Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Και φτωχοί και αγράμματοι; Περί Παιδείας στη χρεοκοπημένη Ελλάδα




Θ. Μαλκίδης 

Και φτωχοί και αγράμματοι; Περί Παιδείας στη χρεοκοπημένη Ελλάδα


1. Η Ύβρις έναντι των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων


Τριών Ιεραρχών σήμερα και  Ελλαδικής Α- Παιδείας (και) του συναμφότερον....... Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  παρότρυνε τους γονείς να μαθαίνουν  στα παιδιά τους γράμματα, γιατί όσα και υλικά αγαθά και να  αφήσουν μετά θάνατον σ΄αυτά, τα παιδιά  θα τους "ωπισολογούν". Καλύτερα, έλεγε "τα παιδιά σας να είναι  φτωχά και γραμματισμένα παρά πλούσια  και αγράμματα". 
Ποια είναι όμως  τα "γράμματα" που πρότεινε ο Πατροκοσμάς και ποια τα σημερινά; 

Απουσία ομάδων του Ελληνικού έθνους, όπως οι Πόντιοι, ο Θρακιώτες, οι Μικρασιάτες και του μαζικού εναντίον τους εγκλήματος.  αρνητές της Γενοκτονίας, Ελληνοφοβικοί, αποδομητές της Ελληνικής ιστορίας και φαιδροί που αναλαμβάνουν θέσεις Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών στο Υπουργείο της πρώην Εθνικής Παιδείας. 

Συνταγές μαγειρικής αντί για Ελλάδα και Ελληνισμό, Ορθοδοξία και Άγιοι που υβρίζονται, η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου  που διακωμωδούνται, φασίστες και  δάσκαλοι του Χίτλερ και των Ναζί, όπως ο Μουσταφά Κεμάλ που υμνούνται.
"Σχολικά βιβλία"  που γράφουν για την   "μπουγάδα του Αϊ- Βασίλη (!)", για αυτούς   "που  βγάλανε βόλτα τον Επιτάφιο (!)", για τους άσχημους γέρους με τις μακριές γενειάδες", εννοώντας τους Τρεις Ιεράρχες, τους αγίους μας! 
Ελλάδα χωρίς Θρησκευτικά και "Αντιγόνη"  αλλά με  υποχρεωτικά σεμινάρια για τα "έμφυλα στερεότυπα!"

Ναζιστική προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς στη γη της Αντίστασης και του Αγώνα για Ελευθερία, "Νέα Γλώσσα" όπως την περιέγραψε ο Όργουελ, Φασισμός δια της Α- Παιδείας, ενάντια στην Ελληνικότητα! «Πάντα άνω και κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυνται και διέφθαρται» (Όλα έχουν γίνει άνω κάτω, όλα βρίσκονται σε σύγχυση και έχουν διαφθαρεί) όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος.....







2. Η ανωμαλία (και στην Παιδεία) που πρέπει να σταματήσει!

Ο  Γιώργος  Σεφέρης  μιλώντας  το 1969 για την κατάσταση στην Ελλάδα, την εποχή εκείνη, καταγράφει με προφητικό τρόπο και το σήμερα: "Μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας .... Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης, όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά....Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό....... Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή".

Η ανωμαλία αυτή  πρέπει να σταματήσει αγωνιζόμενοι, "¨Όσοι Ζωντανοί" για  μία αναγέννηση της παιδείας μας και ανάσταση της πατρίδας μας  ακολουθώντας  την προτροπή  του Διονύσιου  Σολωμού  ως λύτρωση  : "..... όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν όχι για μάταιη επίδειξη, παρά για το όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από πραγματική παιδεία και από μόρφωση .....".




Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Οι αγνοούμενοι μέχρι σήμερα στρατιώτες του 256 Τάγματος Πεζικού- Κύπρος 1974


Οι αγνοούμενοι μέχρι σήμερα στρατιώτες του 256 Τάγματος Πεζικού.

Οι υπερασπιστές της Ελληνικής Κύπρου, οι Έλληνες που αντιστάθηκαν στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι ......  













27 Απριλίου 1941: Όταν οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα....


Όταν οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα....

<<Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι...

Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.

Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.

Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.

Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!

Προσοχή!

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι Γερμανικός και θα μεταδίδει ψέμματα!

