχία». (Τράπεζα της Ελλάδας. Διοικητής Απρίλιος 2011)
Γ. Η αντιμετώπισης της προπαγάνδας
Η κρίση είναι του πολιτικού και οικονομικού συστήματος και προφανώς όχι των πολιτών. Ο λαός  δεν μπορεί να αντέξει περισσότερο, ούτε να υποθηκεύσει την περιουσία του, ούτε να ξεπουλήσει τη δημόσια γη, ούτε να δανείζεται για να σωθούν τράπεζες, ούτε να συνεχίσει να πληρώνει τοκογλυφικά δάνεια.
Ήδη , μέσα σε μια 10ετία η Ελλάδα πλήρωσε 1,5 φορά το χρέος που είχε στις 31/12/2009, (340 δις Χ 1,5 = περίπου 500 δις) Και μένουν άλλα 40. Από αυτά τα 40 περίπου τα 18 με 20 είναι το συσσωρευμένο έλλειμμα 10ετίαςτου κρατικού προϋπολογισμού. Και το «χρέος» περιλαμβάνει υποβρύχια που γέρνουν, τεθωρακισμένα που δεν στρίβουν, συστήματα ασφάλειας που  δεν λειτουργούν και εκατομμύρια μίζες.
Η προπαγάνδα και το ψεύδος ξεχείλισε! Λένε για  το Σύνταγμα, τους θεσμούς και άλλα συναφή  και δεν έχουν ζητήσει ούτε ένα συγνώμη.  Η Ελλάδα θα σωθεί από το λαό της. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του παλιού  πολιτικού συστήματος  και οφείλουμε όλοι μας να αγωνιστούμε για την εξαφάνισή του. 
Η αλήθεια θα νικήσει την προπαγάνδα και ο ελληνικός λαός  θα σώσει την πατρίδα μας.

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού- Греческого культурного центра


Μόσχα, 10 Νοεμβρίου 2011


Αγαπητοί φίλοι,

Στα πλαίσια κύκλου διαλέξεων, στη ρωσική, για την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, οι οποίες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης Ιστορίας της Ρωσικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού «Οίκος του  φιλοσόφου Α.Φ. Λόσεφ», το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην ένατη διάλεξη του κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί από τη διδάκτορα ιστορικών επιστημών Βαλέρια Μπιλκόβαμε θέμα: «Ελληνιστική περίοδος στην ιστορία της Ελλάδας (μέρος 2). Ύστερος ελληνισμός».


Για τον Νικήτα Σταματελόπουλο



Νικήτας Σταματελόπουλος
(ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ)
Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το  1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του...

Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός απεστάλθη από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.
Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος
"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.
Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"
Στις 25(ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Βιβλίο : Δύο Τούρκοι διανοούμενοι για τη Γενοκτονία




RAGIP ZARAKOLU -SAIT ÇETINOGLU -ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ



Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

Καβάλα -Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας 2011.

Έκδοση στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.


Για πρώτη φορά δύο Τούρκοι διανοούμενοι δημοσιεύουν βιβλίο για τη Γενοκτονία


Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας συνεχίζοντας την τακτική της να πρωτοτυπεί στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία - το 2009 είχε τιμήσει με ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη τους, τους αθλητές του Συλλόγου «Πόντος» του κολλεγίου «Ανατόλια» Μερζιφούντας - προσκάλεσε στην Καβάλα το Τούρκο εκδότη και αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ραγκίπ Ζαράκολου.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας, αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, στη συνέχεια ο Θεοφάνης Μαλκίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας και αμέσως μετά μίλησε o Ραγκίπ Ζαράκολου. Η εκδήλωση τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας έκλεισε με τη χορωδία της Λέσχης, με την αναπαράσταση της σφαγής των γυναικών στον Πόντο και τον αρχαίο ελληνικό πολεμικό χορό, τον πυρρίχιο.

