Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Το έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε: Από τη Σμύρνη, την Τραπεζούντα και την Αδριανούπολη, στο Κοντομαρί και την Κάνδανο



Θ. Μαλκίδης

Το έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε. Κεμαλισμός και Ναζισμός: Από τη Σμύρνη, την Τραπεζούντα και την  Αδριανούπολη, στο  Κοντομαρί και την Κάνδανο

Το έγκλημα από τους Ναζί του Χίτλερ στο Κοντομαρί στις 2 Ιουνίου 1941 και στην Κάνδανο την επόμενη ημέρα, ήταν η επανάληψη της σφαγής από τους Τσέτες του Κεμάλ τις ίδιες ημέρες στη Σμύρνη, στην Τραπεζούντα, στην Αδριανούπολη.

Στις 2 Ιουνίου 1941, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές εκτελούν τους άρρενες κατοίκους του χωριού Κοντομαρί των Χανίων, ως αντίποινα για τη συμμετοχή τού ντόπιου πληθυσμού στη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου - 31 Μαΐου 1941).

Η εκτέλεση των Ελλήνων στο Κοντομαρί έγινε μετά από διαταγή του Τοπάλ Οσμάν του Χίτλερ, του αντικαγκελάριου Χέρμαν Γκέριγκ. Ο Στούντεντ, επικεφαλής των Αλεξιπτωτιστών  εξέδωσε διαταγή με την οποία οι στρατιωτικές μονάδες που ενεπλάκησαν σε μάχες με πολίτες όφειλαν να ενεργήσουν τα αντίποινα.
Οι Γερμανοί με επικεφαλής τον υπολοχαγό Χορστ Τρέμπες αφού συγκέντρωσαν τους κατοίκους στο Κοντομαρί τους οδήγησαν σε ένα ελαιώνα έξω από το χωριό και τους εκτέλεσαν με τον αριθμό των εκτελεσθέντων να κυμαίνεται από  23 έως 60. 

Κάνδανος 
Την επόμενη ημέρα από τη σφαγή στο Κοντομαρί, στις 3 Ιουνίου 1941 οι Ναζί  εκτέλεσαν 180 από τους κατοίκους του χωριού Κάνδανος (Κάντανος) Χανίων  και το κατέστρεψαν ολοσχερώς . Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου των Γερμανών στην Ελλάδα με τους ίδιους θύτες αποτελούμενη από το 3ο τάγμα αλεξιπτωτιστών υπό τον υπολοχαγό Χορστ Τρέμπες,

Η καταστροφή της Κανδάνου και η δολοφονία αμάχων αποτελεί ένα από τα πολλά εγκλήματα που διέπραξαν στην Ελλάδα οι Ναζί, οι οποίοι για  να δικαιολογήσουν την πράξη τους ανάρτησαν πινακίδες στα ελληνικά και τα γερμανικά στην κατεστραμμένη Κάνδανο που έγραφαν:

"Εδώ υπήρχε η Κάνδανος. Κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών στρατιωτών.
Ως αντίποινον των από οπλισμένων πολιτών, ανδρών και γυναικών, εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάνδανος.
Δια την κτηνώδη δολοφονίαν γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του Μηχανικού, από άνδρας γυναίκας, παιδιά και παπάδες μαζί και διότι τόλμησαν να αντισταθούν κατά του Μεγάλου Ράιχ, κατεστράφη την 3η-6-1941 η Κάνδανος εκ θεμελίων δια να μη επανοικοδομηθή πλέον ποτέ".



Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Γενοκτονία: Καθ΄ότι γνωρίζουμε εμείς , ποτέ δε συνέβη κάτι τέτοιο....


Την πάγια θέση της τουρκικής διπλωματίας περί μη ύπαρξης θέματος γενοκτονίας επανέλαβε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκέργκιν. Μιλώντας στην Κορίνα Γεωργίου για το marketnews.gr λίγες ημέρες μετά τη 19η Μαΐου (ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Ελλάδα, εθνική αργία στην Τουρκία), ο έμπειρος διπλωμάτης υποστήριξε ότι το παρελθόν είναι πολύ δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθεί.


