Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το πρώτο βιβλίο για το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή


 

Θεοφάνης Μαλκίδης


Διπλωματικές και πολιτικές συνιστώσες της δραστηριότητας του γενικού προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή .

Εκδόσεις Γόρδιος Kατακουζηνού 12 - 106 81 Aθήνα

Tηλ: 210 8252279 e-mail: gordiosbooks@yahoo.gr  

ISBN 978-960-6826-32-0

 
Η πολιτική που ακολουθεί, για πολλές δεκαετίες, η Τουρκία για τη Θράκη, μέσω του Γενικού της προξενείου στην  Κομοτηνή, είναι ξεκάθαρα εθνικιστική. Η λειτουργία της Τουρκικής προξενικής αποστολής και ο  προκλητικός τρόπος επέμβασής της σε οποιοδήποτε θέμα, πέρα του δεδομένου ότι αμφισβητεί την ελληνική εθνική κυριαρχία, επιδρά καταλυτικά και στη στάση των μουσουλμανικών μειονοτήτων. 

Το Τουρκικό Προξενείο αποτελεί ένα μηχανισμό που παρεμβαίνει σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, θρησκευτικής,  ζωής στη Θράκη, και διαμορφώνει ένα διχαστικό περιβάλλον στην περιοχή.

Το βιβλίο αναλύει ποιες είναι βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων της Διπλωματίας,   οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις και του Γενικού  Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, αλλά και τους πλήρεις και ποικίλους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε από καιρό να έχει επαναπροσδιοριστεί η θέση του, εξαιτίας της σταθερά από το 1923 και εξής,  εξωθεσμικής και υπονομευτικής του δράσης για την Ελληνική εθνική κυριαρχία.

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες του ποντιακού έπους 1913-1922»,

Εκδήλωση, όπου  παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μνήμες του ποντιακού έπους 1913-1922», οργάνωσε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυλοποτάμου Δράμας, σε συνεργασία με τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας. Ένας από τους δύο ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν  ο Θεοφάνης Μαλκίδης. Star Tv Δράμας



Α΄ Μέρος




Β' Μέρος