Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Μακεδονία, Ελληνισμός, Καθήκον ....



Θ. Μαλκίδης

Μακεδονία, Ελληνισμός, Καθήκον ....


Η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους είναι η δικαίωση όσων εμπιστεύονται το δίκαιο και δεν εγκαταλείπουν την πίστη, ακόμη και όταν συνθήκες ή συγκυρίες δεν το επιτρέπουν, τονίζει ο Θεοφάνης Μαλκίδης, μεταφέροντας -και μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου-  τις εγκάρδιες ευχαριστίες της οικογένειας του ενός εκ των δυο στρατιωτικών, του Θρακιώτη Δημήτρη Κούκλατζη, για την ειλικρινή στήριξη των Ελλήνων στην πολύμηνη περιπέτεια των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Και ο Δημήτρης Κούκλατζης, από τη Θράκη, και ο Άγγελος Μητρετώδης, από τη Μακεδονία, αλλά και ο γενναίος Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαλαλί , είναι πλέον ελεύθεροι εκτός κελιών των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Όμως μπορεί η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών να αλλάξει τους μέχρι τώρα, παγιωμένους από πλευράς Τουρκίας, βηματισμούς όξυνσης και τις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας στις σχέσεις της με την Ελλάδα; Και ποιοι παράγοντες συνέβαλαν ώστε μετά από πέντε απορριφθείσες αιτήσεις αποφυλακίσεις και 167 μέρες κράτησης, να αφεθούν τελικά ελεύθεροι οι δυο αξιωματικοί; Η οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας και η επιδείνωση των σχέσεων της με τη Δύση- Η.Π.Α και Ε.Ε- πόσο μπορούν να σχετίζονται;


Ο κ. Μαλκίδης απαντά στα παραπάνω ερωτήματα, ‘ανοίγοντας’ την εικόνα τόσο οικονομικά όσο και γεωστρατηγικά,  στην οποία μάλιστα προσθέτει τις ‘ψηφίδες’ συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας τη <<συμφωνία>> των Πρεσπών για την Μακεδονία,  την επικείμενη  Ελλάδας και Αλβανίας - καθώς μόνο αδιάφορη δεν αφήνουν την Τουρκία – αλλά και την δημιουργία του Κουρδικού κράτους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μητρετώδης



Ακούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

16 Αυγούστου 1974: Αγνοούμενος Στρατιώτης ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ





16 Αυγούστου 1974:  Αγνοούμενος Στρατιώτης ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Ο Στρατιώτης ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από την Κρύα Βρύση Πέλλας παραμένει από την 16η Αυγούστου 1974 αγνοούμενος....

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί : " Έλληνες και Ελληνίδες , σας ευχαριστώ ! "




Θ. Μαλκίδης 

Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί : " Έλληνες και Ελληνίδες σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας και την αλληλεγγύη σας"

Μετά από 15 μήνες φυλάκισης στα Τουρκικά Νταχάου, το σύμβολο του αγώνα για την αναγνώριση των εγκλημάτων εναντίον των Ελλήνων, των Κούρδων και των άλλων λαών,  ο Έλληνας του Πόντου Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί είναι πια ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και στέλνει τις ευχαριστίες του στον Ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του !

Ο ελεύθερος πλέον αγωνιστής Έλληνας του Πόντου  Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί  θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φίλους στην Ελλάδα που συμπαραστάθηκαν σ'  αυτόν και την σύντροφό του Μεράλ. 

Σήμερα μας έστειλε το παραπάνω μήνυμα μαζί με τις φωτογραφίες του με το συλλογικό βιβλίο για τη ζωή του και τον αγώνα του, το βιβλίο για τον Γιώργο Ανδρεάδη στο οποίο συμμετέχει με κείμενό του και με το μετάλλιο που κέρδισε ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο Μαραθώνιο της Αθήνας αφιερωμένο στην Ελευθερία του. 

Ο Αγώνας συνεχίζεται !



























