Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Είμαστε Έλληνες !




Ο Έλληνας της Βορείου Ηπείρου Χρήστος Μάστορας του συγκροτήματος Μέλισσες, για τον θάνατο Κατσίφα: 

 Είμαστε Έλληνες !

Για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες, σε ηλικία 35χρόνων ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, 
μίλησε μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram ο Χρήστος Μάστορας. 

Ο τραγουδιστής από τις Melisses που έχει δηλώσει στο παρελθόν πως κατάγεται από την Βόρεια Ήπειρο, μετά από επιθυμία πολλών συμπατριωτών του αποφάσισε να εκφράσει τη γνώμη του πάνω στο θέμα.

O Χρήστος Μάστορας ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram φωτογραφίες από το άγαλμα «Βόρειος Ήπειρος» που βρίσκεται επί της οδού Τοσίτσα στα Εξάρχεια από το 1953 (ένα άγαλμα που έχει βανδαλιστεί πολλές φορές, και πριν λίγο καιρό μάλιστα κάποιοι το αποκεφάλισαν και του έκοψαν και τα πόδια) και μίλησε για όλα όσα τον πλήγωσαν.




«Πολλοί συμπατριώτες μου, μου ζητούν να γράψω κάτι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καθώς λένε έχω χρέος να μιλήσω. Μάλλον αισθάνονται πως θα ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους από εδώ. Τους καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση, το εμφυτευμένο μίσος, το αίσθημα της αδικίας, της στερημένης εθνικής υπερηφάνειας, το να πρέπει να είναι διπλά Έλληνες γιατί αλλιώς είναι ξένοι.

Ποιος φταίει για το θάνατο του Κωνσταντίνου;

Φταίνε οι σφαίρες των Αλβανών ένστολων που ως στόχο τους είχαν τον απόλυτο εχθρό του κράτους τους, τον συναισθηματικά εγκλωβισμένο Έλληνα της πάντα αδικημένης και ποτέ πλήρως αναγνωρισμένης μειονότητας μας;

Φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί που δεν θεώρησαν ποτέ πως το βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι μείζονος σημασίας;

Φταίει η εθνικά «νεαρή» Αλβανία που πασχίζει να αποκτήσει κυριαρχία εντός των συνόρων της και βλέπει κινδύνους σε μια σημαία που κατ’ εμέ δεν έχει λόγο να κατεβαίνει ποτέ από τα μέρη που ζουν οι Έλληνες της μειονότητας;

Φταίει ο ίδιος που δεν σκέφτηκε καθαρά και άφησε τον θυμό του να τον κυριεύσει ; Ποιος φταίει ή μάλλον ποιος φταίει πιο πολύ είναι το ερώτημα.

Ξέρετε κύριε Φίλη για ποιό λόγο υψώνουμε ελληνικές σημαίες σ’ αυτό το έδαφος που εσείς ονομάζετε νότια Αλβανία κι εμείς Βόρειο Ήπειρο; 

Ξέρετε γιατί επιμένουμε να γιορτάζουμε βροντερά τις επετείους μας, να κρατάμε τις παραδόσεις μας ζωντανές και τη γλώσσα μας ελληνική πάνω σ’ αυτό το έδαφος αγαπητέ κύριε Φίλη; Νομίζετε πως είμαστε τίποτα εκ γενετής φασίστες ; Τίποτα ακροδεξιοί με επεκτατικές βλέψεις;

Όχι κύριε Φίλη. Είμαστε Έλληνες.


Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

".....Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά όλη η Ελλάδα....."



Κωνσταντίνος Κατσίφας

Το «Μακεδονία ξακουστή» και η απίστευτη κοροϊδία των «Συνταγματικών τροποποιήσεων» στα Σκόπια



Απαγορεύεται  το "Μακεδονία ξακουστή" ; 

Την έντονη δυσφορία της εξέφρασε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ειδικότερα για το «Μακεδονία Ξακουστή», λέγοντας πως θέσει το ζήτημα αυτό στην Ελλάδα! 

Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια. 

Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια! Δηλαδή μας απειλούν οι Σκοπιανοί να μην τραγουδάμε το «Μακεδονία Ξακουστή»! 

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε. 

Και πρόσθεσε: «Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία». Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τι λέει τόσο η Σκοπιανή υπουργός όσο τι πράττει η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι καθόλου απίθανο στο αμέσως προσεχές μέλλον και με πρόσχημα την «φιλία και την συνεργασία των δύο λαών» και την συμφωνία στις Πρέσπες να το απαγορεύσουν.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR 


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

"Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε......."



Ο σπουδαίος ποιητής της Κύπρου Κώστας Μόντης για τον Γρηγόρη Αυξεντίου (αλλά και για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα)

"Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα  να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε......."


ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ
(“Στιγμεσ”, 1958)

Να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽ το αίμα σου
να καθαρίσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽ το αίμα σου
να μπολιάσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽ το αίμα σου
να βάψουμε το δικό μας
να μη μπορέσει πια ποτέ
να το ξεθωριάσει ο φόβος.

Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα
να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε, να πάρουμε την τελευταία σου εκπνοή
να ᾽χουμε οξυγόνο ν᾽ αναπνέουμε χιλιάδες χρόνια, να πάρουμε τις τελευταίες σου λέξεις
να ᾽χουμε να τραγουδάμε
ανεξάντλητα εμβατήρια για τη λευτεριά…

Μην πέσει σκιά στον τάφο αυτό
ούτε από γιασεμί στο φεγγάρι.
Ο τάφος αυτός είναι για να παίζει
με ξίφη αυγουστιάτικων ηλιαχτίνων
και να στέλνει διπλούς ήλιους
πίσω στον ήλιο.
Κι ακόμα όχι, ο τάφος αυτός
δεν είναι για ν᾽ αντανακλά τον ήλιο,
ο ήλιος είναι για ν᾽ αντανακλά τους ήλιους του.



Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Το ανθρώπινο, ηθικό και εθνικό μας καθήκον



Θ. Μαλκίδης 

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Το ανθρώπινο, ηθικό και εθνικό μας καθήκον

Μία από τις σημαντικές στιγμές του βίου μας, ανθρώπινου και εθνικού, είναι ο σεβασμός των κεκοιμημένων μας. η κηδεία τους, η φροντίδα τους. Αυτό σημαίνει κηδεύω, φροντίζω. 

Η ταλαιπωρία του δολοφονημένου συνανθρώπου και Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους απογόνους του Αλή πασά, των δοσιλόγων συνεργατών της Ναζιστικής και Φασιστικής  Κατοχής, σημερινών  συνέταιρων του Χίτλερ Ερντογάν και των λωποδυτών των Σκοπίων, φανερώνει το ήθος και τη στάση τους.  Είναι η συνέχεια της στάσης τους για τους 7948 πεσόντες Έλληνες στρατιωτικούς το 1940-1941.