Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Λόγος Ελληνικός: Αντίλογος στην Προπαγάνδα για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό



Λόγος Ελληνικός: Αντίλογος στην Προπαγάνδα για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό

Δείτε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στην τηλεόραση ΑΛΦΑ της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Εμείς δεν υπογράψαμε! Εκδήλωση για την Μακεδονία στην Ξάνθη



Εμείς δεν υπογράψαμε !



Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 

Λόγος ευθύς και τεκμηριωμένος επιστημονικά ως προς τα ιστορικά επιχειρήματα και τις οικονομικο-κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει, σε περίπτωση κύρωσης, η συμφωνία των Πρεσπών και λόγος ξεκάθαρος ως προς το καθήκον του ελληνικού λαού, που πηγάζει από το Σύνταγμα αλλά και τη συλλογική ιστορική  μνήμη, ο λόγος του διδάκτορα κοινωνικών επιστημών, κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος είναι ομιλητής – μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Νατσιό- στην εκδήλωση για τη Μακεδονία που διοργανώνουν στην Ξάνθη 16 σύλλογοι και σωματεία, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρείου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, στο δημοτικό αμφιθέατρο.

Εστιάζοντας, για μια ακόμη φορά, σε άρθρα της προσυμφωνίας των Πρεσπών και στην ερμηνεία που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Σκοπίων προβαίνουν στο δρόμο προς το δημοψήφισμα, – σ.σ: διεξάγεται την ίδια ημέρα με την εκδήλωση στην Ξάνθη- ο κ. Μαλκίδης, αναλύει παραμέτρους που ‘γεννά’ το προσύμφωνο και θα είναι καθοριστικοί στην καθημερινότητα, κοινωνική και οικονομική , στο παρόντα χρόνο και στο μέλλον σε περίπτωση κύρωσης.

Όλο αυτό το διάστημα, από την υπογραφή στις Πρέσπες μέχρι σήμερα, ο Φάνης Μαλκίδης εξηγεί σε δημόσιες συγκεντρώσεις, οργανωμένες από συμπράξεις συλλόγων πολιτών και φορέων , τόσο στην ομογένεια όσο και σε κάθε γωνιά της χώρας, τι πυροδοτεί το υπογεγραμμένο προσύμφωνο των Πρεσπών για την Ελλάδα

Η δημόσια πρόσκληση του- μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου- για την συνάντηση της Κυριακής, μιας ακόμη δημόσιας εκφρασμένης μορφής λαϊκής, κοινωνικής αντίστασης στην Ξάνθη, ενεργοποίησε τους ακροατές της εκπομπής και τους διοργανωτές, αφύπνισε και προκάλεσε την εξής –αιφνίδια και για μας – εξέλιξη: εκτός από τους εκπροσώπους των διοργανωτών και του ομιλητή, να καλούν στην εκδήλωση της Κυριακής και οι ίδιοι οι ακροατές, τους συμπολίτες μας!

Τάκης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος της ΕΑΑΣ Γεώργιος Γεωργιάδης (διοργανωτής), πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ελένη Χατζηγεωργίου(διοργανωτής), Λάμπης Καϊτετζίδης, ζήτησαν να τοποθετηθούν δημόσια, με αφορμή τη συζήτηση με τον κ. Μαλκίδη, για να καλέσουν τους Ξναθιώτες και τις Ξναθιώτισσες την Κυριακή, στις 11:30, στο δημοτικό αμφιθέατρο! ( Σ.σ: με την κ. Χατζηγεωργίου, στα γραφεία του δημοτικού ραδιοφώνου μετά το πέρας της εκπομπής, απαντούσαμε σε τηλεφωνήματα ακροατών/τριων δίνοντας πληροφορίες για τις ομιλίες και την εκδήλωση, τόσο σε συμπολίτες όσο και συμπατριώτες από γειτονικούς 
νομούς !)

Ακούστε τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη 

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Τα Βουλγαρικά και Γερμανικά εγκλήματα στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται,επαναλαμβάνεται.



Θ. Μαλκίδης 


Η  σφαγή στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται,επαναλαμβάνεται. 

