Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

"Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου"


Θ. Μαλκίδης 

Ο Χίτλερ Ερντογάν είναι προ των πυλών και στην Ελλάδα οι Δημάρατοι και οι Γκέμπελς της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, των πανεπιστημίων,  της Εκκλησίας, λένε πόσο καλό είναι να δεχθούμε την υποταγή μας.....

Η Ελλάδα έχει παραδοθεί δια των Μνημονίων και των επικύψεων και τα παπαγαλάκια των αφεντικών επαναλαμβάνουν μονότονα 
<< για το πόσο καλά πηγαίνει η οικονομία >>....

Παρέδωσαν όνομα και έδαφος Μακεδονίας, ετοιμάζονται για γη και ύδωρ Αιγαίου, Κύπρου και Θράκης, επιτρέπουν την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία  και το μόνο που ακούγεται είναι για τον καιρό, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα σταχτοδοχεία και τις αποστάσεις στα καφενεία....


Ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, βάφτισαν την αμαρτία αρετή, επιδιώκουν να φύγουν εκτός Ελλάδας όλοι οι νέοι, τα καλύτερα μυαλά  και παραδίδουν τις τελευταίες ψηφίδες κυριαρχίας για λίγα χρόνια <<ειρήνης>>...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ύβρις και Νέμεσις

Να ανατραπεί η απόφαση της Τουρκίας για Την Αγία Σοφία» ζητά ο ...

Θ. Μαλκίδης 

Ύβρις και Νέμεσις 


Επειδή πολλοί , εντός και εκτός Ελλάδας,  με ρωτούν τούτες τις ώρες τι να κάνουμε , γράφω ορισμένες λέξεις τις οποίες χρησιμοποίησα στις, ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομιλίες και δημόσιες παρεμβάσεις μου καθώς και στα κείμενά μου, πάντοτε στην πρώτη γραμμή και με ονοματεπώνυμο, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος .

Ελπίζω να βοηθήσουν τη σκέψη τους και τις επιλογές τους για το Ελληνικό παρόν και μέλλον :


Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ελληνισμός φλεγόμενος....



Τρεις τέως υπουργοί για την φωτιά στο Μάτι: ” Εκείνη την ώρα ...

Θ. Μαλκίδης 

Μάτι 23 Ιουλίου 2018, Θράκη, Αιγαίο,  Κύπρος 23 Ιουλίου 2020

 Εγχώρια και ξένα συμφέροντα   που αυτοαποκαλούνται κόμματα,   ανήμπορα να προτάξουν μήνυμα και πράξη απελευθέρωσης, ακολουθούν ως απλοί εντολοδόχοι τα κελεύσματα των αφεντικών τους:

Μνημόνια, οικονομική και εθνική υποδούλωση, εξαθλίωση, μετανάστευση, Μάτι, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος....

Εξευτελίζουν και καταναλώνουν τόπους, σύμβολα, αντιστασιακές πράξεις, υβρίζουν νεκρούς και ζώντες, προηγούμενες και επόμενες γενιές:

Νέα Εγνατία


Αγώνας, Αντίσταση, ΟΧΙ, αξιοκρατία, Ορθοδοξία, παράδοση,  Ελληνικότητα .

Τι σχέση έχουν  όλες οι παραπάνω ομάδες υποτακτικών  με την παράδοση του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα,  με την υπεράσπιση των θυμάτων της Σμύρνης και της Κερασούντας, του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Κύπρου,  πως αντιλαμβάνονται  τον Βλαχάκο, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση, το Σολωμό, τον Ισαάκ και ό,τι αυτοί οι τόποι και πρόσωπα εκφράζουν;

 Μόνο να καταστρέφουν, να  κατηγορούν, να διαβάλουν, να συκοφαντούν ξέρουν, αφού έτσι  θα κρατηθούν στις θέσεις τους και θα  κάνουν τα θελήματα των προϊσταμένων τους....

Όπως γράφει εύστοχα ο Ελύτης <<Κι η πατρίδα μια τοιχογραφία μ' επιστρώσεις διαδοχικές....που αν τύχει και βαλθείς για να την αποκαταστήσεις πας αμέσως φυλακή    και δίνεις λόγο.Σ' ένα πλήθος Εξουσίες ξένες    μέσω της δικής σου πάντοτε.
Όπως γίνεται για τις συμφορές.......>>



Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA και στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Αγώνας και Αντίσταση ενάντια στην Υποταγή!





Θ. Μαλκίδης

Έβρος, 22 Ιουλίου 2020. 

Είναι δύσκολες οι στιγμές της αναμονής. Δυσκολότερες είναι οι στιγμές που κατανοείς ότι εάν υποχωρήσεις τις ώρες αυτές, τότε  <<η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος>>, όπως γράφει ο Σεφέρης. Ο Ελληνικός λαός θα επιλέξει  την υποταγή για «λίγα χρόνια ειρήνης» παραχωρώντας γη και ύδωρ ή θα αντισταθεί ;

Στην απόπειρα του Σουλτάνου, των πασάδων και των μπέηδων αλλά και στην  προπαγάνδα των Γκέμπελς της Ελλάδας να δεχθούμε την  υποταγή στον Τουρκικό εθνικισμό και επεκτατισμό, στην προτροπή για την άνευ όρων παράδοση της Ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα, εμείς, εδώ από τον Έβρο,  λέμε  ΟΧΙ !  

