Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκικές εγγυήσεις, Τουρκικός στρατός, Τούρκος Πρόεδρος, Τουρκική Κύπρος;


 Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογάν ακιντζή


Θ. Μαλκίδης

Τουρκικές εγγυήσεις, Τουρκικός στρατός, Τούρκος Πρόεδρος, Τουρκική «Λύση», Τουρκική Κύπρος;

Η προτεινόμενη «Λύση»  στο Κυπριακό αποτελεί μία ιστορική στιγμή για τον Ελληνισμό. Από τη μία πλευρά η φασιστική Τουρκία και από την άλλη ο Ελληνισμός.

Ο εκπρόσωπος της κατοχικής δύναμης που έχει γίνει ο επίσημος συνομιλητής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μουσταφά Ακιντζί  δηλώνει ότι πρέπει να συνεχισθεί το θέμα των εγγυήσεων, να υπάρχει Τούρκος πρόεδρος της ομόσπονδης δομής,  το φυσικό αέριο της Κύπρου να πηγαίνει μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη, να συνεχισθεί η παρουσία του Τουρκικού στρατού, ενώ  καταλήγει λέγοντας ότι από την φιλία της Τουρκίας θα κερδίσουν και οι δύο κοινότητες…….

Αυτό που προβάλλεται δηλαδή από την τουρκική πλευρά στην Τουρκία και την Κύπρο ως «Λύση»,  δεν είναι τίποτα άλλο από την επαναφορά της κηδεμονίας του Τουρκικού φασισμού πάνω στον Ελληνισμό. Ουσιαστικά δηλαδή είναι η προσπάθεια να ακυρωθεί και να τερματιστεί  η απελευθερωτική προσπάθεια του Ελληνισμού που ξεκίνησε το 1821.

Παράλληλα ο  Ερντογάν συνδέει  τις εξελίξεις στο Κυπριακό με την προσπάθεια αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, θυμίζοντας στο αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα και την Κύπρο, ότι ενώ για αυτούς «Η Κύπρος είναι μακριά», δεν είναι το ίδιο για τον εθνικισμό της Τουρκίας. Αυτός που σήμερα θέλει την Κύπρο, ενώ βάζει συνεχώς θέμα  Θράκης και  Αιγαίου, με την πολιτική των «συνόρων της καρδιάς μας»…...
Στην Κύπρο με τη επιβολή της «Λύσης», στη Θράκη με το προξενείο της Κομοτηνής, στην ανατολική Μακεδονία με τον «τουρισμό», στη Θεσσαλονίκη με το ψεύτικο σπίτι του δασκάλου του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ, στο Αιγαίο με τον εκβιασμό για το προσφυγικό, τις γκρίζες ζώνες, την αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Η προτεινόμενη «Λύση» για το Κυπριακό, ο τρόπος που προτάσσεται με τη βιασύνη, την προχειρότητα και τους απροετοίμαστους και αδιάβαστους «ηγέτες» στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα μπορούσε να αποτελέσει δείγμα για το πώς μπορεί να οδηγηθεί ένα έθνος στην υποδούλωση και στην εξαφάνιση. Και βεβαίως όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στη Θράκη, στο Αιγαίο και σε όλο το μήκος και το πλάτος της ελληνικής παρουσίας και κυριαρχίας.
Είναι όμως και ένα παράδειγμα η εφιαλτική «λύση» για την Κύπρο για το πως και που μπορεί να αντισταθεί ο Ελληνισμός. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, έναντι της παρούσας γενιάς, έναντι των παιδιών του και έναντι των παιδιών των παιδιών του. Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, Καλή Φώτιση, Καλή Ανάσταση στην πατρίδα μας....
Σχετική εικόνα