Τις ημέρες αυτές τιμούμε την Μνήμη των Ελλήνων, των θυμάτων από τις  σφαγές των Βούλγαρων και των  Γερμανών στο Δοξάτο και τη Δράμα το 1941, σφαγές οι οποίες στόχευαν στο γίνει  αποδεκτή η  παράδοση της Μακεδονίας. 
Αντί όμως της ανάδειξης και αυτής της Ιστορίας και της Αλήθειας για την Μακεδονία,  οι διακομματικοί Γκέμπελς των Αθηνών έβγαλαν ακόμη και τα  γαλαζοαίματα φαντάσματα  για να μας πουν  ότι <<η Μακεδονία δεν κινδυνεύει από την Συμφωνία>>. 


Ο καθένας με τις παρέες του: Εμείς επιλέξαμε τη Μνήμη και  την Μακεδονία, αυτοί τους απογόνους των δολοφόνων, τους  τέως και τον Ζάεφ !


Συνηθίζεται να λέγεται ότι ένα έγκλημα που δεν έχει τιμωρηθεί επαναλαμβάνεται, όπως  αναφέρεται επίσης  ότι ο δολοφόνος γυρνά στον τόπο του εγκλήματος.Οι δύο παραπάνω διαπιστώσεις επιβεβαιώνονται στην περίπτωση των Βουλγαρικών σφαγών στη Δράμα και στο Δοξάτο. 

Η πρώτη σφαγή στο Δοξάτο, με θύματα πάνω από 650 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έγινε την 30η Ιουνίου 1913, όταν στρατιώτες, αφού άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν, κατέκαψαν την κοινότητα και  έσφαξαν  τους κατοίκους της.

Την περίοδο 1916-1918 οι Βούλγαροι, ως σύμμαχοι των Γερμανών, καταλαμβάνουν για δεύτερη φορά την ανατολική Μακεδονία. Όσοι άντρες διασώθηκαν από τη σφαγή του 1913 οδηγούνται το καλοκαίρι του 1917 ως όμηροι στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την Έκθεση της Διασυμμαχικής Επιτροπής εβδομήντα τέσσερις (74) από αυτούς πεθαίνουν εκεί με φρικτά βασανιστήρια, ενώ 200 περίπου γυναικόπαιδα αφανίζονται από πείνα και αρρώστιες στο Δοξάτο.

Η τρίτη σφαγή έγινε την 29η Σεπτεμβρίου του 1941, όταν το Δοξάτο βρισκόταν, όπως και όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην κατοχή των Βουλγάρων, συμμάχων των Γερμανών Ναζί. Με μια πράξη τυφλής βίας εκτελέστηκαν για αντίποινα τουλάχιστον διακόσιοι (200) άνθρωποι. Δοξάτο, με θύματα πάνω από 650 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έγινε την 30η Ιουνίου 1913, όταν στρατιώτες, αφού άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν, κατέκαψαν την κοινότητα και  έσφαξαν  τους κατοίκους της.

Την περίοδο 1916-1918 οι Βούλγαροι, ως σύμμαχοι των Γερμανών, καταλαμβάνουν για δεύτερη φορά την ανατολική Μακεδονία. Όσοι άντρες διασώθηκαν από τη σφαγή του 1913 οδηγούνται το καλοκαίρι του 1917 ως όμηροι στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την Έκθεση της Διασυμμαχικής Επιτροπής εβδομήντα τέσσερις (74) από αυτούς πεθαίνουν εκεί με φρικτά βασανιστήρια, ενώ 200 περίπου γυναικόπαιδα αφανίζονται από πείνα και αρρώστιες στο Δοξάτο.


Η τρίτη σφαγή έγινε την 29η Σεπτεμβρίου του 1941, όταν το Δοξάτο βρισκόταν, όπως και όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην κατοχή των Βουλγάρων, συμμάχων των Γερμανών Ναζί. Με μια πράξη τυφλής βίας εκτελέστηκαν για αντίποινα τουλάχιστον διακόσιοι (200) άνθρωποι.


Picture

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό. Εκδήλωση στην Καβάλα



Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό.

Εμείς δεν υπογράψαμε!

Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και τη συνεργασία τεσσάρων πολιτιστικών Συλλόγων της Καβάλας, οργανώνεται εκδήλωση για την Μακεδονία.

Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στην αίθουσα <Απόστολος Παύλος> (Δαγκλή 28 Καβάλα) θα μιλήσουν οι Δημήτριος Νατσιός δάσκαλος- θεολόγος και Θεοφάνης Μαλκίδης διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών.


Στάδιο Αγνοούμενου Ρογήρου Κουμέττου . Κύπρος 1974.



