Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η χώρα με το ποινικό μητρώο μιλά για ιστορική αλήθεια....





Κυκλοφορεί διαμαρτυρία διπλωματικής εκπροσώπου χώρας που βαρύνεται με Γενοκτονία εναντίον των προγόνων μας, αποκαλώντας με Ριζοσπάστη Έλληνα που δεν ασπάζομαι την "ιστορική αλήθεια του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ" ότι τα εγκλήματα τα διέπραξαν Έλληνες"!

Ανθυπολοχαγός Παντελής Χατζημάρκου. Κύπρος 1974


ΣΗΜΕΡΑ 27η Ιουλίου, θα γιόρταζε τα ονομαστήριά του. ΠΑΝΤΕΛΗΣ Χατζημάρκου, του Λέανδρου και της Αντιγόνης, απόφοιτος του δημοτικού σχολείου Αγίου Αντωνίου και του Παγκυπρίου Γυμνασίου της Λευκωσίας, γεννηθείς το 1954, της 72Β ΕΣΣΟ της Εθνικής Φρουράς, ηρωικός Ανθυπολοχαγός του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού (με τα BTR) της ΕΦ.


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Πόσα ακόμη να ανεχθούμε;



"Δημοκρατία" πάνω στο πτώμα της Κύπρου, "μισθοί και συντάξεις" πάνω στο πτώμα της Μακεδονίας, εξημέρωση του θηρίου Τουρκία πάνω στο πτώμα της Θράκης, του Αιγαίου και ξανά της Κύπρου.


10 Αυγούστου Πορεία Μνήμης Τάσου Ισαάκ -Σολωμού Σολωμού



Μνήμη Τάσου Ισαάκ -Σολωμού Σολωμού

Χρέος και καθήκον Μνήμης Ηρώων Ελληνισμού.





Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Εμείς και οι Νέρωνες του Ελληνισμού....



Θ. Μαλκίδης.

Εμείς και οι Νέρωνες του  Ελληνισμού....

Μετά από συκοφαντίες και κατηγορίες που κατέρρευσαν, μετά από διώξεις και αδικία, μπορώ να πω για ακόμη μία φορά ότι με χωρίζουν πολλά, με αυτούς οι οποίοι με τις θέσεις τους και τις πράξεις τους,  εντός και εκτός Βουλής, παραδίδουν γη και ύδωρ: 


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Τα αφεντικά ,οι Γκέμπελς και οι "εκλογείς" στη γη που γέννησε τη Δημοκρατία....


Προωθώντας τα σχέδια των αφεντικών, τι υποστηριζόταν από τους πρώην κυβερνητικούς το Σεπτέμβριο του 2015: ο λαός ήξερε για το Μνημόνιο και μας στήριξε. Τι λένε τον Ιούλιο του 2019 οι τωρινοί κυβερνητικοί : ο λαός γνώριζε ότι θα σεβαστούμε τη "Συμφωνία" και μας ψήφισε.


Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη του 211 ΤΠ Κύπρου Ιωάννου. Κύπρος 1974




Ήταν 19 Ιουλίου 1974 στις δέκα το πρωί όταν τον είδαν ζωντανό για τελευταία φορά. Πριν ακριβώς 45 χρόνια στο χώρο ευθύνης του 211 ΤΠ.


Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Υπάρχει κάποιος να υπερασπιστεί την Μακεδονία, να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό;



Θ. Μαλκίδης 

Όποιος είχε το χρόνο και κυρίως την υπομονή να παρακολουθήσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν κάτι θλιβερές φιγούρες που παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους υπουργούς,  που υπερασπίζονται ξένα και εγχώρια αφεντικά, τράπεζες, επενδυτές, ψευτοιδεολογίες, εξωελλαδικά και ενδοελλαδικά συλλογικά και προσωπικά συμφέροντα. 

 Το ερώτημα έχοντας ως δεδομένα τη <Συμφωνία> των Πρεσπών και την προδιαγραφόμενη με την Τουρκία είναι το εξής: υπάρχει  κάποιος να υπερασπιστεί την Μακεδονία,  την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Βόρειο Ήπειρο, τη Θράκη, υπάρχει κάποιος να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό;  

Η συνέντευξή μου στο Ράδιο Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας

Οι καταδρομείς της Επιχείρησης "Νίκη" . Κύπρος 22 Ιουλίου 1974



Θ. Μαλκίδης

Οι πεσόντες καταδρομείς από τον Έβρο Χρήστος Χατζόπουλος- Χριστόδουλος Δοιτσίδης της Επιχείρησης "Νίκη" στην Κύπρο το 1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  έναντι της τουρκικής εισβολής. 

Τα αεροσκάφη, που απογειώθηκαν από τη Σούδα της Κρήτης, ήταν 20 Nord 2501 Noratlas και 10 C-47 Dakota της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα μετέφεραν καταδρομείς με πλήρη οπλισμό. Δεν κατάφεραν όλα να απογειωθούν. Aλλά και κατά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, αφού κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα τουρκικά πυρά πετώντας χαμηλά και μπαίνοντας στην Κύπρο από δυτικά μέσω της βάσεως Ακρωτηρίου, όσα απογειώθηκαν, έγιναν στόχος φίλιων  πυρών, εφόσον εκλήφθηκαν κατά λάθος ως εχθρικά…


Οι Έλληνες φονευθέντες καταδρομείς που επέβαιναν στο  ΝORATLAS 52-133 «NIKH 4» ήταν οι εξής:

ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Παναγόπουλος Βασίλειος, Συμεωνίδης Γεώργιος, Άνθιμος Ηλίας, Δάβαρης Γεώργιος 

ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ Α’ ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ 
Τσαμκιράνης Δημήτριος, Καβραχωριανός Νικόλαος, Τσιλιβάκης Στέφανος, Τσάκωνας Ευάγγελος, Χριστόπουλος Αθανάσιος, Αναστασόπουλος Ανδρέας, Γιαννακάκης Κοσμάς, Γιαννάκος Στέφανος, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Δαλαμάγκας Ηλίας, Ζησιμόπουλος Ανδρέας, Ηλίας Κωνσταντίνος, Κασιμάκης Σωτήριος, Κατερός Κωνσταντίνος, Κουρούνης Σωτήριος, Λίγδης Χρήστος, Δοϊτσίδης Χριστόδουλος, Μανιάτης Σπυρίδων, Μονιάς Αιμίλιος, Μπαρώτας Κωνσταντίνος, Νάκος Γεώργιος, Πρινιανάκης Στυλιανός, Σιορώκος Δημήτριος, Σκιαδαρέσης Νικόλαος, Τζούρας Σωτήριος, Τούλης Ηλίας, Χατζόπουλος Χρήστος ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ Ζαφειρίου Αθανάσιος (Μοναδικός επιζήσας).

Ανάμεσά τους οι καταγόμενοι από το νομό Έβρου Χριστόδουλος Δοϊτσίδης και Χρήστος Χατζόπουλος.