 «Τα δύο έθνη έχουν πολύ διαφορετικές ιστορίες για το παρελθόν, και θα καταστεί πολύ δύσκολο να πείσουν οι μεν τους δε για τις πεποιθήσεις τους.

«Αν κοιτάξετε τις δεκαετίες που πέρασαν από το 1919 έως το 1994, πού ήταν όλοι αυτοί;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο 1994 ως το έτος που η Ελλάδα αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων. Επίσης, διερωτήθηκε γιατί ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης από τη στιγμή που υπήρχαν τέτοια εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων. «Δεν γνώριζε ο Βενιζέλος ότι κάτι τόσο φοβερό, όπως ισχυρίζεστε εσείς, είχε συμβεί; Όχι, είναι περισσότερο μια ερμηνεία, μια παρουσίαση της ιστορίας προσανατολισμένη στις πολιτικές αναγκαιότητες», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε και εμείς ιστορίες να διηγηθούμε. Έχουμε και εμείς ανθρώπους στην Τουρκία που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στα εδάφη που σήμερα γνωρίζετε ως Τουρκία». Μάλιστα, ο Μπουράκ Οζουγκέργκιν πρότεινε η Ελλάδα και η Τουρκία να στραφούν μπροστά, διαφορετικά, όπως προέβλεψε, «θα τρέχουμε σε κύκλους».

Η συνέντευξη του πρέσβη για τη Γενοκτονία από το 11ο λεπτό. 



Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ταγματάρχης Τάσος Μάρκου: Ακόμη ένας της Κύπρου του 1974 Κωνσταντίνος Παλαιολόγος


Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ ήταν :
- Τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην Κυθρέα κατά τη διάρκεια του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.

- Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, λοχαγός κατόπιν του Κυπριακού Στρατού στην απόκρουση της ένοπλης Τουρκανταρσίας του 1963-1964.

- Ταγματάρχης της Εθνικής Φρουράς το 1974 στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες, στο 12ο Τακτικό Συγκρότημα της Κυθρέας και, μετά, με το 305 Τάγμα Επιστράτων στο θυσιαστήριο της Μιάμιλιας ως τις 14 Αυγούστου 1974 της δικής του Πύλης του Ρωμανού, του δικού του Μαχαιρά.

Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ελλάδα;




Θ. Μαλκίδης 

Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία, τη Θράκη,  την Ελλάδα; 

Οι πρόσφατες εκλογές για το ευρωπαικό κοινοβούλιο και οι επερχόμενες για το εθνικό, έδειξε μεταξύ των άλλων, δεν υπάρχουν άνθρωποι, κινήματα που θα απαντήσουν στο βασικό  ερώτημα των Ελλήνων:  <<Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία, ποιος θα υπερασπιστεί την Ελλάδα;>>

Προφανώς δεν είναι  αυτοί, εντός και εκτός Βουλής, μαζί με τους υποβολείς τους από εξωτερικό, οι οποίοι για  εννέα χρόνια   μας λένε φασίστες , «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία μας «Τιτανικό», δίνοντας ψευδή στοιχεία για το «χρέος» και από πίσω μας συζητούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ.

Αυτοί που έφεραν τα Μνημόνια, δηλαδή την κατεδάφιση των κατακτήσεων των εργαζομένων και την  τεράστια αύξηση της ανεργίας, τη φυγή των νέων, τις αυτοκτονίες, την πώληση του εθνικού πλούτου, τη δημογραφική κατάρρευση, την έλλειψη πρόνοιας και υγείας, την επίθεση ακόμη και στους πολύτεκνους, την κατρακύλα της παιδείας, την εισβολή  της Τουρκίας για τη Θράκη και το Αιγαίο,  και τώρα και την παράδοση της Μακεδονίας, δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα.



