Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Επιτρέπεται να μιλάμε, να γράφουμε, να σκεφτόμαστε για την Ελλάδα ή είναι φασιστικό;



Θ. Μαλκίδης 

 Επιτρέπεται να μιλάμε, να γράφουμε, να σκεφτόμαστε; 


Η χυδαιότητα της αποδόμησης 

Στην αρχή η  αποδόμηση ξεκίνησε έγινε με τη «θεωρία» πως Τούρκοι και Έλληνες, δηλαδή καταπιεστές και καταπιεζόμενοι  περνούσαν  καλά και πως κάτι «εθνικιστές που δεν ήταν αλλά επέλεξαν να είναι Έλληνες (!)» κατέστρεψαν την ειδυλλιακή αυτή  εικόνα. 

To Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών:Από τον Δάσκαλο Κεμάλ στο Μαθητή Χίτλερ


Θ. Μαλκίδης

Από τον Πόντο στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών και από το μαχαίρι του Κεμάλ στο όπλο του Χίτλερ

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ο προσφυγικός Ελληνισμός και ειδικότερα ο Ποντιακός αφού πέρασε από το μαχαίρι του Κεμάλ, βίωσε και το όπλο του Χίτλερ. 
Τραπεζούντα, Τρίπολη, Κερασούντα, Σαμψούντα, Μερζιφούντα, Αργυρούπολη και στη συνέχεια Πύργοι, Μεσόβουνο, Κερδύλλια, Χορτιάτης, Ελευθεροχώρι. 

Οι  πενήντα οικογένειες διασωθέντων από το χωριό Σαχνά Ντερέ του Ακ Νταγ Μαντέν από την πολιτική εξολόθρευσης του Μουσταφά Κεμάλ στον Πόντο, εγκαταστάθηκαν το 1924 στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, το οποίο ονομάστηκε μετά από πρωτοβουλία των προσφύγων -κατοίκων του προς τιμήν του Ελευθερίου Βενιζέλου.



Στις 23 Μαρτίου 1944 οι Γερμανοί  Ναζί, συνοδευόμενοι από Τάταρους συνεργάτες τους (.....) εισέβαλαν στο  Ελευθεροχώρι  επιδόθηκαν σε πλιάτσικο, άρπαξαν, κατέστρεψαν, έκαψαν, εκτελώντας και καίγοντας ζωντανούς άνδρες, γυναίκες, παιδιά και δύο  βρέφη. Συνολικά αφαίρεσαν τη ζωή σε 17 (σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες 19)  ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματα Βενιζέλος Χαμαλίδης  που βοσκούσε τα κατσίκια του, ακολούθησε ο Ιωσήφ Χατζηβασιλειάδης, τα κορίτσια  Αναστασία Καλτσίδου και η Βαρβάρα Σεβαστιάδου. (Βαμβακίδης Η. Γιάννης "Και ποτέ μην το ξεχάσεις". Κως 2005)

Τη Χαρίκλεια Στοφορίδη που ήταν έγκυος, οι Ναζί με τη ξιφολόγχη της έσκισαν την κοιλιά, το μωρό πετάχτηκε έξω και το κάρφωσαν και αυτό, ενώ με το μαχαίρι αποτελείωσαν και τη μάνα.

 Σε άλλο σπίτι οι Ναζί δολοφόνησαν τη μόλις 9 ημερών λεχώνα, Εύχαρι Καπακίδου μαζί με το βρέφος της και την πεθερά της, Δέσποινα Καπακίδου.

Η κόρη της Δέσποινα που είχε το ίδιο όνομα με τη μητέρα της τραυματίστηκε και προσποιούμενη ότι ήταν νεκρή, γλίτωσε. Τον γέροντα Κωνσταντίνο Χαμαλίδη, τον σήκωσαν από το κρεβάτι, όπου κειτόταν άρρωστος και αφού τον γύρισαν στα σπίτια για να δει τους σκοτωμένους, τον πήγαν ξανά στο σπίτι του, τον έβγαλαν στην αυλή του και τον αποκεφάλισαν με τσεκούρι πάνω στο κούτσουρο όπου έκοβαν τα ξύλα.

