Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ο πανάρχαιος Ελληνικός χορός στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα 2004)

Kαθώς συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες της
Αθήνας, ας ξαναθυμηθούμε μιά σημαντικότατη στιγμή



http://www.youtube.com/watch?v=5nNX0uegtZg

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εγκλήματα πολέμου κατά συρροή έχει διαπράξει η Τουρκία το 1974 σε βάρος της Κύπρου και του Λαού της τα οποία έχουν καταγγελθεί , διαπιστωθεί και η Τουρκία βρέθηκε ένοχη ως αποτέλεσμα 4 Κρατικών προσφυγών μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια .

Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν επαναβεβαιώσει εκείνα τα εγκλήματα και αποκαλύπτουν και νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες.

Ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων ακούσαμε για ακόμη μια φορά έξαρση επισήμων καταδικαστικών δηλώσεων και αγωνιστικών εξάρσεων. Όλα αυτά ακούγονται γελοία διότι αποτελούν επανάληψη από τα ίδια, που ακούστηκαν σε διάφορες άλλες εποχές, χωρίς αντίκρισμα. Όχι μόνο καθίστανται γελοίες οι όποιες επίσημες δηλώσεις και διαμαρτυρίες λόγω του ότι επαναλαμβάνονται χωρίς αντίκρισμα, αλλά αποτελούν και προσβολή για τα θύματα της Τουρκικής βαρβαρότητας και τους συγγενείς τους.

Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αντίκρισμα στις επίσημες δηλώσεις και καταδίκες και οι επιλογές είναι οι ακόλουθες:

• Να βγουν από τα συρτάρια οι καταδικαστικές για την Τουρκία αποφάσεις στις Διακρατικές προσφυγές και να προχωρήσουμε άμεσα στην επιδίωξη της εφαρμογής τους και τιμωρίας της Τουρκίας, βάση εκείνων των αποφάσεων και των νέων στοιχείων που αποκαλύπτονται. Μαζί τους να δικαστούν και οι εδώ εγκάθετοι της Τουρκίας οι οποίοι ήταν οι προπομποί και συνένοχοι μαζί της για τα εγκλήματα που διέπραξε, όπως ο Ταλάτ, Ντενκτάς , η ΤΜΤ και οι συναυτοίς, στους οποίους οι Ηγέτες μας όχι μόνο έχουν δώσει συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος μας, αλλά τους επέβαλαν και στο σβέρκο των Τουρκοκυπρίων ως «ηγέτες τους». Μαζί τους να παραπεμφθούν σε δίκη και οι συνοδοιπόροι τους Βρεττανοί και Αμερικάνοι ως ηθικοί αυτουργοί, χρηματοδότες και πολιτικοί πάτρονες. Το βασικό αίτημα τιμωρίας θα πρέπει να είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει ασυζητητί την Κύπρο, και να δικασθούν και απομακρυνθούν από την Κοινωνία οι υπεύθυνοι Τούρκοι, Τουρκοκύπριοι, Βρεττανοί και άλλοι, ηγέτες και μη, που έχουν ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.
• Να ζητηθούν άμεσα όλες οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Τουρκία για τις καταστροφές που προκάλεσε σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες, στην πολιτιστική , ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά μας , για τις κακουχίες και βιαιότητες που επέβαλε στους απροστάτευτους πολίτες αυτού του τόπου, τις απώλειες εισοδημάτων κ.λ.π. κ.λ.π..
• Να σταματήσει η φαρσοκωμωδία των συνομιλιών και του επιδιωκόμενου συμβιβασμού που αποτελούν και το λόγο για τον οποίο η Τουρκία δεν σύρεται στα δικαστήρια. Δηλαδή μιας επιλογής που έχει ως βασικό άξονά της τον συμβιβασμό ο οποίος αποενοχοποιεί την Τουρκία, εξισώνει το θύμα με το θύτη και μάλιστα απαιτεί και από εμάς να αποδεχθούμε ότι φταίμε για όσα συνέβησαν και πρέπει να πληρώσουμε και τίμημα.