Αισθανόμενη την ανάγκη να αναδείξει πτυχές της Γενοκτονίας και ιδιαίτερα την οπτική των Τούρκων διανοουμένων και συγγραφέων, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας πραγματοποίησε την έκδοση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Στον τόμο αυτό, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, συμπεριλαμβάνεται ο πρόλογος του Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, το κείμενο του Ραγκίπ Ζαράκολου, το κείμενο του Θεοφάνη Μαλκίδη, ενώ κρίθηκε ιδιαίτερης αξίας και συμπεριλήφθηκε το κείμενο του συγγραφέα Σαίτ Τσετίνογλου, συνεργάτη του Ραγκίπ Ζαράκολου.

Ο Ραγκίπ Ζαράκολου στο κείμενό του «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ» αναφέρει ότι «Οι γενοκτονίες έγιναν. Απομένει να προσπαθήσουμε να αναγνωριστούν από όλους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση στην Τουρκία, όπου το καθεστώς έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους. Η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία».

Ο Σαίτ Τσετίνογλου στο κείμενό του «Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» τονίζει ότι «ο Γερμανός Στρατάρχης Λίμαν Φον Σάντερς το 1916 είχε διατάξει τον εκτοπισμό των Ελλήνων από τα παράλια. Ο ίδιος όταν βλέπει ότι παρά όλους τους εκτοπισμούς παραμένουν οι Έλληνες του Αϊβαλί μένουν ακόμα στα σπίτια τους διατάξει το Πάσχα του 1917 τον εκτοπισμό τους λέγοντας “Δεν διώξατε ακόμα αυτούς τους άπιστους»! Ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός θέλει μια Ανατολή που θα έχει εκκαθαριστεί από τα Χριστιανικά της στοιχεία. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τις άλλες δυτικές δυνάμεις, την Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α. και Ιταλία αν μελετήσουμε τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του Πολέμου και μετά. Δεν είναι αδικία να πούμε ότι αυτά τα κράτη ότι έμειναν αδιάφορα στην εξόντωση των αρχαίων λαών της Ανατολής».

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στο κείμενό του «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» επισημαίνει ότι «η Γενοκτονία των Ελλήνων, όπως και των Αρμενίων, αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Άλλωστε το διεθνές δικαιικό, πολιτικό και ιστορικό οικοδόμημα της σύγχρονης πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος της Γενοκτονίας είχαν ως βάση το μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων και των Αρμενίων. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα και την Τουρκία, είναι ένας ουσιαστικός τρόπος πάλης ενάντια στο έγκλημα της γενοκτονίας, αναγνώριση που αποτελεί μία επιβεβαίωση του δικαιώματος των Ελλήνων και των άλλων λαών να γίνει σεβαστή η ύπαρξή τους σύμφωνα με το δίκαιο και την ιστορική αλήθεια».


Η έκδοση, η οποία είναι χορηγία του Θεμιστοκλή Ανανιάδη συγγενή του Συμεών Ανανιάδη, αθλητή του Συλλόγου «Πόντος» του Κολλεγίου «Ανατόλια», ο οποίος απαγχονίστηκε το 1921 στην Αμάσεια, είναι μία συμβολή της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας στον μεγάλο ιστορικό, πολιτικό και ηθικό αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και για πρώτη φορά δύο Τούρκοι διανοούμενοι γράφουν και δημοσιεύουν βιβλίο για τη Γενοκτονία ενισχύοντας τον αγώνα για την αναγνώριση. Μάλιστα ο Ζαράκολου έχει συλληφθεί από την 28η Οκτωβρίου- μαζί με το γιο του και άλλους διανοουμένους -για τον αγώνα του, κρατείται σε λευκό κελί και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην απελευθέρωσή του.

Βιογραφικά τα συγγραφέων

Ο Ραγκίπ Ζαράκολου γεννήθηκε το 1948 στην Πρίγκηπο, μεγάλωσε με μέλη της ελληνικής και της αρμενικής μειονότητας στην Τουρκία και από τα νεανικά του χρόνια έδειξε το ενδιαφέρον του για τους δύο αυτούς λαούς.

