Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”:Η παρακμή της Πολιτικής και η Υβρις της Ιστορίας



Θεοφάνης Μαλκίδης

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”................

Η παρακμή της Πολιτικής και η Υβρις  της Ιστορίας



Είναι περιττό να αναφερθούμε στους συμβολισμούς  που υπάρχουν στη Σμύρνη. Εδώ και αιώνες   ο Ελληνισμός είχε και έχει ως  σημείο αναφοράς τη Ιωνική πόλη, ως κέντρο πίστης, πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, ιστορίας, αθλητισμού, ζωής αλλά και θανάτου.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εμεις συνεχιζουμε !



Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην προπαγάνδα, δεν αποδεχόμαστε τη λεγόμενη "Συμφωνία" της 17ης Ιουνίου.
Ο ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας για τη Μακεδονία, για τον Ελληνισμό δεν σταματά! Θα πρέπει να σταθούμε απέναντι σε μια μερίδα πολιτικών μας, που δεν σέβονται και δεν τιμούν τους προαιώνιους αγώνες των ηρώων του Έθνους μας, που έχυσαν το αίμα τους, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές στη χθεσινή εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσαν χθες βράδυ στο ΔΩΛ, παρουσία πλήθος κόσμου η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.
Ο Θ. ΜΑΛΚΙΔΗΣ


Ο Θ. Μαλκίδης, μίλησε για «τη "Συμφωνία των Πρεσπών" και το καθήκον του ελληνικού λαού» «οφείλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντισταθούν επειδή για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα ότι είναι για το καλό μας (!) η άνευ όρων παράδοση. Εν προκειμένω, ομάδες συμφερόντων που παριστάνουν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής», που προωθούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αντίθετα με αυτά του ελληνικού λαού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας (!) να παραδοθεί η Μακεδονία. Μας είπαν ότι 140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία», άρα πρέπει κι εμείς αφού έτσι θα συνεχίσουν να την ονομάζουν. Μας ανέφεραν ότι το πΓΔΜ περιλαμβάνει ήδη τον όρο Μακεδονία, άρα τους έχουμε αναγνωρίσει ήδη. Μας επισημαίνουν ότι αν αλλάξουν Σύνταγμα, παύει ο αλυτρωτισμός. Τονίζουν ότι το Βόρεια Μακεδονία, είναι προς το συμφέρον μας! Η επίμαχη Συμφωνία καθίσταται ετεροβαρής και δυσμενής για την ελληνική πλευρά με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσης για τη γειτονική χώρα. Η εθνική ιδεολογία των γειτόνων, ο «Μακεδονισμός», στηρίζεται και ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης αυτής, πράγμα το οποίο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για τη χώρα μας.

14 Σεπτεμβρίου 1943: Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου



Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Το oλοκαύτωμα (ή Σφαγή) της Βιάννου αναφέρεται στις μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφές πάνω από 20 χωριών στις περιοχές της Βιάννου και της Ιεράπετρας στο νησί της Κρήτης από Γερμανούς Ναζί κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Οι εκτελέσεις, που πραγματοποιήθηκαν από μονάδες της Βερμάχτ στις 14-16 Σεπτεμβρίου του 1943 είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους καταγεγραμμένα 461 άτομα, ενώ υποστηρίζεται οτι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 500.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί ΠΟΤΕ την κλοπή της Μακεδονίας !





Θ. Μαλκίδης


Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό


Από την ομιλία στην εκδήλωση για την Μακεδονία από την Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Μακεδονία


Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί σύνθετης ονομασίας,  δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, δεν υπάρχει το “επιχείρημα” των 140 χωρών που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια και τα κλοπιμαία τους, δεν είναι πατριωτισμός και εθνικό συμφέρον να παραδοθεί το όνομα, όπως διατείνεται η Ελλαδική διακομματική ρητορική εντός και εκτός Βουλής, η προπαγάνδα των ΜΜΕ και των δήθεν διανοούμενων.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου το Σεπτέμβριο του 1921



 Θεοφάνης Μαλκίδης

Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου το Σεπτέμβριο του 1921



1. Γυναίκες και παιδιά ως στόχος της Γενοκτονίας

Η Γενοκτονία των Ελλήνων, από τους φασίστες Νεότουρκους και Κεμαλικούς  στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους.  Ιδιαίτερη θέση σ΄ αυτήν την περίοδο κρατά η γυναίκα και το  παιδί, αποτελώντας αφενός συγκεκριμένο στόχο του προμελετημένου εγκλήματος, λόγω του ειδικού τους βάρους στην κοινωνία και την οικογένεια, αφετέρου ήταν αποδέκτες όλων των επιπτώσεων της γενοκτονίας (χηρεία, προσφυγιά, βιασμός, ορφάνια κ.ά).

