Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Η Ύβρις συνεχίζεται κανονικά....






Είναι γνωστό ότι στο χώρο όπου με την υπογραφή της "Συμφωνίας" μαγαρίστηκε μεταξύ των άλλων και ο τόπος θυσίας του Παύλου Μελά , οργανώνονται εδώ και χρόνια πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η φετινή πρόκληση είναι εκεί ότι θα τραγουδήσουν (!) για τα εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία στον Πόντο παρουσία του Ζάεφ!

Ισαάκ και Σολωμού




Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού σας καλεί να έχετε πάντοτε μπροστά σας τη θυσία των δύο Ελλήνων: ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ. Πορεία Ελληνικότητας ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Σημεία συγκέντρωσης -ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Δυτική κερκίδα ΓΣΠ 17:30 -ΛΕΜΕΣΟΣ – Χώρος στάθμευσης βιομηχανικής περιοχής αγ. Αθανασίου 17:30 -ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 18:00 -ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 18:30 -ΠΑΦΟΣ Παφιακό Στάδιο 16:15. Κατάληξη:

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μνήμη απαγχονισθέντων Ελλήνων

«Η Μ Ε Ρ Α Πέμπτη 9η Αυγούστου 1956, οι Εγγλέζοι Αποικιοκράτες στην επαναστατημένη για λευτεριά Κύπρο, διέπραξαν τον 2ο Τριπλό Απαγχονισμό αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. Κρέμασαν στην Αγχόνη των κεντρικών φυλακών στη Λευκωσία κι έθαψαν στα Φυλακισμένα Μνήματα - τον Ανδρέα Ζάκο 25χρ., - τον Χαρίλαο Μιχαήλ 21χρ. και - τον Ιάκωβο Πατάτσο 22χρ. Ε Ι Χ Ε προηγηθεί στις 10 Μαΐου 1956 ο 1ος Διπλός Απαγχονισμός. Τών Πρωτομαρτύρων της Αγχόνης, - Μιχαλάκη Καραολή και - Ανδρέα Δημητρίου.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Μακεδονία απούσα....


Στην αρχή και πριν την κύρωση της <Συμφωνίας> των Πρεσπών, δημιουργήθηκε επιτροπή επιστημόνων η οποία συζήτησε με αντίστοιχη των Σκοπίων ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα της Μακεδονίας, δηλαδή την περιουσία μας. Ύστερα οι λωποδύτες απαίτησαν να αφαιρεθούν από τα βιβλία των Ελληνικών σχολείων οι αναφορές για τον Μακεδονικό Αγώνα. Τέλος σε λιγότερο από ένα μήνα θα μοιραστούν σχολικά βιβλία στα παιδιά του Ελληνικού λαού , όπου θα απουσιάζει η ιστορία της Μακεδονίας όπως τη γνωρίζαμε !


8 Αυγούστου 1964. Κύπρος....




ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1964 Οι Επτά Ήρωες της Ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ της Εθνικής Φρουράς στις μάχες Τηλλυρίας 1964 Μ Ν Η Μ Η ΙΕΡΗ: Απ’ τα Κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά. Των πρώτων θυσιασθέντων Ελλήνων, Ελλαδιτών και Κυπρίων, του Πολεμικού Ναυτικού της νεοσύστατης τότε, πριν 55 χρόνια Εθνικής Φρουράς. Στις επικές μάχες Μανσούρας –Τηλλυρίας του Αυγούστου 1964. Την Τρίτη 19.1.2016, στην κυπριακή πρεσβεία της Αθήνας πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή Μνήμης και Τιμής για τους Επτά Ηρωικούς Νεκρούς της ακταιωρού Φαέθων της Ε.Φ., που με χαλασμένο κινητήρα αδυνατούσε να διαφύγει όπως η ακταιωρός Αρίων, βομβαρδίστηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία και βυθίστηκε στον κόλπο του Ξερού, το Σάββατο 8 Αυγούστου 1964. Τ Ω Ν ΗΡΩΙΚΩΝ νεκρών τα ονόματα χαραγμένα στα ελληνικά μάρμαρα των 60 συνολικά ηρώων του έπους της Τηλλυρίας, στο Μνημείο τους έξω από την εκκλησία του Παχυάμμου, όπου την πρώτη Κυριακή κάθε Αυγούστου η Κύπρος τιμά την μνήμη τους: 1. Σημαιοφόρος Παναγιώτης Χρυσούλλης εξ Αθηνών. 2. Υποκελευστής Σπυρίδων Αγάθος εκ Σαλαμίνος. 3. Υποκελευστής Νικόλαος Πανάγος εκ Πειραιώς. 4. Ναύτης Παναγιώτης Θεοδωράτος εκ Κεφαλληνίας. 5. Ναύτης Νικόλαος Νιάφας εκ Λαμίας. 6. Ναύτης Νικόλαος Καπαλούκας εκ Σκοπέλου. 7. Εθελοντής Άντης Φιλήτας εκ Μόρφου. Μ Α Ζ Ι ΜΕ τα ονόματα των (α) Πέντε ηρωικών νεκρών του 206 Τάγματος Πεζικού, (β) Δέκα του 216 Τ.Π., (γ) Τριών της 31 Μοίρας Καταδρομών, (δ) Δύο της 21 Επιλαρχίας Αρμάτων, (ε) Επτά του 83 Λόχου Εθνοφρουράς, (ζ) Οκτώ του 85 Λόχου, (η) Πέντε της Νοσοκομειακής Μονάδας του 8ου Τακτικού Συγκροτήματος, (θ) Δύο του Λόχου Παχυάμμου, (ι) Τεσσάρων του Λόχου Κάτω Πύργου και (κ) Επτά ιδιωτών. Σ Τ Ι Σ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ της ΕΦ μ’ επικεφαλής παρόντα τον Αρχηγό της ΑΣΔΑΚ (Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Αμύνης Κύπρου) στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή για την απόκρουση της πρώτης απόπειρας της Τουρκίας να εισβάλει στην Κύπρο 8.8.1964.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Από τον Αριστοτέλη Γκούμα στον Κωνσταντίνο Κατσίφα: Η δολοφονία του Ελληνισμού συνεχίζεται



Θεοφάνης Μαλκίδης

Αριστοτέλης Γκούμας-Χειμάρρα. Η δολοφονία του Ελληνισμού συνεχίζεται

Συνηθίζεται να λέγεται ότι το έγκλημα που δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται. Αυτό που τελεί ο θύτης, αυτό που βιώνει το θύμα, όταν δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τραγικότερο και πιο επώδυνο τρόπο.

Λίγο πριν ,λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία μας, η Εκκλησία και ο λαός μας, τιμά την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος, κληρικών, οι οποίοι υπέστησαν μαρτύρια και βρήκαν φρικτό θάνατο, τις ημέρες κατά τις οποίες εξελίχθηκε η Μικρασιατική καταστροφή.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Και άλλη απαγόρευση εισόδου σε Έλληνα στην Αλβανία


Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 ο φίλος μας κοινωνιολόγος Κώστας Δημητρόπουλος κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στην αλβανική πλευρά της Κακαβιάς είχε μια δυσάρεστη εμπειρία. Του ανακοινώθηκε πως είναι πρόσωπο ανεπιθύμητο για την Δημοκρατία της Αλβανίας. Ο κ. Δημητρόπουλος πήγαινε στη Χιμάρα (χωριό της συζύγου του) με τα παιδιά του για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Εμείς δεν έχουμε υπογράψει !



Θ. Μαλκίδης

Για όσους με κυνισμό και με θράσος υπερασπίζονται το άδικο που γέννησε η λεγόμενη Συμφωνία για τη Μακεδονία, να γνωρίζουν ότι σ' αυτή συμπαιγνία δε συμμετείχε ο Ελληνικός λαός. Όσοι γνωρίζουν τα βασικά της νομικής επιστήμης ξέρουν τι σημαίνει αυτό στο διεθνές δίκαιο και πως ανάλογες πράξεις που συνομολογήθηκαν ερήμην μας θα πάνε από εκεί που ήρθαν, δηλαδή στα απορρίμματα....

Η συνέντευξή μου στο Ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.