Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων !



Θ. Μαλκίδης 

Μία ακόμη Νίκη του Ελληνισμού, ένα ακόμη βήμα ενάντια στην άρνηση , στην υπονόμευση. Τη στιγμή που η Τουρκία αρνείται το μαζικό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας και η Ελλάδα υπονομεύει την αναγνώριση με την απουσία της και τη συνέχιση της πολιτικής της να θέτει εκτός ύλης τη διδασκαλία της εξολόθρευσης των Ελλήνων,   η Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων !

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και με πρωτεργάτες στις ΗΠΑ τους Έλληνες του Νιου Τζέρσεϊ Μαρία-Άννα Παντέλους και  Πολ Παυλάκο, ο Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο  αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Ελλήνων την περίοδο 1914-1923.

Το ψήφισμα μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι  «η ημέρα του ΟΧΙ είναι μια ευκαιρία για όλη την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και για τους κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ, να αναγνωρίσουν την περήφανη ελληνική ιστορία και κληρονομιά, και να τιμήσουν τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Έτσι η σπουδαία αυτή ημέρα  για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, η πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ τιμά και τη Γενοκτονία των Ελλήνων, «κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 1,2 εκατ. άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ υπήρξαν και πολλοί άλλοι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και οι Ελλαδικοί απόντες....



Θ. Μαλκίδης 

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και οι Ελλαδικοί απόντες....

Την ώρα που φωτογραφίζεσαι με τους απόντες από τον αγώνα αναγνώρισης νυν και πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας και  καλείς βουλευτές και ευρωβουλευτές  της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσουν σε συνέδρια για τη Γενοκτονία (!), ή απλώς χορεύεις και τραγουδάς και βλέπεις ένα σήριαλ στην τηλεόραση, την ίδια στιγμή άνθρωποι με συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στα Ναζιστικού τύπου εγκλήματα εναντίον του λαού τους πέτυχαν το αυτονόητο. 



Την αναγνώριση.   Έχοντας δείξει τη μακροχρόνια συμπαράστασή μου στον Αρμενικό λαό νιώθω υπέροχα για την εξέλιξη, αλλά και δικαιωμένος για όλα όσα έχω πράξει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων (η   αναφορά στο ψήφισμα ότι τα εγκλήματα εναντίον των προγόνων μας συνιστούν Γενοκτονία ήλθε μετά από πολύ αγώνα) χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη από κράτος, κόμματα, δίκτυα, χορηγούς και άλλα συναφή, 

Συνεχίζω για την Αλήθεια, τη Μνήμη και το Δίκαιο !

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων επί του Ψηφίσματος  Νο 296 για την αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι Αρμένιοι:








Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

To Δημογραφικό ως ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού και η εισβολή από την Τουρκία....



Θ. Μαλκίδης 

Το 2018 χάθηκε ένας πληθυσμός όσο η Καρδίτσα (πάνω από 40.000), ενώ την περίοδο  2015 - 2018 ο πληθυσμός όσο ο Βόλος (πάνω από 130 .000) !

Με βάση το χειρότερο σενάριο, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα φτάσει το 2050 τα 8,3 εκατομμύρια- μείωση σε σχέση με το σημερινό  πληθυσμό τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων- ενώ τα παιδιά παρ΄ όλες τις διακηρύξεις συνεχίζουν να θεωρούνται στην εποχή των Μνημονίων τεκμήριο.....

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία από τον ΟΗΕ δείχνουν ότι μόνο το 2019 εισήλθαν παρανόμως  στην Ελλάδα 45.597 άτομα, εκ των οποίων τα 35.848  δια θαλάσσης και άλλα 9.749  από τον Έβρο. Μόνο το Σεπτέμβριο 10.258 άτομα εισήλθαν αριθμός, που αντιστοιχεί σε 342 άτομα την ημέρα !

Υ. Γ.  Για τα παραπάνω ζητήματα θα μιλούσα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά για ακόμη μία φορά για <<τεχνικούς λόγους>> και επειδή <<είμαι εκτός γραμμής>>, οι συνεντεύξεις αυτές δεν έγιναν ποτέ !>> 

 Η συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη Νετ η οποία δεν κόπηκε..

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Οι άταφοι Έλληνες στρατιώτες του έπους του 1940-1941 (πλήρης κατάλογος)



Θ. Μαλκίδης: Οι άταφοι Έλληνες στρατιώτες του έπους του 1940-1941 (πλήρης κατάλογος)

Η οικογένειά μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, ήταν παρούσα στην ιστορική στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες τους, στην απελευθέρωση. Πράξεις  που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις, βασανιστήρια, απώλειες. Η οικογένειά μου,όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό- αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,  μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα κολαστήρια της Γκεστάπο. 

Γνωρίζουμε, ότι αυτό που συνέβη το 1940- 1941, στο Αργυρόκαστρο, στο ύψωμα 731, στη Χιμάρα, στο Τεπελένι, στην Κορυτσά και αλλού, ήταν και παραμένει ανερμήνευτο με τα ανθρώπινα όρια σκέψης και αντίληψης. Γνωρίζουμε μόνο τους νεκρούς μας στρατιώτες και την αξία τους. 

Ο  σεβασμός των νεκρών ήταν και παραμένει μία υψηλής αξίας Ελληνική παράδοση.   Ειδικότερα, η ταφή  των πολεμιστών, αποτελεί  για τους Έλληνες χρέος και  καθήκον. Μετά από κάθε μάχη γινόταν εκεχειρία με σκοπό την περισυλλογή και τη φροντίδα, την κηδεία, των νεκρών.Οι νεκροί πρέπει να προσεγγίζονται με ευλάβεια, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί. Κάτι ανάλογο, όμως, δεν έγινε πράξη με τους Έλληνες στρατιώτες του ελληνοϊταλικού πολέμου, του έπους του 1940-1941.

Έτσι οι περίπου οκτώ χιλιάδες (8.000) νεκροί στρατιώτες, αξιωματικοί και άλλοι εθελοντές, που αγωνίστηκαν ενάντια στον Γερμανοϊταλικό φασισμό και περιέσωσαν την ελληνική τιμή δίνοντας μαθήματα ηρωισμού και ανδρείας στην ανθρωπότητα, έμειναν άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι. Αρκετών από αυτούς τα οστά παραμένουν μέχρι σήμερα διάσπαρτα στα βουνά και τις πεδιάδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για 1940

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

....μονάχα κείνος που παλεύει το σκοτάδι μέσα του θα ‘χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο...



Θ. Μαλκίδης 

<<Μέρες και ώρες που είναι να θυμηθούμε  τι έγραψε ο Ελύτης στο Άξιον Εστί για την  Νίκη του Ελληνισμού το 1940-1941, για το σήμερα και για το αύριο, για τον αέναο αγώνα μας : ....μονάχα κείνος που παλεύει το σκοτάδι μέσα του θα ‘χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο...

Η συνέντευξή μου στο ράδιο Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας .