Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η θυσία των Προσκόπων της Μικράς Ασίας




Η ομιλία για τη θυσία των Προσκόπων της Μικράς Ασίας



H εκπομπή της Δέλτα Τηλεόραση για την εκδήλωση

 










Το ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης για την εκδήλωση


Το ρεπορτάζ του Μάξιμουμ FM για την εκδήλωση
DSCF6474
Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαΐου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 95 χρόνια από την δολοφονία των Ελλήνων Προσκόπων στο Αϊδίνιο, στα Σώκια και την Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση αποτελεί συμβολή στην ανάδειξη της προσφοράς του Προσκοπισμού στην Ελληνική Ιστορία
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών κος Θεοφάνης Μαλκίδης.

Την εκδήλωση οργάνωσε η ΕΚΣ του 2ου Συστήματος Αλεξανδρούπολης, συμβάλλοντας στην προαγωγή του Προσκοπικού Έργου στην κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τίτλοι ‘’τιμής ένεκεν’’ για την συμβολή τους , στην προαγωγή του προσκοπικού πνεύματος σε ΜΜΕ της περιοχής καθώς και πρόσωπα της πόλης μας . Ο ραδιοφωνικός μας σταθμός Maximumfm 93,6 ήταν ένας από τους οποίους τιμήθηκε .




Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εκδήλωση για την 99η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων (Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2014)



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η ιστορία, το δίκαιο και η αλήθεια θα νικήσει

Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση για τα 99 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων  (Θεσσαλονίκη Απρίλιος 2014)

Νιώθω, διαχρονικά, ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Αρμενικό Λαό. Πέρα από τις προσωπικές αναφορές, αφού στην ιδιαίτερή μου πατρίδα μεγάλωσα μαζί με πολλούς Αρμένιους φίλους, η επισήμανση αφορά την συνεισφορά των διανουμένων, της πνευματικής ηγεσίας, στον αγώνα ανάδειξης της Γενοκτονίας του Αρμενικού Έθνους. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους στην Αρμενία και τη Διασπορά η περιοχή αυτή που γνώρισε πολλά και συνεχή εγκλήματα, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος θα μάθαινε τη συρρικνωμένη εκδοχή της Αρμενικής ιστορίας. Και το χειρότερο: θα γνώριζε την Νεοτουρκική και τη Κεμαλική της εκδοχή, δηλαδή το φασισμό, τον ολοκληρωτισμό και την ιδεολογία του θανάτου.

Ο Αγώνας όμως αυτός σε δύσκολους καιρούς και συνθήκες, έφερε αποτελέσματα. Οι αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από κράτη και φορείς, είναι αποτέλεσμα της συνέχειας, της συνέπειας και της σοβαρότητας που διακρίνει τους αγωνιστές της αναγνώρισης. Αρμένιους και χιλιάδες συνοδοιπόρους των Αρμενίων σε όλον τον πλανήτη.
Σύντομα ο Αρμενικός λαός και οι συμπαραστάτες του, ως αποτέλεσμα της σοβαρής προσπάθειας που κάνουν, θα δουν τους καρπούς της αγωνιστικότητάς τους. Κυρίως όμως θα νιώσουν τις ψυχές των εκατομμυρίων θυμάτων να αναπαύονται. Η ιστορία, το δίκαιο και η αλήθεια θα νικήσει!