Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Δεν κρύφτηκα, δε σιώπησα!


"Δεν κρύφθηκα , ούτε σιώπησα για τη Μακεδονία και την αναγνώριση της Γενοκτονίας ακολουθώντας το παράδειγμα των μοναδικών Ελλήνων, των σπουδαίων πνευματικών ανδρών της Λέσβου : των Μητροπολιτών Καστοριάς και Αμασείας Γερμανού Καραβαγγέλη και Ζήλων Ευθύμιου Αγριτέλη".

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Μνήμη Κώστα Ηλιάκη

Στη μνήμη του θυσιασθέντος με το αεροσκάφος του F-16, της 343 Μοίρας της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας, 23 Μαΐου 2006 στην Κάρπαθο, μαχόμενος εναντίον του αεροπορικού Αττίλα στο Αιγαίο μας,

Εκατό χρόνια μετά η γενοκτονία συνεχίζεται




Εκδήλωση στη Μυτιλήνη, αφιερωμένη στους δύο Λέσβιους Μητροπολίτες με ενεργό ρόλο στο  ζήτημα υπεράσπισης των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας,  Αμασείας Γερμανό Καραβαγγέλη και Ζήλων Ευθύμιο Αγριτέλη .





Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Αίτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας για αναγνώριση και Εθνικό Μνημείο και Ινστιτούτο Γενοκτονίας





Θ. Μαλκίδης

Αίτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας για αναγνώριση και Εθνικό Μνημείο και Ινστιτούτο  Γενοκτονίας

Απόσπασμα της ομιλίας στην εκδήλωση στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά


Είναι γεγονός όμως ότι το μεγάλο αυτό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας και προγόνων μου, δεν υφίσταται στην Ελληνική διπλωματική ατζέντα, δεν  έχει υπάρξει ποτέ αίτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας για αναγνώριση, δεν υπάρχει Εθνικό Μνημείο και Ινστιτούτο για τη Γενοκτονία στη Μικρά Ασία, στην Καππαδοκία, στον Πόντο, στην ενιαία Θράκη.  



Στο Εθνικό Μνημείο της Γενοκτονίας στο Ερεβάν της Αρμενίας





Φυτεύοντας μία Ελιά στο χώρο του ΤΕΙ στη Μνήμη των θυμάτων




21η Μαίου : Μνήμη Κωνσταντίνου Κατσίφα


Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας και η απελευθέρωση των λαών




Θ. Μαλκίδης 

Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση στο Ντίσελντορφ.

Είναι κοινή διαπίστωση  ότι  στο ζήτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας,  η Ελληνική Δημοκρατία, ήταν απούσα, προκαλώντας μάλιστα τόσο τους νεκρούς προγόνους μας όσο και εμάς,  τους ζώντες απογόνους τους. Αφού η Ελλάδα καθυστέρησε για εβδομήντα ολόκληρα χρόνια  την αναγνώριση, και αφού πέρασαν είκοσι χρόνια από τα σχετικά νομοσχέδια, δεν πράττει απολύτως τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα αφού υπονομεύει κάθε προσπάθεια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή η  βασική υπεύθυνη  του εγκλήματος, η Τουρκία, η απόγονος των Νεότουρκων και των Κεμαλικών, αυτή που «δίδαξε» τον Χίτλερ και τους Ναζί, προσπαθεί να εξαφανίσει το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 1.000.000 Έλληνες, 1.500.000 Αρμένιους και 350.000 Ασσυρίους και προσφυγοποίησε εκατομμύρια και εκδίωξε αυτόχθονες λαούς. Παράλληλα απαιτεί από την Ελλάδα να μην πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης, αλλά και να καταργήσει τα σχετικά νομοσχέδια!

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

19η Μαίου 2019




Εν όψει της 19 Μαίου 2019, ημέρας μνήμης και απόδοσης τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την 19 Μαίου 1919, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ „Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ“ ως μια ελάχιστη απόδοση σεβασμού στη Μνήμη των θυμάτων των χριστιανικών λαών της Ανατολίας, Ελλήνων Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών αλλά και σήμανσης της επετείου των 100 χρόνων από την τελευταία δραματική περίοδο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θα τελέσουμε εκδήλωση στο ενοριακό κέντρο  του  Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλου Ανδρέα,  Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf.  με ομιλητή το Θ. Μαλκίδη

19 Μαΐου 2019, ώρα 7 μ.μ.