Στην περίπτωση που και τώρα δεν γίνουν τα αυτονόητα που αναφέρουμε πιο πάνω και οι Ηγέτες μας συνεχίσουν να συναγελάζονται μαζί τους, στη συνείδηση του Κυπριακού Λαού θα είναι πλέον καταφανώς και αυτοί ένοχοι και συνένοχοι για το ότι ο θύτης μας , η Τουρκία και οι συναυτή αποδεδειγμένοι εγκληματίες πολέμου, περπατούν προκλητικά ελεύθεροι.

Να σταματήσουν οι υποκρισίες. Αρκετά υπόφερε από αυτές ο Λαός μας.

Θα αναμένουμε και θα επανέλθουμε.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Panagia Soumela in USA











Μάρτυρας δολοφονίας αιχμαλώτων. Από την Εφημερίδα Καθημερινή (11-08-2009)

Βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο τα οστά των πέντε Ελληνοκυπρίων, που βλέπουμε στη φωτογραφία-σύμβολο για την τουρκική εισβολή


«Θυμούμαι πολύ καλά, αυτή τη φωτογραφία την πήρα από το χωριό Τζιάος κατά την επέλαση των αρμάτων μάχης», λέει ο Τούρκος φωτορεπόρτερ στον Αλί Μπιράντ σε ρεπορτάζ στη Μιλιέτ, στις 23 Ιουνίου 1976.
Του Ανδρεα Παρασχου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Τριάντα πέντε χρόνια τώρα τους βλέπαμε στη φωτογραφία-σύμβολο γονατιστούς, να παραδίδονται με τα χέρια ψηλά. Η αγωνία στα πρόσωπά τους παγωμένη, καθώς «δήλωναν» τραγικά παρόντες σε κάθε διαδήλωση, ρεπορτάζ και είδηση που έχει σχέση με τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας του 1974.
Πέντε νεαροί στρατιώτες στα γόνατα, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι κι ένας Τούρκος στρατιώτης να ανάβει το τσιγάρο στα χείλη ενός από τους πέντε. Μία κίνηση που αφήνει να εννοηθεί ότι του έδωσαν να καπνίσει το τελευταίο τσιγάρο πριν από την εκτέλεση.
Τριάντα πέντε χρόνια οι μορφές τους ανεξίτηλα αποτυπωμένες στη συλλογική μας μνήμη σαν να είναι οι γιοι, οι σύζυγοι ή οι πατεράδες που αγνοούνται για τον καθένα μας ξεχωριστά και γι' όλους μας μαζί.
Το επόμενο δευτερόλεπτο
Κι όμως 35 χρόνια τώρα, ουδείς μας είπε την ιστορία τους, τα ονόματά τους και κυρίως τι έγινε το επόμενο εκείνο δευτερόλεπτο μετά που το τσιγάρο τέλειωσε. Κροτάλισε ένα αυτόματο κι ύστερα ακούστηκαν πέντε χαριστικές βολές; Τους έδεσαν πισθάγκωνα και τους πήγανε μαζί τους οι Τούρκοι στρατιώτες ως αιχμαλώτους πολέμου; Κι αν ναι, γιατί δεν επέστρεψαν με τους άλλους αιχμαλώτους, από τις τουρκικές φυλακές, το φθινόπωρο του 1974;
Οποια και να ήταν για μας τους υπόλοιπους η απάντηση, το βασικότερο είναι ότι οι γονείς και τ' αδέλφια τους ποτέ δεν πήραν οποιοδήποτε μήνυμα ή απάντηση. Και από τότε ζούσαν καθημερινά στα μετέωρα εκείνα δευτερόλεπτα μεταξύ του τσιγάρου που τελειώνει και ενός προαναγγελθέντος θανάτου...
Εως την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009, όταν στα σπίτια των πέντε παλικαριών, χτύπησε τις πόρτες η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και ενημέρωσε τις οικογένειές τους ότι τα οστά τους, μαζί με τα οστά άλλων 15 Ελληνοκυπρίων, βρέθηκαν σε πηγάδι στο τουρκοκυπριακό χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.
Ταυτοποίηση
Τα οστά των υπολοίπων 14, που εικάζεται ότι είναι επίσης Ελληνοκύπριοι στρατιώτες, βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης.
Ποια είναι όμως η ιστορία των πέντε εκείνων παλικαριών και ποια τα ονόματα των μορφών που έγιναν αγιογραφίες στο εικονοστάσι της συλλογικής μας μνήμης;
Ποιος ήταν ο Τούρκος αξιωματικός που ήταν επικεφαλής των στρατιωτών που τους συνέλαβαν και ποιος ήταν ο Τούρκος φωτογράφος που απαθανάτισε εκείνες τις τόσο τραγικές στιγμές και τι λέει;








