Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Η χώρα μου.....



Θ. Μαλκίδης

Οι σκέψεις του σπουδαίου μας ποιητή Τάσου Λειβαδίτη, με τις οποίες ταυτίζομαι , ευχόμενος και αγωνιζόμενος  για τις δικές μας πράξεις που θα συμβάλλουν στην  Ανάσταση της Ελλάδας:

"Η χώρα μου βυθίζεται στο ψέμα.....
Και βρίσκουν καταφύγιο οι αλήτες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας κάνουν το καθήκον τους!




Εμείς δεν υπογράψαμε! Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας κάνουν το καθήκον τους. Τώρα !

Η ομιλία μου στην Έδεσσα  για τη Μακεδονία για τον Ελληνισμό 365 μέρες πριν .


Στη Μνήμη του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου



Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στις 7μμ, στην οδό Ολυμπίου Διός κοντά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στον Αρχάγγελο Στροβόλου Λευκωσίας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδότησης πάρκου στη μνήμη του θυσιασθέντος την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 σμηναγού ιπτάμενου Γιώργου Μπαλταδώρου 34χρ. από το Μαυροβούνι Καρδίτσας.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ένας άλλος βιασμός που θέλουν να εξαφανίσουν.....


Εκτός του βιασμού που γίνεται πλημμέλημα (....), εκτός της κατάργησης των άρθρων για την  περιύβριση της Ορθοδοξίας και των κεκοιμημένων αδελφών μας , τις ώρες αυτές εξελίσσεται και η απόπειρα εξαφάνισης και ενός άλλου βιασμού: Της Μακεδονίας. 

 Δύο σημαντικά άρθρα που διαχρονικά διασφάλιζαν τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους αφαιρεί από τον νέο Ποινικό Κώδικα που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Πρόκειται για τα άρθρα 150 και 151 του Ποινικού Κώδικα που αφορούν το μεν πρώτο τη «Νόθευση αποδεικτικών» και το μεν δεύτερο την «Κατάχρηση πληρεξουσιότητας». 


 Το άρθρο 150 προβλέπει τα εξής: «Όποιος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμεύσουν για την απόδειξη δικαιωμάτων ή την υποστήριξη συμφερόντων του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του απέναντι σε άλλο κράτος, τιμωρείται με κάθειρξη».  

Το άρθρο 151 προβλέπει ότι: «Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη». 

Νομικοί κύκλοι προχωρούν σε δύο διαφορετικές ερμηνείες της κίνησης αυτής. Σύμφωνα με ορισμένους, η πλήρης απάλειψη των συγκεκριμένων άρθρων από τον νέο Ποινικό Κώδικα αποσκοπεί στο να προστατευτούν άτομα που ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και τα οποία δεν προστατεύονται από τον νόμο περί ευθύνης  υπουργών.


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα “Καπετάν Άγρα” (Τέλλο Αγαπηνό ), για τη συνέχειά μας



Για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Τέλλο Αγαπηνό (“Καπετάν Άγρα”), για τη συνέχειά μας

Εκδήλωση για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα ανθυπολοχαγό του Ελληνικού Στρατού και καταγόμενο από τη Μεσσηνία, Τέλλο Αγαπηνό (“Καπετάν Άγρα”), ο οποίος θυσιάστηκε την 7η Ιουνίου 1907, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, οργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Ήρωα, στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσία πολιτών, οι οποίοι τίμησαν τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα του Μακεδονικού Αγώνα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος έκανε την αναγκαία προβολή της πορείας του “Καπετάν Άγρα” στο σήμερα, επισημαίνοντας το πρότυπό του, το βίο του καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά του και τελικώς τη θυσία του για την Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Η ομιλία του Θ. Μαλκίδη


Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο Ελληνικός Λαός, ανάμεσα στους μοιραίους και τους δειλούς των Αθηνών και τους κατσαπλιάδες και τους κομιτατζήδες των Σκοπίων




Θ. Μαλκίδης

Ο Ελληνικός Λαός, ανάμεσα στους μοιραίους και τους δειλούς των Αθηνών και τους κατσαπλιάδες και τους κομιτατζήδες των Σκοπίων

Εκτός της  μαζικής συμμετοχής  του Ελληνικού λαού  στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στην Έδεσσα , μεγάλη παρουσία είχε και η Ελληνική νεολαία. 

Γι΄αυτό είμαι αισιόδοξος ότι ο Ελληνικός λαός  ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους μοιραίους και τους δειλούς των Αθηνών και τους κατσαπλιάδες και τους κομιτατζήδες των Σκοπίων, θα νικήσει. 

Γιατί έχει μαζί του την Ιστορία, τη Μνήμη, την Αλήθεια και το Δίκαιο, την νεολαία. 

Η ομιλία μου στο συλλαλητήριο της Έδεσσας ένα χρόνο ακριβώς πριν . Σε αντίθεση με όλους , πατριδέμπορους και πατριδοκάπηλους που μας λένε να τα παρατήσουμε, εμείς επιμένουμε. Για αυτό και θα νικήσουμε !


Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ας κάνουμε το καθήκον μας

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες των πρόθυμων κυβερνητικών, των "θα σεβαστούμε τη Συμφωνία" αντιπολιτευόμενων και των  κάθε λογής πατριδοκάπηλων και εμπόρων,