Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Είμαι Έλληνας!





Η συνέντευξη του Έλληνα του Πόντου Γιάννη Βασίλη Γιαιλαλί στη Θ. Καρακιουλάχ στην εφημερίδα Τhessnews που κυκλοφορεί σήμερα. Η συγκλονιστική ιστορία για το πώς ανακάλυψε τη πραγματική του καταγωγή και για τον αγώνα του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Κανένας έντιμος Άνθρωπος δεν πρέπει να σιωπά για αυτή τη χυδαιότητα




Θεοφάνης Μαλκίδης

"Ούτε ένας δεν πρέπει να σιωπά για τη χυδαιότητα που ζούμε! Μετά τα προχθεσινά συμβάντα στη Μακεδονία, στην Πτολεμαΐδα, οι κυβερνητικοί και οι αντιπολιτευόμενοι Γκέμπελς πρόσθεσαν, στους ήδη υπάρχοντες, δύο νέους χαρακτηρισμούς για τον Ελληνικό λαό:Τάγματα εφόδου και ακροδεξιοί ανεγκέφαλοι! 
Οι άλλες ύβρεις είναι οι εξής:

Μνήμη Γενοκτονημένων Γυναικών



Ροδολίβος Σερρών: Λευκές σελίδες της κατοχής στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

«Κερασούντα εσύ έριξες τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα» !


Θ. Μαλκίδης 

«Κερασούντα εσύ έριξες τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα» !

Αυτό το «Κερασούντα εσύ έριξες τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα» που εκστόμισε ο  Κεμαλοφασίστας Ερντογάν , θα το απαντήσει κάποιος θεσμικός από την Ελλάδα; 

Κάποιος Πρωθυπουργός,  Υπουργός Εξωτερικών,  Πόντιος βουλευτής, κάποιο <<πατριωτικό κόμμα>> ή θα αφεθεί η περιύβριση των νεκρών μας έτσι;   Με τα στεφάνια στον Κεμάλ και τις αρνήσεις της Γενοκτονίας μάλλον είναι αδύνατο....΄





Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ερτογάν

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Πτολεμαΐδα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019


Θεοφάνης Μαλκίδης:

"Δεν είναι από το Μακεδονικό αγώνα στα Γιαννιτσά , ούτε από το 1922 στην Τραπεζούντα και τη Σμύρνη , δεν είναι από το ύψωμα 731 το 1940-1941, τα Καλάβρυτα το 1943 , το Δίστομο το 1944 και την Κύπρο το 1974.

Είναι από τη Μακεδονία, την Πτολεμαΐδα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019....."

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη Χαράλαμπου Αντωνίου




Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μακεδονία ...




Από Ιωάννη Σκουρλέτο 

ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BBC...(Η ΥΠΝΩΣΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΛΛΑΣ)
🔲.....Αναστατώθη σύμπασα η Ελλάς για το ανυπόστατο δημοσίευμα του BBC . Ασθμαίνον το ελληνικό ΥΠΕΞ τρέχει με διάβημα να διαμαρτυρηθεί 
🔲.......Από κανέναν όμως δεν ακούσατε ότι ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έχει δώσει τη συνέντευξη στο BBC είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2017 σε μουσική εκπομπή της κρατικής ελληνικής τηλεοράσεως ΕΡΤ2 να λέει περίπου τα ίδια.
🔲....Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν αρκετά τραγούδια στην ψευτομακεδονική διάλεκτο, με τον τίτλο τους στα σλαβικά και με υπότιτλους στα ελληνικά.... (δείτε το βίντεο )


ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: Άρνηση, Λήθη και Υπονόμευση Μνήμη, Διεκδίκηση και Αναγνώριση.


ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

                 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

                  ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΑΛΚΙΔΗ

                     ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Το μαζικό έγκλημα στον Πόντο (1919-2019)
Άρνηση, Λήθη και Υπονόμευση
Μνήμη, Διεκδίκηση και Αναγνώριση.

   ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ,  7.ΟΟ μ.μ.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  Δημαρχείου Δράμας

  Το βιβλίο προλογίζουν οι : 

Λαρχανίδου Πόπη, φιλόλογος, εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου
Δεμίρογλου Παντελής,διδάκτωρ Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής.
Πασχαλίδης Νικόλαος , εκπαιδευτικός.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Το ΒΒC ως μεθεόρτια της Συμφωνίας....



Τι είπε το BBC : <<Ότι αφού  αναγνώρισε η Ελλάδα "μακεδονική" εθνότητα και ότι είναι καιρός τώρα να αναγνωρίσει και "μακεδονική μειονότητα" στο έδαφός της>>. Τι ψήφισαν  <<ως συμφέρον της Ελλάδας>> οι  κυβερνητικοί και  αντιπολιτευόμενοι, μαζί με τους διανοούμενους, τους δημοσιογράφους, τους καθηγητές:

Αυτό που γράφει το  άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων που δεν άλλαξε(!) με την τελευταία τροποποίηση:  

ΦιλοΚεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και ΦιλοΝαζιστές ΑντιΚεμαλικοί



Θ. Μαλκίδης 

ΦιλοΚεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και ΦιλοΝαζιστές ΑντιΚεμαλικοί

Είδα ξανά σαν επαναλαμβανόμενη άνευ ουσίας  λιτανεία την αναφορά για τα 25 χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Ελλήνων.  

Μία αναφορά χωρίς δήλωση για την πρωτεργάτη της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη και χωρίς απολογισμό της πορείας από το 1994.  Γεμίσαμε από ανθρώπους του παρακράτους, χωροφύλακες και  Eσατζήδες, ειδικούς συμβούλους και  υποψηφίους βουλευτές, δήθεν δημοκράτες και ψευτοαγωνιστές και άλλους <<σπουδαίους>> που μόνο κακό έκαναν και κάνουν....

Χωρίς αναφορά για τα στεφάνια στον Κεμάλ, τις αρνήσεις της Γενοκτονίας, το βρώμικο ρόλο του καθεστώτος των φιλοΚεμαλικών Αντι Ναζί και των ΦιλοΝαζί ΑντιΚεμαλικών. 

Αλήθεια θα κατέθετε στεφάνι σε μνημείο του  Χίτλερ  πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ ή θα αρνούνταν τη Γενοκτονία  υπουργός παιδείας της Αρμενίας, όπως συνέβη στην Ελλάδα; Στο τόπο του Διστόμου, της Σμύρνης, των Καλαβρύτων, της Τραπεζούντας;  



Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Από χωρίον εις χωρίον....


Θ. Μαλκίδης

Περιοδεύουν από χωρίον εις χωρίον οι μεν πρόθυμοι Κυβερνητικοί για να μας πείσουν ότι είναι για το συμφέρον μας η Συμφωνία οι δε δήθεν Αντιπολιτευτικοί ότι δεν ακυρώνεται. Κατά το όλοι είναι Μνημονιακοί , τώρα όλοι είναι υπέρ της παραχώρησης της Μακεδονίας.

Το γράφει θαυμάσια ο ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης