Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Εμείς δεν υπογράψαμε! Εκδήλωση για την Μακεδονία στην Ξάνθη



Εμείς δεν υπογράψαμε !



Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 

Λόγος ευθύς και τεκμηριωμένος επιστημονικά ως προς τα ιστορικά επιχειρήματα και τις οικονομικο-κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει, σε περίπτωση κύρωσης, η συμφωνία των Πρεσπών και λόγος ξεκάθαρος ως προς το καθήκον του ελληνικού λαού, που πηγάζει από το Σύνταγμα αλλά και τη συλλογική ιστορική  μνήμη, ο λόγος του διδάκτορα κοινωνικών επιστημών, κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος είναι ομιλητής – μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Νατσιό- στην εκδήλωση για τη Μακεδονία που διοργανώνουν στην Ξάνθη 16 σύλλογοι και σωματεία, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρείου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, στο δημοτικό αμφιθέατρο.

Εστιάζοντας, για μια ακόμη φορά, σε άρθρα της προσυμφωνίας των Πρεσπών και στην ερμηνεία που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Σκοπίων προβαίνουν στο δρόμο προς το δημοψήφισμα, – σ.σ: διεξάγεται την ίδια ημέρα με την εκδήλωση στην Ξάνθη- ο κ. Μαλκίδης, αναλύει παραμέτρους που ‘γεννά’ το προσύμφωνο και θα είναι καθοριστικοί στην καθημερινότητα, κοινωνική και οικονομική , στο παρόντα χρόνο και στο μέλλον σε περίπτωση κύρωσης.

Όλο αυτό το διάστημα, από την υπογραφή στις Πρέσπες μέχρι σήμερα, ο Φάνης Μαλκίδης εξηγεί σε δημόσιες συγκεντρώσεις, οργανωμένες από συμπράξεις συλλόγων πολιτών και φορέων , τόσο στην ομογένεια όσο και σε κάθε γωνιά της χώρας, τι πυροδοτεί το υπογεγραμμένο προσύμφωνο των Πρεσπών για την Ελλάδα

Η δημόσια πρόσκληση του- μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου- για την συνάντηση της Κυριακής, μιας ακόμη δημόσιας εκφρασμένης μορφής λαϊκής, κοινωνικής αντίστασης στην Ξάνθη, ενεργοποίησε τους ακροατές της εκπομπής και τους διοργανωτές, αφύπνισε και προκάλεσε την εξής –αιφνίδια και για μας – εξέλιξη: εκτός από τους εκπροσώπους των διοργανωτών και του ομιλητή, να καλούν στην εκδήλωση της Κυριακής και οι ίδιοι οι ακροατές, τους συμπολίτες μας!

Τάκης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος της ΕΑΑΣ Γεώργιος Γεωργιάδης (διοργανωτής), πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ελένη Χατζηγεωργίου(διοργανωτής), Λάμπης Καϊτετζίδης, ζήτησαν να τοποθετηθούν δημόσια, με αφορμή τη συζήτηση με τον κ. Μαλκίδη, για να καλέσουν τους Ξναθιώτες και τις Ξναθιώτισσες την Κυριακή, στις 11:30, στο δημοτικό αμφιθέατρο! ( Σ.σ: με την κ. Χατζηγεωργίου, στα γραφεία του δημοτικού ραδιοφώνου μετά το πέρας της εκπομπής, απαντούσαμε σε τηλεφωνήματα ακροατών/τριων δίνοντας πληροφορίες για τις ομιλίες και την εκδήλωση, τόσο σε συμπολίτες όσο και συμπατριώτες από γειτονικούς 
νομούς !)

Ακούστε τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη 





Ακούστε τους κ. Σιδηρόπουλο, Γεωργιάδη, Γκαιτατζίδη, Χατζηγεωργίου για την εκδήλωση