Απέναντι στην  καθημερινή εισβολή από την Τουρκία, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου γης θα πρέπει να ξέρουν η αντίστασή μας δε σταμάτησε ποτέ, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. 





Στις πράξεις του  Ερντογάν ενάντια στον Ελληνισμό στον Έβρο, στο Αιγαίο στην Κύπρο, στις δηλώσεις και στα υπονοούμενα από τα  παπαγαλάκια της Τουρκίας στην Ελλάδα  που  μας απειλούν και μας προτρέπουν να  υποχωρήσουμε και να διαπραγματευτούμε (!),  τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας υπόσταση, τη συνέχειά μας και   να ξεπουλήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας σε γη, αέρα και θάλασσα, εμείς εδώ από τον Έβρο λέμε ΌΧΙ





Ο Ελληνισμός σήμερα, μπροστά στις απειλές και την προπαγάνδα έχει δύο επιλογές : ή να ακολουθήσει την παράδοση στον Ερντογάν, υιοθετώντας την οδό της  υποταγής που προωθούν  οι κάθε λογής Γκέμπελς της  γνωστής πολιτικής τάξης, της λεγόμενης ενημέρωσης, της αποκαλούμενης διανόησης, δρόμος που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στην υποταγή, ή να ακολουθήσει  το δρόμο της αντίστασης που είναι μεν «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς», αλλά είναι  «ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν….».

Ο Έβρος, το Αιγαίο, η Κύπρος (θα) είναι η βασική δοκιμασία για το ποια είναι η τελική επιλογή του Ελληνισμού: ή της  πρόσκαιρης και εφήμερης επιβίωσης που είναι ουσιαστικά υποδούλωση  ή της   συνέχειας και της Ελληνικότητας.  


Ευχόμαστε, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ο Ελληνισμός (και)  στον Έβρο και στο Αιγαίο και στην Κύπρο,  να επιλέξει την οδό της Αντίστασης, της Αξιοπρέπειας, της Μνήμης, της Αλήθειας, της Ιστορίας. 




Το μήνυμά μου από τον Έβρο προς όλον τον Ελληνισμό, προς τους <Ζωντανούς> και τις <Εξαιρέσεις>  είναι ένα : 


Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Οι πεσόντες καταδρομείς της Επιχείρησης "Νίκη" , Κύπρος 21 Ιουλίου 1974



Θ. Μαλκίδης

Οι πεσόντες και αγνοούμενοι Καταδρομείς της Επιχείρησης "Νίκη" , Κύπρος 21 Ιουλίου  1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή. 

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Κύπρος και Ελληνισμός τεθνεώτων, αγνοουμένων, φυλακισμένων, ζωντανών και αγέννητων ......
















Θ. Μαλκίδης

Κύπρος και Ελληνισμός τεθνεώτων, αγνοουμένων, φυλακισμένων, ζωντανών και αγέννητων ......

Μαζί με τους συγγενείς των νεκρών αγωνιστών του 1974 ενάντια στην εισβολή του τουρκικού φασιστικού στρατού, των δολοφονημένων και των αγνοουμένων,των ζώντων ακόμη Ελλήνων που πολέμησαν καθώς και των προσφύγων της Κύπρου, όλοι εμείς ζητάμε μία εξήγηση για τον Αττίλα.

Ζητάμε τη δικαίωση για τους ανθρώπους που χάθηκαν, που ξεριζώθηκαν, που τα οστά τους δε βρέθηκαν ποτέ. Απαιτούμε ερμηνεία και βεβαίως την Νέμεσις,μεταξύ των άλλων, για το "η Κύπρος είναι μακριά", όταν για τον Κίμωνα χιλιάδες χρόνια πριν δεν ήταν.

Αναζητούμε τη δικαιοσύνη για το μαύρο καλοκαίρι του 1974, για όλα αυτά που έγιναν και άλλα τόσα που δεν έγιναν. Τόσο από τους φασίστες Τούρκους εισβολείς,όσο και από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Απαιτούμε μαζί με τον Τάσο Ισαάκ,τον Σολωμού Σολωμού,τον Θεόφιλο Γεωργιάδη και τόσους άλλους,που ενώ πίστεψαν στη λευτεριά, οι ψυχές τους και εμείς, βλέπουμε την "ηγεσία", πολιτική και πνευματική, να συνομιλεί με τον κατακτητή και να ανεβάζει την "Αντιγόνη".

Να ψάχνουν λύση με τους Τούρκους φασίστες και να βιάζουν το σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας,την "Αντιγόνη" στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

Δε θα συνεχίσουμε την καταγραφή της ύβρεως, είναι ανώφελο και εξάλλου την έχουν απεικονίσει με ξεχωριστό τρόπο οι δύο σπουδαίοι σύγχρονοι ποιητές της Ελληνικής Κύπρου: ο Μόντης και ο Μηχανικός.

 Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ήταν και παραμένει η μόνη λύση!



































Η δήλωσή μου στο www.evros24.gr για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου 46 χρόνια μετά


Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Γεώργιος Κατσάνης, Κύπρος 1974

 

Θ. Μαλκίδης 

Από την ομιλία μου στο Σιδηρόκαστρο Μακεδονίας 

Με τα λόγια του σπουδαίου  Κώστα Μόντη  για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, αποχαιρέτησα τον άξιο Έλληνα και άνθρωπο αντιστράτηγο Καταδρομών Γεώργιο Κατσάνη, ο οποίος έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος την 21η Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, μαχόμενος τους Τούρκους εισβολείς.