Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”:Η παρακμή της Πολιτικής και η Υβρις της Ιστορίας



Θεοφάνης Μαλκίδης

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”................

Η παρακμή της Πολιτικής και η Υβρις  της Ιστορίας



Είναι περιττό να αναφερθούμε στους συμβολισμούς  που υπάρχουν στη Σμύρνη. Εδώ και αιώνες   ο Ελληνισμός είχε και έχει ως  σημείο αναφοράς τη Ιωνική πόλη, ως κέντρο πίστης, πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, ιστορίας, αθλητισμού, ζωής αλλά και θανάτου.


Η άνοδος του τουρκικού εθνικισμού με την εδραίωση του φασιστικού κινήματος των Νεότουρκων στην εξουσία καθώς  και συμφέροντα συνδεόμενα σε μεγάλο βαθμό με την διείσδυση της Γερμανίας, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και  της Αγγλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας- ΕΣΣΔ στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων.  Από τους πάνω από 2.700.000 Έλληνες του 1914, πάνω από 1.000.000 δολοφονήθηκαν, ενώ 1.300.000 ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το τελευταίο μέρος της σύγχρονης Ελληνικής τραγωδίας διαδραματίζεται τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 1922, όταν  αρχίζει η επίθεση του δασκάλου του Χίτλερ, Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος  έχει υπογράψει σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας με τη Σοβιετική Ένωση, αλλά και  με τη Γαλλία και Ιταλία, ενώ οι Βρετανοί φωτογράφιζαν την φωτιά στην προκυμαία της Σμύρνης.....

Η εκδίωξη των Ελλήνων από  τους Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος στράφηκε με  μανία εναντίον του Ελληνισμού, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην ανθρώπινη ιστορία.  Η Γενοκτονία των Ελλήνων  είναι ένα ζήτημα το οποίο παρέμεινε στο περιθώριο για πολλά χρόνια και μάλιστα απουσιάζει μέχρι σήμερα από το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες.
Κάθε λαός  και εν προκειμένω ο Ελληνικός, έχει το δικαίωμα  στην μνήμη, έχουν  το δικαίωμα να απαιτεί με επιμονή την επίσημη αναγνώριση από θύτη, όλων  των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν σε βάρος του.

Και εν τέλει απαιτεί από την Ελληνική Δημοκρατία να πράξει τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως αυτή δια των εκπροσώπων της, είτε καταθέτει στεφάνι στον υπεύθυνο της Γενοκτονίας, είτε δέχεται τιμές από το κράτος -θύτη. Αντί δηλαδή ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών να τιμούν τους  νεκρούς της Γενοκτονίας, της Σμύρνης προτιμούν να “συνωστισθούν” με τους απογόνους των φασιστών και των ρατσιστών και να φωτογραφηθούν με τους απογόνους των  δολοφόνων......