Έλληνες! Μην τον ακούτε!

Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης! Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων>>


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Από τη Μακεδονία μέχρι τις φυλακές της Αδριανούπολης και από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο του Γεωργίου Μπαλταδώρου




Θεοφάνης Μαλκίδης

Από τη Μακεδονία μέχρι τις φυλακές της Αδριανούπολης και από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο του Γεωργίου Μπαλταδώρου 

Μέρος της συνέντευξης στο ραδιόφωνο και στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής. 

Η στάση για τη Μακεδονία της ελληνικής πολιτικής τάξης, εντός και εκτός Βουλής καθώς και  αυτή της ψευτοδιανόησης και των μισθοφόρων της ενημέρωσης, δείχνει ότι είναι αντιστρόφως ανάλογη της Ελληνικής ιστορίας, της θέλησης του Ελληνικού λαού.  Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζ στις φυλακές της Αδριανούπολης και από την Κύπρο  μέχρι το Αιγαίο του Γεωργίου Μπαλταδώρου 

Η πρόταση του Ελλαδικού πτωχευμένου πολιτικού προσωπικού για σύνθετη ονομασία– «άνω- νέα», κλπ- νομιμοποιεί την κλοπή, την πλαστογράφηση, την προπαγάνδα και  τον εθνικισμό των Σκοπίων,  που είναι βέβαιο  ότι δεν θα τιθασευτεί από την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και  στην ΕΕ. Επιπλέον οι  σχέσεις φιλίας και συνεργασίας οικοδομούνται στη βάση της ειλικρίνειας και όχι του ψεύδους και της αλλοίωσης της πραγματικότητας. 

Για πολλά χρόνια ένας πολιτικός χώρος καπηλεύτηκε χυδαία τον πατριωτισμό των Ελλήνων και  ενώ είχε δώσει τη Μακεδονία προ πολλού με "Εθνάρχες" και λοιπούς συγγενείς, τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στη συνθηκολόγηση. 

Ο άλλος πολιτικός χώρος  υπερασπίστηκε με ιδεολογική εμμονή και ιδεοληψία, εθνομηδενιστικά και απαξιωτικά για τον Ελληνισμό  την κλοπή της Μακεδονίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους Έλληνες που αντιδρούν για εθνικισμό!

Την ίδια στιγμή όταν πήγε να αναδειχθεί από τη βάση ένα κίνημα υπεράσπισης της κατεχόμενης από τα Μνημόνια πατρίδας μας άρα και της Μακεδονίας από τα αρπακτικά, από τους πρόθυμους, εντός και εκτός Βουλής και από τους υποβολείς τους εκτός Ελλάδας, αυτό υπονομεύτηκε αμέσως και χωρίς καθυστέρηση! 

Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί σύνθετης ονομασίας,  δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, όπως διατείνεται η ελλαδική διακομματική ρητορική, αλλά μόνο  λύσεις που  υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα,   τα οποία με τη σύνθετη ονομασία, είναι βέβαιο ότι παραδίδονται, αφού θα υπάρξει απώλεια της χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού- διπλωματικού όρου Μακεδονία.  

Το αίτημα του Ελληνικού λαού στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Διασπορά είναι η  υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια, είναι η ανάκτηση της Ελληνικότητας, της Αντίστασης, της Ιστορίας και της Παράδοσής μας: Από τη Μακεδονία μέχρι τις φυλακές της Αδριανούπολης και από την Κύπρο  μέχρι το Αιγαίο του Γεωργίου Μπαλταδώρου.









Το διπλό Ολοκαύτωμα της (Νέας) Αγχιάλου: Από τις Βουλγαρικές σφαγές στο Φασιστικό- Ναζιστικό έγκλημα


Θ. Μαλκίδης

Το διπλό Ολοκαύτωμα της (Νέας) Αγχιάλου: Από τις Βουλγαρικές σφαγές στο Ναζιστικό έγκλημα


Η είσοδος των Ναζί στην Αθήνα την 27η Απριλίου 1941 σηματοδοτούσε  την απαρχή των μεγάλων εγκλημάτων που έκαναν όλη την Ελλάδα ένα Ολοκαύτωμα. Εγκλήματα που σε αφήνουν έκπληκτο για τη μανία και τη διαστροφή με την οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν: Ομαδικές εκτελέσεις, βιασμοί γυναικών, κλείσιμο γυναικών και παιδιών σε σχολεία και εκκλησίες και πυρπόληση, κάψιμο ζωντανών ανθρώπων,  σφαγή βρεφών, νηπίων, νεογέννητων ..... .

Έχουμε τονίσει ότι τα Ναζιστικά εγκλήματα είναι συνέχεια των  Τουρκικών- Κεμαλικών που δεν τιμωρήθηκαν, είναι συνέχεια των Βουλγαρικών διώξεων  εναντίον των Ελλήνων , των Ελληνίδων και των παιδιών της Θράκης, που επαναλήφθηκαν επειδή δεν τιμωρήθηκαν.    Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι Ναζί εγκλημάτισαν εναντίον των διασωθέντων που είχαν δολοφονήσει οι δάσκαλοί τους Κεμαλικοί και Βούλγαροι: Χορτιάτης, Κερδύλλια, Μεσόβουνοι, Πύργοι, Ελευθεροχώρι, Νέα Αγχίαλος.

Η περίπτωση της Νέας Αγχιάλου αποτελεί ένα ακόμη αποσιωπημένο έγκλημα των συνεργατών των Ναζί, Ιταλών,  οι οποίοι ολοκλήρωσαν στις 27 Απριλίου του 1943 το έγκλημα των Βουλγάρων στις 30 Ιουλίου 1906.

Οι Έλληνες κάτοικοι αμύνθηκαν με όσα μέσα διέθεταν στην κόλαση των εμπρησμών, ανατινάξεων κτιρίων και εκρήξεων, ενώ οι Βούλγαροι επιδρομείς, αφού διέπραξαν λεηλασίες, εμπρησμούς, και σφαγές σε βάρος των Ελλήνων  της Αγχιάλου επιδόθηκαν σε ολοσχερή καταστροφή της πόλης.
Συνολικά καταστράφηκαν 707 ελληνικά σπίτια, δύο ελληνικές εκκλησίες και έχασαν την ζωή τους πολλοί Έλληνες. Την ίδια μέρα που πυρπολήθηκε η Αγχίαλος, καταστράφηκαν ελληνικές περιουσίες και σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη).
Οι  πρόσφυγες της Αγχιάλου εγκαταστάθηκαν αρχικά στην Αθήνα και στον Πειραιά και λίγο αργότερα άρχισαν να εγκαθίστανται στη σημερινή Νέα Αγχίαλο του Βόλου, όπου εγκαταστάθηκε και μέρος και προσφύγων Αγχιαλιτών  του δεύτερου κύματος δέκα σχεδόν  χρόνια αργότερα .

Η Νέας Αγχίαλος γίνεται ξανά μαρτυρικός τόπος  όταν στις 27 Απριλίου του 1943, οι Ιταλοί με διαταγή του Ναζί διοικητή του Βόλου, πυρπολούν  ολοσχερώς το χωριό, καταστρέφοντας ακόμη και το εξατάξιο δημοτικό σχολείο που ήταν δωρεά του Συγγρού από το 1910. Από τα 700 σπίτια του χωριού, τα 650 έγιναν στάχτη.....

Η Νέα Αγχίαλος είναι ένας ακόμη μαρτυρικός τόπος από τους πάνω από 1170 όπου έχουν διαπράξει εγκλήματα οι Ναζί και οι συνεργάτες τους φασίστες Ιταλοί, Βούλγαροι, Αλβανοί καθώς και Έλληνες δωσίλογοι.

Μία ακόμη Τραγωδία χωρίς Κάθαρση....

Οι  τόποι μαρτυρίου των Ελλήνων, των Ελληνίδων και των παιδιών τους αποτυπωμένοι στον παραπάνω χάρτη.  

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Σαραντατέσσερα χρόνια μετά κηδεύτηκαν δύο ακόμη ήρωες υπερασπιστές της Κύπρου: Λοχίας Α. Χριστοφόρου και Στρατιώτης Θ. Κκίμης ......



Σαραντατέσσερα χρόνια μετά κηδεύτηκαν δύο ακόμη  ήρωες υπερασπιστές της Κύπρου: Λοχίας Α. Χριστοφόρου και Στρατιώτης Θ. Κκίμης ......

19χρονοι και 20χρονοι τότε πολεμιστές του 399 Τάγματος Πεζικού, στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες, απέναντι στον Τουρκικό Αττίλα Εισβολέα – Κατακτητή, στις άνισες και πολύνεκρες μάχες, στο θυσιαστήριο Συγχαρί του Πενταδακτύλου.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ασπρομάλληδες πλέον 64χρονοι παππούδες μαυροντυμένοι, με το λάβαρο όσων επέζησαν από το 399Τ.Π. μετέφεραν στην σκεπασμένη με τις σημαίες λειψανοθήκη, τα Μαρτυρικά Οστά ενός ακόμη από τους ηρωικούς συμπολεμιστές τους που θυσιάστηκαν 23η Ιουλίου 1974 στο Συγχαρί, του επί 44 χρόνια Αγνοούμενου ΑΔΩΝΙ ΔΗΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 


Τα οστά του εντοπίστηκαν στον σκλαβωμένο χώρο της θυσίας του και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA και κηδεύτηκαν  στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Δασάκι Άχνας του εκτοπισμού και της προσφυγιάς.




Την ίδια  ώρα, στο χωριό Τσακκίστρα κηδεύτηκαν  τα Μαρτυρικά Οστά ενός άλλου Ήρωα, 20χρονου το 1974 πολεμιστή του 3ου Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού της Λευκωσίας του στρατιώτη ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΚΙΜΗ,

Από τη Σταύρωση στην Ανάσταση




  Θ. Μαλκίδης 

Από τη Σταύρωση  στην Ανάσταση


Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που έγινε στο Αγρίνιο

«... Ερχόμαστε, όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων.  Τώρα δεν είστε πλέον μόνοι σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!» (Γιόσεφ  Γκέμπελς- Εφημερίδα Der Angriff, 30 Απριλίου 1928)

«... Σε μία εποχή παγκόσμιου ψεύδους το να λες την αλήθεια, είναι πράξη επαναστατική!» (Τζόρτζ Όργουελ )



Η προπαγάνδα η οποία  εδώ και οχτώ  ακριβώς χρόνια υλοποιείται με πρόσχημα την «κρίση» αρχικώς δανεισμού και μετά χρέους, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.
Από το Καστελόριζο,  την πρώτη δανειακή σύμβαση το 2010 (Μνημόνιο) και την έλευση της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, του Εφαρμοστικού, τις δόσεις που για να τις πάρουμε πρέπει να ληφθούν συνεχώς νέα μέτρα, μέχρι  σήμερα, τα «επιχειρήματα» παραμένουν τα ίδια.

 «Καταστροφή, χάος,   χρεοκοπία, στάση πληρωμών, μονόδρομος, οι εταίροι απαιτούν, έξοδος από το ευρώ, πτώχευση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κυβερνήσεις συνεργασίας- ενότητας, σωτηρίας κλπ».

Για να γλυτώσει λοιπόν ο λαός τη χρεοκοπία και τα υπόλοιπα οφείλει να υποστεί  την προπαγάνδα και μαζί την εξαθλίωση και την φτώχεια, την ανεργία και το θάνατο, την καταστροφή της παιδείας και της κοινωνίας, την αλλαγή εκ βάθρων της οικογένειας, την παρά φύση κατάσταση έξω από την παράδοσή μας, την πίστη και την αντιστασιακή μας ιστορία, τη σκύλευση της μνήμης των θυμάτων των Ελληνικών ολοκαυτωμάτων, από τη Σμύρνη και την Τραπεζούντα, μέχρι το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, και σήμερα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και τη Θράκη.

Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από τη Στάυρωση οφείλουμε να αγωνιστούμε για την Ανάσταση!

Η προπαγάνδα και το ψεύδος ξεχείλισε! Λένε για  το Σύνταγμα, τους θεσμούς και άλλα συναφή  και δεν έχουν ζητήσει ούτε ένα συγνώμη.  Η Ελλάδα θα σωθεί από το λαό της. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του παλιού  πολιτικού συστήματος  και οφείλουμε όλοι μας να αγωνιστούμε για την εξαφάνισή του.