«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την δώσουμε τόσο φτηνά  στον πρώτο τυχόντα», έλεγε ο Δημήτριος Υψηλάντης για τα «δάνεια της υποτέλειας» του 1824-1825, αρνούμενος να υπογράψει την επικυριαρχία  των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επαναστατημένη Ελλάδα. 





Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Μνήμη Άλωσης ή άλωση μνήμης;»


Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε.

Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά γραφεία, σε γραφεία εταιρειών σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται, να παντρεύονται, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Μιλούν άπταιστα τα χειρότερα Αγγλικά και άθλια τα καλύτερα Ελληνικά. Όταν τα χρήματα λείψουν, από που θα κρατηθούν;

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Από την  ομιλία μου «Μνήμη Άλωσης ή άλωση μνήμης;»,  
στην εκδήλωση  που οργάνωσε η Μικρασιατική Στέγη 

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Θράκη, Ελλάδα και Τουρκία




Πανηγυρίζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για το «επίτευγμα» του κόμματος, που καθοδηγείται από την Αγκυρα
Ρεπορτάζ
Ν. Σταυρουλάκης
Σήμα κινδύνου στην «κοιμώμενη» Αθήνα στέλνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στους ακριτικούς νομούς Ξάνθης και Ροδόπης στη Θράκη, καθώς το ελεγχόμενο απολύτως από την Τουρκία αποσχιστικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας - ΚΙΕΦ (DEB) φαίνεται ότι εξασφαλίζει την πρωτιά και στις δύο εκλογικές περιφέρειες.

Χθες, λίγη ώρα πριν από την ενσωμάτωση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων στο τελικό αποτέλεσμα, το DEB ήταν πρώτο και στους δύο νομούς της Θράκης, με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να πανηγυρίζει για το «επίτευγμα».

Συγκεκριμένα, στον νομό Ξάνθης, με καταμετρημένο το 83,68% των ψήφων (στα 200 από τα 239 εκλογικά τμήματα), το DEB συγκέντρωνε το 24,86% των ψήφων (ώρα 21.30), ξεπερνώντας οριακά τη Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωνε το 24,61% των ψήφων. Τις προηγούμενες ώρες, Ν.Δ. και DEB εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά στα ποσοστά τους.

Την ίδια ώρα, στον νομό Ροδόπης, το τουρκοκαθοδηγούμενο DEB σημείωνε συντριπτική νίκη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 35,65%, με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται δεύτερη και… καταϊδρωμένη, με μόλις 20,66% και με καταμετρημένο το 85,47% των ψήφων σε 247 από τα 289 εκλογικά τμήματα.

Πρόκειται για σημαντικά ποσοστά που καταγράφει το DEB, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Αγκυρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τις πολιτικές καμπάνιες του αποσχιστικού κόμματος, που διοικείται από την Τσιγδέμ Ασάφογλου, ενισχύει ο μουσουλμάνος επιχειρηματίας Σαδίκ, γιος του γνωστού Αχμέτ Σαδίκ και φίλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που με την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας έχει εξελιχθεί σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα της περιοχής, αφού είναι εξαγωγέας βαμβακιού στην Ευρώπη.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η εγκλωβισμένη στα δόκανα του τουρκικού προξενείου μουσουλμανική μειονότητα δηλώνει ηχηρό «παρών» στα πολιτικά πράγματα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηχανισμοί της Αγκυρας ετοιμάζονται ήδη για «εντυπωσιακή πολιτική εμφάνιση» και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Μειονοτικοί
Ηδη κύκλοι του προξενείου πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς στις τοπικές περιφέρειες, στις πρωτο-δεύτερες θέσεις βρίσκονται οπωσδήποτε μουσουλμάνοι μειονοτικοί υποψήφιοι.

Οπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πολιτικός επιστήμονας Θεοφάνης Μαλκίδης, που παρακολουθεί θέματα της Θράκης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα,


Η Ελλάδα που αντιστέκεται !


Θ. Μαλκίδης

Όχι  στην παράδοση του Ελληνισμού!

Απόσπασμα από  την ομιλία  στην Εύξεινο Λέσχη Ειρηνούπολης

Σε  πλήρη συμφωνία και αρμονία οι  καθεστωτικές δυνάμεις, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες,  βγήκαν στην αγορά για να πουλήσουν τη  Μακεδονία, την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Ελλάδα, να σιωπήσουν και να αρνηθούν τη Γενοκτονία.  

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, εντός και εκτός Βουλής, τα παπαγαλάκια,  οι Γκαίμπελς υποστηρίζουν πόσο καλή είναι  η "λύση"  , η Συμφωνία, για τα εθνικιστικά, ακραία και γραφικά συλλαλητήρια (!), για τον ετερόκλητο όχλο (!) διαγκωνίζονται  για το ποιος θα δώσει πρώτος γη και ύδωρ! 


Η <<Συμφωνία>> , η παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας θα νομιμοποιηθεί μόνο εάν την αποδεχθεί ο Ελληνικός λαός, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Διασπορά, κάτι που είναι βέβαιο ότι δε θα γίνει ποτέ!



Η Γη της Αντίστασης και της Δημοκρατίας, ο Ελληνισμός του 1821, η Μακεδονία του Παύλου Μελά και του Άγρα, οι σφαγιασθέντες της Γενοκτονίας στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, ο ανθυπολοχαγός  Θεόδωρος Κανδηλάπτης του 1941, τα θύματα των Ολοκαυτωμάτων του Διστόμου και των Καλαβρύτων, των Πύργων, του Μεσοβούνου και του Χορτιάτη, οι νέοι της Κύπρου του απελευθερωτικού αγώνα του 1955 και οι στρατιώτες ενάντια στους Τούρκους εισβολείς του 1974, ο Ισαάκ και ο Σολωμού, οι  πεσόντες των Ιμίων, o Ηλιάκης και  ο Μπαλταδώρος, ο Κατσίφας  μας δείχνουν την οδό της εθνικής μας αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού!


Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η ώρα της ευθύνης των Ελληνίδων και των Ελλήνων



Παρόλο το κόστος, τις απειλές και τη στοχοποίηση, ανέδειξα σε όλην την Ελλάδα  και το εξωτερικό τη χυδαία και αισχρή πράξη για τη Μακεδονία και αποκαθήλωσα την  Γκεμπελική προπαγάνδα  της πρόθυμης συμπολίτευσης και της συνυπεύθυνης αντιπολίτευσης. 
Έπραξα για τη Θράκη, έχοντας μεγάλο κόστος, στοχεύοντας στην προβολή της Ελλαδικής αδιαφορίας και την αποδόμηση του τουρκικού απαρτχάιντ όπως  εκφράστηκε και στις χθεσινές εκλογές. Αγωνίστηκα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μου, την ώρα που άλλοι φωτογραφιζόταν με τους αρνητές και τους υπονομευτές και δώριζαν εικόνες και λύρες. 

Ο ανιδιοτελής μου αγώνας  είχε αποτέλεσμα. Το καθεστώς καταρρέει.....

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Τα κριτήριά μου για τις εκλογές.....


Επειδή πολλοί, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, με ρωτούν τι να ψηφίσουν, τους στέλνω κάποιες λέξεις, οι οποίες ελπίζω να τους βοηθήσουν στην επιλογή τους: Σμύρνη, Πόντος, Δίστομο και Καλάβρυτα, Κύπρος, Θράκη, Αιγαίο, Μακεδονία και Πρέσπες, Γενοκτονία, Στεφάνια στον Κεμάλ, Άρνηση και Συνωστισμός, Μνημόνια, Κατσίφας, Ψέμματα, Μάνδρα, Μάτι....