16 Αυγούστου 1943: Το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στο Κομμένο της Άρτας


Το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στο Κομμένο της Άρτας 

Το Κομμένο ήταν ένα μικρό χωριό στην άκρη του Αμβρακικού, στις εκβολές του ποταμού Αράχθου.  Στις 12 Αυγούστου 1943, λίγο πριν το μεσημέρι, ένα γερμανικό αυτοκίνητο έφτασε στο Κομμένο, για να ερευνήσει αν πράγματι στο Κομμένο δρούσαν ομάδες ανταρτών, όπως έλεγαν οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει. 


Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Η Παναγία του Άγγελου και του Δημήτρη, η Παναγία των Ελλήνων !


Θ. Μαλκίδης

Από την Παναγία Σουμελά και τις Παναγίες της Ιωνίας, της Θράκης και της Καππαδοκίας, μέχρι τις Παναγίες της Βορείου Ηπείρου και την  Παναγία  Κανακαριά στην κατεχόμενη Κύπρο.

Είναι ομολογουμένως συγκλονιστικό το πόσο έχει επηρεάσει, επηρεάζει και θα συνεχίσει να το πράττει, τη ζωή στον Ορθόδοξο κόσμο η Παναγία, η Μητέρα όλων, εκεί που εν τέλει όλες και όλοι βρίσκουμε καταφύγιο. Για τα προβλήματα, τις θλίψεις και τις δοκιμασίες, για την εκπλήρωση του αιτήματός μας. 


Όπως τώρα με τον Άγγελο και τον Δημήτρη !



Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι !

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μητρετώδης
Θ. Μαλκίδης 

Ελεύθεροι ! 

Κανένας αγώνας μας για τη Δικαιοσύνη, την Αλήθεια και την Ιστορία, όταν έχεις τον Θεό μαζί σου,  δεν πάει χαμένος, αλλά είναι πάντα νικηφόρος: 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !



Αθήνα


Αθήνα

Δράμα



 Βεργίνα

Βεργίνα



Κομοτηνή 

 Λάκκωμα Χαλκιδικής


Έδεσσα

14 Αυγούστου 1996:Μνήμη Ελληνισμού, Μνήμη Σολωμού Σολωμού




Θ. Μαλκίδης

Μνήμη Ελληνισμού, Μνήμη Τάσου Ισαάκ και  Σολωμού Σολωμού 

Με την Τουρκική εισβολή,  πριν  44  χρόνια στην Ελληνική Κύπρο και 22 χρόνια από τη δολοφονία των εθνο-νεομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, υλοποιήθηκαν  δύο από τις πιο φασιστικές πράξεις που  έχουν γίνει  στην ιστορία της ανθρωπότητας.  Και από τότε  ο φασισμός που δολοφόνησε και κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό της Κύπρου (αγνοούμενοι και συγγενείς, «εγκλωβισμένοι» και άλλα εγκλήματα) και ο ρατσισμός που ξεκινά από την εγκατάσταση των εποίκων και καταλήγει στο βιασμό  του πολιτισμού προς όφελος της Τουρκοποίησης, συνεχίζεται. 


Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Οι Έλληνες οφείλουν να είναι υπερασπιστές της Μακεδονίας, του Ελληνισμού και της Ελευθερίας.



Θ. Μαλκίδης 

Οι Έλληνες οφείλουν να είναι  υπερασπιστές της Μακεδονίας, του Ελληνισμού  και της Ελευθερίας.

Η ομιλία μου στη Δράμα, στο Πανδραμινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό 

Το <Γιατί>   αντηχεί από τον ουρανό ως τον Άδη για τους αθώους Έλληνες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Μάτι.

Οι  καταγγελίες μας  των εμπόρων της Μακεδονίας, συνεχίζουν  την οικογενειακή τους παράδοση όπως μαρτυρούν φωτογραφίες-ντοκουμέντα των προγόνων τους πλάι σε φασίστες και κατακτητές.

"Έρχεται ο καιρός ν΄αποφασίσεις,με ποιούς θα πας και ποιούς θ΄αφήσεις."(Κ.Καβάφης)
Εμείς πρέπει ν΄αποδείξουμε ότι είμαστε με τον Μελά και όχι με τον Ζάεφ , με την Ελλάδα και όχι με την προπαγάνδα.

Η υπόθεση της Μακεδονίας είναι υπόθεση σωτηρίας του Ελληνισμού.

