Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

H θαρραλέα απάντηση του φυλακισμένου ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς στον Ερντογάν



H θαρραλέα απάντηση του φυλακισμένου ηγέτη του  HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς στον Ερντογάν

Θ. Μαλκίδης: Ο φυλακισμένος ηγέτης  του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, υποψήφιος για το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Vaclav Havel», έδωσε μία απάντηση στον Ερντογάν που αφορά πολιτικά όντα. Ο Ντεμιρτάς ο οποίος βρίσκεται σε λευκό κελί στην ανατολική Θράκη, λίγα χιλιόμετρα από την οικία μου, αντιμετωπίζει ποινή 142 ετών (!!!!!) γιατί είναι Κούρδος, όπως και ο Γιάννης- Βασίλης  Γιαϊλαλί  αντιμετωπίζει παρόμοιες ποινές γιατί είναι Έλληνας, δίνουν καθημερινώς απαντήσεις Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας. Απαραίτητες αξίες και αρχές για όλους μας.....


¨Καταρχήν την προσβολή που μέσω του προσώπου μου έκανες προς την βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων, σου την επιστρέφω. Αλλά από μια άλλη σκοπιά επιθυμώ να σε ¨¨ευχαριστήσω¨ για αυτήν την ομολογία. Μας απάλλαξες από το βάρος να αποδείξουμε πως η σχετική με εμάς δικαστική διαδικασία δεν έχει σχέση με τα δικαστήρια αλλά η απόφαση είναι δική σου. Κάνω μια ανοιχτή έκκληση: Επί 8 μήνες τώρα κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές που είναι υπό τις εντολές σου, δεν βρήκαν ούτε μια απόδειξη για το ότι εγώ κάλεσα τον κόσμο να βγούνε και να καταστρέφουν για τα γεγονότα στο Κομπάνι. Εάν διαθέτεις μια τέτοια απόδειξη, ζητάω να την δώσεις στους εισαγγελείς που απελπισμένα ψάχνουν να βρούνε αποδείξεις.

   Εκφράζω την ¨ευγνωμοσύνη μου¨ καθώς πριν ακόμη αρχίσει το δικαστήριο, με την καταδίκη από εσένα πως έβαλα να σκοτώσουν 54 άτομα, κατέστησες άχρηστη και δίχως νόημα όλη την μετέπειτα εκδίκαση. Αργά ή γρήγορα θα βρεθώ απέναντι στους δικαστές. Εκεί μπροστά στην κοινή γνώμη θα ξεκαθαρίσει ο ποιος είναι τρομοκράτης και ποιός είναι δολοφόνος. Αλλά και πριν από αυτό όλα είναι γνωστά ενωπιον του Δημιουργού. Στο μεταξύ από τους 54 συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν στα γεγονότα του Κομπάνι, οι 44 ήταν μέλη του HDP.……………….


Καταρχήν ο Νο1 πολιτικά υπεύθυνος για κάθε περιστατικό στην χώρα, είσαι εσύ που κυβερνάς 15 χρόνια.  Δεν μας διαφεύγει πως προσπαθείς αυτό να ξεχαστεί. Το να μου επιτίθεσαι πανικόβλητα και άδικα την στιγμή που εγώ βρίσκομαι ανάμεσα στα 4 ντουβάρια, είναι μια στάση που απέχει πολύ από την ανδρεία. Θέλω να ξέρεις πως εκτός από τον Αλλάχ δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν πρόκειται να ξεπέσω στην φτήνια του να ζητιανεύω για έλεος ούτε εσένα ούτε τους εφαρμοστές των διώξεων σου. Ακόμη και αν ήξερα πως θα περνούσα το υπόλοιπο της ζωής μου στην φυλακή, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτώ την ατιμία και την παράδοση. Το HDP και όλοι οι φίλοι του HDP, εντος και εκτός θα αντισταθούμε ενάντια στον φασισμό και ιστορικά να είσαι βέβαιος πως θα κερδίσουμε. Θέλω να ξέρεις πως αν και βρίσκομαι σε ένα κελί τύπου F, η συνείδηση μου είναι γαλήνια, ενώ είμαι άφοβος και χαρούμενος. Για αυτό τον λόγο ¨μην ανησυχείς παρακαλώ¨ άλλο για εμένα.¨


www.tourkikanea.gr 



Μνημόσυνο του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Χρήστου Κυρατζή




ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΑ ΧΡΗΣΤΟΥ Μ. ΚΥΡΑΤΖΗ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - ΤΡΙΣΑΓΙΟ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017
Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος , Μακεδονίτισσα , Λευκωσία
Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει Τρισάγιο στον τάφο του Ήρωα στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Κυρατζής Χρήστος του Μιχαήλ
Έτος γέννησης: 1955
Τόπος καταγωγής: Αγιος Αμβρόσιος

Τόπος εξαφάνισης Αγιος Γεώργιος Κερύνειας
Ημερομηνία  22.7.74

Τόπος εξαφάνισης: Αγιος Γεώργιος Κερύνειας


Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών για την απελευθέρωση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί.




Θ. Μαλκίδης 

Μία εβδομάδα πριν τη "δίκη"   του  Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί, η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών για την απελευθέρωσή του συνεχίζεται . Μπροστά στην  σιωπή ορθώνουμε τη φωνή των πολιτών σε όλον τον κόσμο

Με το σύνθημα ο «Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος», οι συναγωνιστές μας είχαν διαδηλώσει στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκισή του από το Τουρκικό φασιστικό καθεστώς και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του από τη κλειστή φυλακή του Ελατζίκ όπου κρατείται από την 22α Απριλίου.  

Γνωρίζουμε ότι η  συνείδηση  του Γιαϊλαλί  είναι ενάντια στο Τουρκικό καθεστώς που  καταδιώκει τους λαούς και  που έχει βομβαρδίσει και σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους.  Το καθεστώς  της τυραννίας δεν μπορεί να κρίνει αυτούς που αγωνίζονται για την Ελευθερία και εκείνοι που σήμερα ασκούν καταπίεση και σκοτώνουν θα εξαφανισθούν από τη συνείδηση του  Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί . Επειδή η φωνή της συνείδησής του είναι η φωνή των λαών, των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που καίγονται και σφάζονται, είναι η φωνή των ιστορικών λαών: Των  Ελλήνων, των Αρμενίων,  των  Κούρδων.


Μπροστά  στην ένοχη  σιωπή της Αθήνας και των «αρμοδίων», εμείς είμαστε με τη ζωή, τη   δικαιοσύνη, την αλήθεια, αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία  του συμπατριώτη μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί. 


Υπογράφουμε στην παρακάτω διεύθυνση για την απελευθέρωση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί  και συνεχίζουμε τη δημοσιοποίηση. Μπροστά στην επίσημη σιωπή ορθώνουμε τη φωνή των πολιτών σε όλον τον κόσμο. Λευτεριά στον Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί.




Η διεύθυνση Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί στη φυλακή για επιστολές συμπαράστασης

Η έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου και οι 13 ήρωες....


Θ. Μαλκίδης 

Από την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου στις συνομιλίες με τον ειδβολέα του 1974.....

Στις 11 Ιουλίου 2011, στις 05:40 το πρωί, η  έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης», η οποία βρίσκεται στο Ζύγι, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  13 άνθρωποι και να τραυματιστούν 62. 

Ανάμεσα στα θύματα και ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, για τον οποίο ο γιος του,  ο αγαπημένος μου φίλος και συνοδοιπόρος Νικόλας Ιωαννίδης, έγραψε έναν καταπληκτικό επικήδειο . Αξίζει να τον διαβάσουμε ως μνημόσυνο και ως παρακαταθήκη αγώνα Ελευθερίας......




«Πλοιάρχου Ιωαννίδη Επικήδειος» Νικόλας Ιωαννίδης, υιός εκφωνήθηκε στην κηδεία του, 13 Ιουλίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου, Λεμεσός 

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερων έστιν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον...». Σε αυτή τη φράση του Πλάτωνα συμπυκνώνεται η πεμπτουσία του Ελληνισμού. Με αυτές τις παρακαταθήκες διαιωνίζεται το Γένος μας κι εσύ δεν μπορούσες να αποτελέσεις εξαίρεση.