Το 1977 ο Zarakolou και η σύζυγός του Aysenur δημιουργούν τον εκδοτικό οίκο Belge, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κατάλογος των εκδόσεων περιλαμβάνει βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, ανάμεσά τους η «Λωξάνδρα», το «Ματωμένα χώματα» της Δ. Σωτηρίου, για την εκδίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1955, για τον Πολιτισμό του Πόντου με συγγραφείς τον Ομέρ Ασάν, τον Γιώργο Ανδρεάδη, βιβλία σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων, βιβλία για τους Κούρδους στην Τουρκία.

Το 1994, ο εκδοτικός οίκος Belge υπέστη εμπρησμό, καταστρέφοντας τα πάντα, υποχρεώνοντάς τον, να στεγάζεται σε ένα κελάρι. Από το θάνατο της συζύγου του το 2002, η οποία είχε φτάσει στις 34 δικαστικές διώξεις, ο Zarakolou εξακολουθεί να αντιμετωπίζει περαιτέρω διώξεις.

Οι διώξεις και οι καταδίκες του Zarakolou αφορούν συνήθως κατηγορίες για αποσχιστική προπαγάνδα και για «προσβολή των οργάνων της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Zarakolou αποτελεί ένα σημαντικό αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία και αποτελεί σημαντική φωνή ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Κούρδων και των άλλων λαών στη χώρα.

Ο Σαίτ Τσετίνογλου γεννημένος στην Τραπεζούντα είναι ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι εργασίες του γίνονται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, του Σωματείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Πρωτοβουλίας για Ελευθερία στη Σκέψη της Άγκυρας.

Η ερευνητική του εργασία «Ο Φόρος Βαρλικιού (Ευμάρειας) 1942-1944: Μια Οικονομική και Πολιτισμική Γενοκτονία» κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Belge ενώ δύο ερευνητικές του εργασίες μαζί με τον καθηγητή Fikret Başkaya με θέματα: «Από τον Ενωτισμό στον Κεμαλισμό» και «Οι ‘Μειονότητες’ στην Τουρκία δημοσιεύτηκαν από τις εκδόσεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Οι ερευνητικές του εργασίες «Ο εκτουρκισμός του κεφαλαίου» και «Η μυστική ατζέντα της Ένωσης και Προόδου» έχουν δημοσιευτεί σε κεφάλαια της σειράς «Συζητήσεις για την Επίσημη Ιστοριογραφία του Λεξικού Εννοιών» που εκδόθηκε από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Έχει επίσης συγγράψει πολλά λήμματα στο ίδιο λεξικό σε θέματα: Γενοκτονίας, Επίσημη Ιστοριογραφία, Ιστορίας της Οικονομίας της Τουρκίας.

Οι επιστημονικές του εργασίες για τα θέματα: «Η Στρατολόγηση των Μειονοτήτων στα Τάγματα Εργασίας ‘ Είκοσι Ηλικιών’- Μια διαδικασία τρομοκράτησης των Μειονοτήτων» και «Κιλικία 1909-Η δολοφονία της Δικαιοσύνης», «Οι Μύθοι της Επίσημης Ιστορίας- Λόγια και η Αλήθεια» θα δημοσιευτούν από τον εκδοτικό οίκο Belge. Εργάζεται στην έρευνα με θέμα: «Η Τουρκική Αστική τάξη και η σκοτεινή πλευρά του Τουρκικού Κεφαλαίου» που σχετίζεται με την λεηλασία των περιουσιών των Ελλήνων και Αρμενίων. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στα θέματα: Επιτροπή Ένωση και Πρόοδος, Κεμαλισμός, Τα χαρακτηριστικά του Κεμαλικού καθεστώτος, Οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων της Ανατολής και του Πόντου, Η οικονομική και πολιτική ιστορία της Τουρκίας, Μειονοτικά Ζητήματα που έχουν δημοσιευτεί σε σειρά περιοδικών και εφημερίδων.


Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες, είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών η οποία το 2007 αναγνώρισε, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για το ζήτημα της Γενοκτονίας, εκτός και εντός Ελλάδας και για τη δραστηριότητά του έχει βραβευθεί από φορείς, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.
Το 2009 μίλησε στην πρώτη εκδήλωση των προσφυγικών σωματείων για τη Γενοκτονία έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ το 2010, προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας, για να μιλήσει στο Διεθνές Συνέδριο για τη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

Επιμελήθηκε το διδακτικό εγχειρίδιο του Ρόναλντ Λεβίτσκι για τη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» στην αγγλική γλώσσα (εκδ. Σύλλογος Ποντίων Σικάγο «Ξενιτέας») και το μετέφρασε και στην ελληνική.

Μεταξύ των κειμένων του είναι τα εξής:

«Η πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη Θράκη, μετά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ», «Η γενοκτονία των Αρμενίων», «Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία» (στην ελληνική, αγγλική και αλβανική γλώσσα), «Η Γενοκτονία των Ελλήνων» (στην ελληνική, αγγλική, ρωσική, ιταλική, ισπανική και αρμενική γλώσσα).







GENOCIDE




During its genocide commemorative services in 2009, the Pontic Club of the Kavala Prefecture of Greece invited well known Turkish editor and writer Ragip Zarkolou to honour the athletes of the "Pontus" Association of Anatolia College, Merzifounta (Merzifon).



In the Kavala Tech Educational Institution amphitheatre on the 22nd of May 2011 a minute’s silence was shown by attendees in memory of the victims of the Genocide. The event began with a speech by the president of the Kavala Club Mr. Haralampos Alexandridis. Theofanis Malkidis and Ragip Zarakolou then spoke on the Genocide.



In concluding the event, club dancers took part in a rendition of the ancient Greek war dance, the Pirihios.



Feeling a need to speak out about the Genocide, and in particular from the side of Turkish intellectuals and writers, we decided to produce a publication in Greek and English.



This volume includes the speech by Mr Haralampos Alexandridis, the presentation papers of Ragip Zarakolou titled “Turkey and People’s Genocide” and the presentation by Theofanis Malkidis titled “The Greek Genocide and International Community”. We also included the paper titled “The Independence Ideal and the Genocide of the Pontic Greeks” written by author Sait Cetinoglu, a colleague of Ragip Zarakolou.





The publication was funded by the Pontic Club of the Kavala Prefecture in its effort to shed light on historical, political and moral efforts towards recognition and the truth. At this point we would like to thank everyone for their cooperation in the publication of this book, in particular the two Turkish intellectuals who struggle towards the recognition of Genocide.



One of these intellectuals, Ragip Zarakolu, was arrested last week for those actions and has been sent to a high-security prison ahead of his trial.



Ragıp Zarakolu was born in 1948 in Büyükada close to Constantinople and grew up with members of the Greek and Armenian minority in Turkey.



The Belge Publishing House was established in Istanbul in 1977 by Zarakolu and his wife Ayşenur, and has been affected by Turkish censorship laws ever since. Charges brought against the couple resulted in imprisonment for both Ayşenur and Ragıp Zarakolu, the wholesale confiscation and destruction of books and the imposition of heavy fines.



Until the military coup of 12 September 1980, Belge Publishing House mostly published academic and theoretical books. Afterwards Belge started to publish a series of books written by political prisoners. The series of 35 books consisted of poems, short stories and novels. The list of publications (see a list of selected publications below) include more than 10 books (translations) of Greek literature, 10 books on the Armenian question and five books related to the Jews in Turkey. There are also a number of books dealing with the Kurds in Turkey

















In 1995 the Belge Publishing House offices were firebombed by a far right group, forcing it to be housed in a cellar. Since his wife's death in 2002, Zarakolu continued to face further prosecutions.



Recent court cases against Ragıp Zarakolu and Belge Publishing House (until her death Ayşenur Zarakolu stood trial instead of him) include, disseminated separatist propaganda, making propaganda for an illegal organization, insulting the institutions of the Turkish Republic, and others.



As of the 28th of October 2011, Ragip Zarakolou has been in prison for his ideas and for his struggle towards genocide recognition and human rights in Turkey.





Sait Çetinoglu was born in Trabzon and is an activist for human rights and a member of the Free University An¬kara Independent Initiative. He authored the book “Varlik Vergisi 1942-1944 - Ekonomik ve Kültürel Jenocid (Capital Tax 1942-1944- an Economic and Cultural Genocide)” based on his research. The book was published by Belge International Publishing House. He also coauthored with Fikret Bashkaya the research books: “İttihatçılıktan Kemalizme (From Unionists to Kemalists) and Türkiye’de “Azınlıklar” (The “Minorities” in Turkey) both published by Free University.



He authored the publications: “The ‘turkification’ of the Capital” and the Secret Agenda of the Union and Progress (İttihat ve Terakki'nin Gizli Ajandası) published in the series “Discussions on the Official History” and also authored lemmas in the Concepts Dictionary and Official Ideology on the topics of official ideology/official history, genocide, issues related to Turkish economic history, etc.











His works on “The 20 years Conscription to Work Battalions”- A Terror Act against the Minorities, The Assassination of Justice in 1909 at Cilicia and on various other topics will be published by Belge International Publishing House in the series Myths of Official History- Sayings and Truth.



Presently he is working on the research topic of the Development of the Turkish-Muslim wealth after the looting of the Greek and Armenian fortunes to be published in a book entitled “The Turkish Bourgoise and the Dark side of the Turkish Economy”. He has published articles on the Committee Union and Progress, Kemalism, The Nature of the Kemalist Regime, Armenian, Pontic Greek and Assyrian Genocides, The Turkish Economic Histiryand “Minorites” at various newspapers in Turkey as well as in the journals.







Dr Theofanis Malkidis of Alexandroupolis is a member of the International Association of Genocide Scholars, which in 2007 recognized the Greek, Armenian and Assyrian Genocide. He has also raised awareness on the Genocide in Greece and abroad and his efforts have been rewarded by variable institutions.



In 2009 he spoke at the first commemoration event for the Greek Genocide outside the building of the United Nations (New York), and in 2010 he was invited by the Republic of Armenia to speak at the International Congress on the Convention on the Prevention and the Punishment of the Crime of Genocide.



He edited the instructional handbook of Rοnald Levitski on the «Genocide of Greeks of Pontos» in the English language (The Pontian Society of Chicago Xeniteas) and he also translated it to Greek.













Among his papers and books are the following:



The policy of Greece and Turkey for Thrace, after their integration in NATO, The Armenian Genocide, The Greek minority in Albania (in Greek, English and Albanian), The Greek Genocide (in Greek, English, Russian, Italian, Spanish and Armenian).






Ο Ραγκίπ Ζαράκολου- Ragip Zarakolou


O Ραγκίπ Zarakolu σe κελί υψίστης ασφαλείας (Τύπου F- Λευκό Κελί)




Ο εκδότης, συγγραφέας και ακτιβιστής Ραγκίπ Zarakolu, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως μέλος του Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), έχει σταλεί σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας πριν από τη δίκη του.



Ο Zarakolu θα είναι έγκλειστος σε φυλακές τύπου F, που φιλοξενεί «επικίνδυνους κατάδικους και κρατούμενους» στη βορειοδυτική επαρχία του Kocaeli, μαζί με άλλους 17 υπόπτους που συνελήφθησαν για φερόμενες σχέσεις τους με το KCK.



Ο δικηγόρος του εκδότη, Özcan Kilic, είπε ότι είχε εκδώσει μια αναφορά προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον πελάτη του να φυλακιστεί στο ίδιο σημείο με το γιο Deniz Zarakolu, ο οποίος είναι επίσης υπό κράτηση σε φυλακές τύπου F στην Αδριανούπολη.



"Οι νόμοι αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτό, αλλά η διαδικασία είναι πιθανό να συρθεί, ίσως και μήνες δήλωσε ο Kilic, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι κατάδικοι στις φυλακές τύπου F είχαν τοποθετηθεί είτε σε ατομικά κελιά ή σε κελιά που περιέχουν μέχρι και τρία άτομα το πολύ.



Ο Zarakolu, 65 ετών, έχει προβλήματα υγείας, ενώ υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη των ασθενών στις φυλακές τύπου F, είπε ο Kilic, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ήταν αρκετά ανήσυχος από την προοπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τέτοια φυλακή.



"Κάθε πράξη μπορεί να μετατραπεί σε πειθαρχικό θέμα. Οι απαγορεύσεις θα μπορούσε να αφορούν τις επιστολές, βιβλία, περιοδικά και, ακόμη σημαντικότερο, συνάντηση με τους επισκέπτες. Υπάρχουν πολλές αγωγές που κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το λόγο αυτό, "δήλωσε ο Κίλιτς. Ο εκδότης, ο οποίος είναι και ο αποδέκτης πολυάριθμων διεθνών βραβεία κύρους, κρατήθηκε σε μια πρόχειρη καλύβα στο Δικαστικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με 48 άλλους υπόπτους στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Buṣrā Ersanlı.



Ο Kilic είπε ο πελάτης του θα περιμένει την δίκη για μήνες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της φυλακής τύπου F, ακόμη κι αν δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε έγκλημα. Η όλη διαδικασία της δίκης θα μπορούσε να διαρκέσει έως και ένα έτος, πρόσθεσε ο δικηγόρος.



Ο Zarakolu συνελήφθη λόγω δημόσια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη το 2010 στο Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), το οποία επικεντρώνεται κυρίως στο κουρδικό ζήτημα.



Hürriyet Daily News, 7 Νοεμβρίου 2011





Arrested Ragip Zarakolu sent to high-security cell



Prominent publisher, writer and activist Ragıp Zarakolu, who was arrested last week as part of the Kurdistan Communities Union (KCK) case, has been sent to a high-security prison ahead of his trial.



Zarakolu will be incarcerated at an F-type prison that hosts “dangerous convicts and prisoners” in the northwestern province of Kocaeli, alongside 17 other suspects who were also arrested for their alleged links to the KCK.



The publisher’s lawyer, Özcan Kılıç, told the Hürriyet Daily News that they had issued a petition to the Justice Ministry for his client to be imprisoned in the same place as his son Deniz Zarakolu, who is also under arrest in an F-type prison in the Thracian province of Edirne.



“The laws recognize this right, but the procedure is likely to drag on, possibly for months,” Kılıç said, adding that convicts in F-type prisons were placed either in solitary cells or cells that contain up to three people at most.



Zarakolu, 65, is afflicted with health problems, and there are great difficulties regarding the medical treatment of patients in F-type prisons, Kılıç said, adding that they were quite worried by the prospect of the human rights activist being forced to serve time in such a penitentiary.



“Every act can turn into a disciplinary matter. Bans could be issued on letters, books, journals and, even more importantly, on meeting with visitors. There are a great many lawsuits filed in the European Court of Human Rights for this reason,” Kılıç said. The publisher, who is also the recipient of numerous prestigious international awards, was questioned in a makeshift hut established next to the Beşiktaş Courthouse in Istanbul, along with 48 other suspects in the case, including Marmara University Professor Büşra Ersanlı.



Kılıç said his client would await trial for months under the difficult conditions of an F-type prison even though has not been convicted of any crime. The entire trial process could take up to a year, the lawyer added.