Η περιπετειώδης διαδρομή της φωτογραφίας

Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες αντιλαμβάνεται ότι ελήφθησαν είτε από Τούρκους στρατιώτες είτε από άνθρωπο που είχε την άδεια του τουρκικού στρατού.
Η πραγματικότητα είναι ότι ελήφθησαν από Τούρκο φωτορεπόρτερ ο οποίος ακολουθούσε τα τουρκικά άρματα μάχης στην προέλασή τους προς την Αμμόχωστο, στις 14 Αυγούστου. Πρόκειται για τον φωτορεπόρτερ Εργκίν Κονουκσεβέρ, ο οποίος και «παρέδωσε» τα φιλμ με τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα που απαθανάτισε, στην ελληνοκυπριακή πλευρά… κατόπιν μιας απροσδόκητης για τον ίδιο, δραματικής εξέλιξης το ίδιο βράδυ που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.
Είχε βραδιάσει και τα τανκς είχαν σταματήσει στο χωριό Τζιάος μέχρι να ξημερώσει. Ευκαιρίας δοθείσης ο Εργκίν Κονουκσεβέρ, αποφάσισε να βρει τρόπο να στείλει το δημοσιογραφικό του υλικό στην Τουρκία. Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να επιστρέψει στη Λευκωσία αλλά δεν είχε μέσο. Η ευκαιρία δόθηκε όταν το ίδιο βράδυ έπιασαν οι πόνοι της γέννας μια Τουρκοκυπρία και ο σύζυγός της έσπευσε να τη μεταφέρει στη Λευκωσία.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, λόγω σκότους, έχασε το δρόμο και σε κάποια στιγμή βρέθηκαν απέναντι από τις ελληνικές θέσεις μάχης στην περιοχή Ομορφίτας.
Δέχθηκαν πυρά, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο Τούρκος φωτορεπόρτερ ο οποίος τραυματίστηκε, όπως και οι άλλοι επιβαίνοντες συνελήφθη από Ελληνοκύπριους στρατιώτες. Μεταφέρθηκαν όλοι στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού αποθεραπεύθηκαν τους άφησαν ελεύθερους.

Τα κράτησαν
Ωστόσο όπως στη συνέχεια δήλωσε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ, στον Τούρκο δημοσιογράφο Αλί Μπιράντ, δεν του επέστρεψαν ούτε τα φιλμ ούτε τις φωτογραφικές μηχανές.
Συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου 1976 ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ υπογράφει στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Επιτρέψτε μας να ερευνήσουμε για τους αγνοούμενους».
Ο Αλί Μπιράντ, μετά από επίσκεψή του στην Κύπρο, γράφει στο ρεπορτάζ εκείνο: «Ενα από τα προβλήματα που δημιούργησε ο πόλεμος είναι το πρόβλημα των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων. Στην προσπάθεια να ανευρεθούν αυτά τα αγνοούμενα πρόσωπα, οι Ελληνες έχουν συστήσει μιαν Επιτροπή, η οποία εργάζεται πολύ αποτελεσματικά».

