Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη που σκοτώθηκε στο Αρτσάχ: Δεν γίνονται όλα στη ζωή για χρήματα, δόξα και σκοπιμότητες... .




 


Ένας αθλητής από την Αλεξανδρούπολη σκοτώθηκε στον πόλεμο Αρμενίας – Αζεμπαϊτζάν στο  Αρτσάχ. Ενας ακόμη, ο αδελφός του, πολέμησε μαζί του ως εθελοντής στο πλευρό των Αρμενίων και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στον Έβρο, όπου και θα κηδευτεί ο νεκρός αδελφός του.


Ο λόγος για δυο αδέρφια ποντιακής καταγωγής, τα οποία υπηρέτησαν στον Ελληνικό Στρατό και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις. Οι δυο τους κατατάχθηκαν ως εθελοντές στο πλευρό των Αρμενίων, αλλά τα ονόματά τους δεν περιλαμβάνονται στις λίστες των Ελλήνων εθελοντών που δόθηκαν στην δημοσιότητα.



Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο οποίος έκανε και την σχετική αποκάλυψη, αυτό πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι τα δυο αδέλφια είχαν εκτός από ελληνική και ρωσική υπηκοότητα και μάλιστα αποτελούσαν αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών της Ρωσίας.


Η  σύρραξη Αρμενίας  – Αζερμπαϊτζάν και των συμμάχων του κράτησε  επτά εβδομάδες και μετά από παρέμβαση της Ρωσίας, οι δυο χώρες υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία, βάσει της οποίας το Αζερμπαϊτζάν ανακτά  εδάφη των Αρμένιων. 


Στην πολεμική σύρραξη η οποία εκτιμάται ότι κόστισε την ζωή σε πάνω από 4.000 άτομα, έλαβαν μέρος και Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των Αρμενίων, οι οποίοι είχαν και τις μεγαλύτερες απώλειες. Η ανάρτηση του Κρικόρ Τσακιτζιάν  έχει ως εξής:

Απλώς βουλγαρική γλώσσα, απλώς Βούλγαροι ....


Πολλοί πίστευαν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνώνται τα τελευταία εμπόδια για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια . Ωστόσο η Βουλγαρία αποφάσισε να μπλοκάρει την επίσημη έναρξη διαπραγματεύσεων "λόγω ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών" ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Παρέχοντας δωρεάν ρεύμα στους κατακτητές!

 



Ηλεκτρικό ρεύμα φορτίου 50 MW παρέχει στο κατοχικό καθεστώς από νωρίς το απόγευμα η Κυπριακή Δημοκρατία.

 

«Ποιος θυμάται τους Αρμένιους; » Από τη Γενοκτονία και την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας στην συνθηκολόγηση

 


Θ. Μαλκίδης

 «Ποιος θυμάται τους Αρμένιους; Από τη Γενοκτονία  και την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, στην συνθηκολόγηση».

Η φράση του Χίτλερ «Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;»  είναι η επιβεβαίωση ότι το έγκλημα των  Νεότουρκων και των Κεμαλικών εναντίον των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών επειδή δεν τιμωρήθηκε, μπορεί να επαναληφθεί. Και πράγματι έγινε με τις δολοφονίες, τα ολοκαυτώματα  εναντίον των λαών που βίωσαν την πολιτική των  Ναζί και με τα σημερινά στο Αρτσάχ ( Ναγκόρνο Καραμπάχ) με την εισβολή του  Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας και τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων που έμειναν τελείως μόνοι.... 

Μητέρα, αν το βρεις βαρύ το γράμμα μου, είναι που σκύβει απάνω του ο Πενταδάκτυλος φορτωμένος Τούρκο....

 


Ο Κώστας Μόντης με τη μοναδική του γραφή απεικονίζει την Ελληνική Κύπρο, με πικρές αλήθειες.....


<<Μητέρα, αν το βρεις βαρύ το γράμμα μου,


είναι που σκύβει απάνω του ο Πενταδάκτυλος φορτωμένος Τούρκο,


αν το βρεις ασήκωτο,


είναι που γονατίζει απάνω του ο Πενταδάκτυλος φορτωμένος Τούρκο.


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

"Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο" : Μνήμη Νεοκλή Σαρρή



Θ. Μαλκίδης


Για τη Μνήμη του Νεοκλή Σαρρή . 