Του Κουσίδη τις δύο κόρες, την Αναστασία και τη Δέσποινα τις σκότωσαν μαζί. Η Παρθένα Αμανατιάδου ήταν η δεύτερη που επέζησε νομίζοντας την νεκρή μετά τον πυροβολισμό της, ενώ τον ηλικιωμένο Γεώργιο  Καλτσίδη και αφού τον περιέφεραν  σε όλα τα σπίτια του χωριού  τον σκότωσαν την άλλη μέρα. (Βαμβακίδης Η. Γιάννης "Και ποτέ μην το ξεχάσεις". Κως 2005)

Όσοι σώθηκαν από τη διαστροφή, τη μανία και τη βαρβαρότητα των Ναζί εγκληματιών αφού έθαψαν τα θύματα σε ομαδικό τάφο, εγκατέλειψαν το χωριό

Η ανάδειξη των εγκλημάτων του Ναζισμού είναι αυτονόητο καθήκον, το οποίο  πρέπει να συνδέεται ευλόγως για εμάς με τα εγκλήματα του προδρόμου του που είναι ο Κεμαλισμός. 
Άλλωστε αυτά που έκαναν τα όργανα του μαθητή Χίτλερ στην Ελλάδα τα είχε υλοποιήσει  ο δάσκαλος Κεμάλ. 
Σε κάθε περίπτωση οφείλει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να αναδείξει το μαζικό έγκλημα του Κεμαλισμού, τη Γενοκτονία που επειδή δεν τιμωρήθηκε, επαναλήφθηκε από το Ναζισμό από το Ολοκαύτωμα. 

Υ.Γ. Η ανταλλαγή κατηγοριών από την Τουρκία και τη Γερμανία περί Δικτάτορα και Ναζί, είναι γνωστή στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ως Σκύλλα και Χάρυβδη, είναι γνωστό ότι το υπόβαθρο της υποκριτικής αυτής αντιπαράθεσης  έχει πολύ αίμα.....


Τα ιστορικά στοιχεία της σφαγής προέρχονται από το βιβλίο Βαμβακίδης Η. Γιάννης "Και ποτέ μην το ξεχάσεις". Εκδόσεις Έκφραση Κω 2005






Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Απαγόρευση συνθημάτων....




Η (ανορθόγραφη) εντολή απαγόρευσης συνθημάτων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Όλα για το καλό μας....

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Η Πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων !



Θ. Μαλκίδης 

Πριν λίγες ώρες η Πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων και έγινε μία ακόμη Πολιτεία των ΗΠΑ που έχει  αναγνωρίσει το μαζικό  έγκλημα. Πράξη αναγνώρισης   η οποία  έρχεται μετά από μακροχρόνιο ανιδιοτελή αγώνα με  ονοματεπώνυμο. 


Το πλήρες κείμενο της αναγνώρισης, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις βασικές θέσεις που έχουμε αναπτύξει για το ζήτημα της Γενοκτονίας (αντιγραφή από τον Ναζισμό κλπ ) είναι το εξής: 


Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η Συμφωνία θα πάει από εκεί που ήρθε !


Θ. Μαλκίδης 

Η μακροχρόνια δραστηριότητά μου ενοχλεί την Άγκυρα, τα Σκόπια, τα Τίρανα και την....Αθήνα. 

Τελευταίο κρούσμα η ομιλία μου που οργανώθηκε από την  Επιτροπή των Πολιτιστικών Συλλόγων Ημαθίας στην Ειρηνούπολη Μακεδονίας . 

Θα πρέπει να ξέρει το κράτος και το παρακράτος που αντιδρά στη δραστηριότητά μου ότι η Συμφωνία θα πάει από εκεί που ήρθε !!

20 Μαρτίου: Μνήμη του δολοφονημένου Αγωνιστή της Ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη




Θ. Μαλκίδης

Μνήμη Αγωνιστή Ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης  γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1957, στην  Ευρύχου της Κύπρου και δολοφονήθηκε τη 20η Μαρτίου 1994  στη ημικατεχόμενη Λευκωσία.
Πήγε στο δημοτικό σχολείο στη γενέτειρά του, τις τρεις γυμνασιακές πρώτες τάξεις  στο τουρκοκρατούμενο Γυμνάσιο Νεαπόλεως  και το 1975 αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Έως την τουρκική εισβολή  η οικογένεια του έμενε στο κατεχόμενο  προάστιο Τράχωνας στα βόρεια της Λευκωσίας και αμέσως μετά  εγκαταστάθηκε ως πρόσφυγας στις ελεύθερες περιοχές.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Συνεχίζουμε!

Οι ομιλίες του Γιάννη Βασίλη Γιαιλαλί και του Θ. Μαλκίδη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία.
Λάκκωμα Μακεδονίας