Τρίτη 24 Απριλίου 2018

«Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;» Η Γενοκτονία των Αρμενίων



Θ. Μαλκίδης 

«Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;»  Η Γενοκτονία των Αρμενίων 

«Who, after all, speaks today of the annihilation of the Armenians? The Armenian Genocide»

«Wer redet heute noch von der Vernichtung der Armenier?Armenian Genozid»

«Ermeni soykırımın» 

«Հայերեն Հայոց ցեղասպանության» 

«Геноцид армян»


Η φράση του Χίτλερ «Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;»  είναι η επιβεβαίωση ότι το έγκλημα των  Νεότουρκων και των Κεμαλικών εναντίον των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών δεν τιμωρήθηκε, άρα μπορεί να επαναληφθεί. Και όντως έτσι έγινε εναντίον των λαών που βίωσαν τα διαστροφικά εγκλήματα των Ναζί. 

Η Γενοκτονία των Αρμενίων, μαζί με αυτή εναντίον των Ελλήνων είναι τα πρώτα μαζικά εγκλήματα του 20ου αιώνα. Ατιμώρητα, χωρίς κάθαρση, χωρίς Νέμεση. 
Αυτό που δεν έπραξε η διεθνής κοινότητα, το πράττουν οι λαοί, όπως ο  Αρμενικός ο οποίος έχει αντιληφθεί εδώ και δεκαετίες το χρέος του. Μεγάλο, ιστορικό, ανθρώπινο, ηθικό, πολιτικό.

Η εμπειρία μου με τους Αρμένιους συναθλητές, συναγωνιστές στο διεθνή αγώνα αναγνώρισης απέναντι στην άρνηση της Τουρκίας και την υπονόμευση των θλιβερών συνοδοιπόρων της, είναι συγκινητική. Για αυτό τέτοια ημέρα, την 24η Απριλίου όπου οι Αρμένιοι και όλοι οι συναγωνιστές τους τιμούν τη Μνήμη των θυμάτων, οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία αλήθειας και ιστορίας. 

Προσωπικώς θα πρέπει να ευχαριστήσω τη Δημοκρατία της Αρμενίας,  όπως και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, που μου έχει δώσει τη δυνατότητα, πολλές φορές, να είμαι μαζί τους στο δίκαιο αγώνα. Είναι τιμή αλλά και μεγάλο χρέος για έναν Έλληνα να βρίσκεται και να μιλά  στο Γερεβάν, στην Αρμενική πρωτεύουσα, στο Μουσείο της Γενοκτονίας, να φυτεύει ένα δέντρο  και να ακουμπά ένα άνθος  στο μνημείο της Γενοκτονίας, να κάνει την ίδια πορεία μαζί με εκατοντάδες άλλες Αρμένιους. Με ανάλογες πράξεις μπορεί ένας Έλληνας, ένας άνθρωπος να νιώσει πολλά. Συναισθήματα που οι δολοφόνοι Νεότουρκοι και Κεμαλικοί θέλησαν μαζί με τους ανθρώπους να τα εξαφανίσουν. 

Επίσης,  οφείλω να ευχαριστήσω το Κοινοβούλιο της Αρμενίας για την  αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, για την οποία σε  μετάφραση της Τεχμινέ Μαρτογιάν του Μουσείο- Μνημείου της Γενοκτονίας, έγραψα το βιβλίο στην Αρμενική γλώσσα. Η αναγνώριση ήταν μία σημαντική και αναγκαία κίνηση, τώρα μπορούμε να βαδίσουμε με άλλη δυναμική. 

Το ζήτημα της μαζικής δολοφονίας των Αρμενίων- είμαι ένας απόγονος των διασωθέντων του Ελληνικού Ολοκαυτώματος-  μας αφορά πλέον όλους.  Αρμένιους, Ασσύριους, Έλληνες, όλη την Οικουμένη.  Και  επειδή είναι ένα πανανθρώπινο αίτημα, θα λάβει σύντομα τη θέση που του αξίζει στην ανθρώπινη  και πολιτική ιστορία. Αναγνώρισης, δικαίωσης, αποκατάστασης, επανόρθωσης. Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση, μετά το σκοτάδι το φως, μετά τη δολοφονία,  η αναγέννηση.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μνήμη Αγίου Γεωργίου, Μνήμη Γεωργίου Μπαλταδώρου, Αγώνας Απελευθέρωσης Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη





Μνήμη Αγίου Γεωργίου, Μνήμη Γεωργίου Μπαλταδώρου. Αγώνας Απελευθέρωσης Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη


H σημερινή Μνήμη του Αγίου Γεωργίου, η σημερινή Μνήμη του Γεωργίου Μπαλταδώρου  του Αξιωματικού της Πολεμικής 
Αεροπορίας και πεσόντα υπέρ πατρίδος υπερασπιζόμενος 
το Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος, ας είναι η Μνήμη της Ελληνικότητάς μας, της Πίστης μας, της Παράδοσής μας, της Αντίστασής μας. 






Ο φυλακισμένος στην Τουρκία Έλληνας του Πόντου Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί έστειλε στεφάνι για τα θύματα του Ναζιστικού Ολοκαυτώματος της Ερμακιάς Εορδαίας!



Θ. Μαλκίδης 

Ο φυλακισμένος στην Τουρκία Έλληνας του Πόντου  Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί έστειλε στεφάνι για τα θύματα του Ναζιστικού  Ολοκαυτώματος της Ερμακιάς Εορδαίας!

Η Ερμακιά αποτέλεσε στόχο των Γερμανών την άνοιξη του 1944, στόχος που υλοποιήθηκε σε πολλές φάσεις και για πολλές μέρες (6, 8, 10, 28 Μαρτίου και 22 Απριλίου 1944).  

Κατά τη διάρκεια του συνεχούς Ολοκαυτώματος της Ερμακιάς  έχασαν τη ζωή τους 2 παιδιά, 13 γυναίκες και 48 άνδρες, 4 εκ των οποίων εκτελέστηκαν τον επόμενο μήνα στο στρατόπεδο Κοζάνης, συνολικά 63 θύματα,  όλοι  άμαχοι. 

Η Ερμακιά αναγνωρίστηκε προσφάτως μαρτυρικός τόπος και οι εκδηλώσεις που έγιναν χθες ήταν και υπό αυτό το πρίσμα. Ανάμεσα σε αυτές ήταν ο αγώνας δρόμου 45 χλμ που έτρεξε ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης από την μαρτυρική Κλεισούρα στην μαρτυρική Ερμακιά και το στεφάνι που έστειλε ο φυλακισμένος στην Τουρκία Έλληνας του Πόντου  Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί  για τα θύματα του Ναζιστικού Ολοκαυτώματος. 

Ο Γιάννης βρίσκεται ένα χρόνο έγκλειστος στα τουρκικά κάτεργα γιατί δήλωσε Έλληνας και γιατί αγωνίζεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.  Με την πράξη του αυτή ήθελε να υπενθυμίσει την ταύτιση Κεμαλισμού και Ναζισμού, Δασκάλου Κεμάλ και Μαθητή Χίτλερ και να αναδείξει τα εγκλήματα των δύο αυτών ολοκληρωτικών καθεστώτων και προσώπων καθώς των σημερινών συνεχιστών τους ενάντια στον Ελληνικό λαό. 

Η κίνηση αυτή εκ μέρους του Γιάννη για να στείλει στεφάνι, το οποίο το κατέθεσε το μέλος της Επιτροπής για τη Διεθνοποίηση και για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας  Νικόλαος Παυλίδης, έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του εγκλήματος των Ναζί στην Ερμακιά. 

Επιπλέον ο Γιάννης με γράμμα του μας γνωστοποιεί την πράξη της διεύθυνσης της φυλακής να μην του επιτρέπει να παραλαμβάνει επιστολές στην ελληνική γλώσσα( !) και παρακαλεί όσοι του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης να τα γράφουν στην αγγλική.

Καλή λευτεριά στον Γιάννη, στον Άγγελο Μητρετώδη, στον Δημήτρη Κούκλατζη!















23 Απριλίου 1944: Το Έγκλημα των Ναζί στους Πύργους Εορδαίας




Θ. Μαλκίδης 
Το Έγκλημα των Ναζί στους Πύργους Εορδαίας 

Το Ολοκαύτωμα των Πύργων Εορδαίας είναι το μεγαλύτερο μαζικό  έγκλημα, μετά απ' αυτό των Καλαβρύτων, που τελέσθηκε από τους φασίστες  κατακτητές  και τους Έλληνες συνεργάτες τους.  
Στις 23 Απριλίου του 1944 δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τους Ναζί εγκληματίες, 368 άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά και βρέφη που μόλις είχαν έρθει στη ζωή!

Οι Ναζί έβαλαν φωτιά τους αχυρώνες του χωριού καίγοντας ζωντανούς 180 κατοίκους του. Στη συνέχεια συγκέντρωσαν  95 κατοίκους στην περιοχή της Μεγάλης Πέτρας όπου και τους εκτελούν εν ψυχρώ ενώ στη συνοικία Σεβαστιανά σκοτώνουν με θηριώδη τρόπο 30 γυναικόπαιδα ξεκληρίζοντας ολόκληρες οικογένειες . 

Ακόμα στην Κάτω Συνοικία οι Γερμανοί συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων στο νεκροταφείο του ναού της Παναγίας πυροβολώντας και σκοτώνοντας επί τόπου όποιον  και όποιαν προσπαθούσε να διαφύγει. 

Στη Μεσαία Συνοικία οι επιδρομείς ξέσκισαν με τις ξιφολόγχες τους την κοιλιά της Σοφίας Γκέσιου, που είχε γεννήσει μόλις την προηγούμενη μέρα, αφού προηγουμένως σκότωσαν μπροστά στα μάτια της τα δίδυμα μωρά και τον άντρα της. Η Αννα Κοσμίδου προσπάθησε μάταια να προστατεύσει τα πέντε παιδιά της μέσα στα φορέματά της. Η ίδια σώθηκε ημθανής, μέσα στον σωρό των νεκρών παιδιών της.

Ο Περικλής Μελκόπουλος είχε χωθεί σε μια κρυψώνα με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους. Το κλάμα του μικρότερου παιδιού τούς πρόδωσε. Ο Γερμανός στρατιώτης που τους ξετρύπωσε τους λυπήθηκε και δεν τους εκτέλεσε. Τους συμβούλεψε όμως να πνίξουν το μωρό για να μην τους «προδώσει» στα SS. Οι γονείς, φυσικά, δεν το έκαναν και τελικά η οικογένεια σώθηκε.

Οι Γερμανοί χτένισαν τις πλαγιές του Βερμίου, ξετρύπωσαν 95 ανθρώπους από σπηλιές και λαγούμια από την Ανω Συνοικία και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη Μεγάλη Πέτρα.

Και ενώ όλοι οι κάτοικοι που είχαν απομείνει ζωντανοί είχαν τοποθετηθεί απέναντι από τα πολυβόλα για να εκτελεστούν καταφτάνει διαταγή για μεταφορά των επιζώντων ως ομήρων στα Χάνια Πτολεμαϊδας . Στη συνέχεια και αφού οι Γερμανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους λαφυραγώγησαν όλα τα σπίτια του χωριού τα έβαλαν φωτιά και τα κατέστρεψαν ολοσχερώς . 

Ο συνταγματάρχης Καρλ Σύμερς (Karl Schümers), διοικητής του 7ου συντάγματος της 4ης μεραρχίας τεθωρακισμένων γρεναδιέρων των SS, ήταν ο επικεφαλής των Ναζί στους Πύργους και εκτός από αυτό το έγκλημα ευθύνεται  για τα ολοκαυτώματα της Κλεισούρας, της Ερμακιάς  και του Διστόμου όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Ένα μέρος μέρος των θυμάτων στους Πύργους ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο που είχαν σωθεί από το δάσκαλο του Χίτλερ, τον Κεμάλ. Δυστυχώς το η Γενοκτονία εναντίον τους δεν τιμωρήθηκε και επαναλήφθηκε. Κεμαλισμός και Ναζισμός,  οι δύο όψεις του ίδιου φασιστικού, ρατσιστικού και διαστροφικού νομίσματος......



Κυριακή 22 Απριλίου 2018

22 Απριλίου 1944:Το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας, Κεμαλισμός- Ναζισμός


Θ. Μαλκίδης

Το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας: Κεμαλισμός- Ναζισμός 

Είναι πάρα πολλές οι πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας όπου έγιναν Ολοκαυτώματα από τους Ναζί κατακτητές και τους Έλληνες συνεργάτες τους. Ανάμεσα στους μαρτυρικούς τόπους βρίσκονται αυτοί που κάτοικοί τους έγιναν δύο και τρεις φορές θύματα του φασισμού και των διαστροφικών εγκλημάτων του.  Μία φορά από το δάσκαλο Κεμάλ στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη και μία φορά από το μαθητή Χίτλερ στον ελλαδικό χώρο, όπως ήταν το Μεσόβουνο Εορδαίας.  Εκεί όπου κατέφυγαν οι διασωθέντες  της Γενοκτονίας από τον Κεμάλ και τους Νεότουρκους, όταν οι δυνάμεις τους εισήλθαν στον Πόντο. 

Στις 23 Οκτωβρίου του 1941 οι Ναζιστικές και οι συνεργάτες τους μπαίνουν στο Μεσόβουνο και το χωριό περικυκλώνεται. Συγκεντρώνονται όλοι  οι  κάτοικοι, χωρίζονται οι  άντρες ηλικίας 16 έως 69 χρόνων και δίνεται στα γυναικόπαιδα δίωρη διορία να συγκεντρώσουν «όσα κινητά πράγματα μπορούν». Ενώ αυτές μεταφέρονται στο γειτονικό χωριό Κομνηνά, όλοι οι συλληφθέντες άνδρες εκτελούνται «ομαδικώς και δι' αυτομάτων όπλων». Η αναφορά του νομάρχη Κοζάνης αναφέρεται σε 135 άτομα, της γερμανικής διοίκησης για 142, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τους εκτελεσμένους σε 165.

Η τραγωδία έκλεισε με την καταστροφή του χωριού «δι' εμπρηστικών βομβών, εκτός πέντε οικιών και της εκκλησίας», ενώ τα περίπου 900 γυναικόπαιδα που επέζησαν, μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα και διασκορπίστηκαν, «κατόπιν διαταγών των Γερμανικών Αρχών», στα χωριά του νομού, αλλά και στους νομούς Ημαθίας και Φλωρίνης προς  παραδειγματισμό.....

Tο Μεσόβουνο δέχεται μία ακόμη φορά τη βία των κατακτητών και των συνεργατών τους. Στις 22 Απριλίου 1944, τμήματά τους περικυκλώνουν το χωριό, «φονεύοντα πάντα κάτοικον όστις επεχείρει έστω και εκ φόβου να διαφύγη, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας....Κατεστράφη παν ό,τι είχεν υπολειφθή εκ της κατά το έτος 1941 καταστροφής και παν ό,τι ανοικοδομήθη έκτοτε, καταστραφέντων εξ ολοκλήρου και δι' εμπρησμού όλων των οικιών, δημευθέντων των ζώων και χωρικών και φονευθέντων πολλών εκ των κατοίκων, οίτινες προσεπάθησαν να σωθώσι διά της φυγής. Περί τα 100 άτομα μεταφέρθησαν και ενεκλείσθησαν εις το Στρατόπεδον Συγκεντρώσεως Πτολεμαΐδος».

Μία ακόμη Τραγωδία που δημιούργησε ο μαθητής Χίτλερ, ακολουθώντας το δάσκαλο Κεμάλ, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει  Κάθαρση.... 



O Έλληνας του Πόντου Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί ένα χρόνο στη φυλακή!



Θ. Μαλκίδης 

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί ένα χρόνο στα Τουρκικά κάτεργα!

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Έλληνας που γεννήθηκε στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί και μετά την ανακάλυψη της αληθινής του Ελληνικής καταγωγής, έκανε μαζί με τη σύντροφό του Κούρδισα Μεράλ Γκεϊλανί, σκοπό της ζωής του τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αλήθεια, για τον Πόντο, για τον Ελληνισμό, για το Κουρδιστάν, για όλη την Ανθρωπότητα.

Συνελήφθη την 22α Απριλίου 2017 και παραμένει έως σήμερα φυλακισμένος, με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε  «τρομοκρατική δραστηριότητα» λόγω της δράσης του για Ελευθερία στο Κουρδιστάν και για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.

Η παραπάνω φωτογραφία μετά από ένα σχεδόν χρόνο φυλάκισης δείχνει την κατάσταση στα τουρκικά κάτεργα. Δείχνει όμως και το θάρρος του όταν κρατά μέσα στη φυλακή το βιβλίο του καταγόμενου απόν Ματσούκα του Πόντου Ταμέρ Τσιλιγκίρ για τη Γενοκτονία στον Πόντο!