Εκδήλωση για την Μακεδονία: Λάρισα 12 Σεπτεμβρίου



Εκδήλωση για την Μακεδονία: Λάρισα 12 Σεπτεμβρίου 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Μακεδονία με τις ευλογίες και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 σχετικά με την Μακεδονία.

Οι ομιλητές θα είναι ο κ.Νατσιός Δημήτρης που θα αναπτύξει το θέμα:" Η Πατρίδα και οι Εφιάλτες της "και ο κ.Μαλκίδης Θεοφάνης που θα αναπτύξει το θέμα: 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί πήγα στο συλλαλητήριο, γιατί "έφαγα" χημικά, γιατί αγωνίζομαι ανιδιοτελώς για τον Ελληνισμό;




Θ. Μαλκίδης

Γιατί πήγα στο συλλαλητήριο, γιατί "έφαγα" χημικά, γιατί αγωνίζομαι ανιδιοτελώς για τον Ελληνισμό; 

 To παρακάτω κείμενο του Τάσου Παπακώστα, ενός νέου ανθρώπου - έχει και μία  τιμητική αναφορά στο πρόσωπό μου - είναι εξαιρετικό γιατί απαντά στα ερωτήματα <<γιατί πήγα στο συλλαλητήριο, γιατί "έφαγα" χημικά, γιατί αγωνίζομαι ανιδιοτελώς για τον Ελληνισμό>>, γιατί  με λίγες γραμμές εκφράζει τον Ελληνισμό της ιστορίας, της αγωνιστικότητας, της αιωνιότητας.....

Γιατί 

"Τί πήγες να κάνεις; Τζάμπα χημικά έφαγες..." μου είπαν.

Πήγα για τους μαθητές και για τ' ανίψια μου. Πήγα για τους αγέννητους και τους κεκοιμημένους.

Πήγα γιατί κάποιοι έπρεπε να φάνε τα χημικά...

Πήγα για να ζήσω την αγωνία, την απόγνωση, την αγανάκτηση, την ανυποχωρητικότητα, το πείσμα, την αγωνιστικότητα και την πίστη αυτού του λαού...

Αυτού του λαού που προδόθηκε από κόμματα, αποκόμματα και παρατάξεις, που προδόθηκε από ομάδες και ομαδούλες, που προδόθηκε από επιτροπές, σωματεία, συλλόγους, πάτρωνες και υποψηφίους ηγετίσκους...

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα, Σεπτέμβριος 2018.....



<<Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ 

ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ εκείνες έκαναν σύναξη μυστική τα παιδιά

και λάβανε την απόφαση, επειδή τα κακά μαντάτα
πλήθαιναν στην πρωτεύουσα, να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει: μια παλάμη τόπο κάτω από τ' ανοιχτό πουκάμισο,
με τις μαύρες τρίχες και το σταυρουδάκι του ήλιου. 






Όπου είχε κράτος κι εξουσία η Άνοιξη.

Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθιο να γιορτάζει τον άλλο Σηκωμό, τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο.
Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σα σημαία, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες.



Και ακολουθούσανε άντρες πολλοί, και γυναίκες, και λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια. Όπου έβλεπες άξαφνα στην όψη τους τόσες χαρακιές, πού 'λεγες είχανε περάσει μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα.

Τέτοιας λογής αποκοτιές, ωστόσο, μαθαίνοντες οι Άλλοι, σφόδρα ταράχθηκαν.
Και φορές τρεις με το μάτι αναμετρώντας το
έχει τους, λάβανε την απόφαση να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες, με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει:
μία πήχη φωτιά κάτω απ' τα σίδερα, με τις μαύρες κάνες και τα δόντια του ήλιου.

Όπου μήτε κλώνος μήτε ανθός, δάκρυο ποτέ δεν έβγαλαν.
Και χτυπούσανε όπου να 'ναι, σφαλώντας τα βλέφαρα με απόγνωση.

Και η Άνοιξη ολοένα τους κυρίευε.
Σα να μην ήτανε άλλος δρόμος πάνω σ' ολάκερη τη γη, για να περάσει η Άνοιξη
παρά μονάχα αυτός, και να τον είχαν πάρει αμίλητοι, κοιτάζοντας πολύ μακριά, πέρ' απ' την άκρη της
απελπισιάς, τη Γαλήνη που έμελλαν να γίνουν, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες,
και οι άντρες, και οι γυναίκες, και οι λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια.

Και περάσανε μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα. Και θερίσανε πλήθος τα θηρία, και άλλους εμάζωξαν. Και την άλλη μέρα εστήσανε στον τοίχο τριάντα>>.

Ελληνικός Λαός, δια χειρός Οδυσσέα Ελύτη 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα, Σεπτέμβριος 2018.....