Αγαπημένε μας Νεοκλή 

Υπήρξα ένας από τους χιλιάδες φοιτητές σου και συνδέθηκα, όπως άλλωστε το συνήθιζες, γιατί έτσι είχες διδαχθεί, με δεσμούς παιδείας, εκτίμησης και φιλίας .
Είναι οι πολλές οι στιγμές, όπου πραγματοποιήσαμε συζητήσεις για απλά και σύνθετα ζητήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο και Έλληνα. Οι ώρες που πέρασα μαζί σου μου άνοιξαν ένα διαφορετικό κόσμο σκέψης, λόγου και έργου. Τα χαρακτηριστικά σου Ελληνικά, Ρωμαίικα, Οικουμενικά, του Γένους μας. Με στήριξες, με βοήθησες, μου έδωσες τα εφόδια να κατανοήσω πολλά από αυτά που ο ίδιος και πρώτος είχες μιλήσεις και γράψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Είναι βέβαιο ότι στη ζωή κάθε ανθρώπου, η γνωριμία με ορισμένους συνανθρώπους του, έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει την πορεία του. Διαμορφώνεται μία νέα στάση ζωής και αναδεικνύεται λόγος και πράξη που μέχρι πρότινος ούτε καν είχε σκεφτεί η ανθρώπινη οντότητα. Και από τότε φανερώνεται ένας άλλος κόσμος και ο σπόρος βγάζει καρπούς.
Για μένα είσαι ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν τη ζωή μου, με τους οποίους άνοιξε μία νέα πραγματικότητα ιδεών και πολιτισμού, πολιτικής και ανθρώπινης δραστηριότητας.


«Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής»

 


<<Αγαπημένο μας παιδί, Μπροστά στον ηρωικό σου θάνατο σκύβουμε και σε φιλούμε οι γονείς σου. Παιδί μας, Κυριάκο μας, σ’ αγάπησε η Πατρίδα μας, σ’ αγάπησε ο Θεός μας, σ’ αγάπησε πολύ η Λευτεριά. Ήσουν δικός της, κι αφού σε ζήτησε θυσία στο βωμό της, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ  .

Αν κλάψαμε, δεν κλάψαμε τον θάνατό σου. Ένα θάνατο με το δάχτυλο στη σκανδάλη και την τρανή στο στόμα κραυγή : «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» δεν τον κλαίνε γονείς και συγγενείς μα το έχουν καύχημα, τιμή τους.


Μα κλαίμε που έμειναν τα άρματά σου ορφανά>>. 



Έτσι αποχαιρέτησε τον ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ του Πενταδακτύλου, τον 
ήρωα Κυριάκο Μάτση, ο πατέρας του Χριστοφής Μάτσης.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Δεν χρειάζεται ο Ερντογάν, υπήρχαν και υπάρχουν τα τουρκικά σήριαλ

 



Θ. Μαλκίδης

Την άλωση των τηλεοπτικών δεκτών ανά τον κόσμο πανηγυρίζει η Τουρκία, με μπροστάρηδες στον αγώνα τη «Σεχραζάτ» και τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή», που έχουν αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές «από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Λατινική Αμερική» και βεβαίως και στον πτωχευμένο- χρεοκοπημένο ποικιλοτρόπως Ελληνισμό.

Η Βουλγαρία (!) αρνήθηκε το ψεύδος των Σκοπίων....

 



Η Βουλγαρία αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Σκόπια, μπλοκάροντας επί της ουσίας την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εκθέτοντας την Αθήνα,  που δέχθηκαν την εκχώρηση ιστορικών δικαιωμάτων και αναγνωρίζοντας «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική» εθνότητα στους Σκοπιανούς.

Οι εργολάβοι της Κύπρου, η μαφία της Τουρκίας και οι δουλειές στην Αμμόχωστο

 



Τον Οκτώβριο του 2015, όταν είχαν αναπτερωθεί πάλι οι ελπίδες για λύση, οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργολάβοι πήγαν μαζί σαν αδέλφια στο Προεδρικό και ζήτησαν από τον Νίκο Αναστασιάδη να τους βοηθήσει στην προσπάθεια τους να συνεργαστούν, ώστε να αναλάβουν τες δουλειές της ανοικοδόμησης και να μην τες αρπάξουν ξένοι εργολάβοι. Προπάντων, της ανοικοδόμησης της Αμμοχώστου που μπορεί να δώσει δουλειές σε όλους τους εργολάβους και τους υπεργολάβους της Κύπρου για πάρα πολλά χρόνια.


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

«Θέλει μελτέμι γερό…..»



Θ. Μαλκίδης

Η φασιστική- εθνικιστική- ανθελληνική ιδεολογία του δασκάλου του Χίτλερ Κεμάλ και του επιγόνου του Ερντογάν καταρρέει εκεί που γεννήθηκε, ενώ στην Ελλάδα  των επιζώντων  του 1922, του Διστόμου και των Καλαβρύτων, είναι κάθε μέρα στα ελληνικά σπίτια. 

Τόσος Ερντογάν δεν υπάρχει ούτε στην Τουρκική τηλεόραση και στην Ελλάδα της καθημερινής εισβολής στην Κύπρο, στο Αιγαίο και τη Θράκη, είναι στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Φέτος τιμούμε τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης  και οι δήθεν <<αρμόδιοι>> μιλούν για ενσωμάτωση και προσάρτηση  λες και είμαστε ιμπεριαλιστές και αποικιοκράτες.

Οι λωποδύτες των Σκοπίων καμαρώνουν με το σκέτο <Μακεδονία>  και εδώ όλοι μας προτρέπουν να σεβαστούμε την εθνοκτονία.

Και εν τέλει μας λένε πως «τα 200 χρόνια δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε……» λες και η αγιασμένη Επανάσταση της Ελευθερίας μας είναι βεγγέρα, πανηγύρι και κοσμικό γεγονός.

«Θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ‘ρθει με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο απ’ όλων των λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ’ απομεινάρια», όπως γράφει ο  Ελύτης…

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας 


Η αντίσταση στον εισβολέα έχει όνομα :Οι Έλληνες που υπερασπίστηκαν το Αρτσάχ έναντι των εισβολέων



Όταν η αντίσταση έχει όνομα: οι Έλληνες που πολέμησαν εθελοντικά στον πόλεμο στο Αρτσάχ .

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ο δολοφόνος του Σολωμού φωτογραφίζεται ανενόχλητος με τον Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο!



Ο δολοφόνος του Σολωμού μόλις έφτασε ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο, έτρεξε κυριολεκτικά να φωτογραφηθεί με τον ¨αφέντη¨ του.  

Ο Κενάν Ακίν είναι το άτομο που σκότωσε τον Σολωμό όταν είχε ανέβει στον ιστό για να κατεβάσει την κατοχική σημαία . 

Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε αργότερα είχε δηλώσει πως ¨θα τον πυροβολούσα ξανά¨! 

Μνήμη εισβολής και κατοχής, μνήμη ψευδοκράτους, μνήμη πεσόντων και αγνοουμένων, μνήμη Ισαάκ και Σολωμού.

 


Θ. Μαλκίδης

Μνήμη εισβολής και κατοχής, μνήμη ψευδοκράτους, μνήμη πεσόντων και  αγνοουμένων, μνήμη Ισαάκ και Σολωμού. 

Από την ομιλία μου στη διαδικτυακή εκδήλωση της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών. 

Με την Τουρκική εισβολή,  πριν 46  χρόνια στην Ελληνική Κύπρο και 24 χρόνια από τη δολοφονία των εθνονεομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, υλοποιήθηκαν  δύο από τις πιο φασιστικές- βάρβαρες πράξεις που  έχουν γίνει  στην ιστορία της ανθρωπότητας.  
Και από τότε  ο φασισμός που δολοφόνησε και κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό της Κύπρου (αγνοούμενοι και συγγενείς, «εγκλωβισμένοι» και άλλα εγκλήματα) και ο ρατσισμός που ξεκινά από την εγκατάσταση των εποίκων και καταλήγει στο βιασμό  του πολιτισμού προς όφελος της Τουρκοποίησης, συνεχίζεται . 

Την ίδια στιγμή που έχουν συμβεί και συμβαίνουν αυτά (και άλλα) στην κατεχόμενη και δυστυχώς και στην ελεύθερη Κύπρο και που αποδεικνύουν τον Τουρκικό φασισμό που  καταπιέζει και δολοφονεί τον Ελληνισμό, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα που σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται . 

Υπάρχει νομιμοποίηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στην Αθήνα και τη Λευκωσία να συνδιαλέγεται και να διαπραγματεύεται την Κύπρο και το δικαίωμά του Ελληνισμού στο μέλλον και την ελληνικότητά του με τους εκπροσώπους του κατακτητή, του ψευδοκράτους; 
 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Για την επιβίωση του Ελληνισμού




Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Ελληνισμός. Διαδικτυακή εκδήλωση την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους, του συμβόλου της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. 

Πικ νικ στην Αμμόχωστο

 



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται την κατεχόμενη Κύπρο  συμμετέχοντας στα πανηγύρια για την επέτειο παράνομης και αποσχιστικής ενέργειας ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι βρίσκεται στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου για πικνίκ, συνοδεία του ακροδεξιού συνέταιρου του στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά από χρόνια απουσίας από αυτά τα πανηγύρια για το ψευδοκράτος, επανέρχεται θέλοντας να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για τις προθέσεις του στο Κυπριακό. Είναι ξεκάθαρο πως διατηρώντας πολλά μέτωπα ανοικτά, ο Ερντογάν θέλει να παρουσιαστεί αποφασισμένος να επιβάλλει τετελεσμένα στην Κύπρο, τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα. Είναι δε πρόδηλο πως η επιλογή του να μεταβεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Η επιλογή αυτή, συνιστά ενέργεια, η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους. Τέτοιες ενέργειες δεν θα πρέπει να υποβαθμίζονται. Δεν ήρθε ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για λόγους εντυπωσιασμού. Πολλοί είναι εκείνοι, που θεωρούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος  επιχειρεί βρισκόμενος στα κατεχόμενα, να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι. Γι αυτό και ήρθε στην Κύπρο, στην κατεχόμενη περιοχή του νησιού. 


Βέτο στα Σκόπια γιατί είναι ψεύτες και ιστορικοί καταχραστές.


Ο  Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εθνικής άμυνας  Καρακατσάνοφ, δήλωσε ότι το βουλγαρικό βέτο στα Σκόπια θα συνεχίσει μέχρι οι σκοπιανοί να εγκαταλείψουν την ιστορική παραχάραξη .