Zarakolu was arrested due to a public speech he gave in Istanbul in 2010 at the political academy of the Peace and Democracy Party (BDP), which is primarily focused on the Kurdish issue. A secret witness informed on him, according to Kılıç.



Meanwhile, Kılıç said Ersanlı would be incarcerated at the Bakırköy Prison in Istanbul under conditions that are slightly better.



Ersanlı, who is also represented in court by Kılıç, was not sent to an F-type prison because there are no F-type prisons specifically for women.



Ersanlı was also arrested because she lectured at the BDP’s academy.



Twenty-one detained in anti-terror operations in Turkey

A total of 21 people were detained yesterday for allegedly conducting Molotov cocktail attacks in Istanbul on Oct. 29.

The 21 were charged with attacking several spots in the city’s Zeytinburnu district last week, including the district office of the ruling Justice and Democracy Party (AKP) and a vehicle of the main opposition Republican People’s Party (CHP).

The group also clashed with the police. The suspects were detained after police operations in Zeytinburnu and were charged with having ties with the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), the agency reported. Police were searching for 25 people in the wake of the Zeytinburnu disturbances; four people are reportedly still being sought. (Hürriyet Daily News, November 7, 2011)





Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση βιβλίων για τη Γενοκτονία









ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ.



«…Αμέσως μετά ο κλοιός της θηλιάς τοποθετήθηκε γύρω από τον λαιμό του. Ο καλός μου φίλος Συμεών ακόμη κι εκείνη την τελευταία στιγμή, ήθελε να πει κάτι και έκανε ένα σημάδι για τον σκοπό αυτό. Ο δήμιος, ο οποίος δεν περίμενε αυτή την προσπάθεια, έβαλε το χέρι του ενάντια στο στόμα του. Αλλά αυτός ο έντιμος αθώος νέος, που ήθελε να ζήσει, κατάφερε να στριμώξει σε έξι λέξεις. «ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ Δρ WHITE!» Την επόμενη στιγμή ήταν κρεμασμένος. Υποθέτω ότι ο φτωχός Συμεών στις τρεις πρώτες λέξεις έδινε την πραγματική κατάσταση κάτω από την οποία θυσιαζόταν. Οι τρεις τελευταίες λέξεις ήταν μια έκκληση προς έναν εξαίρετο Αμερικανό ο οποίος είχε εγγυηθεί και αποδείξει την αθωότητά του. Αλλά οι άκαρδοι και απάνθρωποι κεμαλιστές Τούρκοι είχαν αποφασίσει. Σε τρία λεπτά περίπου ο Συμεών είχε φύγει, χωρίς ποτέ να μπορεί να επιστρέψει, χωρίς ποτέ να μου ξαναμιλήσει…»


Είναι ίσως η εντονότερη στιγμή του βιβλίου του Ευθύμιου Κουζινού «Είκοσι τρία χρόνια στη Μικρά Ασία». Είκοσι τρία χρόνια έζησε στην Μικρά Ασία ο συγγραφέας, ενώ από το 1913 μέχρι το 1921 φοίτησε στο κολέγιο Ανατόλια της Μερτζιφούντας του Πόντου. Το 1922 έφυγε μαζί με άλλους πρόσφυγες για την Ελλάδα και το επόμενο έτος μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Αυτά τα είκοσι τρία χρόνια στα οποία έζησε την γενοκτονία, αποφάσισε να τα περιγράψει σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε στα αγγλικά το 1969. Καταγράφει την ζωή του εκείνα τα δύσκολα χρόνια ξεκινώντας από παιδί και φτάνοντας μέχρι τις σπουδές του, τα τάγματα εργασίας, τις επώδυνες στιγμές που πέρασε, για τους Αρμένιους και τη Γενοκτονία, για το Μουσταφά Κεμάλ, για την σωτηρία του και την φυγή του στις ΗΠΑ. Ακόμη περιγράφει την γνωριμία του με τον Συμεών Ανανιάδη, απόγονοι του οποίου ζουν σήμερα στην Καβάλα.



