Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

«Κερασούντα εσύ έριξες τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα» !


Θ. Μαλκίδης 

«Κερασούντα εσύ έριξες τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα» !

Αυτό το «Κερασούντα εσύ έριξες τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα» που εκστόμισε ο  Κεμαλοφασίστας Ερντογάν , θα το απαντήσει κάποιος θεσμικός από την Ελλάδα; 

Κάποιος Πρωθυπουργός,  Υπουργός Εξωτερικών,  Πόντιος βουλευτής, κάποιο <<πατριωτικό κόμμα>> ή θα αφεθεί η περιύβριση των νεκρών μας έτσι;   Με τα στεφάνια στον Κεμάλ και τις αρνήσεις της Γενοκτονίας μάλλον είναι αδύνατο....΄





Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ερτογάν





Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτέλεσε καταστατικό στόχο του ΟΗΕ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της βαρβαρότητας από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους. Τα μαζικά εγκλήματα ονομάστηκαν Γενοκτονία, ένας ελληνικός όρος, κατά το πρώτο συνθετικό μέρος, ο οποίος εκφράζεται για πρώτη φορά το 1944, από τον Ραφαήλ Λέμκιν καθηγητή του Πανεπιστημίου του Γέιλ και επιζώντα του Ολοκαυτώματος. O Λέμκιν για να στηρίξει τα επιχειρήματά του για το Ολοκαύτωμα αναφέρθηκε στις (ατιμώρητες) μαζικές σφαγές των Ελλήνων και των Αρμενίων. Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης ο ΟΗΕ ασχολείται πιο συστηματικά με το ζήτημα των μαζικών εγκλημάτων καταλήγοντας το 1948 στη Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας.



Έγκλημα το οποίο στην περίπτωση των Ελλήνων- πάνω από 1.000.000 θύματα και 1.300.000 πρόσφυγες- συνιστά στον τύπο και στην ουσία της Σύμβασης Γενοκτονία. Δηλαδή «οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μίας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ως τέτοιας α) ανθρωποκτονία μελών της ομάδας, β) πρόκληση βαρείας σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας γ) με πρόθεση επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει, δ) επιβολή μέτρων που σκοπεύουν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας ε) δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα».



Έσχατο αλλά όχι τελευταίο: Μία από τις σημαντικές πτυχές της Γενοκτονίας, είναι η περιύβριση των νεκρών και η άρνησή της, πτυχή η οποία στην περίπτωση της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων, αποκτά δυστυχώς ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις τόσο στο θύτη Τουρκία, όσο και στο θύμα Ελλάδα»





Δείτε το βίντεο