Αν δεν μιλήσουμε εμείς για την Μακεδονία,
θα βγούνε οι νεκροί μας να μιλήσουν για την Μακεδονία.

Σήμερα, όπως γράφει ο Ελύτης στον Άξιον Εστί <<Τίς ἡμέρες ἐκεῖνες ἔκαναν σύναξη μυστική τά παιδιά (που τους έλεγαν αλήτες) καί λάβανε τήν ἀπόφαση, ἐπειδή τά κακά μαντάτα πλήθαιναν στήν πρωτεύουσα, νά βγοῦν ἔξω σέ δρόμους καί σέ πλατεῖες μέ τό μόνο πρᾶγμα πού τούς εἶχε ἀπομείνει: μιά παλάμη τόπο κάτω ἀπό τ’ ἀνοιχτό πουκάμισο, μέ τίς μαῦρες τρίχες καί τό σταυρουδάκι τοῦ ἥλιου>>,  οφείλουμε όλοι οι Έλληνες και οι Έλληνίδες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Δεν σταματάμε ούτε ένα λεπτό.Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη."

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες οφείλουν να είναι συνεχιστές και υπερασπιστές του Ελληνισμού  και της Ελευθερίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

Η ομιλία στη Δράμα

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Πεσόντες - Αγνοούμενοι Ελληνικής Κύπρου: Ιούλιος- Αύγουστος 1974....




Πεσόντες- Αγνοούμενοι Ελληνικής Κύπρου: Ιούλιος- Αύγουστος 1974....

της Ελένης Γρίβα

Στα πρόσωπα των δύο αυτών γυναικών ας τιμήσουμε τις μητέρες όλων των Εξ Ελλάδος πεσόντων - αγνοουμένων και αδήλωτων αιχμαλώτων ας υποκλιθούμε στο μεγαλείο της δύναμης, της αγωνιστικότητάς και της καρτερίας τους . 

Η Στέλλα Χίννη μητέρα του πεσόντα ΕΛΔΥΚάριου Νικολάου Τσουκαλά και η Μαρία Λούρμπα μητέρα του αγνοούμενου ΕΛΔΥΚάριου Δημητρίου Λούρμπα αλλά και του δολοφονημένου Προέδρου της Πανελλήνιας Επιτροπης Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας Ιωάννη Λούρμπα. 

Αριστοτέλης Γκούμας-Χειμάρρα. Η δολοφονία του Ελληνισμού συνεχίζεται



Θεοφάνης Μαλκίδης

Αριστοτέλης Γκούμας-Χειμάρρα. Η δολοφονία του Ελληνισμού συνεχίζεται

Συνηθίζεται να λέγεται ότι το έγκλημα που δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται. Αυτό που τελεί ο θύτης, αυτό που βιώνει το θύμα, όταν δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τραγικότερο και πιο επώδυνο τρόπο.

Λίγο πριν ,λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία μας, η Εκκλησία και ο λαός μας, τιμά την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος, κληρικών, οι οποίοι υπέστησαν μαρτύρια και βρήκαν φρικτό θάνατο, τις ημέρες κατά τις οποίες εξελίχθηκε η Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ο Κυδωνιών Γρηγόριος μαζί με τους 38 ιερείς του, ο Μοσχονησίων Αμβρόσιος και οι 9 ιερείς της συνοδείας του, ο Ικονίου Προκόπιος, ο Ζήλων Ευθύμιος, ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων και πολλοί άλλοι, ήταν η προσφορά της αγωνιζόμενης Μικρασιατικής εκκλησίας στη θυσία του Ελληνισμού. Δυστυχώς πριν δολοφονηθούν πρόλαβαν να δουν και την καταστροφή των εκκλησιών όπου λειτουργούσαν.....

Το έγκλημα αυτό που στοίχισε τη ζωή σε 1.000.000 και πλέον Έλληνες και Ελληνίδες, που εξαφάνισε τον πολιτισμό, τις οικίες, τα μνήματα  και τις εκκλησίες,  αφού  δεν τιμωρήθηκε,  επαναλήφθηκε το 1955 και το 1964 στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, το 1974 στην Κύπρο και δυστυχώς και στις μέρες μας, με τη βάρβαρη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα στις 12 Αυγούστου 2010.