Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις στα θέματα που πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες !


Εμπορικά σήματα της Μακεδονίας σε διαπραγμάτευση με τους σφετεριστές και τους παραχαράκτες


Πριν λίγο καιρό μιλώντας στην Νάουσα για τη <Συμφωνία> και τα εμπορικά σήματα της Μακεδονίας, είχα τονίσει τα ζητήματα σχετικώς με το κρασί, την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία και την κατοχύρωση (!) απέναντι στους σφετεριστές και παραχαράκτες. 


Μόνο στην Νάουσα υπάρχουν 48  ετικέτες κρασιών με το όνομα  Μακεδονικός ή με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη  Μακεδονία, που πρέπει  να πάνε στο Αλικάντε της Ισπανίας για να κατοχυρωθούν και ακολούθως στην Γενεύη. Ήδη οι Σκοπιανοί κυκλοφόρησαν ετικέτες κρασιού με όνομα "Μακεδών" και  στράφηκαν εναντίον των Ελλήνων παραγωγών  για να σταματήσουν  να γράφουν Μακεδονικός, τη στιγμή που έχει  μόνο ο συνεταιρισμός του VAENI της Νάουσας έχει στήσει σε 33 κράτη την ετικέτα Μακεδονικός οίνος. 

 Όλα τα παραπάνω τα επιβεβαίωσε ο  πρόεδρος του VAENI Γιώργος Φουντούλης, τη στιγμή που η <Συμφωνία>προβλέπει τα δύο Μέρη να βρουν συνισταμένη για αμοιβαίο όφελος !



 


Μία ομιλία για τη Μακεδονία η οποία για τα μέσα ενημέρωσης δεν έγινε ποτέ !



Θ. Μαλκίδης 

Η ομιλία μου για τη Μακεδονία, στο συλλαλητήριο της Βέροιας, λίγες ώρες πριν κυρωθεί η <Συμφωνία> από τους πρόθυμους της κυβέρνησης και τους τσιλιαδόρους όλης της αντιπολίτευσης, είχε μεγάλη απήχηση. Εντός και εκτός Ελλάδας. 

Ωστόσο για τα Μέσα Ενημέρωσης δεν έγινε ποτέ !

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί Καλώς όρισες !




Θ. Μαλκίδης 

 Κανένας Αγώνας για τη Δικαιοσύνη και την Αλήθεια δεν πάει χαμένος Γιάννη Βασίλη Καλώς ήρθες!



Λευτεριά στον Έλληνα του Πόντου Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί γεννήθηκε ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί  το 1974 στο συνοικισμό Γιαϊλά του  χωριού Ασάρ του νομού της  Σαμψούντας (Αμισός) του Πόντου. Τον Απρίλιο του 1994 με την κατάταξή του στον τουρκικό στρατό στάλθηκε στο Κουρδιστάν. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τραυματίστηκε σε μάχη με τους αντάρτες του ΡΚΚ, συνελήφθη και έμεινε αιχμάλωτος για  δύο χρόνια και τρεις μήνες. 

Ετερόκλητος όχλος, εθνικιστές, σωβινιστές, σκουπίδια, φασίστες, ναζί, παρακρατικοί, περιθωριακοί, αμόρφωτα εθνίκια, φασιστάκια, πληρωμένοι πράκτορες......



Πρόθυμοι, τσιλιαδόροι, πνευματική <ελίτ>.....

Ετερόκλητος όχλος, εθνικιστές, σωβινιστές, σκουπίδια, φασίστες, ναζί, παρακρατικοί, περιθωριακοί, αμόρφωτα εθνίκια, φασιστάκια, πληρωμένοι πράκτορες, <μακεδονομάχοι> , λαϊκιστές, ακραίοι, ακροδεξιοί, τραμπούκοι, παρακρατικοί, υποκινούμενοι από ξένες δυνάμεις, πουλημένοι που τα παίρνουν, υπερπατριώτες, προσκυνημένοι, και πριν από λίγες ώρες ακροδεξιοί λαϊκιστές και  αυτοί που δε σκέφτονται με το μυαλό τους. 

Μνήμη Χ.Καραθανάση, Π.Βλαχάκου, Ε.Γιαλοψού


Από τα Ίμια  στη Ζουράφα (Λαδόξερα) του βορειοανατολικού  Αιγαίου. Μνήμη  Χ.Καραθανάση, Π.Βλαχάκου, Ε.Γιαλοψού

του Θεοφάνη Μαλκίδη

1. Εθνική κυριαρχία και Αιγαίο

Ξημερώνοντας η 31η Ιανουαρίου, δεν μπορεί παρά να φέρεις στο νου σου τα Ίμια και τη μνήμη των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και  Έκτορα Γιαλοψού. Των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πατρίδας το 1996......
Παράλληλα έρχεται στη θύμηση  η συμφωνία των Σημίτη-Πάγκαλου λίγους μήνες αργότερα στη Μαδρίτη για τα "ζωτικά συμφέροντα " της Τουρκίας στο Αιγαίο και για την άγνοια της παρούσας ηγεσίας και όχι μόνο περί θαλασσίων συνόρων!

Παράλληλα, η συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), έφερε στο προσκήνιο θέματα με τεράστιο εθνικό και διεθνές ενδιαφέρον. Εθνική κυριαρχία και φυσικοί πόροι.  Παράλληλα αναδείχτηκαν και συνιστώσες που σχετίζονται με τα παραπάνω και ιδιαίτερα με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί- στην παρούσα συγκυρία- να ανακηρύξει την ΑΟΖ και εάν αυτή περιλαμβάνει όλη την ελληνική επικράτεια και βεβαίως για το σχέδιο αξιοποίησης και νησιών και βραχονησίδων, στο οποίο αντέδρασε η Τουρκία. 