Ξέρεις πατέρα, μέχρι να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία δεν καταλάβαινα γιατί έλειπες τόσο συχνά. Μετά κατάλαβα πόσο τεράστιος είσαι. Μια ζωή στην πρώτη γραμμή με τους συναδέλφους και τους ναύτες που αγαπούσες, για να φτιάξεις ένα δυνατό Ναυτικό που να μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας. Μετά βίας σου έβγαζα καμιά κουβέντα για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά απ’ όσα μου έλεγες ήταν διάχυτη η πικρία σου για την αδιαφορία των ανωτέρων να εξοπλίσουν το Ναυτικό μας. «Δεν μπορώ να εκτελέσω την αποστολή μου», έλεγες, γιατί ήξερες πολύ καλά πως «έχομεν Γην και Πατρίδαν, όταν έχομεν πλοία εις την θάλασσαν». Γι’ αυτό πάλευες, αλλά έβρισκες πόρτες κλειστές. Ωστόσο, αυτή σου την απογοήτευση προσπαθούσες να μην τη μεταφέρεις στο σπίτι και την οικογένειά σου. Μπορεί πολλοί να νόμιζαν ότι ήσουν και μαζί μας αυστηρός, όπως με τη δουλειά σου. Ουδέν αναληθέστερον. Εξάλλου, αν καμιά φορά θύμωνες και φώναζες σ’ εμάς, τα γλυκόλογα και τα πειράγματα της γυναίκας και των παιδιών σου σε ηρεμούσαν αυτοστιγμεί, ίσως και λίγο αργότερα αν ήσουν πολύ θυμωμένος.






Πολλοί μου λένε να είμαι περήφανος για τον πατέρα μου γιατί είναι ήρωας. Μπορεί να μη σου το είπα ποτέ ρητώς, αλλά πάντα ήμασταν περήφανοι για σένα, δε χρειαζόταν να σε δολοφονήσουν στυγνά οι κυβερνώτες, δεν ήταν απαραίτητο να γίνεις κομμάτια για να καυχώμαστε για σένα. Όχι πως περίμενα κάτι άλλο από εσένα, τουλάχιστον έπεσες στις επάλξεις, στη ναυτική βάση που αφιέρωσες τόσο χρόνο και κόπο να ανεγερθεί και να’ ναι το καμάρι της Εθνικής Φρουράς. Να είσαι σίγουρος ότι μας μπόλιασες με τα ανώτερα ιδανικά της Φυλής μας, αυτά για τα οποία αγωνίστηκες και εν τέλει θυσιάστηκες.Γαλουχηθήκαμε με τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού και είμαστε γεμάτοι απ’ αυτές μέχρι το μεδούλι μας.




Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η συντριβή του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς το 2002




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!!!!

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου Βell-206 της Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο του τότε Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Ταξιάρχου Στυλιανού Δεμέναγα, του Υποπλοιάρχου Νικόλαου Σεργίου, και των μελών του πληρώματος, Σμηναγού Πάρη Αθανασιάδη και Υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή. Και οι πέντε επιβαίνοντες άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή, «…την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, σφραγίζοντας με τον τραγικό τους θάνατο την ιερή πίστη και το χρέος προς την πατρίδα…»

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λακατάμιας στη Λευκωσία με κατεύθυνση την αεροπορική βάση Πάφου για τη παρακολούθηση νυκτερινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τον Α/ΓΕΕΦ, που δεν ήταν άλλη από πτήσεις επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35 τα οποία είχαν παραληφθεί με άκρα μυστικότητα το 2001 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά την ημέρα της κηδείας του Στρατηγού Φλωράκη. Το ελικόπτερο κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 4.20 της 10ης Ιουλίου 2002 περίπου δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Πάφου, κοντά στο χωριό Κούκλια, συγκλονίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.








Μνημόσυνο των πεσόντων το 1974 Μιχαλάκη Ζαμπά και Κυριάκου Ανδρέου και του υποδιοικητή της ΕΛΔΥΚ Π. Σταυρουλόπουλου






Μνημόσυνο των  πεσόντων  το 1974 Μιχαλάκη Ζαμπά και Κυριάκου Ανδρέου και του υποδιοικητή της ΕΛΔΥΚ Π. Σταυρουλόπουλου

Ψάρι Κορινθίας και Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Δύο ακόμη άγνωστα Ναζιστικά Ολοκαυτώματα τον Ιούλιο του 1943 και του 1944




Θ. Μαλκίδης

Ψάρι Κορινθίας και Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Δύο  ακόμη άγνωστα Ναζιστικά Ολοκαυτώματα τον Ιούλιο του 1943 και του 1944


Πριν λίγες ώρες  συμπληρώθηκαν 73 και 74 αντιστοίχως  χρόνια από την αποφράδα ημέρα της σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής των οικισμών Αηδονοχωρίου Κόνιτσας και  Ψάρι Κορινθίας   από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Στο Ψάρι Κορινθίας ως  αντίποινα για την Ελληνική νίκη στην περίφημη μάχη της Στυμφαλίας (1 – 3 Ιουλίου 1944), ξεκίνησαν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις  στις οποίες  συμμετείχαν μονάδες των Γερμανικών στρατευμάτων και τμήματα των ταγμάτων ασφαλείας    

Στο Ψάρι τίποτε δεν ήταν όρθιο εκτός της εκκλησίας της Παναγίας, του Αγιογιώργη και του παλιού Σχολείου του χωριού και Πέντε(5) χωριανοί έχασαν τη ζωή τους με φρικτό τρόπο από τους  Γερμανούς που διψούσαν για εκδίκηση, Οι κάτοικοι ξεθαρρεύοντας μετά την απομάκρυνση των Γερμανών επέστρεφαν με προσοχή στο χωριό από τα γύρω βουνά που βρίσκονταν κρυμμένοι και σαν σκιές κινούνταν στα αποκαϊδια μήπως και περισώσουν κάτι από τη φτώχεια τους.
Μάταιος κόπος όμως, μόνο καταστροφή και οδύνη ξεπρόβαλε από παντού.

Αηδονοχώρι Κόνιτσας

 Ένα χρόνο πριν τον Ιούλιο του 1943 την ίδια μέρα που οι σύμμαχοι πραγματοποιούσαν την απόβαση στην Σικελία, οι Γερμανοί ορεινοί, καταδρομείς, της «Εντελβάις», εισέβαλαν στο Αηδονοχώρι,αποφασισμένοι, να το αιματοκυλήσουν

Ο τελικός απολογισμός, της ναζιστικής βαρβαρότητας, κατέγραψε 22 νεκρούς από τις βαρβαρότητες,  7 νεκρούς από τις κακουχίες και την πείνα και ομαδικούς βιασμούς 5 γυναικών. Οι υλικές ζημιές ανυπολόγιστες, αφού το χωριό παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς εκτός από την Εκκλησία.



Εκτελέστηκαν δια πυροβόλου, όπλου οι:
1.Ευάγγελος Μπόνιος ετών 75
2. Κωνσταντίνος Μάνθου ετών 52
3. Πέτρος Τσίπης ετών 18
4. Σπυρίδων Βανούσης ετών 55
5. Πέτρος Κέλης
6. Ηλίας Μαλάμης ετών 14
7. Σωτήριος Σουγκαρίδης ετών 45
8. Γεωργία Πανταζή ετών 60
9. Απόστολος Ζιάκος ετών 80
10. Γεώργιος Βανούσης
11. Σταματία Νικοπούλου
12.  Μάνθου Δημήτριος

Οι δολοφόνοι της «Εντελβάις», έκαψαν, μέσα στα σπίτια τους:
1. Χαρίκλεια Τσίπη ετών 50
2. Βασιλική Τσίπη ετών 30
3. Ελένη Σουγκαρίδου ετών 55
4. Αικατερίνη Πάντου ετών 28
5.  Ευάγγελος Σιάφης ετών 65
6. Άγνωστο θύμα
7. Άγνωστο θύμα
8. Άγνωστο θύμα
9.  Άγνωστο θύμα
10. Άγνωστο θύμα


Οι δολοφονημένοι παρέμειναν άταφοι, για αρκετές μέρες, ενώ τα πτώματα κείτονταν στους γύρω  δρόμους και στις αυλές, διαμελισμένα και μισοφαγωμένα, από τα σκυλιά.