Εχει κάνει έκκληση
Ο κ. Φυσεντζίδης, εκ μέρους της Επιτροπής έχει κάνει έκκληση προς την τουρκική κοινότητα της Κύπρου και την Τουρκία να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του προβλήματος και επικαλείται στοιχεία και φωτογραφίες για την ύπαρξη αγνοουμένων εν ζωή.
Στο ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύεται και η φωτογραφία των πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων συνοδευόμενη από κειμενολεζάντα στην οποία αναφέρονται και τα εξής: «Οι Ελληνες συνεχίζουν τη διαφώτισή τους ειδικά στο θέμα των αγνοουμένων και αιχμαλώτων, στους ξένους οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο στους οποίους δίδουν έντυπα στα οποία περιλαμβάνεται και η ανωτέρω φωτογραφία. Οταν επέστρεψα στην Τουρκία ο κ. Εργκίν Κονουκσεβέρ, (σ.σ. Τούρκος φωτορεπόρτερ ο οποίος στη διάρκεια της δεύτερης εισβολής συνόδευε τα τουρκικά τανκς καθ’ οδόν προς την Αμμόχωστο), είδε τη φωτογραφία τυχαία, την αναγνώρισε αμέσως και μου είπε»: «Αυτή τη φωτογραφία την φωτογράφισα εγώ, πριν τραυματισθώ κοντά στην Ομορφίτα και συλληφθώ από τους Ελληνες. Μου κατάσχεσαν τις τρεις φωτογραφικές μηχανές και τις ταινίες. Παρά τις παραστάσεις των Ηνωμένων Εθνών δεν μου τις επέστρεψαν όταν αφέθηκα ελεύθερος. Θυμούμαι πολύ καλά, αυτή τη φωτογραφία την πήρα από το χωριό Τζιάος κατά την επέλαση των αρμάτων μάχης. Αυτοί είναι Ελληνες αιχμάλωτοι συλληφθέντες από άρμα τύπου «ΜΕΡΙΣ Ι» και ο στρατιώτης στο βάθος είναι ο δεκανέας Μουσταφά από την Σαμψούν και προσφέρει τσιγάρα εις τους αιχμαλώτους».




Αγνωστη ακόμα η τύχη 1.390 ανθρώπων
Από το 1974 μέχρι το 1977 είχα πραγματοποιηθεί πολλές διακοινοτικές συναντήσεις για το θέμα των αγνοουμένων, χωρίς ουσιαστική πρόοδο. Τα επόμενα χρόνια έγιναν διαπραγματεύσεις σε Λευκωσία, Γενεύη και Νέα Υόρκη για τη σύσταση Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ). Η ΔΕΑ συστάθηκε τελικά τον Απρίλιο του 1981, υπό την αιγίδα των Η.Ε. Σήμερα τα τρία μέλη της ΔΕΑ είναι, από Ε/Κ πλευράς ο Ηλίας Γεωργιάδης, από Τ/Κ, η Γκουλντέν Πλουμέρ Κουτσούκ και εκ μέρους των Η.Ε. ο Κριστόφ Ζιρόντ. Το υφιστάμενο πρόγραμμα διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων άρχισε το 2005 και αφορά εκταφές λειψάνων Ε/Κ και Τ/Κ αγνοουμένων στις κατεχόμενες και ελεύθερες περιοχές. Οι εκταφές και οι ανθρωπολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από δικοινοτικές ομάδες Ε/Κ και Τ/Κ επιστημόνων σε συνεργασία με την ξένη μη Κυβερνητική Οργάνωση Equipo Argentino De Antropologia Forense. Oι αναλύσεις DNA πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου με τη συμμετοχή και Τ/Κ γενετιστών. Εκτός από τα λείψανα που ταυτοποιήθηκαν υπάρχουν στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και γύρω στα 350 λείψανα Ε/Κ και Τ/Κ. Στην πλειοψηφία τους τα λείψανα φέρεται να ανήκουν σε Ε/Κ πεσόντες και όχι αγνοούμενους. Οι εκταφές συνεχίζονται τόσο στις κατεχόμενες όσο και στις ελεύθερες περιοχές. Δεν υπάρχουν ταυτοποιήσεις λειψάνων Ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΔΕΑ.
Ταυτοποίηση 185 λειψάνων
Εκτός του πιο πάνω προγράμματος υπάρχει και το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο άρχισε το 1999. Αφορά αγνοούμενους και πεσόντες που τάφηκαν το 1974 πρόχειρα σε ομαδικούς τάφους στις ελεύθερες περιοχές και ειδικά στα κοιμητήρια Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Λακατάμιας. Στο πλαίσιο του προγράμματος ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής 185 λείψανα. Ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων του καταλόγου των 1.493 υποθέσεων που κατατέθηκαν στη ΔΕΑ και των οποίων η τύχη παραμένει αδιευκρίνιστη είναι 1390. Οι υποθέσεις Τ/Κ στη ΔΕΑ είναι 502 και αφορούν τις περιόδους 1963-64 και 1974. Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα 44.
Η αντίδραση της Αθήνας
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του ομαδικού τάφου με λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής στην Κύπρο προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι «οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» και κάλεσε την Τουρκία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων σε εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Τουρκία οφείλει να δεχθεί τα εγκλήματα που διέπραξε εισβάλλοντας στην Κύπρο και να αποδεχθεί τις συνέπειες. Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι η κατοχή της Κύπρου συνεχίζεται με την ανοχή των διεθνών οργανισμών. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι ανάγκη να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης κατηγόρησε τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι από το 1995 ήταν ενήμερες για τις εκτελέσεις των αγνοουμένων.