Το πρόβλημα του Καστελόριζου ήταν το πρώτο που προέκυψε και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, αν ληφθούν υπόψη οι σχετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
Η ΑΟΖ και τα προβλήματα περί οριοθέτησης και ανακήρυξης είχαν και έχουν και συνέχεια. Η επόμενη έντονη αμφισβήτηση προέκυψε στο βόρειο ακρότατο όριο της ελληνικής (και ευρωπαϊκής για να μη λησμονούμε) θαλάσσιας κυριαρχίας: στη Ζουράφα (Λαδόξερα). Εκεί που για χρόνια, όπως και σε όλο το Θρακικό Πέλαγος αλλά Θρακική ενδοχώρα, αμφισβητείται η ελληνική παρουσία, ωστόσο στους τελευταίους μήνες και ημέρες, οι ενέργειες της Τουρκίας, έχουν κορυφωθεί με τρόπο προκλητικό, ως συνήθως. Η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και των Ελλήνων αλιέων, είναι εστίες αντίστασης στην τουρκική αμφισβήτηση, όμως στην ιστορική στιγμή που περνά η πατρίδα μας, η κατοχύρωση της ελληνικής κυριαρχίας, με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, (και ) στη Ζουράφα, είναι άμεση προτεραιότητα.




2.Η Ελληνική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο
Είναι περιττό να αναφέρουμε ξανά την κρίσιμη εθνική αλλά οικονομική και πολιτική κρίση την οποία περνάμε όλοι μας. Η πατρίδα μας θα πρέπει ανακτήσει την κυριαρχία της, σε όλα τα επίπεδα, ζήτημα που συνδέεται και με την ΑΟΖ, από το Καστελόριζο και τα Ίμια μέχρι τη Ζουράφα. Ειδικά στο Θρακικό πέλαγος, κάθε άλλη καθυστέρηση θα συνεπάγεται εξαφάνιση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάθε μορφής ελληνικής παρουσίας στην περιοχή και αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και σ΄ αυτό το κομμάτι της πατρίδας μας. Και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που επιθυμεί κάτι τέτοιο. Επιπλέον το οφείλουμε στους πεσόντες για την εθνική κυριαρχία, από τα Ίμια μέχρι τη Ζουράφα.




Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι στην Ελλάδα !



Θ. Μαλκίδης 

<<Η δημοσιοποίηση της ψυχής της Δικαιοσύνης>>

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, ο αγωνιστής Έλληνας του Πόντου ξέφυγε από την Τουρκία και είναι στην Ελλάδα !

Περισσότερα νέα για τη χαρμόσυνη αυτή είδηση σε λίγες ώρες !


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

19 Μαΐου με τους αρνητές και με τους πλασιέ της Μακεδονίας ;



Θ. Μαλκίδης

Για τις Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά στην Ελλάδα, για τα ατιμώρητα Ολοκαυτώματα των Ναζί και των συνεργατών τους 

Από την ομιλία στην εκδήλωση των Ποντιακών συλλόγων της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Λακκωμα Μακεδονίας

Η οικογένειά μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνικές, ήταν παρούσα στην ιστορική στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες τους, στην απελευθέρωση. Με πράξεις  που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις, βασανιστήρια, απώλειες. Η οικογένειά μου,όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό- αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,  μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα κολαστήρια της Γκεστάμπο.

O OHE το 2005 καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος», της συστηματικής δηλαδή  προσπάθειας για την ολοκληρωτική εξόντωση εθνικών ή άλλων ομάδων που  στοχοποιήθηκαν από τη Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου  Πολέμου. Την εξόντωση των λαών από τους Ναζί του Χίτλερ, του μαθητή του Κεμάλ του οποίου τα εγκλήματα επειδή τιμωρήθηκαν, επαναλήφθηκαν Από την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα, στο Οικονομείο και τη Σμύρνη, και από εκεί στο Μεσόβουνο, στους Πύργους, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα. Η 19η Μαΐου να γίνει «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Κεμαλισμού, του Προδρόμου του Ναζισμού» οπως εχει προτεινει ο Μιχαλης Χαραλαμπιδης.

Στην Ελλάδα που έγινε ολόκληρη Ολοκαύτωμα, τα εγκλήματα των Ναζί και των συνεργατών τους  συνδέονται με  ομαδικές εκτελέσεις που σόκαραν ακόμη και τους ίδιους τους εκτελεστές.

Εκτελεστές οι οποίοι δυστυχώς δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, ενώ οι απόγονοί τους συνεχίζουν να προκαλούν ακόμη και σήμερα....

Εμείς παραθέτουμε  ορισμένες από τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας όπου δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν, κάηκαν, πέθαναν από βασανιστήρια αθώοι Έλληνες και αθώες Ελληνίδες, παιδιά, βρέφη, νεογνά, ηλικιωμένοι, ανάπηροι στρατιώτες του 1940-1941.  Εκεί όπου οι Ναζί και οι συνεργάτες τους βίασαν  γυναίκες, έσφαξαν  νήπια, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά και υπερήλικες· απαγχόνισαν και εκτέλεσαν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με την ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα.

Ως μαρτυρία Μαρτυρικών τόπων, ως υπόμνηση τιμωρίας των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας. 



Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019