ΣΤΑΔΙΟ ΡΟΓΗΡΟΣ ΚΟΥΜΕΤΤΟΥ

Τιμούμε τον ηρωισμό και την ανδρεία. Τιμούμε τον πατριωτισμό και την αυταπάρνηση. Τιμούμε το ήθος και την αρετή. Και όλοι μαζί προσευχόμαστε για την τύχη του αγνοούμενου  Ρογήρου Κουμέττου. Του νεαρού παλλικαριού που χάθηκε πολεμώντας για την πατρίδα. 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Απών και "παράνομος" ο Μακεδονικός Αγώνας από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία μετά τη "Συμφωνία" ;


Θ. Μαλκίδης 

Απών και "παράνομος" ο Μακεδονικός Αγώνας από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία μετά τη "Συμφωνία" ; 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και πριν την κύρωση  λεγόμενης <Συμφωνίας> των Πρεσπών, επιτροπή επιστημόνων θα συζητήσει με αντίστοιχη των Σκοπίων ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.  
Δηλαδή τα Σκόπια θα απαιτήσουν μεταξύ των άλλων να αφαιρεθούν από τα ελληνικά σχολικά βιβλία οι αναφορές για τον 
Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι υποβαθμισμένος .

Αντισυνταγματάρχης Καταδρομέας ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ . Επιχείρηση "ΝΙΚΗ", Κύπρος 1974.


ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 


Η μορφή και η δράση του ήρωα Αντισυνταγματάρχη Άγγελου Αβραμίδη συνιστούν ένα κεφάλαιο μοναδικής αξίας. που συγκινεί και συναρπάζει για την αγάπη που είχε στις καταδρομές .
Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1936 στις Σέρρες. Εισήχθη στην σχολή Ευελπίδων το 1955 και  1958 ονομάζεται Ανθυπολοχαγός πεζικού, 4ος κατά σειρά αρχαιότατος στην τάξη του και εντάσσεται στις δυνάμεις καταδρομών, τελειώνοντας όλα τα σχολεία της εποχής του ( ΑΝΟΡΘΌΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ). 



Η πρώτη του μετάθεση είναι στο κέντρο εκπαιδεύσεις καταδρομών στο σημερινό ΚΕΕΔ. 
Η μετέπειτα πορεία του είναι άμεσα και έμμεσα συνυφασμένη τόσο με την πορεία των καταδρομέων όσο με τις επιχειρήσεις του 63-66 στην Κύπρο.

Μετά τον επαναπατρισμό της Ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο το 1968, τοποθετήθηκε στα Χανιά και τον Σεπτέμβριο του 1971 αναλαμβάνει υποδιοικητής της Α! Μοίρας καταδρομών στο Μάλεμε, μία θέση σταθμός στην μετέπειτα πορεία του, αφού θα παρασημοφορηθεί μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με το μετάλλιο τιμής του Φοίνικα της Γερμανικής Δημοκρατίας, για της προσπάθειες της μοίρας και την περισυλλογή των σπουδαστών της Γερμανικής σχολής πολέμου οι οποίοι με δυο C130 έπεσαν στα Λευκά Όρη των  Χανίων.

Αυτό που είναι χαραγμένο δίπλα στο όνομά του είναι η συμμετοχή του ως υποδιοικητής της Α! Μοίρας καταδρομών στην επιχείρηση ΝΙΚΗ για τη υπεράσπιση της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974.




Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μνήμη πεσόντων και αγνοούμενων Καταδρομέων. Κύπρος 1974.



ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΓΟΝΥ ΚΛΙΝΟΜΕΝ...


Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και της Διοικήσεως Καταδρομών, στο στρατόπεδο της 33ης Μ.Κ., ημερίδα μνήμης και απότισης ελάχιστου φόρου τιμής προς ΟΛΟΥΣ τους πεσόντες και αγνοούμενους καταδρομείς, ΟΛΩΝ των Μοιρών, αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών.



Συνεχίζουμε για την Μακεδονία,για τον Ελληνισμό!



Θ. Μαλκίδης 

Συνεχίζουμε για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό !

Από την ομιλία για την Μακεδονία στην Ελευθερούπολη 

Οφείλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντισταθούν επειδή το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα ότι είναι για το καλό μας (!) η άνευ όρων παράδοση.

Ομάδες συμφερόντων που παριστάνουν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής», που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας (!)  να παραδοθεί η Μακεδονία.