Οι επιζήσαντες της σφαγής Αηδονοχωρίτες, μετά από δύο εβδομάδες επέστρεψαν στο χωριό και αντίκρισαν  την καταστροφή.
Θάψανε τους νεκρούς, ενώ κάποιους   τους έκαψαν στη μέση του δρόμου, γιατί δεν μπόρεσαν να τους μετακινήσουν, λόγω της αποσύνθεσης από τις υψηλές θερμοκρασίες.....

Τέλος, όπως επισημαίνει το  Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν διεκδίκησαν τις γερμανικές οφειλές, εμείς οφείλουμε εμπράκτως να τιμήσουμε την μεγαλειώδη ιστορία Αντίστασης και Θυσίας του λαού μας. Σήμερα σε μια δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, ο κεντρικός μας στόχος παραμένει ο ίδιος: η σθεναρή, μεθοδική και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Για τη δικαίωση του ιερού αυτού αγώνα απαιτείται ενότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Επιμονή και συνέπεια. Απαιτείται εθνική στρατηγική και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του λαού και του έθνους αλλά και διεθνής αλληλεγγύη. Μακριά και πέρα από προσωπικές, κομματικές και άλλες επιδιώξεις, εφήμερες προσπάθειες και άγονες αντιπαραθέσεις.......

Ήταν διωγμός των Ελλήνων και όχι Γενοκτονία;

Θ. Μαλκίδης

Ήταν διωγμός των Ελλήνων και όχι Γενοκτονία; 

Η δημοσίευση και η διαφήμιση εφημερίδας των Αθηνών έκανε αναφορά για το βιβλίο του διπλωμάτη των ΗΠΑ  Χένρι Μοργκεντάου «Τα μυστικά του Βοσπόρου», το οποίο σύμφωνα με την καταχώριση «παραθέτει τα γεγονότα της περιόδου που τελέστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων και ο διωγμός των Ελλήνων».

Στο δε σημείωμά της η εφημερίδα για τον Χένρι Μοργκεντάου επαναλαμβάνει ξανά τα περί διώξεων και όχι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ αφού επισημαίνει ότι «γενικά ο Μοργκεντάου κατεχόμενος από φιλελεύθερες πεποιθήσεις υπήρξε ακριβοδίκαιος στις κρίσεις του που συμπεριέλαβε στα απομνημονεύματά του σχετικά με τις διώξεις, την εξόντωση και τον εξανδραποδισμό του Μικρασιατικού και περισσότερο του Ποντιακού Ελληνισμού».

Για την εφημερίδα δηλαδή η μαζική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, της Καππαδοκίας, που είχε πάνω από 1.000.000 θύματα, έγκλημα που έχει αναγνωριστεί από κοινοβούλια και από την Διεθνή Ένωση των Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών   ήταν διωγμός και όχι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Μετά λοιπόν από τους πρωθυπουργούς και υπουργούς εξωτερικών της Ελλάδας που κατέθεσαν στεφάνι στον βασικό υπεύθυνο της Γενοκτονίας, το δάσκαλο του Χίτλερ και των Ναζί,  Μουσταφά Κεμάλ, μετά από τον πρώην υπουργό παιδείας της Ελλάδας που αρνήθηκε ότι ήταν Γενοκτονία, μετά από την άρνηση της Γενοκτονίας από   ψευτοκαθηγητές της Ελλάδας και μετά από αμέτρητες πράξεις άρνησης και  υπονόμευσης της αναγνώρισης, έρχεται και μία εφημερίδα η οποία αναφέρεται σε διωγμό και όχι σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

Καλώ, ως απόγονος διασωθέντων της Γενοκτονίας, με θύματα, ορφανά και αγνοούμενους τόσο το 1922 όσο και το 1941, έστω και την ύστατη στιγμή να αποκατασταθεί το  έγκλημα της ύβρεως που  έχει διαπραχθεί και η εφημερίδα να πράξει τα δέοντα. 