Το βιβλίο αυτό ανακάλυψαν οι άνθρωποι της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, το επανέκδοσαν και το παρουσίασαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Σε μια γεμάτη αίθουσα του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης άνοιξε την εκδήλωση χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους. «Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την ιστορία μας, είπε ο κ. Αλεξανδρίδης. Και το βιβλίο αυτό είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο που αποδεικνύει περίτρανα πως η γενοκτονία έγινε».



Χαιρετισμούς έκαναν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς που εξήραν τις προσπάθειες της Λέσχης να μην χαθεί η ιστορία. Συγκινημένος χαιρέτησε ακόμη και ο Θεμιστοκλής Ανανιάδης, ανιψιός του Συμεών που ζει στην Καβάλα. Ο κ. Σιμιτσής μάλιστα υποσχέθηκε το βιβλίο αυτό να μοιραστεί σε όλα τα σχολεία της Καβάλας.


Στην συνέχεια η χορωδία της Λέσχης Ποντίων τραγούδησε τρία τραγούδια μνήμης και αμέσως μετά ο Κοσμάς Χαρπαντίδης παρουσίασε το βιβλίο του Ευθυμίου Κουζινού χαρακτηρίζοντάς το μοναδικό, αφού οι περιγραφές εκείνης της εποχής γίνονται από έναν άνθρωπο που τις έζησε έντονα. Στην συνέχεια με θέρμη μίλησε και ο Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος έκανε αναφορά και για το δεύτερο βιβλίο που εξέδωσε η Λέσχη Ποντίων και παρουσιάστηκε μαζί με το βιβλίο του Κουζινού.


Συγγραφείς στο βιβλίο αυτό με τίτλο «Γενοκτονία των Ελλήνων: το μαζικό έγκλημα στον Πόντο», είναι οι Τούρκοι συγγραφείς Ragip ZARAKOLU και Cait GETINOGLU, καθώς επίσης και ο κ. Μαλκίδης. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα, ενώ ο ένας από τους Τούρκους συγγραφείς, ο Ragip ZARAKOLU που είχε επισκεφτεί τον Μάιο της Καβάλα σε εκδήλωση της Λέσχης για τη Γενοκτονία, συνελήφθη πριν λίγες μέρες στην Τουρκία με άδικες κατηγορίες και ακόμη κρατείται στην φυλακή. Την αδικία αυτή επεσήμανε ο κ. Μαλκίδης, λέγοντας πως όλοι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στην γείτονα χώρα.

Η βραδιά έκλεισε με τα χορευτικά της Λέσχης Ποντίων να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ειδικά όταν οι μικροί χορευτές χόρεψαν τον Πυρρίχιο χορό, οι επιδοκιμασίες ήταν άνευ προηγούμενου. Τέλος οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν ποντιακές λιχουδιές και εδέσματα.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Για την απελευθέρωση του Ραγκίπ Ζαράκολου- Free Ragip Zarakolou



Υπογράφουμε για την απελευθέρωση του εκδότη Ραγκίπ Ζαράκολου και όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία



Imza Kampanyalari / Signatures Campaigns / Campagnes de signatures


Ragip Zarakolu

Under Arrest / En état d'arrestation


That's enough! Ca suffit!



The Ankara Initiative for Freedom of Thought has launched the following signature campaign: That's enough!



Click the signature form (Destek için imza formu) and submit it with the mention of your name (adi soyadi), profession (meslegi) and city/country (sehir ve/veya ülke).


TO SIGN

SIGNATORIES LIST
2


Stop arbitrary detentions in Turkey

Here are extracts of the text of a new petition asking to stop arbitrary detentions in Turkey


TO SIGN



SIGNATORIES LIST

Présentation en français de ces deux petitions

3