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_27_11/08/2009_325303

Turkish War Crimes in Cyprus Confirmed, yet again

Turkish War Crimes in Cyprus Confirmed, yet again

http://enocism.blogspot.com/2009/08/turkish-war-crimes-in-cyprus-confirmed.html

For 35 years the story of these five Cypriot solders, (picture in the link above)
immortalized in this 1974 photo taken during the illegal Turkish invasion of Cyprus, has been the same as thousands of other missing Cypriots. An entire generation has grown up wondering, as has their relatives, what happen to these young men after they surrendered to Turkish forces? What type of horrors awaited them after this photo was taken? At last that question has finally been answered, as officials with the United Nations led Committee on Missing Persons announced today, that the five solders as well as 14 others Cypriots were found in an abandoned well near the village of Tziaos, inside Occupied Cyprus. The bodies had been exhumed sometime in 2006, and have finally been identified.

This recent news story only adds validity to Cypriot claims that war crimes had been committed during the illegal Turkish invasion, which Turks continue to claim was a ‘peace operation’. Who knew cold-blooded murder was acceptable practice in a ‘peace operation’. As long as the murderers of innocent Cypriots are allow to cling to the belief that their puppet state has the authority to negotiate with the true legitimate government of Cyprus, peace and justice will never come to the birthplace of Aphrodite.

Remains of missing Greek Cypriot soldiers found
NICOSIA, Cyprus, Mon Aug 10
Click here: http://www.optimum.net/News/AP/Article?articleId=594858&categoryId=9
to read full article
-------------------------
LETTER TO EDITOR: Time for Turkey to talk turkey - Washington Times:

http://www.washingtontimes.com/news/2009/jul/26/time-for-turkey-to-talk-turkey/

BLOODTHIRSTY TURCOTERRORISM IN CYPRUS

The remains of a family of four killed by Turkish soldiers during Turkey's invasion of the island in 1974 have been identified. The father, mother and their two handicapped children, from the occupied village of Lapithos, were buried under a lemon tree in the grounds of the home and their remains discovered and handed over to occupation authorities in 2002 by the Turkish settlers occupying the property as they were building an extension to the house.

Not only are we shocked by the bloodthirsty cowardice of Turkish soldiers; but we also wonder about the Turkish settlers in this story, who shamelessly and without, apparently, any disturbance to their consciences, reside in and enjoy the property of a family so brutally murdered.