Τόσος καθημερινός αγώνας για την αναγνώριση  της Γενοκτονίας, του εγκλήματος των Νεότουρκων και του  Κεμαλισμού το οποίο επειδή δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε ως έγκλημα του Ναζισμού, δεν μπορεί να υπονομεύεται στη γη του Φωτός, της Δημοκρατίας και της Αντίστασης. 













Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η 9η Ιουλίου 1821 και η 9η Ιουλίου 2017 εν Λευκωσία.....





Θ. Μαλκίδης 

Η 9η Ιουλίου 1821 και η 9η Ιουλίου 2017 εν Λευκωσία.....

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης με το «Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία (Κύπρου) ή Το Τραούδιν του Κυπριανού»  και με τη «Χιώτισσα εν Λεμεσσώ κατά το 1821» περιγράφει με μοναδικό τρόπο την Επανάσταση στην Κύπρο, την Ελληνικότητα  και τη διαφορά μεταξύ Ελευθερίας και Σκλαβιάς. Το 1948 ο Αυξεντίου  μίλησε ως ηθοποιός στο μαθητικό θέατρο για τα αγαθά αυτά αλλά και για τη δουλεία και λίγα χρόνια αργότερα εμπνεύστηκε για το δικό του αγώνα Ελευθερίας. 

Στο σήμερα, πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο πασάς επί των Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου μας έδειξε με το δάκτυλο και μας είπε πως «αν είστε καλά παιδιά μπορούμε να κάνουμε αναθεώρηση στα 13 χρόνια αντί στα 15», εννοώντας την διάρκεια παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Την  9η Ιουλίου του 1821 οι  πρόγονοί μας δεν ήταν  και τόσο καλά παιδιά και πολέμησαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αγαθό το οποίο οποίο είναι βέβαιο ότι δεν λέει απολύτως τίποτα στους συνομιλητές των κατακτητών.......

Δεν αφορά αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν την Ελληνικότητα από το χώμα που πάτησαν και στη συνέχεια πότισαν με το αίμα τους ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και συν αυτώ, ο Ευαγόρας, ο Γρηγόρης, ο Κυριάκος και οι συναγωνιστές  τους, οι πολεμιστές, οι πεσόντες και οι αγνοούμενοι του 1974,  ο Θεόφιλος, ο Σολωμού και ο Ισαάκ  και αμέτρητοι άλλοι.


Η 9η Ιουλίου 1821 και η 9η Ιουλίου 2017  εν Λευκωσία και τα "καλά παιδιά".....









Το μνημόσυνο των πεσόντων στο Μαρί



Το μνημόσυνο των πεσόντων στο Μαρί

Σήμερα Κυριακή, 9 Ιουλίου, από τις 8:30 το πρωί, τελούνται τα μνημόσυνα των πεσόντων στο Μαρί, έξι χρόνια μετά τη θυσία τους.


-Των Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη Λεμεσό. 

-Του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου, στο Κίτι. 

-Του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στα Λατσιά. 

-Του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό. 

-Του Λοχία Βασίλη Κρόκου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στη Λάρνακα. 

-Του Λοχία Σπύρου Τταντή, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στις Καμάρες Λάρνακας. Ε

-Του Λοχία Γιώργου Γιακουμή, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Κιβισίλι. 

- Του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια. 

-Του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, στα Λειβάδια. 

- Του Λοχία Αδάμου Αδάμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου, στο Αλεθρικό. 

Η οικογένεια του Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, όπως ανακοίνωσε, δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτειακού αξιωματούχου και της Εθνικής Φρουράς στο μνημόσυνο των παιδιών τους...