Lapithos is also the town where a good proportion of the 8,000 Britons who have settled in occupied Cyprus now reside, including the notorious criminals David and Linda Orams, who were ordered earlier this year by the European Court of Justice to return the land they have usurped to its rightful owner, Meletios Apostolides, a judgment awaiting ratification or otherwise by the English Court of Appeal in November.

Basil Venitis points out the Turkish invasion of Cyprus was launched on 20 July 1974. Barbarian Turkish troops occupied 40% of the island's territory. The United Nations still recognizes the sovereignty of the Republic of Cyprus according to the terms of its independence in 1960. At least 200,000 refugees were created by the infamous invasion, thousands were murdered in cold blood, thousands were raped, thousands were injured, and thousands are missing. Cypriots are still denied their basic human rights, including the right of access to and use of their property.

Venitis asserts the 100,000 invading terrorist Turkish troops in northern Cyprus must return to genocidal Turkey right now. The 200,000 barbarian Turkish settlers, placed there by terrorist Turkey as part of its long term imperialist plan of Turkish expansionism, must also return to Turkey. The demographic structure of the island has been continuously modified as a result of the deliberate policies of terrorist Turks. Islamofascist motherfucker Turkish nationals are systematically arriving in the northern part of Cyprus.

A plethora of archaeological and religious sites in North Cyprus have been robbed or damaged by Turcoterrorists and they are still in peril.

800 Orthodox churches and chapels have been pillaged, vandalized, or demolished;

200 churches, chapels, and monasteries have been desecrated;

the whereabouts of 30,000 paintings are unknown;

100 churches have been converted into mosques, 50 are being used by the Turkish military forces as hospitals, brothels, or camps; and 60 are used as agricultural barns and public toilets.

The best hope for the remnants of Cyprus's fractured religious heritage is the reunification of the island and the end of military occupation. In the meantime, Cyprus will keep mounting pressure on genocidal Turkey to acknowledge cultural destruction and will keep pursuing the repatriation of lost art items, such as mosaics, frescoes, and icons, through courts foreign, international, and regional.

The commander of the infamous Diyarbakir Prison of Turkey, boasted to the inmates of the 35th prison ward that he murdered many Cypriots in cold blood and raped many Cypriot women.

He introduced himself as follows:

Listen to me! I have been appointed here upon the direct orders of the Office of the Chief of the General Staff. My name is Esat Oktay Yildiran. I am the man who in Cyprus chopped off the head of a Greek Cypriot child in front of his father's eyes and drank his blood as wine. I got the highest medal of the Turkish Republic for that! Most of my medals come from chopping off Cypriot heads. It's a piece of cake! So watch out, because if you do no

Turk soldiers murdered handicapped children in Cyprus

urk soldiers murdered handicapped children in Cyprus

YouTube Video: http://www.youtube.com/watch?v=4-l3tips-dU

Above is a piece, with English subtitles, from last night's Cyprus TV news reporting that the remains of a family of four killed by Turkish soldiers during Turkey's invasion of the island in 1974 have been identified. The father, mother and their two handicapped children, from the occupied village of Lapithos, were buried under a lemon tree in the grounds of the home and their remains discovered and handed over to occupation authorities in 2002 by the Turkish settlers occupying the property as they were building an extension to the house.

Not only are we shocked by the bloodthirsty cowardice of Turkish soldiers; but we also wonder about the Turkish settlers in this story, who shamelessly and without, apparently, any disturbance to their consciences, reside in and enjoy the property of a family so brutally murdered.

Lapithos is also the town where a good proportion of the 8,000 Britons who have settled in occupied Cyprus now reside, including the notorious criminals David and Linda Orams, who were ordered earlier this year by the European Court of Justice to return the land they have usurped to its rightful owner, Meletios Apostolides, a judgment awaiting ratification or otherwise by the English Court of Appeal in November.
---------------------------------------------------
LETTER TO EDITOR: Time for Turkey to talk turkey - Washington Times:
http://www.washingtontimes.com/news/2009/jul/26/time-for-turkey-to-talk-turkey/